Zdarte boki.
• Strona 1 z 1
Zdarte boki.
Witam,
Mam taki temat a co kolega to inna opinia. Zawsze latałem na Michelin Pilot Road ale ostatnią wymianę zrobiłem na Pirelli Angel GT. Przejechane mają obecnie 9 tyś i zaczynają się zdzierać na płasko tylko po bokach jak na temperówkę/ ołówek to nie jest na kwadrat bo środek jest normalny nie jest płaski. Od razu powiem że ciśnienie jest prawidłowe bo ma kompresor i sprawdzam. Koledzy mówią że nie jest to wina opon a mojego lenistwa "za mało się składasz, nie ściągasz dup... a robisz za mocny przeciwskręt" jak dla mnie to nie logiczne bo wcześniej nie miałem taki efektów w Pilot Road. Przypomniało mi się coś, jak parę lat temu kupiłem xx 1100 to miał tak samo zdarte opony. Czy ktoś coś w tym temacie ???
Mam taki temat a co kolega to inna opinia. Zawsze latałem na Michelin Pilot Road ale ostatnią wymianę zrobiłem na Pirelli Angel GT. Przejechane mają obecnie 9 tyś i zaczynają się zdzierać na płasko tylko po bokach jak na temperówkę/ ołówek to nie jest na kwadrat bo środek jest normalny nie jest płaski. Od razu powiem że ciśnienie jest prawidłowe bo ma kompresor i sprawdzam. Koledzy mówią że nie jest to wina opon a mojego lenistwa "za mało się składasz, nie ściągasz dup... a robisz za mocny przeciwskręt" jak dla mnie to nie logiczne bo wcześniej nie miałem taki efektów w Pilot Road. Przypomniało mi się coś, jak parę lat temu kupiłem xx 1100 to miał tak samo zdarte opony. Czy ktoś coś w tym temacie ???
-
oflex - Świeżak
Re: Zdarte boki.
podeślij zjęcie, bo trudno przewidzieć, co masz na myśli.
Nie każda opona zużywa się zawsze równomiernie i "na gładko".
9tys. to niemało jak na oponę motocyklową, sprawdź, czy nie czas na wymianę. Jeśli tak, to problem rozwiązany
Nie każda opona zużywa się zawsze równomiernie i "na gładko".
9tys. to niemało jak na oponę motocyklową, sprawdź, czy nie czas na wymianę. Jeśli tak, to problem rozwiązany
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
oflex napisał(a):Witam,
....zaczynają się zdzierać na płasko tylko po bokach jak na,,,,, Koledzy mówią że nie jest to wina opon a mojego lenistwa "za mało się składasz, nie ściągasz dup... a robisz za mocny przeciwskręt"
Przedewszystkim uzywasz terminologi ktora jest nie zrozumiala JAk opona moze zdzierac sie na bokach na plasko ? Ona moze sie po prostu po bokach zdzierac / zuzywac.
Twoi koledzy nie maja pojecia o czym mowia. Jezeli za malo sie skladasz bo jestes za leniwy, nie sciagasz doopy ( o hanging off chodzi ), Hanging of kierowca przenosi srodek ciezkosci na zewnatrz co powoduje male polozenie motocykla niz wchodzenie w zakret kladac sie klasycznie.
Zapytaj ich jak mzn aw winklu zrobic za mocny przeciwskret ? Jezeli jesz za mocny to w zaleznosci od winkla albo idziesz w ruh z naprzeciwka na czolowke albo za ewnatrz w botanike.
Nie napisales nawet o jaki motocykl chodzi
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Czytałem to z 10 razy i za cholerę nie rozumiem co autor ma na myśli ...
-
Croowab - Bywalec
To jest nas co najmniej dwóch...
9 koła? To traktor? Bo u mnie to malo która przeżywała 5 kawałków...
9 koła? To traktor? Bo u mnie to malo która przeżywała 5 kawałków...
Daytona, MW, GT... byle latało .
- Rura
- Świeżak
Bo to trzeba rownomiernie zuzywac. Ja dobilem chyba do 12tys. km na Metzlerze M3 (przod). Tyl poddal sie wczesniej.
"Dopoki przeglad nas nie rozlaczy".
BMW -> KTM. Mogę mieć spaczenie zawodowe.
-
jasnoksieznik - Stały bywalec
jasnoksieznik napisał(a):Bo to trzeba rownomiernie zuzywac. Ja dobilem chyba do 12tys. km na Metzlerze M3 (przod). Tyl poddal sie wczesniej.
Metzeler M3 wytrzymuje u mnie 5 500 km i jest smietnik. Przod i tyl. Nie mniej opona rewelacyjna
Nastepnym razem sprobuj Roadtec 01
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Tez nie wiem o co chodzi, w kazdym razie Pirelki Angel raczej wiecej wytrzymaja niz 9k
r6 2001 -----> cbr 1000rr 2014
-
Insekt - Świeżak
No nie brzmi to jak coś sensownego, rzeczywiście.
"Gdy zamykają się jedne drzwi do szczęścia, otwierają się inne; ale często tak długo patrzymy na zamknięte drzwi, że nie dostrzegamy tych, które zostały otwarte." Helen Keller
-
itimis - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości