nauka wheelie
Labiss a jak jest u ciebie z chlodzeniem ? Tez ci sie tak czasem grzeje, ze woda sie zagotuje ? Kurcze no 2 razy mialem wyciek 

-
Lukas_dan - Świeżak
Jeszcze nigdy mi nie zagotowało.Jak gumuję to temperatura utrzymuje się w granicach 100 C.
Zapomniałem dodać,że co jakieś 2-3 przejechania na gumie chłodzę swój silnik przejeżdżając trochę spokojnie na dwóch kołach. (chłodzi się wtedy do 85 C i dalej jazda).
Zapomniałem dodać,że co jakieś 2-3 przejechania na gumie chłodzę swój silnik przejeżdżając trochę spokojnie na dwóch kołach. (chłodzi się wtedy do 85 C i dalej jazda).
kretyn jakich mało
- Labiss
- MEGA TROLL

naprawde po przeczytaniu tego tematu chyba bym umiał jezdzić na kole nie wsiadając na moto:D joke.
imo temat jest prawie wyczerpany a odpowiedzi na podstawowe pytania zostały juz nie raz udzielone.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
FILOMAN napisał(a):Witam, mam pytanie strzał ze sprzęgła oznacza puszczenie sprzęgła ze 100% prędkością?I przy jakich obrotach strzelacie na 1?
Z góry dziękuje
powiem Ci tak : pierwszy 2-3 razy próbowałem jak ty z danych obrotów,teraz prawie w ogóle nie patrze na zegar.Wszystko idzie na wyczucie.Pamiętaj nie wciskaj sprzęgła do końca a puszczasz normalnie.
-
FZR600R - Świeżak
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Bene napisał(a):Witam,
Mam problem z pojsciem na gume f4i z gazu.
Czy moglby, ktos dac mi jakies wskazowki?
pzdr
ale w czym dokładnie masz problem?
Przeczytałeś chociaż ten temat w całości?
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
ja to zwykle z 600 bywa nie po drodze im na gume z gazu no ale po malutku:
1.strzałze sprzęgła i od razu pion jak nie umiesz to ja osobiście odradzam uczyć sie w ten sposób ale wyznawcy innej szkoły mówią że najlepiej od razu uczyć sie ze sprzęgła ja sie do nich nie zaliczam
2.odkręcasz gazu 8 tysi sam musisz wyczuć ile zamykasz manetke szybko odkręcasz i delikatnie możesz pomóc sobie szarpnąć rękoma i idzie w góre jak złe
3.walisz na stajÄ…co
1.strzałze sprzęgła i od razu pion jak nie umiesz to ja osobiście odradzam uczyć sie w ten sposób ale wyznawcy innej szkoły mówią że najlepiej od razu uczyć sie ze sprzęgła ja sie do nich nie zaliczam
2.odkręcasz gazu 8 tysi sam musisz wyczuć ile zamykasz manetke szybko odkręcasz i delikatnie możesz pomóc sobie szarpnąć rękoma i idzie w góre jak złe
3.walisz na stajÄ…co
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Nie próbuj ze sprzegła a tym bardziej na stojąco przynajmniej póki nie przyzwyczaisz się do podnoszenia się przodu
Z gazu musi pójść w końcu f4 to nowy motocykl i te 120 koni ma. Jak nie chcę iść przy 8tys to spróbuj przy 6, metodą prób i błędów na pewno Ci wyjdzie, pamiętaj żeby odkręcić manetkę do końca i asekurować się tylnym hamulcem.
A jeżeli już naprawdę nie będzie chciała iść to jedź do serwisu i sprawdź czy nie masz zblokowanej wersji.
W podpisie mam link do mojego filmiku - 1.30 idę na koło z gazu, może lepiej CI to zobrazuje sytuację
Z gazu musi pójść w końcu f4 to nowy motocykl i te 120 koni ma. Jak nie chcę iść przy 8tys to spróbuj przy 6, metodą prób i błędów na pewno Ci wyjdzie, pamiętaj żeby odkręcić manetkę do końca i asekurować się tylnym hamulcem.
A jeżeli już naprawdę nie będzie chciała iść to jedź do serwisu i sprawdź czy nie masz zblokowanej wersji.
W podpisie mam link do mojego filmiku - 1.30 idę na koło z gazu, może lepiej CI to zobrazuje sytuację
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Powoli zaczynam sie bawic w to... I generalnie moj gixxer (k1) nie krepuje sie, zeby dziubek podniesc, ale jakos ja mam opor, zeby przy 1-0-1 odkrecic manete do konca
Mam wrazenie, ze moto mnie nakryje jak tak zrobie... I moje proby zazwyczaj sie koncza 'zabkowaniem', gdzie za kazdym razem odkrecam troche bardziej... Na razie 30-40cm na 2 sekundy to maks co osiagnalem. Ale mam nadzieje, ze malymi kroczkami w koncu dojde do celu
I nie wiem, czy opona badziewna, czy za malo rozgrzewam, ale bardzo czesto zamiast przod podniesc to tyl sie uslizguje jak dziki...

I nie wiem, czy opona badziewna, czy za malo rozgrzewam, ale bardzo czesto zamiast przod podniesc to tyl sie uslizguje jak dziki...
Olo
-
Olo_82 - Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości