Prawko
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Re: Prawo jazdy egzamin
Wiewiór81 napisał(a):hefron napisał(a):Mam 3 pytania odnośnie tego.
1. brak lusterek = przeglÄ…d nie zaliczony?
2. Jak minie termin przeglądu to jak go zrobic? Nie można jechać motocyklem a stacja diagnostyczna jest niewiadomo gdzie. Trzeba go targac na plecach?
3. Jak znaleźć coś takiego jak "stacja diagnostyczna"?
1. Motocykl musi być wyposażony przynajmniej w lewe lusterko. Brak lusterek = przegląd niezaliczony.
2. Sorry, laweta
3. Np. tak - http://moto.wp.pl/kat,331,wid,7831,wiadomosc.html (otwórz link) - i nazywa się to stacja kontroli pojazdów.
pozdro, WR81
Znalazłem stacje kontroli i zrobiłem przegląd

1. Jedziesz do stacji kontroli swoim moto (lub nawet bez)
2. Płacisz 85 zł.
3. Wracasz do domu.
Tyle w tym temacie ;] Ja zaparkowalem przed stacją kontroli wszedlem i wyszedlem z pieczątką. Nawet nikt nie spojrzał czy moje moto ma koła. :]
-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
Re: Prawo jazdy egzamin
hefron napisał(a):Teraz ja napiszę jak wygląda przegląd w praktyce:
1. Jedziesz do stacji kontroli swoim moto (lub nawet bez)
2. Płacisz 85 zł.
3. Wracasz do domu.
Tyle w tym temacie ;] Ja zaparkowalem przed stacją kontroli wszedlem i wyszedlem z pieczątką. Nawet nikt nie spojrzał czy moje moto ma koła. :]
Ano, polska rzeczywistość... i jak w tym kraju ma być dobrze?
A tak z ciekawości, która to stacja diagnostyczna?
Black Wind always follows
Where my white horse rides
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Oczywiście moje moto jest całkowicie sprawne i przegląd by przeszło tak czy inaczej
Stacja diagnostyczna oczywiście w Warszawie, Aleje Jerozolimskie 200
Mam nadzieje, że nie pojedziesz ich aresztować bo mi przegląd anulują 

-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
hefron napisał(a):Oczywiście moje moto jest całkowicie sprawne i przegląd by przeszło tak czy inaczejStacja diagnostyczna oczywiście w Warszawie, Aleje Jerozolimskie 200
Mam nadzieje, że nie pojedziesz ich aresztować bo mi przegląd anulują
Nie, nie mam prawa nikogo aresztować - po pierwsze od jakiegoś czasu jestem cywilem, po drugie - w Polsce policja nie "aresztuje", tylko "zatrzymuje", aresztowania może dokonać prokurator

A po trzecie - zamierzam za to napisać oficjalną skargę na tą stację do ITSu - mam dość jeżdżących po mieście złomów, które na tej zasadzie przechodzą badania...
Black Wind always follows
-
Wiewiór81 - VIP Ścigacz.pl
Problem polega na tym, że na takiej stacji to przeważnie nikt na oczy motocykla nie widział.
Ja jak byłem kiedyś na przeglądzie, widziałem wyraźne zakłopotanie w oczach gościa, który obszedł moto dokoła i nie bardzo wiedział, co ma dalej zrobić.
Po dłuższej chwili wpadł na pomysł, że sprawdzi kierunki i światła, a następnie stwierdził, że mam już łyse opony. Zbiłem go trochę z tropu, gdy stwierdziłem, że są prawie nowe.
Innym razem, inny koleś kazał mi przejechać obok niego dwa razy i zahamować jednym i drugim hamulcem ( na betonowych płytach gdzie było pełni żwiru, nawet jakbym zdjął jedną tarczę, i tak bym koła blokował bez problemu).
Ja jak byłem kiedyś na przeglądzie, widziałem wyraźne zakłopotanie w oczach gościa, który obszedł moto dokoła i nie bardzo wiedział, co ma dalej zrobić.

Po dłuższej chwili wpadł na pomysł, że sprawdzi kierunki i światła, a następnie stwierdził, że mam już łyse opony. Zbiłem go trochę z tropu, gdy stwierdziłem, że są prawie nowe.

Innym razem, inny koleś kazał mi przejechać obok niego dwa razy i zahamować jednym i drugim hamulcem ( na betonowych płytach gdzie było pełni żwiru, nawet jakbym zdjął jedną tarczę, i tak bym koła blokował bez problemu).
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości