Za, którym razem zdałeś (aś) egzamin na kat. A ?
-
DYWERSANT - Świeżak
A - 1 (Warszawa Odlewnicza).
Nie chcę tu robić offtopicu, ale nie mogę nie zapytać: po jaką cholerę piszecie B, C, itd.?
Tytuł tego wątku chyba jest dość jasny, prawda?
Poza tym to chyba raczej forum motocyklowe czy coś ostatnio się zmieniło?
Nie chcę tu robić offtopicu, ale nie mogę nie zapytać: po jaką cholerę piszecie B, C, itd.?
Tytuł tego wątku chyba jest dość jasny, prawda?

Poza tym to chyba raczej forum motocyklowe czy coś ostatnio się zmieniło?

http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak
A za pierwszym razem 4.06 WORD Lublin.
B za czwartym
także WORD Lublin, ale 10 lat wcześniej.
Mam nadzieje ze juz nie bede musiał przezywac stresów związanych z egzaminem bo to było straszne
a tak dla zainteresowanych przebiegiem powiem ze trafiłem na wyluzowanego egzaminatora, nie czepiał sie. Na Ósemce i slalomie nie kazał nic sygnalizowac kierunkowskazami jedynie delikatnie ruszyc głowa na slalomie, dawał znak kiedy osemka sie zaczynała i kończyła także odpadało liczenie (które można pomylic ze stresu
pozdrawiam!
B za czwartym

Mam nadzieje ze juz nie bede musiał przezywac stresów związanych z egzaminem bo to było straszne

a tak dla zainteresowanych przebiegiem powiem ze trafiłem na wyluzowanego egzaminatora, nie czepiał sie. Na Ósemce i slalomie nie kazał nic sygnalizowac kierunkowskazami jedynie delikatnie ruszyc głowa na slalomie, dawał znak kiedy osemka sie zaczynała i kończyła także odpadało liczenie (które można pomylic ze stresu

pozdrawiam!
-
samelikeyou - Świeżak
Dzisiaj A za pierwszym razem - WORD w Poznaniu.
Kurde, stresa miałem niesamowitego, tyle się nasłuchałem o tym jak egzaminatorzy potrafia oblać za byle co. No i z tego stresu na placu:
- z górki pojechałem w przeciwną stronę niż egzaminator kazał
- stwordziłem, że za bardzo jestem spięty żeby jeszcze bawić się gazem, więc na ósemce jechałem żółwim tempem na jedynce, całkowicie bez gazu; przy trzeciej ósemce egzaminator się poddał i kazał mi już wyjechać slalomem
- przy awaryjnym hamowaniu silnik mi zgasł (już chciałem powtarzać, ale egzaminator powiedział magiczne słowa "proszę zawrócić i przygotować się do jazdy na miasto")
- na mieście ze stresu zapomniałem wyłączyć kierunek w prawo, skapowałem się dopiero po 100-200 metrach, jak zmieniałem pas na lewy. później już pilnowałem kierunku, żeby nie zrobić 2 razy tego samego prostego błędu (bo za to mogą oblać)
No i tyle. Duży stres, egzaminator bardzo w porządku. Na mieście jechałem pewnie, dynamicznie i dokładnie tak szybko jak na to pozwalały przepisy.
Życzę powodzenia wszystkim zdającym.
Kurde, stresa miałem niesamowitego, tyle się nasłuchałem o tym jak egzaminatorzy potrafia oblać za byle co. No i z tego stresu na placu:
- z górki pojechałem w przeciwną stronę niż egzaminator kazał
- stwordziłem, że za bardzo jestem spięty żeby jeszcze bawić się gazem, więc na ósemce jechałem żółwim tempem na jedynce, całkowicie bez gazu; przy trzeciej ósemce egzaminator się poddał i kazał mi już wyjechać slalomem

- przy awaryjnym hamowaniu silnik mi zgasł (już chciałem powtarzać, ale egzaminator powiedział magiczne słowa "proszę zawrócić i przygotować się do jazdy na miasto")
- na mieście ze stresu zapomniałem wyłączyć kierunek w prawo, skapowałem się dopiero po 100-200 metrach, jak zmieniałem pas na lewy. później już pilnowałem kierunku, żeby nie zrobić 2 razy tego samego prostego błędu (bo za to mogą oblać)
No i tyle. Duży stres, egzaminator bardzo w porządku. Na mieście jechałem pewnie, dynamicznie i dokładnie tak szybko jak na to pozwalały przepisy.
Życzę powodzenia wszystkim zdającym.
- mech
- Świeżak
13b zdawałeś egzamin w szczecinie miałeś awaryjne hamowanie? i jeżeli możesz powiedz jak to przebiegało i jakie miałeś błędy, znam tą trase juz na pamięć i dziś kończę kurs, więc egzamin przede mną ....będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi...aha i jak ich motorki? są całkiem sprawne czy ledwo co idą na jedynce na ósemkach? zdawałeś na ybr 125 czy ybr 250 ?
- ewa86
- Świeżak
Ewa86 - motorki mają dopieszczone, dają radę, w 250 troche manetka gazu luźna ale chwila i to już nie jest problemem. Hamowanie awaryjne: po powrocie z miasta instruktor staje przy początku slalomu, każe ci zawrócić i rozpędzić się spod plotu na przeciwko, jak machnie reką musisz sie zatrzymac na jak najkrótszym odcinku. błędów na szczęście nie miałem żadnych. podchodź do wszystkiego spokojnie i na luzie to napewno zdasz! 

-
13b - Świeżak
aha dzięki
cieszę się że motorki dają radę. trochę się obawiam, że ze względu iż jestem dziewczyną to dadzą mi ybr125 a ja nie chce jeżdzić na małym bo lepiej czuje 250...
a powiedz mi hamowanie awaryjne robiłeś przednim hamulcem czy tylnym czy dwoma na raz. bo nie wiem jak oni do tego podchodzą czy mam narobić tylko hałasu i zahamować czy rzeczywiście trzeba rozpędzić się do 50km/h ?
a i jeszcze jedno życzą sobie obracanie głowy na slalomie i ósemkach?
kurcze co inne miasto to inne wymagania?!?!?!
dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi.

a powiedz mi hamowanie awaryjne robiłeś przednim hamulcem czy tylnym czy dwoma na raz. bo nie wiem jak oni do tego podchodzą czy mam narobić tylko hałasu i zahamować czy rzeczywiście trzeba rozpędzić się do 50km/h ?
a i jeszcze jedno życzą sobie obracanie głowy na slalomie i ósemkach?
kurcze co inne miasto to inne wymagania?!?!?!
dzięki serdeczne za wszystkie odpowiedzi.
- ewa86
- Świeżak
ewa86: nie offtopuj, jest osobny temat o ósemkach i slalomie. Tam szukaj pomocy, tu się chwalimy (albo i nie) tym, za którym razem zdaliśmy prawko
http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=3039 (otwórz link)

http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=3039 (otwórz link)
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
-
duddits - Świeżak