Złe nawyki z jazdy autem
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Thrillco napisał(a):a.ktoś nie ma własnego rozumu i wyobraźni
b.napatrzy sie naczyta a i tak robi swoje bo tak właśnie lubi (słynne już"bo lubię zapierdalać")....
...być może zbyt wolno...
i to jest wlasnie caly problem...
masz racje Thrillco.
Moze nas jednak ten los nie spotka

pozdr.
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
ja mam duzo wlasnie zlych nawykow po samochodowej karierze ... np zbyt duza predkosc przed wejsciem w zakret w porownaniu do moich umiejetnosci pokonywania zakretow na motocyklu
ciagle zapominanie ze kierunki w motocyklu same sie nie wylanczaja
a takze ze robiac zakupy w markecie jestes ograniczony wielkoscia swojego plecaka a nie wielkoscia bagaznika w samochodzie
bo juz raz mi sie zdarzylo dzwonic po kolege jak nakupowalem na miesiac bedac na motocyklu
:P:P:P:P:P

ciagle zapominanie ze kierunki w motocyklu same sie nie wylanczaja

a takze ze robiac zakupy w markecie jestes ograniczony wielkoscia swojego plecaka a nie wielkoscia bagaznika w samochodzie

Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
A wracając do tych puszek, może czasami sami sobie jesteśmy winni że kierujący samochodami nas nie zauważają, lub wymuszają na nas pierszeństwo. Wyobraźcie sobie sytuację, długa prosta, dwa auta, jedno przybiera się do wyprzedzania drugiego, prędkość około 90km/h, wychyla się i w oddali widzi pojedyńcze światło motocykla, szacuje że zdoła wyprzedzić, nieprzewiduje że motocyklista widząc długi i pusty odcinek prostej ciągnie ponad 200 km/h. Druga sytuacja, wchodzisz w zakręcik, delikatny łuczek, na blatach jakieś złoty50, jakieś 200 do 300 metrów przed tobą dwa auta, redukcja do 4 biegu, kierunek i po 7 do 9 sekundach dolatujesz do nich i masz ponad 200 km/h. Kierowca w tym czasie spojrzy w lusterko, nie ma nic, redukuje z 5 na 4 bieg, rozpędza auto wrzuca kierunek i już się drugi raz nie upewni czy nic nie nadjeżdża tylko wyprzedza trwa to jakieś 10 sekund. Ale powiedzcie sami jak masz przecinaka to nie będziesz latał 90 bo go zamulisz, one kochają obroty, zresztąja też, więc do odcięcia 

-
speedo26 - Świeżak
speedo26 napisał(a):A wracając do tych puszek, może czasami sami sobie jesteśmy winni że kierujący samochodami nas nie zauważają, lub wymuszają na nas pierszeństwo. Wyobraźcie sobie sytuację, długa prosta, dwa auta, jedno przybiera się do wyprzedzania drugiego, prędkość około 90km/h, wychyla się i w oddali widzi pojedyńcze światło motocykla, szacuje że zdoła wyprzedzić, nieprzewiduje że motocyklista widząc długi i pusty odcinek prostej ciągnie ponad 200 km/h. Druga sytuacja, wchodzisz w zakręcik, delikatny łuczek, na blatach jakieś złoty50, jakieś 200 do 300 metrów przed tobą dwa auta, redukcja do 4 biegu, kierunek i po 7 do 9 sekundach dolatujesz do nich i masz ponad 200 km/h. Kierowca w tym czasie spojrzy w lusterko, nie ma nic, redukuje z 5 na 4 bieg, rozpędza auto wrzuca kierunek i już się drugi raz nie upewni czy nic nie nadjeżdża tylko wyprzedza trwa to jakieś 10 sekund. Ale powiedzcie sami jak masz przecinaka to nie będziesz latał 90 bo go zamulisz, one kochają obroty, zresztąja też, więc do odcięcia
wow, samochody chyba po torze nie jeżdżą

-
barteckstreet - Świeżak
mr_neox napisał(a):czesc Dayan!
zanim wpadniesz juz na zawsze w ten "nalog"to proponowalbym Ci przegladnac sobie najpierw stronke www.ride2die.com znajdziesz tam wiele wartosciowych wskazowek
![]()
pamietaj: motocykl jest niewidzialny (dla samochodziarzy...)
pozdro!
Nie pokazuj wiecej takiej stronki kolego,zastanawiam się czy mam sprzedać motor po tym jak to zobaczyłe.Myślałem ze puszcze pawia.
CBR600
MondeoTDCI
MondeoTDCI
- taju25
- Świeżak
kazdy musi na cos umrzec....
ja bym wolal w ten sposob a nie na przyklad w fotelu przed tv
taju, czytaj dokladniej co inni pisza! wspomnialem ze na stronie znajduje sie poradnik odnosnie jazdy na moto tyle tylko ze po angielsku (nie pisalem patrzcie na zdjecia i siedzcie w domu!)
pozdro
ja bym wolal w ten sposob a nie na przyklad w fotelu przed tv

taju, czytaj dokladniej co inni pisza! wspomnialem ze na stronie znajduje sie poradnik odnosnie jazdy na moto tyle tylko ze po angielsku (nie pisalem patrzcie na zdjecia i siedzcie w domu!)
pozdro
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
Re: Złe nawyki z jazdy autem
Dayan napisał(a):Prawko na samochod mam od 7 lat, jezdze dosc duzo (zrobilem ok 150-200tys km). I tu pojawia sie pytanie: na jakie przyzwyczajenia szczegolnie zwrocic uwage po wyruszeniu na trase na 2 a nie 4 kolach?
Hmm byłem w podobnej sytuacji, samochód przez 7 lat a potem motor i co najbardziej rzuciło się w oczy to zachowanie podczas hamowania, trzeba zacząć myśleć o tym o wiele wcześniej niż w samochodzie inaczej skończy się to dzwonem,ślizgiem lub w najlepszym wypadku niemiłym uczuciem w żołądku. Motorek też jest o wiele bardziej czuły na gorszą nawierzchnię no i oczywiście znaki poziome=wróg nr1
-
Blacko - Świeżak
zgadzam się z przedmówcą ale ja mam też inna banie - w pracy jeżdżę wózkami widłowymi i teraz na przykład przejeżdżając pod światłami patrze czy czymś nie zachacze tak jak moge to zrobić na magazynie 

-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
no fakt siadajac na motocykl stajesz sie niestety wrogiem nr 1 troche to przykre ale cos samochodziarzy tych zlych jest wiecej:P
honda nsr 125 z podrasowanym silnikiem:) | | www.fasttec.fora.pl
-
pawlo89 - Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości