Złe nawyki z jazdy autem
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Złe nawyki z jazdy autem
W tym miesiÄ…cu kupuje sobie pierwsze moto: suzuki vs 600
Prawko na samochod mam od 7 lat, jezdze dosc duzo (zrobilem ok 150-200tys km). I tu pojawia sie pytanie: na jakie przyzwyczajenia szczegolnie zwrocic uwage po wyruszeniu na trase na 2 a nie 4 kolach?
Prawko na samochod mam od 7 lat, jezdze dosc duzo (zrobilem ok 150-200tys km). I tu pojawia sie pytanie: na jakie przyzwyczajenia szczegolnie zwrocic uwage po wyruszeniu na trase na 2 a nie 4 kolach?
-
Dayan - Świeżak
jadac na dwóch a nie czterech kołach stajesz się wrogiem publicznym numer jeden :/
(ps. i raptem nikt Ciebie nie zauważa i ignoruje Twoją obecność na drodze)
(ps. i raptem nikt Ciebie nie zauważa i ignoruje Twoją obecność na drodze)
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ja u siebie nie zauważyłam żadnych złych nawyków z jazdy autem
(może dlatego, że ich nie mam
)
to jest zupełnie co innego i raczej działa w drugą stronę. Jak już jeździsz motocyklem, wyrabiasz sobie kilka nawyków, które potem bardzo się przydają w jeździe autem.
(może dlatego, że ich nie mam

to jest zupełnie co innego i raczej działa w drugą stronę. Jak już jeździsz motocyklem, wyrabiasz sobie kilka nawyków, które potem bardzo się przydają w jeździe autem.
-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
czesc Dayan!
zanim wpadniesz juz na zawsze w ten "nalog"
to proponowalbym Ci przegladnac sobie najpierw stronke www.ride2die.com znajdziesz tam wiele wartosciowych wskazowek
pamietaj: motocykl jest niewidzialny (dla samochodziarzy...)
pozdro!
zanim wpadniesz juz na zawsze w ten "nalog"

pamietaj: motocykl jest niewidzialny (dla samochodziarzy...)
pozdro!
-
mr_neox - Świeżak
Chyba wiesz juz z doswiadczenia jazdy samochodem - stosowanie ograniczonego zaufania dla reszty.
Ostatnio co mnie wku... to typ jadacy poldkiem z naprzeciwka wyprzedajacy inna puszke. Malo brakowalo a w najlepszym przypadku stracilbym lewe lusterko.
krotko mowiac samochodziarze traktuja nas jako rowerzystów ..
Ostatnio co mnie wku... to typ jadacy poldkiem z naprzeciwka wyprzedajacy inna puszke. Malo brakowalo a w najlepszym przypadku stracilbym lewe lusterko.
krotko mowiac samochodziarze traktuja nas jako rowerzystów ..
Ducati forza.
- Kraker
- Świeżak
-
barteckstreet - Świeżak
Zgodze się ...stety/niestety z tym co napisała Kaja-nawyki działają w strone odwrotną, choć czasem tez negatywnie bo jadac puchą człowiekowi nagle przychodzi do głowy wciskanie się tam gdzie nikt inny nawet by nie próbował.
Mr Neox...stornka polecana przez ciebie, choć dobra to....chyba raczej ma odstraszać niż zachęcać do jazdy na 2 kołach a to jest pozbawione sensu....gdybym tylko mógł pokazałbym zdjęcia z wypadków samochodowych, takich które tez raczej nie zachecają do wsiadania w puche...tylko po co??
Mr Neox...stornka polecana przez ciebie, choć dobra to....chyba raczej ma odstraszać niż zachęcać do jazdy na 2 kołach a to jest pozbawione sensu....gdybym tylko mógł pokazałbym zdjęcia z wypadków samochodowych, takich które tez raczej nie zachecają do wsiadania w puche...tylko po co??
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Thrillco napisał(a):Mr Neox...stornka polecana przez ciebie, choć dobra to....chyba raczej ma odstraszać niż zachęcać do jazdy na 2 kołach a to jest pozbawione sensu....
siemka!
mnie tam raczej ona nie odstrasza, jak mam gdzies dalej jechac to czasami sobie na nia zagladne- zebym pomyslal dwa razy zanim zrobie cos glupiego...
szczerze mowiac pomaga

ps.Thrilllco jakbys ja dokladniej przejrzal to znalazlbys tam bardzo wartosciowy poradnik odnosnie jazdy na moto (niestety po angielsku)
pozdro!
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
jest jedna zasadnicza roznicza....
jak jedziesz autkiem to na zakrecie przechylasz sie w strone odwrotna niz skrecasz a na motorku odwrotnie;D
jak jedziesz autkiem to na zakrecie przechylasz sie w strone odwrotna niz skrecasz a na motorku odwrotnie;D
- piotrek110187
- Świeżak
piotrek110187 napisał(a):jest jedna zasadnicza roznicza....
To co ty samochodem w zakręt na dwóch kołach wchodzisz?! Zapodaj foto

-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
hehehe
chyba jako pasażer ....auta
...odnosnie linka z wypadkami,to mam nadzieje,ze mnie to nie spotka....Musze przyznac,ze po kazdej mojej glebie jeszcze bardziej ciagnie mnie na motor.to tak jak z nieudanym etapem w jakiejs grze...teraz mi sie uda,napewno dam rade,przejde to....obym tylko nie zalapal sie na "wpis"
chyba jako pasażer ....auta

...odnosnie linka z wypadkami,to mam nadzieje,ze mnie to nie spotka....Musze przyznac,ze po kazdej mojej glebie jeszcze bardziej ciagnie mnie na motor.to tak jak z nieudanym etapem w jakiejs grze...teraz mi sie uda,napewno dam rade,przejde to....obym tylko nie zalapal sie na "wpis"
...kocham swoje nerki 

- Dezza
- Świeżak
neox..ameryki nie odkryłes ale wiesz...żadne zdjęcia i porady na nic się zdają, jeśli:
a.ktoś nie ma własnego rozumu i wyobraźni
b.napatrzy sie naczyta a i tak robi swoje bo tak właśnie lubi (słynne już"bo lubię zapierdalać")
c.ma wysoki współczynnik PH i nic nie pomoże....przypadek losowy, niezależny od tego na co patrzysz i co czytasz
Dla udowodnienia mojej tezy....tak z autopsji:
Mój dziadek objechał polskę motocyklem 2 razy potem jeszcze z 10 razy z północy na południe i z powrotem. Jeździł kulturalnie, z wyobraźnią i zachowaniem wszelkich prawideł jazdy motocyklem i...został walniety na mieście przez pijanego kataramaniarza. Wylizał się i znowu wlazł na motocykl, dwa lata później kolejny Katamaraniaż, oczywiście obowiązkowo nawalony przybił go z motocyklem do muru kończac tym samym karierę motocyklisty i kończąc w ogóle normalne funkcjonowanie-52 lata kalectwa o kulach za to że...jechał przepisowo i ostrożnie...być może zbyt wolno...
a.ktoś nie ma własnego rozumu i wyobraźni
b.napatrzy sie naczyta a i tak robi swoje bo tak właśnie lubi (słynne już"bo lubię zapierdalać")
c.ma wysoki współczynnik PH i nic nie pomoże....przypadek losowy, niezależny od tego na co patrzysz i co czytasz
Dla udowodnienia mojej tezy....tak z autopsji:
Mój dziadek objechał polskę motocyklem 2 razy potem jeszcze z 10 razy z północy na południe i z powrotem. Jeździł kulturalnie, z wyobraźnią i zachowaniem wszelkich prawideł jazdy motocyklem i...został walniety na mieście przez pijanego kataramaniarza. Wylizał się i znowu wlazł na motocykl, dwa lata później kolejny Katamaraniaż, oczywiście obowiązkowo nawalony przybił go z motocyklem do muru kończac tym samym karierę motocyklisty i kończąc w ogóle normalne funkcjonowanie-52 lata kalectwa o kulach za to że...jechał przepisowo i ostrożnie...być może zbyt wolno...
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Thrillco tym razem ja stety/niestety muszę się z Tobą zgodzić
tak to już jest w życiu, że na większość złych rzeczy, które się dzieją na drogach nie mamy wpływu i tylko od ułożenia gwiazd
zależy czy się znajdziemy w odpowiednim miejscu i czasie
W kwestie a i b nie wchodzę bo mam dzisiaj filozoficzny nastrój

tak to już jest w życiu, że na większość złych rzeczy, które się dzieją na drogach nie mamy wpływu i tylko od ułożenia gwiazd

W kwestie a i b nie wchodzę bo mam dzisiaj filozoficzny nastrój

-
Kaja - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości