redukcja biegow ogolnie...
• Strona 1 z 1
redukcja biegow ogolnie...
Witam forumowiczow jestem tu nowey i mam tez moja dlugo oczekiwana r6 i amm ja juz 2 dni... chodzi mi o redukcie biegow. Wiem ze moge redukowac biegi z 4 na 3 i na 2 ale czy moge 1 wrzucic przy powolnym dojezdzaniu na sprzegle czy 3ba sie zatrzymac do stopu zawsze i bezwaunkowo?... wole wiedziec bo 6g nie zadobre maja skrzynie..:/ pozdrawiam 

- borys20
- Świeżak
Re: redukcja biegow ogolnie...
borys20 napisał(a):czy moge 1 wrzucic przy powolnym dojezdzaniu na sprzegle
Możesz.
-
siekson - VIP Ścigacz.pl
wrzucać raczej można ale przy niezbyt dużej prędkości... bo jak np przy 60 wrzucisz 1 nawet na sprzęgle to możesz to odczuć... jeśli źle godom to mnie zlinczujcie i ukrzyżujcie... oddaje się pod wasza wolę:)
Romet "Polo" >>> WSK Dudek >>> Yamaha XJ550 >>> Honda VFR 750 rc36
- Xemiz
- Świeżak
Dobrze godosz.
Borys, redukujesz z przegazówką bo skrzynka w moto jest nie zsynchronizowana a sama zmiana to jak w samochodzie. Przy 60km/h jedynki się nie wrzuca, ale dojeżdzając do świateł to normalna sprawa.
Pozdro
Borys, redukujesz z przegazówką bo skrzynka w moto jest nie zsynchronizowana a sama zmiana to jak w samochodzie. Przy 60km/h jedynki się nie wrzuca, ale dojeżdzając do świateł to normalna sprawa.
Pozdro
-
cender - Świeżak
to fajnie tylko chlopaki jak sie zatrzymie to czasami 1 jedst jak by pusta i wejdzie a wyskoczy na 2... i musze podjechac pare cm motorkiem zeby weszla... ma tak ktos? mozliwe ze zeby musza sie dopasowac a na posyoju nie zaw\sze sie lacza dobrze..
- borys20
- Świeżak
borys20 napisał(a):to fajnie tylko chlopaki jak sie zatrzymie to czasami 1 jedst jak by pusta i wejdzie a wyskoczy na 2... i musze podjechac pare cm motorkiem zeby weszla... ma tak ktos? mozliwe ze zeby musza sie dopasowac a na posyoju nie zaw\sze sie lacza dobrze..
Eee ze jak? Dojezdzasz do swiatel z wbita jedynka a skrzynia sama 2jke wrzuca?

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
borys20 napisał(a):to fajnie tylko chlopaki jak sie zatrzymie to czasami 1 jedst jak by pusta i wejdzie a wyskoczy na 2... i musze podjechac pare cm motorkiem zeby weszla... ma tak ktos? mozliwe ze zeby musza sie dopasowac a na posyoju nie zaw\sze sie lacza dobrze..
moze ty redukujesz np z 3 jak juz stoisz? bo w miejscu to raczej Ci sie nie uda tak zrzucic... trzeba troche wczesniej, jak jestes pare metrow od postoju to se juz 1 wrzuc
SM
-
marcio - Świeżak
no to wlasnie tak robie i jest elegancko... czasami mam problem z 2 z nizszych obrotow jej praktycznie nie slychac jak sie zapnie ale czasami to az po nodze idzie wyczuc zeby jak nie chca wejsc... podkrecilem sobie sprzeggielko bo byl lekki luz moze bedzie lepiej jak pogoda dopisze...
- borys20
- Świeżak
Dokladnie lepiej jest redukowac biegi wczesniej, niz na postoju, ja mam mala praktyke jeszcze ale wielu juz doswiadczonych kumpli radzi aby jeszcze podczas jazdy redukowac i hamowac biegami bo na postoju moze byc problem zrzucic kilka biegow w dol.
- adrianCB
- Świeżak
Borys20 napisal: to fajnie tylko chlopaki jak sie zatrzymie to czasami 1 jedst jak by pusta i wejdzie a wyskoczy na 2... i musze podjechac pare cm motorkiem zeby weszla... ma tak ktos? mozliwe ze zeby musza sie dopasowac a na posyoju nie zaw\sze sie lacza dobrze..
Wiem o co chodzi,
mialem tak w nsr ale to chyba nic zlego ,tzn ze chyba nic zepsutego 
Wiem o co chodzi,

- genek
- Świeżak
...pewnie o to chodzi że sobie stoisz na światłach zapala się zielone chcesz wystartować, kopiesz dzwignię a ta nie idzie.
Ja mam tak w GSce i trzeba popchnąć moto centymetr aby zatrybiło. Czasem zdarza mi się też jak się zatrzymam i chcę szybko ruszyć zrzucam na jedynkę a tu skrzek w trybach jak w 20letnim ikarusie. Mam nadzieję że to nic poważnego...

http://bikepics.com/members/reddie/ (otwórz link)
-
Redd - Świeżak
Mozesz spokojniee .. Ja gdy jade zauzmy na 5 i chce wzucic mniejszy bieg zeby sie moto rozbujal to poprostu puszczam gaz wciskam sprzeglo i zrzucam bieg ..
A gdy dojezdzam do skrzyzowania to poprotu sprzeglo i czekam az ustane i wzucam luz
PozdrO

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
• Strona 1 z 1