[Aktualności] Obrażalski fotoradar
• Strona 1 z 1
[Aktualności] Obrażalski fotoradar
Dyskusja na temat: Obrażalski fotoradar
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Obrażalski fotoradar
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Obrażalski fotoradar
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Nie potrzebnie się przyznał, bo nie mają żadnych "mocnych" dowodów, że to on jechał, mógł jechać ktoś inny tak samo ubrany. Inna sprawa, że to co chłopak zrobił jest poniżej poziomu i dobrze mu tak
<br><hr>Songo

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mnie jakiś czas temu fotoradar strzelił foto od przodu na 70tce (miałem na bidziku 140km/h). Do dziś nic nie przyszło. <br><hr>YZF600R
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nigdy nie zrozumiem idei stawiania fotoradarów - to dojenie ludzi z kasy. W ogóle nie mające wpływu na bezpieczeństwo. Na szczęście na moto nie mamy tego problemu
. Gdyby nie otwarta szybka mogliby mu naskoczyć.
Nowa metoda na legalną neutralizacje takich obiektów - przejechać się parę razy koło takiego aż się wypstryka
.<br><hr>Prezes

Nowa metoda na legalną neutralizacje takich obiektów - przejechać się parę razy koło takiego aż się wypstryka

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ile razy tak robiłem
ani jednego wezwania, czy mandatu :] polskeij policji sie nie chce !
<br><hr>polaczek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jak Ci z podporządkowanej wyjedzie samochód to będziesz twierdził, że to jego wina jak na nim skończysz?? Jest się czym chwalić naprawdę.<br><hr>bastek00Komentatorzy napisał(a):Mnie jakiś czas temu fotoradar strzelił foto od przodu na 70tce (miałem na bidziku 140km/h). Do dziś nic nie przyszło. <br><hr>YZF600R<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przede wszystkim było to w Anglii gdzie oprócz fotoradarów mają mnóstwo kamer, praktycznie na każdym skrzyżowaniu (i nie tylko). Więc namierzenie kogoś wcale nie jest takie trudne. Wystarczy na pierwszym skrzyżowaniu za fotoradarem posprawdzać jakie motocykle przejeżdżały o danej godzinie i mamy wszystko podane na tacy.
Tam przychodzą mandaty również z tych zwykłych kamer za wszelkie wykroczenia drogowe z wyjątkiem prędkości.<br><hr>cortes
Tam przychodzą mandaty również z tych zwykłych kamer za wszelkie wykroczenia drogowe z wyjątkiem prędkości.<br><hr>cortes
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Też byłem przekonany, że fotoradar (na trójnogu) może mi narobić
, za kilometr stali panowie, którzy mnie zatrzymali, bo ci co pilnowali foto zdali im relację przez radio
Miałem na dziewięćdziesiątce 134 - 300 zł i 8 pkt. Trasa Lublin - Zamość, przed Krasnystawem<br><hr>alukow

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie jesteśmy całkowicie bezkarni, jesienią jadąc ulicą mijałem się z radiowozem. Widziałem wyraźnie że pasażer radiowozu wymierzył we mnie obiektyw profesjonalnego aparatu fotograficznego. Mam więc podstawy sądzić że Policja gromadzi fotografie motocykli i motocyklistów, przynajmniej tych jeżdżących w większych miastach.<br><hr>raper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja bym nawet mógł dostać jedno ze zdjęć na gumie sprzed fotoradaru - przynajmniej ładnie bym sobie oprawił
Cena nie większa jak za dobre zdjęcie u fotografa hehe.<br><hr>Przemo_rene

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
haha u nas też tak... miasto 70 000 mieszkańców także nie za duże.Komentatorzy napisał(a):Nie jesteśmy całkowicie bezkarni, jesienią jadąc ulicą mijałem się z radiowozem. Widziałem wyraźnie że pasażer radiowozu wymierzył we mnie obiektyw profesjonalnego aparatu fotograficznego. Mam więc podstawy sądzić że Policja gromadzi fotografie motocykli i motocyklistów, przynajmniej tych jeżdżących w większych miastach.<br><hr>raper<br>
Policja normalnie zwykłymi aparatami fotografuje motocyklistów.
Od kolegi, który właśnie jest policjantem wiem, że właśnie po to, że później ułatwia to identyfikację, nie tylko przy fotoradarach - jednak motocykle jeszcze na tyle się odróżniają od siebie, że, w przeciwieństwie do samochodów, ciężko znaleźć 2 identyczne.<br><hr>CB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bo w Polsce to nie Policja obsługuje fotoradary! Często to nawet nie straż miejska, a prywatne firmy.<br><hr>ChaoticBikerKomentatorzy napisał(a):ile razy tak robiłemani jednego wezwania, czy mandatu :] polskeij policji sie nie chce !
<br><hr>polaczek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja nie rozumiem takich kierowców, co to im wszystko przeszkadza i wszystko ich ogranicza.Komentatorzy napisał(a):Nigdy nie zrozumiem idei stawiania fotoradarów - to dojenie ludzi z kasy. W ogóle nie mające wpływu na bezpieczeństwo. Na szczęście na moto nie mamy tego problemu. Gdyby nie otwarta szybka mogliby mu naskoczyć.
Nowa metoda na legalną neutralizacje takich obiektów - przejechać się parę razy koło takiego aż się wypstryka.<br><hr>Prezes<br>
Tylko potem po wypadku to majÄ… do wszystkich pretensje, tylko nie do siebie.
A najwięcej wypadków jest na najlepszych, najszerszych, prostych, długich odcinkach przy dobrej pogodzie.
Czyli tam, gdzie "można przycisnąć" (przycisk od wyłączenia mózgu chyba)
Ja właśnie uważam wręcz odwrotnie - fotoradary powinny być na każdym skrzyżowaniu. Dopóki się jełopy nie nauczą jeździć tak jak w cywilizowanych krajach<br><hr>CB
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości