[turystyka] Bałkany na Kawasaki ER-5 - dlaczego nie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[turystyka] Bałkany na Kawasaki ER-5 - dlaczego nie?
Dyskusja na temat: Bałkany na Kawasaki ER-5 - dlaczego nie?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Bałkany na Kawasaki ER-5 - dlaczego nie?
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Bałkany na Kawasaki ER-5 - dlaczego nie?
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gimnazjalista?<br><hr>motórzystaKomentatorzy napisał(a):Poczytalbym, ale trochę za dużo ;-/. Brakuje tu opcji lektora.<br><hr>Ryback<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
e tam, fajnie się czyta:)<br><hr>wojtKomentatorzy napisał(a):Poczytalbym, ale trochę za dużo ;-/. Brakuje tu opcji lektora.<br><hr>Ryback<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
widziałem Was w Bułgari w Nessebarze
moto skrzętnie ukryte pod pokrowcem ale wystawał kawałek wachacza z napisam "scigacz.pl"
sam miałem ER-5 i podziwiam zapał żeby tym sprzętem tak obładowanym pojechać w taką drogę
pozdrawiam i życzę wielu następnych wojaży <br><hr>street
moto skrzętnie ukryte pod pokrowcem ale wystawał kawałek wachacza z napisam "scigacz.pl"
sam miałem ER-5 i podziwiam zapał żeby tym sprzętem tak obładowanym pojechać w taką drogę
pozdrawiam i życzę wielu następnych wojaży <br><hr>street
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo fajna relacja. Czyli nawet na poczciwej ER 5 można zwiedzać świat. Sam taką mam i może w przyszłe wakacje coś pomyślę
. Gratuluję odwagi i spełnionych marzeń.<br><hr>shadow493

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
faktycznie w nesebarze moto postawiłem pod krzakiem na przystani łódek. ciuchy i kaski leżały na motocyklu a całość próbowałem przykryć pokrowcem.
ojjj gorąco było, a jeszcze Kasia przypiekła nogę o wydech...
ojjj gorąco było, a jeszcze Kasia przypiekła nogę o wydech...
- niesiob
- Świeżak
Globalna wioskaKomentatorzy napisał(a):widziałem Was w Bułgari w Nessebarze
pozdrawiam i życzę wielu następnych wojaży <br><hr>street<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?
B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP

B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja np. wole miec zapas mocy przy wyprzedzaniu, nie mowiac o wygodzie, gdzie pozycja niemal embrionalna nie bardzo mi lezala. W przypadku tego drugiego, jesli gosc jest niski i lekki to mu nie przeszkadza (jak widac).<br><hr>To mowilem ja, JarzabekKomentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ehhh, głupoty opowiadaszKomentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP<br>Komentatorzy napisał(a):Ja np. wole miec zapas mocy przy wyprzedzaniu, nie mowiac o wygodzie, gdzie pozycja niemal embrionalna nie bardzo mi lezala. W przypadku tego drugiego, jesli gosc jest niski i lekki to mu nie przeszkadza (jak widac).<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mhm, chcialbys miec motocykl. Widac, ze nigdy nawet zadnym nie jezdziles. To porownanie: ER5 i Tenere. Moze jeszcze mi powiesz ze Kawa ma taki sam moment obrotowy co Yamaha, taka sama pozycje za kierownica i przeznaczony jest do takiej samej turystyki? Nie rozsmieszaj mnie.<br><hr>LitosciKomentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP<br>Komentatorzy napisał(a):Ja np. wole miec zapas mocy przy wyprzedzaniu, nie mowiac o wygodzie, gdzie pozycja niemal embrionalna nie bardzo mi lezala. W przypadku tego drugiego, jesli gosc jest niski i lekki to mu nie przeszkadza (jak widac).<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek<br>Komentatorzy napisał(a):Ehhh, głupoty opowiadaszBardzo dobry turystyk czyli Tenerka 660 ma tylko 48KM, a wyprawy nią zapamiętam bardzo miło i akurat nie przez pryzmat braków w mocy.<br><hr>F.T.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mówimy o mocy, bo podobno ktoś tutaj potrzebuje "zapas"Komentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP<br>Komentatorzy napisał(a):Ja np. wole miec zapas mocy przy wyprzedzaniu, nie mowiac o wygodzie, gdzie pozycja niemal embrionalna nie bardzo mi lezala. W przypadku tego drugiego, jesli gosc jest niski i lekki to mu nie przeszkadza (jak widac).<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek<br>Komentatorzy napisał(a):Ehhh, głupoty opowiadaszBardzo dobry turystyk czyli Tenerka 660 ma tylko 48KM, a wyprawy nią zapamiętam bardzo miło i akurat nie przez pryzmat braków w mocy.<br><hr>F.T.<br>
Komentatorzy napisał(a):Mhm, chcialbys miec motocykl. Widac, ze nigdy nawet zadnym nie jezdziles. To porownanie: ER5 i Tenere. Moze jeszcze mi powiesz ze Kawa ma taki sam moment obrotowy co Yamaha, taka sama pozycje za kierownica i przeznaczony jest do takiej samej turystyki? Nie rozsmieszaj mnie.<br><hr>Litosci<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
O przepraszam, moment obrotowy to nie moc...<br><hr>To mowilem ja, JarzabekKomentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
Komentatorzy napisał(a):Mhm, chcialbys miec motocykl. Widac, ze nigdy nawet zadnym nie jezdziles. To porownanie: ER5 i Tenere. Moze jeszcze mi powiesz ze Kawa ma taki sam moment obrotowy co Yamaha, taka sama pozycje za kierownica i przeznaczony jest do takiej samej turystyki? Nie rozsmieszaj mnie.<br><hr>Litosci<br>Komentatorzy napisał(a):Mówimy o mocy, bo podobno ktoś tutaj potrzebuje "zapas"Byś się zdziwił ile motocykli mam i iloma jeździłem. I to mocno byś się zdziwił.<br><hr>F.T.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jechałeś kiedyś autostradą na motocyklu o poj. 500 cm3? Ja jechałem i możesz mi wierzyć że nie było to zbyt bezpieczne. Zero zapasu mocy, więc jak ktoś będąc obok zapragnie zmienić pas, to mu nie uciekniesz.<br><hr>zenekKomentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
B.R.A.W.O - BRAWO BRAWO BRAWO dla prawdziwego ADVenczera jakim jest autor i uczestnik relacji.<br><hr>PP<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moment obortowy to nie moc. Poczytaj o mocy <a href="http://www.scigacz.pl/Moc,158,lw.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Moc,158,lw.html</a> i momencie obrotowym <a href="http://www.scigacz.pl/Moment,obrotowy,297,lw.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Moment,obrotowy,297,lw.html</a> <br><hr>F.T.Komentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
Komentatorzy napisał(a):Mhm, chcialbys miec motocykl. Widac, ze nigdy nawet zadnym nie jezdziles. To porownanie: ER5 i Tenere. Moze jeszcze mi powiesz ze Kawa ma taki sam moment obrotowy co Yamaha, taka sama pozycje za kierownica i przeznaczony jest do takiej samej turystyki? Nie rozsmieszaj mnie.<br><hr>Litosci<br>Komentatorzy napisał(a):Mówimy o mocy, bo podobno ktoś tutaj potrzebuje "zapas"Byś się zdziwił ile motocykli mam i iloma jeździłem. I to mocno byś się zdziwił.<br><hr>F.T.<br>
Komentatorzy napisał(a):O przepraszam, moment obrotowy to nie moc...<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moment obrotowy jest jedna ze skladowych mocy: "moc jest to nic innego jak iloczyn momentu obrotowego i prędkości obrotowej". Zrodlo: <a href="http://wasze.motofakty.pl/artykul/moc_a_moment_obrotowy.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://wasze.motofakty.pl/artykul/moc_a_moment_obrotowy.html</a>Komentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
Komentatorzy napisał(a):O przepraszam, moment obrotowy to nie moc...<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek<br>Komentatorzy napisał(a):Moment obortowy to nie moc. Poczytaj o mocy <a href="http://www.scigacz.pl/Moc,158,lw.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Moc,158,lw.html</a> i momencie obrotowym <a href="http://www.scigacz.pl/Moment,obrotowy,297,lw.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Moment,obrotowy,297,lw.html</a> <br><hr>F.T.<br>
Dobranoc<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeszcze podam dokladny wzor, zeby bylo jasne, bo niektorzy nie widza roznicy miedzy ER5 I Tenere: Moc[kW]=moment obrotowy [Nm]x obroty na minutę /9549<br><hr>To mowilem ja, JarzabekKomentatorzy napisał(a):A co na to Ci, którzy mówią, że jak moto nie ma 100 qni i ze 100 nm to do turystyki sie nie nadaje ?![]()
Komentatorzy napisał(a):O przepraszam, moment obrotowy to nie moc...<br><hr>To mowilem ja, Jarzabek<br>Komentatorzy napisał(a):Moment obortowy to nie moc. Poczytaj o mocy <a href="http://www.scigacz.pl/Moc,158,lw.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Moc,158,lw.html</a> i momencie obrotowym <a href="http://www.scigacz.pl/Moment,obrotowy,297,lw.html" target="blank" class="link">http://www.scigacz.pl/Moment,obrotowy,297,lw.html</a> <br><hr>F.T.<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moja ER5 bujała się do 200 km/h, z 600tkami w miare dawałem rade śmigać
Do turystyki też w miare fajnie się nadawała. Do krakowa 550 km, potem super trasa i winkle w Ojcowskim Parku narowodym ( czy jakoś tak). Jakoś na autostradzie mało kto mnie wyprzedzał i nikt mnie nie "spychał". Fakt, Seata Leona 1.9tdi ledwo na v-maxa brałem, mercedes 3.0 diesel siedział mi na d***, ale jeździło się tanio i przyjemnie
<br><hr>w

Do turystyki też w miare fajnie się nadawała. Do krakowa 550 km, potem super trasa i winkle w Ojcowskim Parku narowodym ( czy jakoś tak). Jakoś na autostradzie mało kto mnie wyprzedzał i nikt mnie nie "spychał". Fakt, Seata Leona 1.9tdi ledwo na v-maxa brałem, mercedes 3.0 diesel siedział mi na d***, ale jeździło się tanio i przyjemnie

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gratuluję pomysłu i wytrwałości w jego wykonaniu. To była wielka przygoda. Pozdrawiam JN<br><hr>pol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości