[Aktualności] NCR Laggera 1200 - najlżejszy...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] NCR Laggera 1200 - najlżejszy...
Dyskusja na temat: NCR Laggera 1200 - najlżejszy Hypermotard na świecie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
NCR Laggera 1200 - najlżejszy Hypermotard na świecie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
NCR Laggera 1200 - najlżejszy Hypermotard na świecie
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Uwaga do autora:
Slowo "lunatic" w j. angielskim oznacza szalony natomiast w j. polskim slowo "lunatycki" odnosi sie do zjawiska somnabulizmu zwanego potocznie lunatyzmem. W kontekscie opisywanego w artykule motocykla i jego przypuszczalnych osiagow uzycie slowa "lunatycki" to oczywisty oksymoron
Pozdrawiam serdecznie<br><hr>Grzegorz Chrusciel
Slowo "lunatic" w j. angielskim oznacza szalony natomiast w j. polskim slowo "lunatycki" odnosi sie do zjawiska somnabulizmu zwanego potocznie lunatyzmem. W kontekscie opisywanego w artykule motocykla i jego przypuszczalnych osiagow uzycie slowa "lunatycki" to oczywisty oksymoron

Pozdrawiam serdecznie<br><hr>Grzegorz Chrusciel
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To prawda, ale zastosowany przeze mnie zabieg stylistyczny ściśle nawiązywał do amerykanizacji/anglizacji. Wiem, że to antypatriotyczne, ale takie modne i fajne. Nie mogłem się powstrzymać ...Komentatorzy napisał(a):Uwaga do autora:
Pozdrawiam serdecznie<br><hr>Grzegorz Chrusciel<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości