[skutery] Statystyki wypadków motorowerzystów w...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[skutery] Statystyki wypadków motorowerzystów w...
Dyskusja na temat: Statystyki wypadków motorowerzystów w 2008
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Statystyki wypadków motorowerzystów w 2008
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Statystyki wypadków motorowerzystów w 2008
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
Trochę mnie ździwiły statystyki wypadków i śmierci osób powyżej 25 roku życia, Wydaje się, że już rozważźne osoby i to na motorowerze, który za szybko nie jedzie... a jednak tyle wypadków.<br><hr>w
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
uważam że prawo jazdy na motorowery musi być, nawet jeśli będzie kosztowało! to jest paranoja żeby człowiek nie znając zupełnie przepisów mógł legalnie jeździć po ulicach. Osoba któa ma kartę motorowerową może przynajmniej coś tam wie, a ktoś kto jeździ "na dowód"? w wielu przypadkach zupełnie nic... <br><hr>ght
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sory ale autor w pewnym momencie sugeruje że prawko na skutery jest niepotrzebe.Moim zdaniem to bzdyra.Każdy kto porusza się po drogach publicznych musi posiadać chociaż podstawową wiedzę o przepisach i zasadach .Nie można na siłe promować systuacji gdzie faktycznie może sprzedaż rośnie ale z rrugiej strony nikt nie kontroluje kto jeżdzi po naszych drogach.<br><hr>r6
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moim zdaniem prawko na motorower jest potrzebne, mam 17 lat i jezdze motorami od paru 5lat, na motorower zdawalem na placu na ktorym byl policjant i "egzaminator". ale wiem ze pare osob (ktore nigdy nawet nie sidzialo na skutarze lub innym motorze)w moim wieku dostalo karte motorowerowa bez zadnego egzaminu. strach sie bac<br><hr>QbA
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sam zdawałem na karte motorowerową w ósmej klasie podstawówki...ja przygotowywałem się solidnie zarówno teoretycznie jak i praktycznie.Codziennie ćwiczylem na placu manewrowym z ojcem..a na egzaminie co?Zrobienie ósemki między dwoma krzesłami rozstawionymi w odległości 5 metrów od siebie i praktycznie można bylo nakrecać na calym boisku byle to cos przypominało 8.Później jazda po miasteczku ruchu drogowego.Puszczali nawet bez kasków.Nie rozumiem takiego podejścia...cały system nauki a potem egzaminowania jest do poprawy...a co do jazdy na dowód...dla mnie jest to jedną wielką pomyłką
Prędkość jest Bogiem,Tuning nałogiem,Auto zabawą,Moto podstawą
Piszę poprawnie po polsku (otwórz link).

-
matti84 - Świeżak
daltego tyle wypadków, bo gówn... trzeba umieć, żeby śmigać<br><hr>wKomentatorzy napisał(a):moim zdaniem prawko na motorower jest potrzebne, mam 17 lat i jezdze motorami od paru 5lat, na motorower zdawalem na placu na ktorym byl policjant i "egzaminator". ale wiem ze pare osob (ktore nigdy nawet nie sidzialo na skutarze lub innym motorze)w moim wieku dostalo karte motorowerowa bez zadnego egzaminu. strach sie bac<br><hr>QbA<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
DLA MNIE TO ROBIENIE TESTÓW W SZKOŁACH TO PARANOJA MÓJ KOLEGA W SWOIM GIMNAZJUM TO DOSTAŁ KARTĘ ZA NIC TOTALNIE ZA NIC A JA W MOIM MUSIAŁEM ZDAWAĆ TESTY Z PRAWA JAZDY NO I ON JUŻ ZALICZYŁ 2 STŁUCZKI JA ODPUKAĆ NIC ALE ON TO JEŹDZI NA WYCZUCIE<br><hr>MAGISTER
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak... zdawanie w squl jest swietne testy z neta ktorych da sie wyuczyc i bach karta Twoja... zdalem w zeszlym roku bardzo latwo<br><hr>Pawciozx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie tak to jest jak na filmiku.Pozerzy(którzy chcą zabłyszczeć) którzy nie maja pojęcia jak się jeździ jednośladem kończą właśnie w ten sposób.
I mówią że małolaty źle jeżdżą.A tu na oczach publiczności taka wpadka.Taki daje się przykład.<br><hr>skwy
I mówią że małolaty źle jeżdżą.A tu na oczach publiczności taka wpadka.Taki daje się przykład.<br><hr>skwy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W zdecydowanej większości krajów nie jest potrzebne prawo jazdy, aby móc jeździć motorowerem. Myślę, że problemem w Polsce jest brak edukacji komunikacyjnej i to już od przedszkola, a także nie przyzwyczajenie się jeszcze kierowców do lawinowo rosnącej ilości jednośladów na drogach. Oczywiście brawura i brak doświadczenia kierowców jednośladów są nagminne. Myślę, że prawo jazdy na skutery nie jest potrzebne. Jeżeliby iść tym tropem, to za chwilę będzie potzrebne prawo jazdy na rower, do prowadzenia wózka dziecięcego itp. itd.<br><hr>Gnypek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Uważam że trzeba wprowadzić prawojazdy na rower, roweżyści są istną plagą naszych drug. źle widoczni z powodu braku świateł, często nie posiadający odpowiedniego ubioru ("kask") oraz nie posiadający żadnej wiedzy o ruchu drogowym to istni piraci drogowi i bandyci<br><hr>Tasior
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak, wprowadzcie jeszcze prawo jazdy na chodzenie po ulicy dla pieszych, najlepeij jeszcze platne... -.- k**wa widze ze wiekszosc wypowiadajacych sie tu to skonczeni idioci<br><hr>patryk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
może ty nie znasz zasad ruchu!!!<br><hr>tosKomentatorzy napisał(a):Uważam że trzeba wprowadzić prawojazdy na rower, roweżyści są istną plagą naszych drug. źle widoczni z powodu braku świateł, często nie posiadający odpowiedniego ubioru ("kask") oraz nie posiadający żadnej wiedzy o ruchu drogowym to istni piraci drogowi i bandyci<br><hr>Tasior<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nic dodać nic ująć, niestety statystyka jest nieubłagalna. Żadne restrykcje, przepisy i inne straszaki nie pomogą jeśli zdrowy rozsądek nie zadziała podczas użytkowania pojazdów mechanicznych. <br><hr>pan samochodzik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bardzo mnie ciekawi, jakimi to motorami jezdziles od 5 lat...Komentatorzy napisał(a):moim zdaniem prawko na motorower jest potrzebne, mam 17 lat i jezdze motorami od paru 5lat, na motorower zdawalem na placu na ktorym byl policjant i "egzaminator". ale wiem ze pare osob (ktore nigdy nawet nie sidzialo na skutarze lub innym motorze)w moim wieku dostalo karte motorowerowa bez zadnego egzaminu. strach sie bac<br><hr>QbA<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chyba trochę przesadzasz. Bez obrazy, ale popracuj nad ortografią. Pozdrawiam!<br><hr>GnypekKomentatorzy napisał(a):Uważam że trzeba wprowadzić prawojazdy na rower, roweżyści są istną plagą naszych drug. źle widoczni z powodu braku świateł, często nie posiadający odpowiedniego ubioru ("kask") oraz nie posiadający żadnej wiedzy o ruchu drogowym to istni piraci drogowi i bandyci<br><hr>Tasior<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie są "przyczyny" tylko "przyczyny wg policji". Niedostosowanie prędkości to sformułowanie-wytrych używane przez panów w białych czapeczkach. Czy widzieliście wielu motorowerzystów przekraczających prędkość? Tym sprzętem najczęściej się nie da! Ale jak jadąc wpadniesz w dziurę w asfalcie i wyrzuci cię na sąsiedni pas to albo "nie dostosowałeś prędkości" albo "wymusiłeś pierwszeństwo". Jak przelecisz na pas przeciwny to "jazda po niewłaściwej stronie drogi". Jeśli wyrzuci cię w krzaki to "ucieczka z miejsca zdarzenia". Wierzymy w statystyki policji - policja ma zawsze rację. <br><hr>Piotrunio
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No ktoś zaczyna lobować prawa jazdy dla motorowerzystów.
Pewnie niedługo wejdzie ustawa o obowiązkowym odbywaniu kursów w ośrodkach szkolenia a MORD /a/powiększy swoje profity po przez oblewaniem bez powodów a zdanie będzie ustawowo określane podczas narady przed egzaminacyjnej kierownika MORD/y/z egzaminatorami na trzeci raz.
Dziwię się Tomkowi że podjął ten temat.
Przypomina mi się dyskusja przed zróżnicowaniem prawa jazdy na motocykl.<br><hr>senekkorzenna
Pewnie niedługo wejdzie ustawa o obowiązkowym odbywaniu kursów w ośrodkach szkolenia a MORD /a/powiększy swoje profity po przez oblewaniem bez powodów a zdanie będzie ustawowo określane podczas narady przed egzaminacyjnej kierownika MORD/y/z egzaminatorami na trzeci raz.
Dziwię się Tomkowi że podjął ten temat.
Przypomina mi się dyskusja przed zróżnicowaniem prawa jazdy na motocykl.<br><hr>senekkorzenna
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl