Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Benelli dostanie 20 mln Euro na rozwój
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Benelli dostanie 20 mln Euro na rozwój

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Benelli dostanie 20 mln Euro na rozwój

Postprzez Åšcigacz » 18/3/2009, 17:36

Dyskusja na temat: Benelli dostanie 20 mln Euro na rozwój
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Benelli dostanie 20 mln Euro na rozwój
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/3/2009, 17:36

no i czekamy jeszcze na litrowe v4 i v5<br><hr>bartekb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/3/2009, 22:26

Dziwi mnie jedynie czemu to będzie, czterocylindrowa sześćsetka, taki trochę brak konsekwencji, mogli by zrobić trzycylindrowego superbike'a i trzycylindrowego supersporta. Odróżniając się w ten sposób od japońskiej masówki. Z kolei V5 brzmi wyjątkowo interesująco, ciekawe jaka była by wtedy pojemność takiego superbike'a... 900cc?<br><hr>ziemniaczek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/3/2009, 11:31

Do czego to doszło. Bez chińskich lub indyjskich pieniędzy wielu potentatów w produkcji motocykli zwinęłoby już swoje interesy. Nie mam nic przeciwko Chinom, Indiom i w ogóle nikomu, wręcz jestem im wdzięczny za to, że inwestują w "stare" marki, tylko niestety wskazuje to jednoznacznie, że czas Europy minął.<br><hr>Gnypek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/6/2009, 21:44

Komentatorzy napisał(a):Dziwi mnie jedynie czemu to będzie, czterocylindrowa sześćsetka, taki trochę brak konsekwencji, mogli by zrobić trzycylindrowego superbike'a i trzycylindrowego supersporta. Odróżniając się w ten sposób od japońskiej masówki. Z kolei V5 brzmi wyjątkowo interesująco, ciekawe jaka była by wtedy pojemność takiego superbike'a... 900cc?<br><hr>ziemniaczek<br>
trzycylindrowki odrozniajace sie jak to nazwales od japonskiej masowki znamy juz z wysp brytyjskich.ich jakosc,osiagi i trwalosc pozostaje daleko w tyle za masowka.benelli nawet to sprzed 30-stu lat to byl okrutny badziew.dzis jakosc ich maszyn to praktycznie chinszczyzna we wloskim opakowaniu.v4 czy v5-moze uda im sie skopiowac od hondy czy yamahy i wdrozyc do produkcji ale zeby skutecznie konkurowac z japonia trzeba miec naprawde duze pojecie o budowie motocykli,ktorego benelli nigdy nie mial.20 mln to kropla w morzu potrzeb by wzniesc sie na poziom japonskiego high-tech.prawdopodobnie gdyby nie japonska ;masowka; dzisiaj mielibysmy brytyjska badz wloska.Placilbys krocie za cieknacy zewszad badziew a legende dostawalbys w prezencie.<br><hr>motofan.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 34 gości

na górê