[Aktualności] Motocykl do Stuntu lub...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
[Aktualności] Motocykl do Stuntu lub...
Dyskusja na temat: Motocykl do Stuntu lub Streetfightingu - wybór i przygotowanie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motocykl do Stuntu lub Streetfightingu - wybór i przygotowanie
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Motocykl do Stuntu lub Streetfightingu - wybór i przygotowanie
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahahaKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
simpson jest the best łosiuKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>
<br><hr>stuntpoland
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
1-2sekund podniesienie tylnego kola ? ? ? yamah r1 ma najlepsze hamulce na świecie ) O.o 6-tłoczkowe zaciski ! O.o i przypominam ze Yamaha dostała nagrodę za najlepsze tylne wahacze na świecie w motocyklach (wahacz w R6)<br><hr>areczekKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie chce tutaj mnikogo obrażac czy krytykowac. Mi się najlepiej jeździ i szaleje na Yamaszkach. Yamahy mają to co i nnym motocyklą brak, duszę. To nie jest taki tani motocykl jak te wszystkie hondy. Mimo to ze się umie dobrze stuntowac? ... trzeba sie do yamahy przekonac i polubic. Widac ze tobie yamaha jednak nie służyła ... no coż bywa
<br><hr>areczek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Miałem r1 01r po przejechaniu ok 40m na gumie nontop zaciagała olej do airboxa to samo z r1 04/05/06r nawet odpiecie węża z silnika nic nie daje bo olej wali na asfalt pod tylne koło..A o 2 nie wspomne !! W 98-02r po kilkunastu walnieciach w asfalt z gumy gazniki dają znac dławieniem sie .W 929/54/1000rr k1-k8 nawet zx10 zero jakichkolwiek problemów z olejem stelażem 2 biegiem itp..R1 może i dobre ale na jakiś tor a nie stunt !!<br><hr>MartinKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>Komentatorzy napisał(a):simpson jest the best łosiu
<br><hr>stuntpoland<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Oparłem sie tylko i wyłącznie na swoich doświadczeniach i jakby nie patrzec opinia jest jak du...a, każdy ma swoją. Art jest skierowany głownie dla osób, które nie do końca mają wyrobiony swój motocyklowy gust i potrzebują nieco podpowiedzi.Komentatorzy napisał(a):Nie chce tutaj mnikogo obrażac czy krytykowac. Mi się najlepiej jeździ i szaleje na Yamaszkach. Yamahy mają to co i nnym motocyklą brak, duszę. To nie jest taki tani motocykl jak te wszystkie hondy. Mimo to ze się umie dobrze stuntowac? ... trzeba sie do yamahy przekonac i polubic. Widac ze tobie yamaha jednak nie służyła ... no coż bywa<br><hr>areczek<br>
Tak jak pisałem latac dobrze da się praktycznie na każdym motocyklu, jednak prawda jest taka, że na niektórych przychodzi to łatwiej na których ciężej. Yamahy to świetne motocykle do szybkiej jazdy, widocznie taki styl preferujesz i bardzo dobrze, że masz motocykl odpowiedni dla siebie.
Pozdr <br><hr>Simpson
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I na 100% jeździsz teraz Yamahą bo każdy chwali swoje...<br><hr>RadekKomentatorzy napisał(a):Nie chce tutaj mnikogo obrażac czy krytykowac. Mi się najlepiej jeździ i szaleje na Yamaszkach. Yamahy mają to co i nnym motocyklą brak, duszę. To nie jest taki tani motocykl jak te wszystkie hondy. Mimo to ze się umie dobrze stuntowac? ... trzeba sie do yamahy przekonac i polubic. Widac ze tobie yamaha jednak nie służyła ... no coż bywa<br><hr>areczek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego co jak co, ale nie wierze w to że jesteś bardziej doświadczony od autora artykułu (Chodzi o stunt oczywiście)... No chyba że jest inaczej to możesz przyjechać latem na jakieś zawody i pokażesz co potrafisz ty i twoja PRZECUDNA, PRZEMOCNA i PRZE PRZE PRZE ZA*EBISTA R1 stworzona do stuntu xDKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>Komentatorzy napisał(a):1-2sekund podniesienie tylnego kola ? ? ? yamah r1 ma najlepsze hamulce na świecie ) O.o 6-tłoczkowe zaciski ! O.o i przypominam ze Yamaha dostała nagrodę za najlepsze tylne wahacze na świecie w motocyklach (wahacz w R6)<br><hr>areczek<br>
Raczej nikt nie powinien przejąć się tym co piszesz, gdyż po prostu nie masz racji

Simpson super artykuł! Pozdro!<br><hr>Radek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja stuntuje amatorsko i malo rzeczy umiem. mam r1 torową i smigam po torze !!! pzdr ! ;] przyjedz do poznania, uciesze sie jak mi bedziesz kibicowac ! ;]Komentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>Komentatorzy napisał(a):1-2sekund podniesienie tylnego kola ? ? ? yamah r1 ma najlepsze hamulce na świecie ) O.o 6-tłoczkowe zaciski ! O.o i przypominam ze Yamaha dostała nagrodę za najlepsze tylne wahacze na świecie w motocyklach (wahacz w R6)<br><hr>areczek<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego co jak co, ale nie wierze w to że jesteś bardziej doświadczony od autora artykułu (Chodzi o stunt oczywiście)... No chyba że jest inaczej to możesz przyjechać latem na jakieś zawody i pokażesz co potrafisz ty i twoja PRZECUDNA, PRZEMOCNA i PRZE PRZE PRZE ZA*EBISTA R1 stworzona do stuntu xD
Raczej nikt nie powinien przejąć się tym co piszesz, gdyż po prostu nie masz racji![]()
Simpson super artykuł! Pozdro!<br><hr>Radek<br>
<br><hr>areczek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pytanko. Może ktoś wie czy w R1 z 2004 r (model RN12) do długich whellie (powiedzmy kilka km) trzeba przerabiać smok lub w inny sposób modyfikować układ smarowania silnika?
<br><hr>kolooo
<br><hr>kolooo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ciężko będzie znalezc opis takiej przeróbki. Napewno musisz sie zainteresowac tematem, bo znam przypadek obrócenia się panewki właśnie w takim motocyklu od wielokilometrowych wheelie. Zasięgnij rady na <a href="http://www.stuntlife.com" target="blank" class="link">www.stuntlife.com</a> tam napewno jest ktos kto będzie wiedział co zrobic. Niewykluczone, że wystarczy wlac 0.5 - 0.8 l. oleju ponad stan. <br><hr>SimpsonKomentatorzy napisał(a):Pytanko. Może ktoś wie czy w R1 z 2004 r (model RN12) do długich whellie (powiedzmy kilka km) trzeba przerabiać smok lub w inny sposób modyfikować układ smarowania silnika?
<br><hr>kolooo<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
co do CB 500 prawda... JA latam na CBR 125 w 4T zaledwie 13 koni a wystarczy wstac dodac gazu i lekko pociagnąć motor sie jak banan na koło wbija a kreci sie jak rowerem sezon 2009 i cyrkle... tyle ze w CBR 125 skrzynie sie pieprzą... :/<br><hr>taa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie, panowie. Kolega autor ma racje! Każdemu pasuje coś innego. Nie ma złotego środka. Śledź śmiga na stareńkim GSX-Rku 750, a np raptowny na 750 K7. nie ma reguły. Autor można powiedzieć radzi jak zacząć, bo sam kiedyś pewnie miał taki problem a teraz chce pomóc innym. Pierw dorównaj, a później krytykuj!!<br><hr>Garfield
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak ktos predzej napisał kazdy swoje chwali. A po Twoich kommentach widze ze Ty jestes typowym "ZNAWCĄ"(kto dawno dawno temu czytał w ŚM artykuł pt. "znawca" bedzie wiedział o co chodzi hehe). Znawca i do tego wszechwiedzący.<br><hr>MOTÓRKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>Komentatorzy napisał(a):1-2sekund podniesienie tylnego kola ? ? ? yamah r1 ma najlepsze hamulce na świecie ) O.o 6-tłoczkowe zaciski ! O.o i przypominam ze Yamaha dostała nagrodę za najlepsze tylne wahacze na świecie w motocyklach (wahacz w R6)<br><hr>areczek<br>Komentatorzy napisał(a):Kolego co jak co, ale nie wierze w to że jesteś bardziej doświadczony od autora artykułu (Chodzi o stunt oczywiście)... No chyba że jest inaczej to możesz przyjechać latem na jakieś zawody i pokażesz co potrafisz ty i twoja PRZECUDNA, PRZEMOCNA i PRZE PRZE PRZE ZA*EBISTA R1 stworzona do stuntu xD
Raczej nikt nie powinien przejąć się tym co piszesz, gdyż po prostu nie masz racji![]()
Simpson super artykuł! Pozdro!<br><hr>Radek<br>Komentatorzy napisał(a):ja stuntuje amatorsko i malo rzeczy umiem. mam r1 torową i smigam po torze !!! pzdr ! ;] przyjedz do poznania, uciesze sie jak mi bedziesz kibicowac ! ;]
<br><hr>areczek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To chyba miałeś zajebana ta R1:D Ja katuje swoja drugi rok też RN04 i nic sie nie dzieje. 40m na kole-rekord;p Ja robie ponad kilometr i nic sie nie dzieje. Jedyne co to przy źle ustawionych gaźnikach przy stopalach sie zalewa,teraz mam wyregulowane i 20m na przodzie robi bez zalania i problemów. Z 2 nie mam problemów a stelaż to kwestia czasu-jak nie stelaż to uchwyty padną:D Jak dla mnie R1 jest w pyte i dość liniowo oddaje moc-no może poza granica 7000-8000obrotów ale to daje rade opanować.<br><hr>ChusoKomentatorzy napisał(a):tak tak ... suzuki to niezłe sprzęty ale stare hondy ? ? ? ? w hondach się wahacze tylne łamią i silniki wybuchają jak na stunt2008r ^^ Pisał pan ze yamaha r1 sie nie nadaje ? lol ? r1 są bardzo dobre i wcale nie za ciężkie bo zaledwie pare kg cięższe od tych całych hond 1000. Jezdzilem na r6, teraz jezdze na r1 ... stuntuje po ulicach Krakowa i nie narzekam ;] a te wszystkie inne hondy nigdy mnie dogonić nie moga ;] <br><hr>areczek <br>Komentatorzy napisał(a):dawno sie tak nie usmialem jak po przeczytaniu twojego genialnego kometarza... twoj stunt na r1 polega na chwilowym (1-2sek) oderwaniu przedniego kola nie wyzej niz 10cm, przynajmniej tak mozna wnioskowac z tego co napisales...<br><hr>hahaha<br>Komentatorzy napisał(a):simpson jest the best łosiu
<br><hr>stuntpoland<br>Komentatorzy napisał(a):Miałem r1 01r po przejechaniu ok 40m na gumie nontop zaciagała olej do airboxa to samo z r1 04/05/06r nawet odpiecie węża z silnika nic nie daje bo olej wali na asfalt pod tylne koło..A o 2 nie wspomne !! W 98-02r po kilkunastu walnieciach w asfalt z gumy gazniki dają znac dławieniem sie .W 929/54/1000rr k1-k8 nawet zx10 zero jakichkolwiek problemów z olejem stelażem 2 biegiem itp..R1 może i dobre ale na jakiś tor a nie stunt !!<br><hr>Martin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl