[Aktualności] W Polsce rusza monitoring zachowań...
• Strona 1 z 1
[Aktualności] W Polsce rusza monitoring zachowań...
Dyskusja na temat: W Polsce rusza monitoring zachowań uczestników ruchu drogowego
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
W Polsce rusza monitoring zachowań uczestników ruchu drogowego
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
W Polsce rusza monitoring zachowań uczestników ruchu drogowego
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Fotoradary o wysokiej rozdzielczości, monitoring kamerowy na każdym kroku, informatyzacja państwa "mylona" z inwigilacją, prawie żadna kontrola nad działaniem służb, monitoring płatności, monitoring ruchu telekomunikacyjnego w różnych mediach połączony z monitoringiem umiejscowienia źródła, viatool dla osobówek - oto obraz "demokracji policyjnej" w pełnym rozkwicie . Alleluja !<br><hr>rami
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Znajomy policjant powiedział mi kiedyś, że gdyby fotoradar robił zdjęcia każdemu pojazdowi na drodze to zaciąłby się w ciągu 20 minut z nadmiaru zdjęć. Ciekawe ile będą kosztowały te nowe fotoradary, z znacznie lepszym komputerem i pojemnością dysku 10 TB<br><hr>Ormus
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Fakt jest faktem ale używanie komórek w czasie jazdy bez żadnych zestawów jest trendy, cool itp
W każdym filmie, w każdym reportażu, na zdjęciach i w opowieściach. Na co dzień przez zwykłych kierowców, aktorów, dziennikarzy, policjantów i kogo tylko jeszcze można znaleźć.
Odebrać i zjechać na pobocze, powiedzieć że nie można rozmawiać lub w ogóle nie odbierać... Nie można być przecież frajerem w policyjnym państwie.
A że jadą zygzakiem, jak jacht po jeziorze, prosta kreska na pobocze, wjeżdżają w stojących na światłach, przez czerwone światła i inne głupie zachowania wymuszone przez posiadanie jednej reki przyklejonej do telefonu?
Aż do czasu. Zderzenia, zajechania, wpadnięcia w poślizg. Jedna ręka, bez dostosowania do tego samochodu to można się po dole pleców podrapać. I zapewne znajdą się miszczowie co mimo wszystko udowodnią że potrafią ale ja miedzy takimi jeździć nie lubię.
I jak znajdą na nich sposób to jestem na TAK.
O pisaniu SMS w czasie jazdy nawet nie wspominam bo widząc czytającego gazetę gościa w czasie jazdy po warszawie opadło mi już wszystko, nie tylko ręce.<br><hr>RAMA
W każdym filmie, w każdym reportażu, na zdjęciach i w opowieściach. Na co dzień przez zwykłych kierowców, aktorów, dziennikarzy, policjantów i kogo tylko jeszcze można znaleźć.
Odebrać i zjechać na pobocze, powiedzieć że nie można rozmawiać lub w ogóle nie odbierać... Nie można być przecież frajerem w policyjnym państwie.
A że jadą zygzakiem, jak jacht po jeziorze, prosta kreska na pobocze, wjeżdżają w stojących na światłach, przez czerwone światła i inne głupie zachowania wymuszone przez posiadanie jednej reki przyklejonej do telefonu?
Aż do czasu. Zderzenia, zajechania, wpadnięcia w poślizg. Jedna ręka, bez dostosowania do tego samochodu to można się po dole pleców podrapać. I zapewne znajdą się miszczowie co mimo wszystko udowodnią że potrafią ale ja miedzy takimi jeździć nie lubię.
I jak znajdą na nich sposób to jestem na TAK.
O pisaniu SMS w czasie jazdy nawet nie wspominam bo widząc czytającego gazetę gościa w czasie jazdy po warszawie opadło mi już wszystko, nie tylko ręce.<br><hr>RAMA
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W końcu, ktoś to zauważył. Ja mam dokładnie takie same wrażenie... <br><hr>dd_heretykKomentatorzy napisał(a):Fotoradary o wysokiej rozdzielczości, monitoring kamerowy na każdym kroku, informatyzacja państwa "mylona" z inwigilacją, prawie żadna kontrola nad działaniem służb, monitoring płatności, monitoring ruchu telekomunikacyjnego w różnych mediach połączony z monitoringiem umiejscowienia źródła, viatool dla osobówek - oto obraz "demokracji policyjnej" w pełnym rozkwicie . Alleluja !<br><hr>rami <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witamy w przyszłości...<br><hr>Patrol303Komentatorzy napisał(a):Fotoradary o wysokiej rozdzielczości, monitoring kamerowy na każdym kroku, informatyzacja państwa "mylona" z inwigilacją, prawie żadna kontrola nad działaniem służb, monitoring płatności, monitoring ruchu telekomunikacyjnego w różnych mediach połączony z monitoringiem umiejscowienia źródła, viatool dla osobówek - oto obraz "demokracji policyjnej" w pełnym rozkwicie . Alleluja !<br><hr>rami <br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hola hola, a na jakiej to podstawie prawnej ktoś rejestruje wizerunek dzieciaka w foteliku bez mojej zgody, na jakiej podstawie tworzy , przechowuje i obrabia bazy takich zdjęć bez zgody opiekuna!? Na jakiej podstawie prawnej ktoś wykonuje i gromadzi zdjęcia , wiążące wizerunek dziecka z wizerunkiem prowadzącego i oznakowanego rejestracją samochodu , bez zgody opiekuna. Co się dzieje z tymi bazami później ? Conajmniej Inspektor Danych Osobowych powinien się zainteresować tym łamaniem prawa.<br><hr>addari
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
przecież państwo Polskie nie istnieje .. tylko gangi nastawione na dośmiertną eksploatacje podatnikaKomentatorzy napisał(a):Hola hola, a na jakiej to podstawie prawnej ktoś rejestruje wizerunek dzieciaka w foteliku bez mojej zgody, na jakiej podstawie tworzy , przechowuje i obrabia bazy takich zdjęć bez zgody opiekuna!? Na jakiej podstawie prawnej ktoś wykonuje i gromadzi zdjęcia , wiążące wizerunek dziecka z wizerunkiem prowadzącego i oznakowanego rejestracją samochodu , bez zgody opiekuna. Co się dzieje z tymi bazami później ? Conajmniej Inspektor Danych Osobowych powinien się zainteresować tym łamaniem prawa.<br><hr>addari<br>
więc nikt nie musi na nic zezwalać<br><hr>Aleksis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości