[używane] Kawasaki ZX7R Ninja
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
zx7 zawory.czy są jakieś szczególne bojawy że zawory są nie wyregulowane czy słychać morze jakieś stuki . jak tak to naco zwrócić uwagę<br><hr>danmal26
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hehe, szczególnie silniki wymieniane na czas... Nie wiem jak jeździsz, ale chyba niezbyt 'normalnie'... 3 silniki w sezonie?Komentatorzy napisał(a):ZX7R niezawodna?
Ciekawe czy ktoś "trochę" bardziej ją pomęczył?
Byłem "szczęśliwym" posiadaczem tej ruiny!
Trzy silniki za sezon to mówi samo za siebie, przy ostrym gómowaniu i przebitkach siada "kość pamięci" skrzyni biegów szczególnie dwujka. Motocykl naprawde dbany i serwisowany mimo to wyleciały dwa zawory wydechowe. Drugi silnik po pełnym przeglądzie i po miesiącu szczelił z korby!
Trzeci silnik znowu miesiąć i padła skrzynia!
Oczywiści można powiedzieć że kat dopadł się i zajechał sztuke. Przypominam że motocykl serwisowany i wszystko wymieniane na czas!
Jeżeli chodzi o prowadzenie to niemam zastrzeżeń, hamulced potęga!
Kolega razem ze mną kupił CBR sc28 i on jeżdzi do dzisiaj ja natomiast wzięłem rozwód z kawą.
Nighdy więcej zielonego badziewia, masz pytania to pisz znam ją na wylot!<br><hr>gucio0162<br>
IMHO to nie świadczy o motorze tylko o motocykliście... <br><hr>Maxxi DeeJay
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hehe, szczególnie silniki wymieniane na czas... Nie wiem jak jeździsz, ale chyba niezbyt 'normalnie'... 3 silniki w sezonie?Komentatorzy napisał(a):ZX7R niezawodna?
Ciekawe czy ktoś "trochę" bardziej ją pomęczył?
Byłem "szczęśliwym" posiadaczem tej ruiny!
Trzy silniki za sezon to mówi samo za siebie, przy ostrym gómowaniu i przebitkach siada "kość pamięci" skrzyni biegów szczególnie dwujka. Motocykl naprawde dbany i serwisowany mimo to wyleciały dwa zawory wydechowe. Drugi silnik po pełnym przeglądzie i po miesiącu szczelił z korby!
Trzeci silnik znowu miesiąć i padła skrzynia!
Oczywiści można powiedzieć że kat dopadł się i zajechał sztuke. Przypominam że motocykl serwisowany i wszystko wymieniane na czas!
Jeżeli chodzi o prowadzenie to niemam zastrzeżeń, hamulced potęga!
Kolega razem ze mną kupił CBR sc28 i on jeżdzi do dzisiaj ja natomiast wzięłem rozwód z kawą.
Nighdy więcej zielonego badziewia, masz pytania to pisz znam ją na wylot!<br><hr>gucio0162<br>
IMHO to nie świadczy o motorze tylko o motocykliście... <br><hr>Maxxi DeeJay
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam Panowie. od 4 miesiecy jestem szcześliwym posiadaczem zx7r no ale niestety po niedzielnym zlocie w widawie zaczeło ślizgać sie sprzegło, i chciałem was zapytać czy ciężko to wymienić?? czy są jakieś szczegóły na które warto zwrócić uwage przy wymianie?? i czy wystarczyła by wymienić samą tarcze??<br><hr>Adaśko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witaj
A ja mam wsk 125 r nindza, i ja by chcial powiedziec ze to je najlepszejsza maszyna, a ni jakies tam japonce. ja jak wjade w kartoflisko, to tak dymie, ze mnie sasiad zawsze opirdoli<br><hr>jasko
A ja mam wsk 125 r nindza, i ja by chcial powiedziec ze to je najlepszejsza maszyna, a ni jakies tam japonce. ja jak wjade w kartoflisko, to tak dymie, ze mnie sasiad zawsze opirdoli<br><hr>jasko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witaj
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak nie sprzeglo to docisk na sto procentKomentatorzy napisał(a):witam posiadam zx7r z 98 r mam problem i nie wiem jak go zinterpretować przy szybkim starcie i odkręcaniu manetki po kolejnej zmianie biegu występuje coś takiego że wkręca mi sie na obroty nie ciągnie a jak odpuszcze manetke i ponownie bede odkrecał to bedzie ciągnąć i to sie zdarza przy dynamicznej jeździe niektórzy mówia ze to sprzegło wymiana a inni ze płyn w sprzegle hydraulicznym stracił właściwości i nie wiem dlatego pisze i prosze o rozsądną porade dziekiii<br><hr>Wąski <br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam. Od tygodnia jestem posiadaczem 7 i musze przyznac ze moto jest super pod kazdym wzgledem. do tej pory jezdzilem na klasykach i enduro i to moj pierwszy sport i troche mnie niepokoi tylko jedna sprawa a mianowicie 1szy bieg wchodzi z glosnym zgrzytem i szarpnieciem i czesto 2 tez zgrzyta idac do gory , przy redukcji jest ok. Sprzeglo jest chydrauliczne wiec dumam czy nie przydala by sie regulacja pompy. na pierwszy rzut oka wyglada to jakby nie wysprzeglala do koncaKomentatorzy napisał(a):Mam taką siodemke z 2000 r. Spokojnie przekracza 260km/h, a w motocyklu 122 kM to nie jest malo .Mialem przyjemnosc prowadzic kilka nowszych i mocniejszych maszyn i powiem wam ze niesa tak stabilne jak siodemka a na naszych drogach taka stabilnosc to wielki PLUS!!. Nie jest to moto do stawiania na kolo czy takich tam ale do szybkiej jazdy a przy odrobinie umiejetnosci pozwala obiechac niejednego cwaniaka na nowej maszynie z wielka ilosci koni.Bez amorka skretu da sie zyc lecz gdy kreci sie moto na max lepiej go zakupic.Na miescie waga faktycznie da sie odczuc ale w trasie jest zaleta.Jezeli niemasz kasy na nowsze moto to zx7r jest napewno trafnym wyborem.
Pozdrawiam wszystkich wlascicieli siodemek!! <br><hr>Gregorius2004<br>
Pozdrawiam<br><hr>lojek32
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 5 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości