Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Pojemność silnika, a bezpieczeństwo
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Pojemność silnika, a bezpieczeństwo

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2007, 14:12

Komentatorzy napisał(a):Kupiłem r6 jako pierwszy motocykl.Mam nadzieję,że nie będzie mnie ponosiło.<br><hr>Labiss<br>
Chyba lepszy rozum niż nadzieja<br><hr>schneidi@wp.pl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2007, 14:16

Tam zaraz miejsce na cmentarzu. Pojeźdzj troche sam to beziesz coś o tym wiedział. Bo to rozwalonej 125 nie widziałem, co myslisz że na tym sie nie ginie?<br><hr>s
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2007, 14:22

Komentatorzy napisał(a):Witam Was wszystkich! Ja trochę z innej beczki. Czytam sobie wasze pytania i trochę się przejmuję. Jeżdżę na motorze od 8 roku życia (simson skuter), teraz mam 29 i VTR 1000, taki Mustang na dwóch kołach, nie jest typowo sportowy ale wszystko da się na nim zrobić i prawie bez obsługowy motor. Problemem jest tylko fakt, że co raz więcej ludzi kupuje motory dla tzw. lansu czy szpanu. Ja wiem, że laski patrzą i w ogóle, ale kochani nie odkręcajmy na max w największym ruchu, między autami czekając tylko na szparę między nimi, żeby się zmieścić. A prośbę moją motywuję tym, że Policja coraz częściej skupia się przez to na motorach i ja dostaję między innymi w dupę. Ostatni złapali mnie za jazdę z nadmierną prędkością - 160 km/h - Łódź, al. Włókniarzy ,trzy pasy puste. Wiem, może to 160 to trochę za dużo pod kątem prawa, ale sami wiecie, że nie da się inaczej, co mam 80 jeździć? Może czyta to Policja, zatem proszę zwrócic uwagę na pewne różnice i zastanowić się czy 10 punktów i 5 stów czegoś mnie na uczy czy raczej wkur.... jako niesprawiedliwość. Jestem raczej ostrożny, za dużo grobów ludzi takich jak my widziałem. Pozdrawiam i Bóg z Wami!<br><hr>Kogut z Łodzi<br>
Tak to jest, że najwygodniej to wszystko uogólnić, sam fakt że Cie złapali świadczy o tym że nie jesteś głupi ale tłumacz się tumanom. Ja autem ( kiedy jeszcze miałem dwuślada ) dostałem za parkowanie w niedozwolonym miejscu 5 pkt. i pewnie tylko dlatego że mam 19 lat. A teraz mam R1 i pieprze wszystko. Patrze tylko w lusterka czy mnie nie filmują, bo na radar nie mogą brać, wiec nawet przed nimi nie zwalniam, niech oni się wkórw.. a nie my. Z drugiej strony nie ryzykuję, adrenalina to nie jest mój sposób na życie. <br><hr>schneidi@wp.pl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/7/2007, 14:31

Komentatorzy napisał(a):No tak tutaj musze sie zgodzic, jezdzilem do tej pory pojemnosciami do 600 ccm ale ostatnio zmienilem moja cbr na ''cos wiekszego'' a mianowicie R1 no i nie tak dawno temu doswiadczylem uslizgu tylnego kola co zakonczylo sie efektownym slizgiem :( teraz wiem na wlasnej skorze jaka ten motocykl ma moc w porownaniu z 600-tkami, takze ludzie naprawde delikatnie z tym gazem....... <br><hr>Kociub<br>
Wyrąbałeś sie, fakt. Ale nie zacznij się bać 1000 - ów to bez sensu. Troche zbyt pewności siebie po 600 i dlatego się tak skończyło. ja kupiem R1 po 125, jeżdże dopeiro dwa miechy na niej i jak dla mneij est potulna jak baranek, zrobiłem już ponad 10 000 km. Uslizg przód, pare na tył ( odkręcanie, zmana biegów), wheelie, jazda w deszczu, najgorszy był uślizg przedni w deszczu przed skrzyżowaniem. I zdaję sobie sprawę że jakby sie zakoczyło glebą to stwierdziłbym że to moto nie dla mnie, że za wcześnie na taką maszynę a to przecież bzdura. Doświadczenie, doświadczenie. Im większy motor tym lepiej się uczysz, więc życzę powodzenia i nie łam się, jeździj dalej R1 bo to fantastyczna laska :) <br><hr>schneidi@wp.pl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/7/2007, 13:16

Komentatorzy napisał(a):Witam Was wszystkich! Ja trochę z innej beczki. Czytam sobie wasze pytania i trochę się przejmuję. Jeżdżę na motorze od 8 roku życia (simson skuter), teraz mam 29 i VTR 1000, taki Mustang na dwóch kołach, nie jest typowo sportowy ale wszystko da się na nim zrobić i prawie bez obsługowy motor. Problemem jest tylko fakt, że co raz więcej ludzi kupuje motory dla tzw. lansu czy szpanu. Ja wiem, że laski patrzą i w ogóle, ale kochani nie odkręcajmy na max w największym ruchu, między autami czekając tylko na szparę między nimi, żeby się zmieścić. A prośbę moją motywuję tym, że Policja coraz częściej skupia się przez to na motorach i ja dostaję między innymi w dupę. Ostatni złapali mnie za jazdę z nadmierną prędkością - 160 km/h - Łódź, al. Włókniarzy ,trzy pasy puste. Wiem, może to 160 to trochę za dużo pod kątem prawa, ale sami wiecie, że nie da się inaczej, co mam 80 jeździć? Może czyta to Policja, zatem proszę zwrócic uwagę na pewne różnice i zastanowić się czy 10 punktów i 5 stów czegoś mnie na uczy czy raczej wkur.... jako niesprawiedliwość. Jestem raczej ostrożny, za dużo grobów ludzi takich jak my widziałem. Pozdrawiam i Bóg z Wami!<br><hr>Kogut z Łodzi<br>
Komentatorzy napisał(a):Tak to jest, że najwygodniej to wszystko uogólnić, sam fakt że Cie złapali świadczy o tym że nie jesteś głupi ale tłumacz się tumanom. Ja autem ( kiedy jeszcze miałem dwuślada ) dostałem za parkowanie w niedozwolonym miejscu 5 pkt. i pewnie tylko dlatego że mam 19 lat. A teraz mam R1 i pieprze wszystko. Patrze tylko w lusterka czy mnie nie filmują, bo na radar nie mogą brać, wiec nawet przed nimi nie zwalniam, niech oni się wkórw.. a nie my. Z drugiej strony nie ryzykuję, adrenalina to nie jest mój sposób na życie. <br><hr>schneidi@wp.pl<br>
"bo na radar nie mogą brać" a to dlaczego niby nie mogą Cię brać na radar??<br><hr>Salwek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/7/2007, 16:44

Komentatorzy napisał(a):Tak to jest, że najwygodniej to wszystko uogólnić, sam fakt że Cie złapali świadczy o tym że nie jesteś głupi ale tłumacz się tumanom. Ja autem ( kiedy jeszcze miałem dwuślada ) dostałem za parkowanie w niedozwolonym miejscu 5 pkt. i pewnie tylko dlatego że mam 19 lat. A teraz mam R1 i pieprze wszystko. Patrze tylko w lusterka czy mnie nie filmują, bo na radar nie mogą brać, wiec nawet przed nimi nie zwalniam, niech oni się wkórw.. a nie my. Z drugiej strony nie ryzykuję, adrenalina to nie jest mój sposób na życie. <br><hr>schneidi@wp.pl<br>
Komentatorzy napisał(a):"bo na radar nie mogą brać" a to dlaczego niby nie mogą Cię brać na radar??<br><hr>Salwek<br>
Słyszałem o motocykliście który wygrał rozprawe w sądzie. Udowodnił, że fale radaru są szkodliwe dla motocyklisty. Nie dowierzałem az przejechałem raz obok patrolu. Jak mnie zobaczyli to radar w dół, bez ściemy. <br><hr>schneidi@wp.pl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/8/2007, 13:31

mam kilka pytań, ale to póżniej mam 16 lat i strasznie podobają mi się ścigacze chciałabym mieć ścigacza i będe go miała ale narazie jestem zamłoda na takiego z duża pojemnością. oglądałam dużo stronek ale tam piszą o skuteracg a ja ich nie nawidzę i nie chcę skutera chciałabym żeby mi ktoś dpradził coś na ten temat czy są jakieś ścigacze o małej pojemności na których mogłabym już jeździć w tym woeku. Jeżdziłam już yamaha(cross). była bym edzięczna za jakieś fotki
<br><hr>ewka26
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/8/2007, 13:47

Ja jeździłem 4 latka na 350 Teraz chce kupić coś znacznie mocniejszego. W zasadzie Myśle o ZX9R 98-99 jako ze jako jeden z niewielu nadaje sie do turystyki (wygodna pozycjan za kierownicą, względnie wygodnie dla pasarzera) zastanawiałem sie jeszcze nad Cbr 900rr sc33. Co myślicie??

P.S pozdro dla wszyskich fanów 2-óch kółek<br><hr>KGB
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2007, 17:04

Komentatorzy napisał(a):UWAGA ludzie zacznijcie swą przygode z moto od jakiejś 50 potem 150< 250 lub 450< 600 i dopiero można myślećm o jkieś 1000. Nie pytajcie czy możecie zacząć od 1000 bo skończycie na cmętarzu. <br><hr>Tiger<br>
CZy ty czytales artykul!mozna jezdzic nawet na 1700 warrior i nic ci niebedzie glowa jest wazna a nie moc!<br><hr>Wudee
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/8/2007, 22:35

Najważniejszy jest rozum, rozwaga, wyobraźnia i radość z jazdy, zabić to się można nawet na 50ccm, a znam gości co zaczynali na 1000ccm (jakieś 5-6 lat temu) i do dziś nie zaliczyli nawet gleby ,bo jak wcześniej wspomniałem rozwaga jest ważna a nie to ile ma się koników i jak je to wykorzystać ja karierę zaczynałem na MINSK 125 Typ 400 A to jest jakieś 12 KM
i też wszyscy mówili że się zabije i takie tam, ale ja zostałem przy swoim. Więc nie straszcie
młodzików że się rozwalą na pierwszym lepszym zakręcie bo to nie prawda, po prostu trzeba mieć poukładane w głowach. Jak ktoś myśli że jazda na motocyklu to tylko gaz i rura po palecie biegów , to lepiej niech się za to nie zabiera . A więc podsumowując każdy motocykl nie jest dla każdego „narwańca” jak macie rozwagę i wyobraźnię to śmiało można śmigać.
Na koniec pozdrawiam Wszystkich i powodzenia w dalszym motocyklowym życiu i udanych zakupów i jeszcze raz POWODZENIA i zachowujcie ostrożność na drodze i niech Bóg będzie z wami.
<br><hr>Tasok
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/8/2007, 09:27

Moją przygodę motocyklową zacząłem od SV 650. Nigdy nie siedziałem na tym moto. Po prostu pojechałem do salonu i kupiłem, nieświadomy zupełnie mocy jaka drzemie w tej dwukółce. Po pierwszych kilometrach byłem przerażony tą mocą, jeżdziłem 7 dni po podwórku zanim wyjechałem na ulicę. Na razie odpukać nic się nie stało, gleby ani czoła nie zaliczyłem ;) Nie chcę się wymądrzać ale trzeba dorosnąć do motocykla, 16-tką nie polecam takich przygód. Mam brata w podobnym wieku i odradzam mu moto. Jeżeli ktoś ma skłonności do szaleńczej jazdy samochodem to i na moto będzie podobnie=szybko przygoda się skończy. TRZEBA MYŚLEĆ, MYŚLEĆ, a i jeszcze jedno: MYŚLEĆ. <br><hr>gacza
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/8/2007, 18:09

Witam! mam pytanie:chciałbym sie dowiedzieć który model ,,japońca''jest waszym zdaniem godny uwagi a który nie.Na wiosne zamierzam kupić coś sensownego więc dlatego prosze o opinie,nie jestem doświadczonym motocyklistą więc chciałbym aby mi ktoś doradził.
Pozdrawiam i licze na odpowiedź.<br><hr>motomaniakforever
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/8/2007, 06:29

Komentatorzy napisał(a):Witam
Mam Pytanie .. zaczynam kurs na Kat. A i nie wiem jaki model motoru będzie bardziej odpowiedni dla początkującego ...
Podobają mi sie BMW F 650 CS i BMW R 850 ... R podoba mi sie za układ silnika a to 850cm ( moim zadaniem za dużo jak na początek)
z kolei F to 650cm i to chyba był by najlepszy wybór .. nie lubie ścigaczy ( to motory przystosowane do jazdy na torze a nie po ulicy fajnie wyglądają ale ja szukam czegoś na wzór R 850)

P.S.
Lubie jak silnik wystaje z jeden i drugiej strony :D<br><hr>War_TT<br>
Polecam R 1200 GS. Sam kupiłem ostatnio takie cacko i jest to mój pierwszy motocykl w życiu (wcześniej nie miałem nawet komarka, a jeżdziłem tylko parę razy na CZ 350). Jeździ się zaje....!<br><hr>SR
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/8/2007, 15:17

Witam! Mam 18 lat i dopiero co zrobiłem prawko na kat A. Nie mam doświadczenia na motorku ale zamierzam sobie kupić honde cbr 600rr--czy to dobry wybór? Prosze o jakieś propozycje<br><hr>tomek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez barteckstreet » 26/8/2007, 19:30

Komentatorzy napisał(a):Witam! Mam 18 lat i dopiero co zrobiłem prawko na kat A. Nie mam doświadczenia na motorku ale zamierzam sobie kupić honde cbr 600rr--czy to dobry wybór? Prosze o jakieś propozycje<br><hr>tomek

Nie bierz CBR 600RR. To potwór, będziesz się męczył. na mokrym ciągle miesza i się można wywalic, a na suchym trzęsie kierownicą(shimmy) i idzie na koło. Kup najlepiej Yamahę XJ 600, Suzuki Bandit 600/650. Są to świetne, wygodne motocykle. Dadzą Ci wiele radości, jak na pierwsze moto to mocy akurat, ale musisz uważac, bo to nie żarty
Obrazek
barteckstreet
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 27/8/2007, 20:02

Ja sam zaczynam od 600 na wiosne i mysle ze w sam raz jest pzdr"]<br><hr>zip89
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/9/2007, 21:33

Witam wszystkich. Niedlugo kupuje sobie motor i bez wachania kupuje sobie Suzuki GSXr 1000 K2. Wazna jest głowa a nie moc... mozesz kupic sobie aprilke 125 (ma klolega) rwie na koło start z wyższych obrotów jest bardzo ciekawy ma duzo mocyai bez głowy mozesz sie zabic a majac 1000 i majac głowe na karku mozesz ruszac z niskich obrotów nie szalec w miescie poznawac motor nabrac doswiadczenia i jezdzic bezpiecznie. Durniami sa ludzie którzy mowia ze jak kupisz 1000 na poczatek to sie zabijesz.. błąd.. liczy sie głowa a nie motor<br><hr>GSXR 1000
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/9/2007, 13:00

Komentatorzy napisał(a):Witam wszystkich. Niedlugo kupuje sobie motor i bez wachania kupuje sobie Suzuki GSXr 1000 K2. Wazna jest głowa a nie moc... mozesz kupic sobie aprilke 125 (ma klolega) rwie na koło start z wyższych obrotów jest bardzo ciekawy ma duzo mocyai bez głowy mozesz sie zabic a majac 1000 i majac głowe na karku mozesz ruszac z niskich obrotów nie szalec w miescie poznawac motor nabrac doswiadczenia i jezdzic bezpiecznie. Durniami sa ludzie którzy mowia ze jak kupisz 1000 na poczatek to sie zabijesz.. błąd.. liczy sie głowa a nie motor<br><hr>GSXR 1000<br>
no witam bardzo dobre slowa czytam co pisza ludzie i naprawde jest o prawda ja zaczyna od 600 tez mam zamiar jezdzic z glowa poznac motor w miescie redukcje koordynacje ruchowa na zakretach wiem ze jak mnie nikt nie puknie ja takeigo bledu nie zrobie powoli do przodu<br><hr>leo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 17/9/2007, 13:33

Komentatorzy napisał(a):Witam! Mam 18 lat i dopiero co zrobiłem prawko na kat A. Nie mam doświadczenia na motorku ale zamierzam sobie kupić honde cbr 600rr--czy to dobry wybór? Prosze o jakieś propozycje<br><hr>tomek<br>
ja mam 18 lat i na pierwsze biore R6 a RR jest 2x bardziej mułowata ;)<br><hr>Ka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/9/2007, 19:41

Witam ! ja w twoim wieku mając 18-stke kupiłem sobie cb 250n honde 4-suw 6-biegow bez awaryjna do nauki jazdy solidny motocykl i tani w zakupie ale ktoś powie ,że stary nie na czasie nic bardziej mylnego ponad 10 lat temu jak nią jezdziłem ruch uliczny i kultura kierowcow była na zupełnie innym pozomie nie to co teraz.Musisz się liczyc z tym ,że to ty musisz uwazac na kierowcow samochodow nie oni na ciebie nie licz na to.Najważniejsze jest wytrenowac sobie kordynacje w mieście w korkach ..itp...majac cbr 600 rr ponad 100km i majac prawie zerowe doświadczenie jazdy motocyklem nie tylko w mieście ale wogule w trasie kupują taki motocykl z marszu jako pierwszą maszyne powiem ci tak niech BOG ma ciebie w swojej opiece wiem co mowie jezdze już ponad 15 lat motocyklami.Jeżeli nie chcesz poj 250 widze tylko jeden jedyny kompromis między 250 a 600 kup sobie

SUZUKI GS 500E... 46 km 170 km/h zwroty lekki motocykl do nauki decyzja należy tylko do ciebie sam zadecyduj pozdro..//i powo na drodze..// <br><hr>KAWA
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl