[Aktualności] Motocykl po wypadku śmiertelnym -...
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
przecież to tylko maszyna jeżeli da się ją odbudować to czemu nie.Przecież to nie wina motocykla tylko błąd człowieka<br><hr>slawek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To znaczy że jak ktoś umrze w domu to należy go wyburzyć albo sprzedając opisywać gnijące w nim zwłoki?
Co za bzdurny temat. Zupełnie jak na onecie... <br><hr>rafal
Co za bzdurny temat. Zupełnie jak na onecie... <br><hr>rafal
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego artykuł jak mi się wydaje nie jest atakiem na Twoją osobę tylko próbą sprawdzenia jak inni motocykliści podchodzą do przesądów i problemu co zrobić z maszyną na której ktoś zginął. Chwała Ci za uczciwość wobec kupujących na którą nie wielu ludzi było by stać. Pozdrawiam...<br><hr>marian65Komentatorzy napisał(a):Motocykl chce sprzedać za 4000 tys
Przecież do niczego nikogo nie zmuszam, jeżeli jest ktoś zainteresowany to zadzwoni
Proste i logiczne <br><hr>Posiadacz CBR<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kolego, jeśli maszyny nie kupi motocyklista ze względu na historię pojazdu to kupi ją handlarz ze względu na niską cenę. Kupi, wyremontuje i sprzeda o wiele drożej bo nikomu nie wyjawi co się stało z poprzednim właścicielem ani kto nim był. Jeśli kupiłeś używane moto to kto wie co spotkało poprzedniego właściciela oraz tych wszystkich od których części użyto do poskładania Twojej maszyny o czym nawet nie wiesz.Czy sugerujesz więc aby nie kupować używanych maszyn bo nigdy nie wiadomo czy na ich częściach niema jeszcze krwi poprzednich właścicieli...<br><hr>marian65Komentatorzy napisał(a):Chciałbym aby weszła w życie każdego motocyklisty zasada, że nie kupujemy sprzętu na którymś ktoś zginął. Zasada prosta - motocyklista ginie na motocyklu, on zostaje zniszczony. Chciałbym aby tak było też w przypadku tej CBRki. Z drugiej strony ciekawe czy ktoś jeśli kupi ten motocykl będzie go naprawiał. Założę się, że gdyby nie to, że właśnie Malina zginął na tej maszynie, nie było by takiej aukcji. Tyle w temacie. Co do samej aukcji to jakiś czas temu widziałem ją na tablicy i w opisie pisało "motocykl ś.p "Maliny" i cena była 10.000. <br><hr>Cassius<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie mam dla niego szacunku, za to, że jeździł na motocyklu, z prędkością, umówmy się "zbyt dużą". Ani za te chwile, w których mógł popełnić błąd, za który zapłaciłby ktoś inny. Ale oprócz nawijek o motocyklach, nagrywał tez kawałki, które strasznie mi się podobają. (np. "Dlaczego?" i "To jestem ja", "Nawet jeśli zginę")Komentatorzy napisał(a):No właśnie. Na tym motocyklu zginął 'Malina', osiemnastoletni dzieciak, który robił rapsy w temacie moto. Kawałki o zapier***, które tylko nakręcały resztę młodych adeptów motocykli do szybszej jazdy i tym podobnych niebezpiecznych zachowań. Przepraszam za opinię, ale to był kolejny chłopak, który bezrozumnie odwijał... Też nawijam i też jeżdżę a do legendy nie aspiruję jeszcze, bo na wszystko przychodzi czas.<br><hr>RasMot<br>
Mimo wszystko, mam szacunek do zmarłego, bo jak my wszyscy kochał motocykle.
LWG !

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prywatnie świadomie bym nie kupił... ale na nieświadomce jeździ pewnie paru z nas. Sporo ma pewnie używane graty z takich właśnie motocykli... Niestety, takie realia. Moto dalej przedstawia materialną wartość, a rodzina chce się pozbyć, aby na to nie patrzeć... Informacja powinna jednak być zawarta...<br><hr>miki1406
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mial ja na skuter zarejestrowana?
Na zdjeciu jest tablica od rejestracji motorowerum czyzby mial cbrke jako 50 ccm zarejestrowana?<br><hr>ja
Na zdjeciu jest tablica od rejestracji motorowerum czyzby mial cbrke jako 50 ccm zarejestrowana?<br><hr>ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocykla po wypadku to widać, więc opis może zostać w połowie. Ale po co pisać kto zmarł i czy wypadek był śmiertelny.
Gdy bym był starszy i miał taką sumę kupił bym Motocykl na pamiątkę po ,,Malinie'' [*].<br><hr>Sholer
Gdy bym był starszy i miał taką sumę kupił bym Motocykl na pamiątkę po ,,Malinie'' [*].<br><hr>Sholer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocykla po wypadku to widać, więc opis może zostać w połowie. Ale po co pisać kto zmarł i czy wypadek był śmiertelny.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motocykl to rzecz osobista, ale jednak je zmieniamy co jakiś czas. Jeśli facet zginął i zostawił żonę i dzieci to żona ma chyba prawo sprzedać jego motocykl (jeśli jest w całości), no bo co innego ma zrobić, zezłomować dobry sprzęt, postawić na cmentarzu czy powiesić nad łóżkiem na pamiątkę? <br><hr>szmi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyżbyś nigdy nie widział(a) tablicy rejestracyjnej motocykla?? może u Was są w kształcie trójkąta, dla mnie wygląda zupełnie normalnie...<br><hr>InnyKomentatorzy napisał(a):Mial ja na skuter zarejestrowana?
Na zdjeciu jest tablica od rejestracji motorowerum czyzby mial cbrke jako 50 ccm zarejestrowana?<br><hr>ja<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Stracił panowanie bo nie dostosował prędkości do warunków. Dobrze, że tym razem nie zginął ktoś poza nierozważnym motocyklistą. Selekcja naturalna działa...<br><hr>Fiance
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zależy od stanu maszyny - czasem motocyklisyta ginie, a motocykl wychodzi względnie cało. Problem to jednak mocno uszkodzone i zrobione na "aby aby" maszyny, które prędzej czy później zawiodą właściciela, łapiąc kolejną ofiiarę na swoje konto... I pewnie stąd przesądy. Moto w dobrym stanie technicznym, nie pospawany i nie pokrzywiony po zmarłym tragiznie właścicielu? Czemu nie. Tyle, że takich maszyn jest jak a lekarstwo.<br><hr>Calmwater
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Teraz właśnie czytam różne artykuły na forum, a gdy wczoraj patrzyłem ogłoszenia sportów zetknąłem się z cebrą śp. Maliny, która jest wystawiona po raz kolejny za 5k. Jest teraz elegancko wyremontowana i w 100% sprawna, więc nie widzę problemu by. po raz kolejny nie posiąść tej maszyny.<br><hr>Lumiox00
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości