[biblioteka] Motocykle używane w Polsce - przewodnik
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
LOL, mało kogo stać na ASO.. I dobrze, polskie ASO potrafią tylko brać pieniądze. Zatrudnia się mechaników z łapanki, psuje się renomę marki.
Nigdy więcej nowego motocykla, nigdy więcej wizyt w ASO. Strata pieniędzy i nerwów.<br><hr>fastviper
Nigdy więcej nowego motocykla, nigdy więcej wizyt w ASO. Strata pieniędzy i nerwów.<br><hr>fastviper
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
''Ciekawym krajem z którego warto sprowadzać motocykle jest Szwajcaria. Sprzęty tam użytkowane są zwykle w świetnym stanie, jeżdżone po rewelacyjnych drogach przez ludzi, którzy dbają o swój motocykl i na nim nie oszczędzają. Ceny wyglądają podobnie, jak w Niemczech. Same plusy.'' POPIERAM sam uzytkuje aprilie rsvr sprowadzona ze szwajcarii<br><hr>pithblackex
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
u nas w polsce motocykle są tylko wyczynowo używane i większość młodych ludzi oszczędza naczym się da ale jak słysze ze motocykle z francji czy niemiec są w dobrym stanie to mi się chce śmiać wiekszoś ludzi niezdaje sobie sprawy co oni tam na autostradach wyprawiają,kaci i żeżnicy to delikatnie,tam roczny motor czasem to złom na kołach, tam taki ładujegazem po odcięciu przez kilka minut z prędkością maxymalną jak dobrze pujdzie to moto przegrzany a jak nie to zatartyalbo jeszcze co gorszego,potem to jest wystawiane na sprzedaż z małym przebiegiem stan bdb jak widze jak polacy to kupują i myślą że to okazja ,ja widziałem tego sporo jak to na ulicy tam wygląda metal zmienia barwe ,na gaz i do przodu, podtym względem nasze maszyny są owiele lepsze cięko trafić tak zmordowaną sztuke<br><hr>Ila
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mialem taki kupic ale dalem sobie spokoj . kupilem nowa honde vtr 250 i jestem bardzo zadowolony..pozdrawiam<br><hr>leonnKomentatorzy napisał(a):u nas w polsce motocykle są tylko wyczynowo używane i większość młodych ludzi oszczędza naczym się da ale jak słysze ze motocykle z francji czy niemiec są w dobrym stanie to mi się chce śmiać wiekszoś ludzi niezdaje sobie sprawy co oni tam na autostradach wyprawiają,kaci i żeżnicy to delikatnie,tam roczny motor czasem to złom na kołach, tam taki ładujegazem po odcięciu przez kilka minut z prędkością maxymalną jak dobrze pujdzie to moto przegrzany a jak nie to zatartyalbo jeszcze co gorszego,potem to jest wystawiane na sprzedaż z małym przebiegiem stan bdb jak widze jak polacy to kupują i myślą że to okazja ,ja widziałem tego sporo jak to na ulicy tam wygląda metal zmienia barwe ,na gaz i do przodu, podtym względem nasze maszyny są owiele lepsze cięko trafić tak zmordowaną sztuke<br><hr>Ila<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie zgadzam sie co do tego; zrobilem tak 2 razy i za pierwszym razem okazalo sie ze silnik byl zalany ulepszaczem a nie olejem a gosciu po prostu wyrejestrowal na nastepny dzien rano i zwial za granice to odpuscilem po 3 miesiacach, za drugim razem kupiona maszyna miala idealnie zaspawana rame bo byla skladana przez profesjonaliste i dopiero kiedy rama pekla i rozebralem rzekomo bezwypadka do ostatniej srubki to zobaczylem w jak dziwnym miejscu byla spawana. 3 motocykl kupiony z niemiec z motokomisu byl tanszy niz najtansze z allegro i jezdzi juz 4 sezon a nie raz robie trase wroclaw-londyn. suzuki hayabusa 1300 przebieg 75 tys km pierwszy wypust. powiem krotko gdybym go za 3 lata wystawil to mialby na blacie 100 tys km ale niestety nikt by go nie kupil wiec sprzedam go bez licznika - proste i niekogo nie oszukam bo powiem ze przebieg adekwatny do rocznika.<br><hr>lysyKomentatorzy napisał(a):Mój przewodnik w kilku krokach:
-wchodzimy na allegro
-sortujemy wg ceny
-połowę NAJTAŃSZYCH ofert odrzucamy
- z tego co zostaje wybieramy 3 najbliższe lokalizacje
- jedziemy, oglÄ…damy, targujemy i kupujemy.
Wybierając z ofert najtańszych tracimy masę czasu i pieniędzy. Jeździmy, oglądamy, wracamy, denerwujemy się. Po co? Wiadomo, że nikt dobrego sprzęta nie odda za bezcen.
Nie ma co się łudzić, że wśród najtańszych znajdziemy perłę.
Tylko tanie wino jest dobre, bo jest dobre i tanie!<br><hr>Darek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja mam fazer 600 z francji stan ideał przebieg ok 5000 chciałem sprzedać ale w przebieg nikt nie wierzy. I co mam licznik pchać do przodu? a moto z 2008r. Zarejstrowalem i mam nowiutkie moto i sobie śmigam. I pewnie wszystko zależy od egzemplarza sprzedalem cbr 929 z 2000r z przebieg 63000km i nawet chłopak na to nie spojrzał maszyna w oryginalnym lakierze trochę porysowana ale widać że nie katowana i zadowolony. Angolskie i niemieckie sprzęty odradzam bo gluty zardzewiale. A francyzy uwaga z tym blokowaniem trafil kolega fazer 1999r i musiał kombinować z gaźnikami ale się udało a traf na zblokowany inaczej to klęska<br><hr>laik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
panowie musimy stawiać na farta przy urzywkach, ja mam dylemat fazer 04-06 czy vfr 800 vtec 02-03, i chcialbym zeby mnie tak wozila jak moja stara xj 600 s diva tzn bez jakiejkolwiek usterki za 5 lati <br><hr>miras1977
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):aż mi się po tym wszystkim odechciało szukać mojej wymarzonej SV650<br><hr>vito
Witam
Niezłe wykopalisko

spokojnie możesz szukać. Zawsze któryś z kolegów motocyklistów sprzedaje jakieś moto, a może akurat na sv - kę trafisz

Oczywiście nasze rynkowe też trzeba sprawdzić. Ja doszedłem do wniosku że każde moto coś boli i szukałem takiego żeby bolączek było jak najmniej i takich z którymi mogę żyć. Dlatego mam pęknięcia na plastiku czy urwany kierunek tylni. Reszta trafiła się ok

Pozdrawiam
-
krzall - Świeżak
Motocykle można kupić wszędzie, w siecvi warto przeglądać takie portale <a href="http://tylkomotory.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://tylkomotory.pl</a>/ ale i tak przecież zawsze trzeba weryfikować osobiście jego stan. <br><hr>Bastek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wie ktoś coś o MotoOSW handlarz z Ostrowa Wielkopolskiego, chce Yamahe YZF R125 ma ładne okazy, ale nwm czy pewne :/<br><hr>Ducati07
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wie ktoś coś o MotoOSW handlarz z Ostrowa Wielkopolskiego, chce Yamahe YZF R125 ma ładne okazy, ale nwm czy pewne :/<br><hr>Ducati07
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Możesz być spokojny ! Mam już drugi motocykl od MotoOsw i nie mam żadnych zastrzeżeńKomentatorzy napisał(a):Wie ktoś coś o MotoOSW handlarz z Ostrowa Wielkopolskiego, chce Yamahe YZF R125 ma ładne okazy, ale nwm czy pewne :/<br><hr>Ducati07<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości