[biblioteka] Pierwszy motocykl - najlepsze pomysły
Jawa350 jest ciut bardziej technicznie skomplikowana od ETZ, chociażby faktem posiadania dwóch cylindrów...<br><hr>DarekKomentatorzy napisał(a):przepraszam bardzo!!! dlaczego w artykule nie uwzględniono Jawy 350??? pod uwagę wzięto MZ 250, czy jest ona lepsza od Jawy??? a może autor nie zna takiej marki motocykli??? jako właściciel i miłośnik Jaw stanowczo protestuję zapominaniu o tych motocyklach w jakichkolwiek artykułach, w których wymieniona zostaje MZ, gdyż Jawa 350 była jej konkurentką. uważam że taka 350-tka bardzo dobrze nadaję się na pierwszy motocykl i ma największą przewagę nad innymi motocyklami gdyż posiada to najważniejsze czyli duszę!!!<br><hr>Florek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja zaczynalem od bandyty i jak najbardziej polecam na pierwsze moto,moze nie dla dziewczyn bo troszke ciezki<br><hr>gregKomentatorzy napisał(a):Nie rozumiem dlaczego bandit został pominięty ?:( Jedno z lepszych motocykli na początek <br><hr>Kompas<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
BMW f 650 gs. Jednocylindrowy, 50 koni, śmieszny niut, lekki, wygodna pozycja. za 10 000 mozna kupić wersję z ABS z 2000r. Bardzo dobry dla kobiety.
<br><hr>ja
<br><hr>ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
w zakrecie potrafisz go polozyc?<br><hr>konKomentatorzy napisał(a):a ja na swój pierwszy motocykl kupiłem Honde Cbr f4 z 2001r i uważam ze jest to idealny motocykl na początek, jest lekki, zwinny, ładnie wygląda, malinowo skręca, hamuje bardziej niż zadowalajaco, do 5500-6000 obrotów naprawde nie dzieje się nic... To był mój pierwszy sezon na moto, zrobilem 5500kilometrów jak do tej pory i ŻYJE ! więc wasze pisanie hujowin o tym żeby kupować gówniane motocykle na początek można włożyc między bajki i ciesze się że was nie posłuchałem kupujac swój pierwszy sprzęt, bo bym chyba teraz ocipiał jadąc w trase ze znajomymi na jakimś małopojemnościowym gówienku
pozdro all.<br><hr>Prosiaq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jeszcze nie na kolano, ale jestem zadowolony... oponka zamknięta, foto na mejla jakbyś chciał =)<br><hr>ProsiaqKomentatorzy napisał(a):a ja na swój pierwszy motocykl kupiłem Honde Cbr f4 z 2001r i uważam ze jest to idealny motocykl na początek, jest lekki, zwinny, ładnie wygląda, malinowo skręca, hamuje bardziej niż zadowalajaco, do 5500-6000 obrotów naprawde nie dzieje się nic... To był mój pierwszy sezon na moto, zrobilem 5500kilometrów jak do tej pory i ŻYJE ! więc wasze pisanie hujowin o tym żeby kupować gówniane motocykle na początek można włożyc między bajki i ciesze się że was nie posłuchałem kupujac swój pierwszy sprzęt, bo bym chyba teraz ocipiał jadąc w trase ze znajomymi na jakimś małopojemnościowym gówienku
pozdro all.<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):w zakrecie potrafisz go polozyc?<br><hr>kon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
anonimlx@o2.plKomentatorzy napisał(a):a ja na swój pierwszy motocykl kupiłem Honde Cbr f4 z 2001r i uważam ze jest to idealny motocykl na początek, jest lekki, zwinny, ładnie wygląda, malinowo skręca, hamuje bardziej niż zadowalajaco, do 5500-6000 obrotów naprawde nie dzieje się nic... To był mój pierwszy sezon na moto, zrobilem 5500kilometrów jak do tej pory i ŻYJE ! więc wasze pisanie hujowin o tym żeby kupować gówniane motocykle na początek można włożyc między bajki i ciesze się że was nie posłuchałem kupujac swój pierwszy sprzęt, bo bym chyba teraz ocipiał jadąc w trase ze znajomymi na jakimś małopojemnościowym gówienku
pozdro all.<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):w zakrecie potrafisz go polozyc?<br><hr>kon<br>Komentatorzy napisał(a):jeszcze nie na kolano, ale jestem zadowolony... oponka zamknięta, foto na mejla jakbyś chciał =)<br><hr>Prosiaq<br>
jakbys mógl to wyslij;)<br><hr>kon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sv 650 napewno nie jest dobry dla nowicjusza. Już lepiej inna 600'tka ale z rzędowym silnikem, gdyz takie są przwidoywalne w swoim zachowaniu. Sv potrafi być nerwowy, i nie ma co patrzeć na dane techniczne na papierze. Pozory mylą. Rzędówki moze i są mocne, ale tylko na wysokich obrotach, czyli wtedy kiedy się chce, a v-ka zawsze moze zaskoczyc.<br><hr>qwer
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>ProsiaqKomentatorzy napisał(a):A co sądzicie o Hondzie CBR 600? Dla początkującej kobietki będzie ok?<br><hr>kaja<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po wielu komentarzach zaczęłam zastanawiać się czy nie za dużo mocy w związku z tym zdaję się na opinie doświadczonych. Dzięki<br><hr>kajaKomentatorzy napisał(a):A co sądzicie o Hondzie CBR 600? Dla początkującej kobietki będzie ok?<br><hr>kaja<br>Komentatorzy napisał(a):jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Prosiaq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
do 5500-6000 obrotów nic się nie dzieje,mocy tam nie za wiele, motek jest lekki więc napewno sobie poradziszKomentatorzy napisał(a):A co sądzicie o Hondzie CBR 600? Dla początkującej kobietki będzie ok?<br><hr>kaja<br>Komentatorzy napisał(a):jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):Po wielu komentarzach zaczęłam zastanawiać się czy nie za dużo mocy w związku z tym zdaję się na opinie doświadczonych. Dzięki<br><hr>kaja<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moj pierwszy motocykl to był yamaha fzr 1000.
Cieszę się że udało mi sie przejeździć dwa sezony szczęśliwie i sprzedać.
A jakież było moje zdziwienie po miesiącu jeżdżenia jak sie dowiedziałem, że hamowanie silnikiem to podstawa, a nie sprzegło i heble
<br><hr>jsdk_racer
Cieszę się że udało mi sie przejeździć dwa sezony szczęśliwie i sprzedać.
A jakież było moje zdziwienie po miesiącu jeżdżenia jak sie dowiedziałem, że hamowanie silnikiem to podstawa, a nie sprzegło i heble

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jako kobieta- na pierwszy nie polecam. Lepiej jakąś 500- obeznać się z motocyklem, z wagą, na czym to w ogóle polega, jeśli się na niczym wcześniej nie jeździło oprócz prawa jazdy. Cebry są może i łatwe w prowadzeniu, ale dość ciężkie, a dla nas kobiet to też ważne, zwłaszcza na parkingu. Zaczynałam od mniejszych pojemności i teraz jako trzeci motocykl- w zasadzie drugi poważny- mam Cbr 600 i myślę, że dobrze ogarniam motocykl, mimo, że jeszcze wiele razy potrafi mnie zaskoczyć a jeżdżę od paru lat. Takie "zaskoczenie" dla świeżaka może być zgubne w skutkach, mówię o winklach, piachu na drodze, uślizgach tyłu gdy mokro(i sucho też czasem), innych kierowcach, i różnych złych przygodach na drodze. 500 wybaczy więcej. Poza tym przykro patrzeć jak ktoś, kto nie ogarnia siada na 600 i objeżdżają go inne świeżaki na 500 z uwagi na to, że on się swojego motocykla boi i waży każdy ruch. Przemyśl to.Komentatorzy napisał(a):A co sądzicie o Hondzie CBR 600? Dla początkującej kobietki będzie ok?<br><hr>kaja<br>Komentatorzy napisał(a):jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):Po wielu komentarzach zaczęłam zastanawiać się czy nie za dużo mocy w związku z tym zdaję się na opinie doświadczonych. Dzięki<br><hr>kaja<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja już widziałam paru świeżaków na sportowych 600/zdarzało się też i na 900. Widziałam jak ruszają, jak wchodzą w winkle i co wyprawiają obok samochodów chcąc udowodnić, że oni umieją...<br><hr>opiumKomentatorzy napisał(a):a ja na swój pierwszy motocykl kupiłem Honde Cbr f4 z 2001r i uważam ze jest to idealny motocykl na początek, jest lekki, zwinny, ładnie wygląda, malinowo skręca, hamuje bardziej niż zadowalajaco, do 5500-6000 obrotów naprawde nie dzieje się nic... To był mój pierwszy sezon na moto, zrobilem 5500kilometrów jak do tej pory i ŻYJE ! więc wasze pisanie hujowin o tym żeby kupować gówniane motocykle na początek można włożyc między bajki i ciesze się że was nie posłuchałem kupujac swój pierwszy sprzęt, bo bym chyba teraz ocipiał jadąc w trase ze znajomymi na jakimś małopojemnościowym gówienku
pozdro all.<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):w zakrecie potrafisz go polozyc?<br><hr>kon<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bierz od razu 1000caKomentatorzy napisał(a):A co sądzicie o Hondzie CBR 600? Dla początkującej kobietki będzie ok?<br><hr>kaja<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
tak na szybko ... różnica wagi między cbr f4 a gs500 to 10 kilogramów !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a jak motor stoi na kołach a nie leży to nawet jakby ważył 300 to na parkingu nie robi żadnej różnicy (tak chodzi mi o MASE a nie wielkość motocykla) ,,, i lepiej być zaskoczonym Świeżakiem na motocyklu z porządnym zawieszeniem niż z zawieszeniem od po pierdółki... zresztą jak się za szybko wjedzie w winkiel na którym jest piach, kałuża itp. to nie ważne czy 250,500 czy 1000cc i tak sie pierdolnie... co do tego ze koleś na 500 objedzie kolesia na 600, LOOOOOOOOL, jak zaczną w tym samym czasie jeździć to bardzo mi przykro ale świeżak na 600cc objedzie świeżaka na 500cc... <br><hr>ProsiaqKomentatorzy napisał(a):A co sądzicie o Hondzie CBR 600? Dla początkującej kobietki będzie ok?<br><hr>kaja<br>Komentatorzy napisał(a):jak najbardziej!!!!!!!!!!!!!!!!!<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):Po wielu komentarzach zaczęłam zastanawiać się czy nie za dużo mocy w związku z tym zdaję się na opinie doświadczonych. Dzięki<br><hr>kaja<br>Komentatorzy napisał(a):Jako kobieta- na pierwszy nie polecam. Lepiej jakąś 500- obeznać się z motocyklem, z wagą, na czym to w ogóle polega, jeśli się na niczym wcześniej nie jeździło oprócz prawa jazdy. Cebry są może i łatwe w prowadzeniu, ale dość ciężkie, a dla nas kobiet to też ważne, zwłaszcza na parkingu. Zaczynałam od mniejszych pojemności i teraz jako trzeci motocykl- w zasadzie drugi poważny- mam Cbr 600 i myślę, że dobrze ogarniam motocykl, mimo, że jeszcze wiele razy potrafi mnie zaskoczyć a jeżdżę od paru lat. Takie "zaskoczenie" dla świeżaka może być zgubne w skutkach, mówię o winklach, piachu na drodze, uślizgach tyłu gdy mokro(i sucho też czasem), innych kierowcach, i różnych złych przygodach na drodze. 500 wybaczy więcej. Poza tym przykro patrzeć jak ktoś, kto nie ogarnia siada na 600 i objeżdżają go inne świeżaki na 500 z uwagi na to, że on się swojego motocykla boi i waży każdy ruch. Przemyśl to.<br><hr>monitra<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ktoś mówił że umie ?Komentatorzy napisał(a):a ja na swój pierwszy motocykl kupiłem Honde Cbr f4 z 2001r i uważam ze jest to idealny motocykl na początek, jest lekki, zwinny, ładnie wygląda, malinowo skręca, hamuje bardziej niż zadowalajaco, do 5500-6000 obrotów naprawde nie dzieje się nic... To był mój pierwszy sezon na moto, zrobilem 5500kilometrów jak do tej pory i ŻYJE ! więc wasze pisanie hujowin o tym żeby kupować gówniane motocykle na początek można włożyc między bajki i ciesze się że was nie posłuchałem kupujac swój pierwszy sprzęt, bo bym chyba teraz ocipiał jadąc w trase ze znajomymi na jakimś małopojemnościowym gówienku
pozdro all.<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):w zakrecie potrafisz go polozyc?<br><hr>kon<br>Komentatorzy napisał(a):Ja już widziałam paru świeżaków na sportowych 600/zdarzało się też i na 900. Widziałam jak ruszają, jak wchodzą w winkle i co wyprawiają obok samochodów chcąc udowodnić, że oni umieją...<br><hr>opium<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na 500 z reguły przychodzi to troszkę łatwiej i często szybciej. I piszę o ogólnych przypadkach, nie o Twoim konkretnym. Skoroś taki wymiatacz i tak Ci to dobrze poszło to poszukaj sponsora na wyścigi i startuj. <br><hr>opiumKomentatorzy napisał(a):a ja na swój pierwszy motocykl kupiłem Honde Cbr f4 z 2001r i uważam ze jest to idealny motocykl na początek, jest lekki, zwinny, ładnie wygląda, malinowo skręca, hamuje bardziej niż zadowalajaco, do 5500-6000 obrotów naprawde nie dzieje się nic... To był mój pierwszy sezon na moto, zrobilem 5500kilometrów jak do tej pory i ŻYJE ! więc wasze pisanie hujowin o tym żeby kupować gówniane motocykle na początek można włożyc między bajki i ciesze się że was nie posłuchałem kupujac swój pierwszy sprzęt, bo bym chyba teraz ocipiał jadąc w trase ze znajomymi na jakimś małopojemnościowym gówienku
pozdro all.<br><hr>Prosiaq<br>Komentatorzy napisał(a):w zakrecie potrafisz go polozyc?<br><hr>kon<br>Komentatorzy napisał(a):Ja już widziałam paru świeżaków na sportowych 600/zdarzało się też i na 900. Widziałam jak ruszają, jak wchodzą w winkle i co wyprawiają obok samochodów chcąc udowodnić, że oni umieją...<br><hr>opium<br>Komentatorzy napisał(a):a ktoś mówił że umie ?czy że się uczy ?
mistrzu
to na 500 nie można kaleczyć zakrętów i śmigać pomiędzy autami ? ^^<br><hr>Prosiaq<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości