Zobacz wątek - <i>[używane]</i> Yamaha XJ 600 - idealny początek
NAS Analytics TAG

[używane] Yamaha XJ 600 - idealny początek

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 26/8/2011, 15:09

Komentatorzy napisał(a):Przepraszam, to jakaś nowa jednostka momentu obrotowego? Z tego, co wiem, jest w Nm a nie jakichś 'MN'<br><hr>kamila<br>
mi to wyglÄ…da na mega newtony :)<br><hr>fly
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/12/2011, 19:51

Witam wszystkich forumowiczów,
mam do Was takie pytanie, czy przy mojej wadze (63kg) i wzroście (178cm) dam sobie radę z jazdą na tym motocyklu, ogólnie jeżdzę już ładnych parę lat (MZ ETZ 150 jakieś 3 lata, wcześniej simsonki, romety... ale to po mniej ruchliwych drogach, oraz kurs na kat.A po Skierniewicach), zastanawiam się czy ja go poradzę bo jestem dośc drobny a na klatę wezmę max. jakieś 45kg. Proszę o Wasze opinie bo podoba mi się ten motocykl i niewiem czy się za nim kręcić, wcześniej chciałem Bandita 600 ale odpuściłem go sobie ze względów na jego i moje gabaryty :) z kolei mój kolega ma B12 (na który przesiadł sie z simsona) i jest też podobnej postury co ja, jest jednak trochę silniejszy i jeździ do tej pory, ja jednaksię go trochę boję, no cóż:)
Pozdrawiam :)<br><hr>Rafał XJ
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/12/2011, 21:29

Komentatorzy napisał(a):Witam wszystkich forumowiczów,
mam do Was takie pytanie, czy przy mojej wadze (63kg) i wzroście (178cm) dam sobie radę z jazdą na tym motocyklu, ogólnie jeżdzę już ładnych parę lat (MZ ETZ 150 jakieś 3 lata, wcześniej simsonki, romety... ale to po mniej ruchliwych drogach, oraz kurs na kat.A po Skierniewicach), zastanawiam się czy ja go poradzę bo jestem dośc drobny a na klatę wezmę max. jakieś 45kg. Proszę o Wasze opinie bo podoba mi się ten motocykl i niewiem czy się za nim kręcić, wcześniej chciałem Bandita 600 ale odpuściłem go sobie ze względów na jego i moje gabaryty :) z kolei mój kolega ma B12 (na który przesiadł sie z simsona) i jest też podobnej postury co ja, jest jednak trochę silniejszy i jeździ do tej pory, ja jednaksię go trochę boję, no cóż:)
Pozdrawiam :)<br><hr>Rafał XJ<br>
63 kilogramy to troszke malo ale jezeli nie bedziesz montowal kuferkow i innych wynalazkow to mysle ze dasz rade i w koncu bedziesz jezdzil.Do Yamahy xj 600 Diversion poprostu trzeba sie przyzwyczaic.Jezeli bedziesz mial jakies pytania to pisz na mojego maila spinne2@interia,pl<br><hr>Daryo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/12/2011, 21:42

Komentatorzy napisał(a):63 kilogramy to troszke malo ale jezeli nie bedziesz montowal kuferkow i innych wynalazkow to mysle ze dasz rade i w koncu bedziesz jezdzil.Do Yamahy xj 600 Diversion poprostu trzeba sie przyzwyczaic.Jezeli bedziesz mial jakies pytania to pisz na mojego maila spinne2@interia,pl<br><hr>Daryo<br>
Spokojnie dasz radę, znam dziewcze jeszcze skromniejsze od ciebie co bez problemu ogarnia fazera 600 wagą i rozmiarami zblizoną do xj'ty. Tylko uważaj przy parkowaniu :)<br><hr>kosiniak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/12/2011, 21:51

Komentatorzy napisał(a):Witam, doradzcie mi który model XJ wybrać, werseje N czyli bez owiewki czy Diversion (z owiewką), z owiewką wg. mnie jest brzydsza od N, ale praktyczniejsza w trasie, ale mi sie bardziej podoba naked lecz ich jest mniej na rynku, co mi doradzicie?
Dodam ze moje trasy to będzie ok. 60% trasy "szybsze" jeśli mozna tak powiedzieć o polskich drogach i 40% miasto, zaznacze ze nie będe go katował po 190km/h tylko tak do 150km/h oczywiście poza sprawdzeniem v-maxa - ale to na starym lotnisku lub autostradzie
Pozdrawiam:)<br><hr>Rafał 19<br>
Komentatorzy napisał(a):Właściwie sam sobie odpowiedziałeś... Zależy właśnie, czy bardziej zależy Ci na "imidżu" czy na praktycznych walorach. Ja mam nakeda i o względnym komforcie można mowic do ok 120km/h, pod warunkiem, że nie jedziesz pod wiatr - wtedy jest mało przyjemnie. Może rozważ N + szyba akcesoryjna za 100zł i będziesz miał kompromis. Ja chyba się wkrótce zdecyduję na taką szybę. O Diversionach słyszałem, że te plastiki trzeszczą i wibrują ale nie jeździłem, więc nie wiem czy to prawda. <br><hr>tcat<br>
Komentatorzy napisał(a):Jeżdzę wersją N już siódmy sezon (z dokupioną małą mini-owiewką zakładaną na lampę). Ja osobiście jestem ortodoksyjnym, klasycznym golasistą, także wybór wersji nie był dla mnie dylematem. Wersja N oprócz większych walorów estetycznych oferuje 2 zalety:
- brak plastików bocznych, które mogą się połamać nawet przy tzw. glebie parkingowej,
- większa swoboda manewru w lawirowaniu między samochodami w korkach - jest istotna różnica między lusterkami skręcającymi z kierownicą jak w N, a mocowanymi do czaszy i nieskręcającymi wraz z kierownicą jak w S.
Do spokojnej turystyki wersja N w zupełności się nadaje. A że trochę wieje przy większych prędkościach - cóż, motocykl to nie samochód i wiać musi.<br><hr>Michcio<br>
Komentatorzy napisał(a):W wersji S lusterka też są na kierownicy.<br><hr>Rob<br>
Zalezy jeszcze ile masz wzrostu, bo przy moim (183cm) owiewka w wersji DIV niewiele daje bo mi powietrze z szybki wali centralnie w kask i łomot mam jakbym głową po bruku ciągał. Jedyne rozwiązanie to akcesoryjna szybka(droga) albo dodatkowa owiewka(tez droga :P)<br><hr>kosiniak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/1/2012, 16:15

Siema, dasz rade bez problemu, laski co są od ciebie niższe o głowę i ważą 3/4 tego co ty i jeżdżą na tych sprzętach, to czemu ty miałbyś sobie nie poradzić?? kup to nie będziesz żałował, jeśli nie trafisz na padake oczywiście, ewentualnie możesz kupić jeszcze zxr 400, fajna maszyna z pazurem, to jest malutki motorek na którym z pewnością sobie poradzisz. Tylko pamiętaj.. nie jeździj szybciej niż twój anioł stróż potrafi latać
Pozdrawiam.
LwG!<br><hr>UzaleznionyOdAsfaltu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/1/2012, 18:04

Pewnie że dasz rade ja mam też 178 wzrostu i waże jeszcze mniej niż ty, i jakoś daje rade, jeżeli sie jedzie samemu to jest super, a jak już zabieżemy na przejażdżkę jakąś koleżankę jub inną osobe no to już jest troche gorzej.
Pozdrawiam ;) <br><hr>Motór
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/1/2012, 12:36

A co powiecie o Hondzie VT 500? <br><hr>spiderusek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/2/2012, 18:06

hej mam pytanie co do tej xj. ona ma 61KM ale jako ze jezdzilem dwa lata na mz 150 to takie 61 km wydaje sie byc kosmiczne. nie jest ona zbyt silna jak na pierwszy powazny motocykl?znalazlem jedna xj w zaje...tym stanie za 5 tys. ale troche boje sie tej mocy. brac??<br><hr>ksssys1990
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/2/2012, 10:13

Komentatorzy napisał(a):hej mam pytanie co do tej xj. ona ma 61KM ale jako ze jezdzilem dwa lata na mz 150 to takie 61 km wydaje sie byc kosmiczne. nie jest ona zbyt silna jak na pierwszy powazny motocykl?znalazlem jedna xj w zaje...tym stanie za 5 tys. ale troche boje sie tej mocy. brac??<br><hr>ksssys1990<br>
Tak się tylko wydaje ,ze to silny motocykl. Pamiętaj ,ze to rzędowa czwóreczka więc i moc inaczej oddaje niz dwusówowa MZ'ta. To jest mój pierwszy poważny motocykl, wcześniej jeździłem tylko motorynką, a jakoś przejeździłem cały zeszły sezon i nic się nie stało :) Nie bez przyczyny xj'ta polecana jest jako pierwsze moto.<br><hr>kosiniak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 25/2/2012, 12:15

Komentatorzy napisał(a):hej mam pytanie co do tej xj. ona ma 61KM ale jako ze jezdzilem dwa lata na mz 150 to takie 61 km wydaje sie byc kosmiczne. nie jest ona zbyt silna jak na pierwszy powazny motocykl?znalazlem jedna xj w zaje...tym stanie za 5 tys. ale troche boje sie tej mocy. brac??<br><hr>ksssys1990<br>
Komentatorzy napisał(a):Tak się tylko wydaje ,ze to silny motocykl. Pamiętaj ,ze to rzędowa czwóreczka więc i moc inaczej oddaje niz dwusówowa MZ'ta. To jest mój pierwszy poważny motocykl, wcześniej jeździłem tylko motorynką, a jakoś przejeździłem cały zeszły sezon i nic się nie stało :) Nie bez przyczyny xj'ta polecana jest jako pierwsze moto.<br><hr>kosiniak<br>
dzieki kolego pozdrawiam<br><hr>chriss
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/4/2012, 20:11

Witam rowniez Posiadam tak zwana nie zawodna ci 600 diversion jezdze juz dosc dlugo na tym sprzecie I co do wszyskich opinii raczej Sie zgadzam lecz herbal rzecz w artykule know dziwi poniewaz xj-tke ra Sie postawic na przednie kolo jezeli faktycznie nie chcialaby przy mocniejszym hamowaniu to wystarczy ja udem pchnac w wstaje ze az milo. Pozdrawiam:
<br><hr>tomazi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/4/2012, 19:48

Chciałem spytać czy zamiana Diversion w nakeda jest dużym problemem?<br><hr>Jasio
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/4/2012, 20:14

Komentatorzy napisał(a):Chciałem spytać czy zamiana Diversion w nakeda jest dużym problemem?<br><hr>Jasio<br>
Nie ma z tym problemu, kwestja zmiany zegarów oraz lampy, jednak nie polecam takowego zabiegu owiewka przydaje sie przy wiekszych predkosciach POZDRO<br><hr>kowi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/5/2012, 17:18

Mam bardzo ładną sztukę do sprzedania:
<a href="http://otomoto.pl/yamaha-xj-xj-600n-M3210168.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://otomoto.pl/yamaha-xj-xj-600n-M3210168.html</a>
Jeśli wklejenie tutaj linka do ogłoszenia łamie regulamin, to z góry przepraszam i proszę admina o usunięcie postu.<br><hr>tcat
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/7/2012, 22:27

Komentatorzy napisał(a):Tak się tylko wydaje ,ze to silny motocykl. Pamiętaj ,ze to rzędowa czwóreczka więc i moc inaczej oddaje niz dwusówowa MZ'ta. To jest mój pierwszy poważny motocykl, wcześniej jeździłem tylko motorynką, a jakoś przejeździłem cały zeszły sezon i nic się nie stało :) Nie bez przyczyny xj'ta polecana jest jako pierwsze moto.<br><hr>kosiniak<br>
Komentatorzy napisał(a):dzieki kolego pozdrawiam<br><hr>chriss<br>
jeśli jesteś jeszcze zainteresowany xj-tą to możemy się dogadać ja mam moją do sprzedania, bo chce zmienić na coś mocniejszego. jak ktoś jest jeszcze zainteresowany dzwońcie 726402573. na prawdę polecam świetny motocykl :) <br><hr>cudzik
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/8/2012, 22:04

<a href="http://allegro.pl/show_item.php?item=2567501376" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://allegro.pl/show_item.php?item=2567501376</a> <br><hr>Dawid232124
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2012, 19:52

Komentatorzy napisał(a):dzieki kolego pozdrawiam<br><hr>chriss<br>
Komentatorzy napisał(a):jeśli jesteś jeszcze zainteresowany xj-tą to możemy się dogadać ja mam moją do sprzedania, bo chce zmienić na coś mocniejszego. jak ktoś jest jeszcze zainteresowany dzwońcie 726402573. na prawdę polecam świetny motocykl :) <br><hr>cudzik<br>
jeśli jescze nie poszła, to któy rok, gdzie byłaby do obejrzenia? bo z nad morza wszędzie mam daleko ;) i ile byś chciał dostać za nią ?<br><hr>Lukaz2
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/11/2012, 22:41

Pewnie , że dasz rade :) Ja jestem dziweczyna i przy wzroście nie całe 160 cm o wadze 53 kg daje rade bez problemów :) XJ -ka to na prawde extra moto na początek :) i jak fachowcy pisza " wybacza błędy" - co było mi dane poczuć na własnej skórze :D ,pozdrawiam <br><hr>Patrycja :D
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 14/5/2013, 22:14

Mam do sprzedania : <a href="http://otomoto.pl/yamaha-xj-diversion-alarm-3-kufry-M3634779.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://otomoto.pl/yamaha-xj-diversion-alarm-3-kufry-M3634779.html</a>
<br><hr>Bartek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 3 gości

na górê