[biblioteka] Przeciwskręt dla początkujących
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
mysle, ze tekst moze byc dla niektorych dosc mylacy. chodzi o to, ze odpychajac lekko prawa manetke moto nie skreci w prawo. wrecz przeciwnie, przednie kolo odjedzie nieco w lewo co spowoduje ze motocykl polozy sie na prawy bok co ulatwia skret w prawo. tak ja to widze<br><hr>Bazu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie to samo miałem napisać <br><hr>Właściciel innego portaluKomentatorzy napisał(a):PLAGIAT!!!
"Panie" Tomku Kulik. Jeżeli rżnie "pan" prawie, że na żywca fragmenty "Motocyklisty doskonałego" Pana Davida L. Hougha to przynajmniej przyzwoicie byłoby o tym wspomnieć i napisać a nie podpisywać się swoim nazwiskiem - WSTYD<br><hr>husky80@interia.pl<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak to czytam i pierwsze co mam w glowie to jazda na supermoto .... tam to jest przeciwskret. Bo kiere masz w przeciwna strone do kierunku jazdy.Komentatorzy napisał(a):mysle, ze tekst moze byc dla niektorych dosc mylacy. chodzi o to, ze odpychajac lekko prawa manetke moto nie skreci w prawo. wrecz przeciwnie, przednie kolo odjedzie nieco w lewo co spowoduje ze motocykl polozy sie na prawy bok co ulatwia skret w prawo. tak ja to widze<br><hr>Bazu<br>
Chyba ,ze cos zle zrozumialem<br><hr>cutin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wielkie dzięki za opis przeciwskrętu i filmik demo, bo z kim się nie pogada, to co drugi mówi inaczej.<br><hr>Eustas
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawidłowy opis - powinni tego uczyć na zajęciach w szkole. Na 150 cc się tego nie osiągnie. Ale jak ktoś się przesiądzie na prawdziwy motocykl, przekroczy barierę 70 km/h odkryje że inaczej się motocykl prowadzi i samo pochylanie się jest co najwyżej pobożnym życzeniem.<br><hr>HJajaja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jadąc po owalu żużlowym motocyklem, do kierowania nim nie służy metalowa rurka przed naszym nosem, ale manetka gazu i balans ciałem. Ot co.<br><hr>morisKomentatorzy napisał(a):jeśli ktoś nie może sobie wyobrazić przeciwskrętu, to niech się wybierze na chociaż jedne zawody żużlowe <br><hr>Stach<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Na supermoto to nie jest przeciwskręt a kontrowanie nadsterowności (celowej). To sa różne rzeczy.<br><hr>BrukselKomentatorzy napisał(a):mysle, ze tekst moze byc dla niektorych dosc mylacy. chodzi o to, ze odpychajac lekko prawa manetke moto nie skreci w prawo. wrecz przeciwnie, przednie kolo odjedzie nieco w lewo co spowoduje ze motocykl polozy sie na prawy bok co ulatwia skret w prawo. tak ja to widze<br><hr>Bazu<br>Komentatorzy napisał(a):Tak to czytam i pierwsze co mam w glowie to jazda na supermoto .... tam to jest przeciwskret. Bo kiere masz w przeciwna strone do kierunku jazdy.
Chyba ,ze cos zle zrozumialem<br><hr>cutin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie robię prawko, i dostałem jako zadanie domowe obczaić co to jest jazda z przeciwskrętem, jutro mam trenować to na gladiusie podczas nauki. Tak więc nie jest tak do końca źle z tym kształceniem w niektórych szkołach jazdy tego uczą . Dzięki autorowi za obszerne wyjaśnienia.<br><hr>AtecoKomentatorzy napisał(a):Prawidłowy opis - powinni tego uczyć na zajęciach w szkole. Na 150 cc się tego nie osiągnie. Ale jak ktoś się przesiądzie na prawdziwy motocykl, przekroczy barierę 70 km/h odkryje że inaczej się motocykl prowadzi i samo pochylanie się jest co najwyżej pobożnym życzeniem.<br><hr>HJajaja<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kiedyś pojeździłem sobie wypozyczonym skuterem po chorwackich serpentycnach z pasażerem i ten przeciwskręt jakoś tak sam wyszedł... Przy prędkości maksymalnej ( 70-80 ? z górki kierownica stawiała opór w zakręcie. Myslę coś nie tak... więc odpuścilem i dałem w drugą mańkę... Jak zaczął skręcać to miałem wrażenie że jadę jakąs 500-ką <br><hr>Arcymiszcz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Można się tego nauczyć nawet na 50cc - ale z moich obserwacji wynika, że to zależy od szerokości bieżnika- np. cieniutkiej 70 nie przechylisz, zato 110 mm już pozwala na swobodne stosowanie przeciwskrętu i nawet do kolanka ją złożysz<br><hr>ArniKomentatorzy napisał(a):Prawidłowy opis - powinni tego uczyć na zajęciach w szkole. Na 150 cc się tego nie osiągnie. Ale jak ktoś się przesiądzie na prawdziwy motocykl, przekroczy barierę 70 km/h odkryje że inaczej się motocykl prowadzi i samo pochylanie się jest co najwyżej pobożnym życzeniem.<br><hr>HJajaja<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To jest pomówienie. Materiał powstał w 2003 roku, zanim rzeczona książka pojawiła się na polskim rynku. Jeśli zarzucasz Waść plagiat, to zgłoś to redakcji lub usuń swój wpis. W przeciwnym wypadku okaże się, że przeceniasz anonimowość internetu.Komentatorzy napisał(a):PLAGIAT!!!
"Panie" Tomku Kulik. Jeżeli rżnie "pan" prawie, że na żywca fragmenty "Motocyklisty doskonałego" Pana Davida L. Hougha to przynajmniej przyzwoicie byłoby o tym wspomnieć i napisać a nie podpisywać się swoim nazwiskiem - WSTYD<br><hr>husky80@interia.pl<br>
Tomasz Kulik
PS Czemu nie zarzucasz plagiatu Andrzeja Kwiatkowskiego lub Krzysztofa Bruna?<br><hr>Tomek Kulik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"Jeżeli zablokować łożyskowanie widelca w główce ramy, jednoślad natychmiast przewróci się." - takiej bzdury jeszcze nie czytałem... O działaniu żyroskopowym kręcących się kół to Kulik nie słyszał??<br><hr>klm
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=gb_6mqmu534" target="blank" class="link" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=gb_6mqmu534</a><br><hr>PŁSND
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=gb_6mqmu534" target="blank" class="link" rel="nofollow">https://www.youtube.com/watch?v=gb_6mqmu534</a><br><hr>PŁSND
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl