Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Kursantka vs motocykl - nierówna walka
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Kursantka vs motocykl - nierówna walka

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 16/10/2014, 19:55

Komentatorzy napisał(a):To nie żadna głupota, skoro nie daje sobie rady z głupim przeprowadzeniem motocykla, to nie powinna nawet na niego wsiadać, zagrożenie tylko, kupa wywrotek bo za ciężki.. Wszystko jak najbardziej potrzebne, nie dajesz rady przeprowadzić? to nie bierz się za jazde.. Nawet nie dałaby rady wyprowadzić go z parkingu, lub nawet z garażu...<br><hr>bloooo<br>
Tylko że robiąc kategorię A2 masz taki motocykla a nie inny, może dla siebie kupi jakąś 250, coś małego poręcznego jak np gs 500 ?
To że jakiś mądry urzędnik wymyślił taką "krowę" na egzamin to nie znaczy że teraz każdy kto jest do tego motocykla za mały ma nie jeździć :)<br><hr>Piatek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 16/10/2014, 20:12

Komentatorzy napisał(a):...takim własnie myśleniem jak Ty, rząd wprowadził prawo jazdy kat A od 24 lat, nie jej wina ze jest niska i drobniutka, sam mam 164cm wzrostu i jestem niepełnosprawny, od małego czekam na prawo jazdy kat A, też nie powinienem go dostać? głupota....<br><hr>sysy

Nie mam nic przeciwko aby osoby niepelnosprawne braly udzial w ruchu drogowym, pod warunkiem, ze maja pojazdy przystosowane do ich handycap'ow oraz ich umiejetnosci praktyczne nie odbiegaja od umiejetnosci praktycznych innych uzytkownikow drog cy ruchu publicznego. Aby jezdzic jednosladem trzeba byc FIT czyli byc sprawnym.

Gdy sie nie jest nie powinno sie otrzymac dokumentu i niegra tu roli czy jest pasje, cza tez jej niema.

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez andy7 » 16/10/2014, 20:18

Komentatorzy napisał(a):To jest bardzo cenna umiejętność. Chociażby ustawienie maszyny w garażu, manewrowanie na myjni bezdotykowej - usiądziesz na mokrej kanapie w upalny dzień?, parkowanie - postawisz sobie moto tak, żeby wyjechać, a po powrocie okazuje się, ktoś zablokował ci wyjazd... itd. itd.<br><hr>buu

Jak wiec wyjasnisz fakt, ze w niektorych krajach w ktorych poziom szkolenia jest wyzszy niz w PL na egzaminie nie jest wymagane przeprowadzanie motocykla ?

Moim zdaniem jedna dodatkowa szykana prawodawcy. Auto tez trzeba na egzaminie kat B przepychac ?

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Komentatorzy » 16/10/2014, 20:29

Komentatorzy napisał(a):Ach "gdzie ci mężczyźni " !? Stoi taki egzaminator i tylko obserwuje , jak dzielna dziewczyna szarpie się ze sprzętem. Mógłby choć dla fasonu zaproponować pomoc :))<br><hr>adamm57<br>
Ale nie zaproponuje, bo to egzamin ;-)<br><hr>magda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/10/2014, 21:10

Komentatorzy napisał(a):To nie żadna głupota, skoro nie daje sobie rady z głupim przeprowadzeniem motocykla, to nie powinna nawet na niego wsiadać, zagrożenie tylko, kupa wywrotek bo za ciężki.. Wszystko jak najbardziej potrzebne, nie dajesz rady przeprowadzić? to nie bierz się za jazde.. Nawet nie dałaby rady wyprowadzić go z parkingu, lub nawet z garażu...<br><hr>bloooo<br>
Głupotą jest to , że na egzaminie jest ten konkretny model motocykla. Może nie mamy tyle siły co faceci ale nie każda dziewczyna musi jeździć 125. Jest wiele modeli z którymi dziewczyny poradzą sobie bez problemu na parkingu i nie będą stwarzać zagrożenia. 600 i litry nie są tylko dla chłopców! <br><hr>Dora
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/10/2014, 23:35

Komentatorzy napisał(a): Sama jestem niską dziewczyną która 3 lata temu zdawała egzamin i wtedy juz było trudno ze względu na mój wzrost. Jakoś się udało i teraz latam Suzuki GSXR 750 i nie mam takich problemów jak na egzaminie. W tym momencie nie miałabym możliwości zdac tego egzaminu , za ciężki, za wysoki motocykl :( Więc uważam ze ten egzamin dyskryminuje przede wszystkim kobiety dlaczego? Niepełnosprawni zdają prawo jazdy i jeżdżą autami przystosowanymi do swoich warunków fizycznych dlaczego nie dobrac rownież motocykli dla osób niższych i mających troszkę mniej siły. <br><hr>dora<br>
Hej. Mam szkołę jazdy i niestety zgadzam się z tym. Przed zmianą przepisów pokazywałaś ze potrafisz prowadzić motocykl teraz musisz udowodnić ze umiesz prowadzić ten konkretny motocykl nawet jak chcesz jeździć legalnie na 250 . Word robi niezwykłe problemy jeśli chodzi o maszynę inną niż ich więc niestety cześć dziewczyn odpada w przedbiegach. Na filmiku widać dużą determinację która powinna być ale chyba przy chęci polecenia w kosmos a nie czymś tak powszechnym jak prawo jazdy. Na pocieszenie powiem tylko ze w wordzie nie wiem czy egzaminatorzy potrafili by wykonać takie manewry które muszą wykonać kursanci :)<br><hr>Noyoki
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/10/2014, 16:46

Komentatorzy napisał(a):Tylko że robiąc kategorię A2 masz taki motocykla a nie inny, może dla siebie kupi jakąś 250, coś małego poręcznego jak np gs 500 ?
To że jakiś mądry urzędnik wymyślił taką "krowę" na egzamin to nie znaczy że teraz każdy kto jest do tego motocykla za mały ma nie jeździć :)<br><hr>Piatek<br>
I to jest największa głupota urzędasów nie mających pojęcia o motocyklach.Bo jak mam się na egzaminie na "A2" męczyć z np. Gladiusem zamiast na jakieś np. "250" no to już wolę robić w takim razie pełne "A" a później to i tak będę jeździł na mniejszej pojemności.Myślę,że tak jak i ja to sporo ludzi rozumuje a szczególnie dziewczyny.<br><hr>qwert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 18/10/2014, 18:37

Jakbym siebie widziała , niestety ...<br><hr>kasia
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/10/2014, 06:09

a czy to jest przymus że po zdaniu prawa jazdy musi kupić sobie ciężki motocykl np turystyk albo harleya?NIE , może kupić sobie 125ccm,250ccm , sportowy motocykl które lżejsze,dlatego powinni zmienić egzamin praktyczny i dać inne motocykle , bo nie każdy będzie jeździł takim,niektórzy wybiorą sportowe którą są szybkie amniej ważą a niektórzy turystyki które są ciężkie i tyle w temacie.<br><hr>Radek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/10/2014, 20:03

z Yamaszką dała rade, ale z (tfu) Gladiusem było by ciężko, dużo mniejszy promień skrętu niestety i trzeba go bardziej wyginać na boki. Tak czy siak ukłon pokazuje pozytywne nastawienie, tak trzymać :)<br><hr>Badyl82
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/10/2014, 16:28

też jestem dość niska... 160 cm wzrostu :) egzamin mam za tydzień właśnie na Gladiusie... chciałam zrobić kat. A2, ale jak mi powiedziano, że zdaje się na nią takim samym motocyklem jak na kat. A to stwierdziłam, że wszystko mi jedno bo wiek nie jest moim ograniczeniem :) Wiadomo, nie zamierzam kupować takiej wielkiej maszyny i nigdy nie miałam takiego zamiaru...

cóż pogratulować rozumu urzędasom... a ja? daję sobie radę, a ludzie będący ze mną na egzaminie przynajmniej przez jakiś czas będą mogli się pośmiać i odstresować ;) i wcale nie mam im to za złe, wystarczy mieć dystans bo co nas nie zabije to wzmocni :)

pozdrawiam wszystkich fanów jednośladów, zdającym - powodzenia na egzaminie! <br><hr>ethiteshe
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/1/2015, 12:59

Brawo dla tej pani za determinacjÄ™.
Dla dużego faceta motocykl musiałby ważyć pewnie z 600kg aby był w podobnej sytuacji.
Ciekawe jakby sobie poradził.<br><hr>Paul
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości

na górê