[Aktualności] Nissan GT-R zjada Yamahę R1 i Suzuki...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
samochody zawsze były szybsze i z tym nie polemizuję, jednakże onanizowanie się nad objeżdzaniem dwóch motocykli przez GTR to już jest lekkie przegięcie - jak to mówił klasyk oczywista oczywistość. Zmieniając temat, ja takich błędów nie popełniam (akurat starty mam opanowane do perfekcjiKomentatorzy napisał(a):nie oszukujmy się, ale ten film o niczym nie świadczy, jeden jak i drugi koleś ruszyli niczym pi.dy . <br><hr>Spoko<br>Komentatorzy napisał(a):Świadczy, świadczy... Bo widzisz - człowiek popełnia błędy (nawet widać, że dwóch ludzi może popełnić dwa różne błędy), a tymczasem system Launch Control w Nissanie, te błędy niweluje. Kierowca Nissana wciska, hamulec, gaz i puszcza hamulec w momencie startu - reszta (czyli: zmiana biegów w idealnym momencie, utrzymanie trakcji, zamiast palenia gumy, etc) jest załatwiana przez elektronikę, którą GT-R jest przeładowany. Świadczy ten filmik więc o tym, że: technologia w samochodzie > technologia w motocyklu. Inna rzecz, że bez względu na to czy osiągnie się to dzięki elektronice, czy też może dzięki własnym umiejętnościom, to zawsze 2,7 s do 100 kmph, robi jednakowe wrażenie na pasażerach pojazdu, którzy bezpośrednio odczuwają wynikające z tego przeciążenia. I na tym polega magia bezdusznego, bo nastawionego na "skuteczność za wszelką cenę", Nissana GT-R.<br><hr>Miczelov<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zapominacie o drobnym szczególe mianowicie v max moto to 299 dzięki idiotycznym umowom producentów moto. Nissan kręci powyżej 300 km/h wiec rozpędza sie dalej gdy moto odcina przy 299. Sprawdziłem sie gościem na autostradzie w gr- r i powyżej 299 poprostu mi uciekał<br><hr>Pigul
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Prawda, dodaj jeszcze naped na 4 i koła jak walce. Ale właśnie o to chodzi, to auto powstało aby ośmieszać beemki i porsche. Inna sprawa ze to auto kosztuje majatek, a te motocykle jak byly nowe trzeszczaly ok 15 k euro. Wiec o co chodzi ? Moze troche zdlubac silniki, dodac anti-wheelie. Moze wtedy wynik nie bylby az tak oczywisty ? Tylko nawet jezeli moto okazaloby sie szybsze o czym to by swiadczylo ? Wirtualnie wydluza fujare zwyciezcy.<br><hr>ValhallaKomentatorzy napisał(a):nie oszukujmy się, ale ten film o niczym nie świadczy, jeden jak i drugi koleś ruszyli niczym pi.dy . <br><hr>Spoko<br>Komentatorzy napisał(a):Świadczy, świadczy... Bo widzisz - człowiek popełnia błędy (nawet widać, że dwóch ludzi może popełnić dwa różne błędy), a tymczasem system Launch Control w Nissanie, te błędy niweluje. Kierowca Nissana wciska, hamulec, gaz i puszcza hamulec w momencie startu - reszta (czyli: zmiana biegów w idealnym momencie, utrzymanie trakcji, zamiast palenia gumy, etc) jest załatwiana przez elektronikę, którą GT-R jest przeładowany. Świadczy ten filmik więc o tym, że: technologia w samochodzie > technologia w motocyklu. Inna rzecz, że bez względu na to czy osiągnie się to dzięki elektronice, czy też może dzięki własnym umiejętnościom, to zawsze 2,7 s do 100 kmph, robi jednakowe wrażenie na pasażerach pojazdu, którzy bezpośrednio odczuwają wynikające z tego przeciążenia. I na tym polega magia bezdusznego, bo nastawionego na "skuteczność za wszelką cenę", Nissana GT-R.<br><hr>Miczelov<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Naprawdę, nie wiem, czym tu się podniecać, auto to auto, a motocykl to motocykl.... niech dresy się cieszą....
, w ich zje...nym życiu niech coś mają.....<br><hr>Janek Testastretta

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ty co masz cioto?<br><hr>amKomentatorzy napisał(a):Naprawdę, nie wiem, czym tu się podniecać, auto to auto, a motocykl to motocykl.... niech dresy się cieszą...., w ich zje...nym życiu niech coś mają.....<br><hr>Janek Testastretta<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
:-)Komentatorzy napisał(a):Naprawdę, nie wiem, czym tu się podniecać, auto to auto, a motocykl to motocykl.... niech dresy się cieszą...., w ich zje...nym życiu niech coś mają.....<br><hr>Janek Testastretta<br>
Komentatorzy napisał(a):A ty co masz cioto?<br><hr>am<br>
Bez komentarza...<br><hr>Janek Testastretta
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie rozumem twojego nawiązania do dresów w tym momencie ;] jestem zwolennikiem 4 kółek akurat mam 21 lat i nie jestem dresem i nie jeden samochód zjada motocykl ;] na necie śmigają filmki jak golf 2 zjada cbrke 600 ;] wystarczy troche podłubać i z każdych 4 kółek można zrobć bestie ;] a przez twój komentarz przemawia zazdrość i tyle bo boli cie to że samochód jest lepszy ;] a po GT-R widać że nie jest to seryjniak ;]Komentatorzy napisał(a):Naprawdę, nie wiem, czym tu się podniecać, auto to auto, a motocykl to motocykl.... niech dresy się cieszą...., w ich zje...nym życiu niech coś mają.....<br><hr>Janek Testastretta<br>
<br><hr>Taaz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
nie mowie, ze to mialoby przesadzic wyscig, ale sa motocykle z podobnym systemem do launch control. akurat te na filmie go nie mialy.<br><hr>komornik
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ha ha ha... Podobnej bzdury dawno nie czytałem...Komentatorzy napisał(a):Zapominacie o drobnym szczególe mianowicie v max moto to 299 dzięki idiotycznym umowom producentów moto. Nissan kręci powyżej 300 km/h wiec rozpędza sie dalej gdy moto odcina przy 299. Sprawdziłem sie gościem na autostradzie w gr- r i powyżej 299 poprostu mi uciekał<br><hr>Pigul<br>
Po 1. Motocykle tylko zatrzymują licznik na 299 a nie odcinają powyżej
Po 2. Przy licznikowym 299, faktycznie ( w zależności od motocykla) masz na GPS ok.+/- 285
Po 2. Prawie żaden z nich ( No pewnie poza BMW S1000RR) nie dochodzi do tych magicznych 300 km/h<br><hr>Marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
po.1 Autostrada A2 z łodzi do wawy, lecę zadowolony 299 myślę wymiatam, a tu nagle obok supra ^^po.2 yamaha R1 rn12 2005r, 299 na blacie, 292 odnotował GPS, natomiast jeżeli chcesz aby motocykl nie oszukiwał pod względem prędkości metoda jest bardzo prosta, dbaj aby opona którą masz w moto była produktem ZALECANYM przez producenta. Po.3 nie wiem jak inne moto ale akurat pianino w momencie osiągnięcia prędkości na poziomie 299km/h nie wkręca się dalej na obroty mimo iż ma zapas jeszcze około 600-700rpm. <br><hr>kanaliaKomentatorzy napisał(a):Zapominacie o drobnym szczególe mianowicie v max moto to 299 dzięki idiotycznym umowom producentów moto. Nissan kręci powyżej 300 km/h wiec rozpędza sie dalej gdy moto odcina przy 299. Sprawdziłem sie gościem na autostradzie w gr- r i powyżej 299 poprostu mi uciekał<br><hr>Pigul<br>Komentatorzy napisał(a):Ha ha ha... Podobnej bzdury dawno nie czytałem...
Po 1. Motocykle tylko zatrzymują licznik na 299 a nie odcinają powyżej
Po 2. Przy licznikowym 299, faktycznie ( w zależności od motocykla) masz na GPS ok.+/- 285
Po 2. Prawie żaden z nich ( No pewnie poza BMW S1000RR) nie dochodzi do tych magicznych 300 km/h<br><hr>Marcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości