Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> 240 km/h i wymuszenie pierwszeństwa...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] 240 km/h i wymuszenie pierwszeństwa...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 17:05

Dobrze, że nic mu się nei stało!!!<br><hr>uff
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 17:15

Komentatorzy napisał(a):w takim celu pojazdy na drodze posiadają kierunkowskazy. <br><hr>Adorion<br>
Komentatorzy napisał(a):Włączony kierunkowskaz nie sprawi że debil na szlifierce nie będzie pędził jak pojeb...<br><hr>anty motorniczy<br>
Ale sprawi że jego manewr będzie czytelny i kierowca innego pojazdu będzie mógł zareagować dużo wcześniej<br><hr>Thundercat
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 17:42

Komentatorzy napisał(a):Jeżeli ten koleś spojrzał w lusterko, to chyba tylko po to, żeby zobaczyć, czy mu okulary pasują. Facet jechał 240 - jasne, jego ryzyko. Ale takich skretyniałych debili jak kierowca tego auta powinno się tępić bez litości.
Gdyby nie tacy, śmiganie autostradą 240 km/h nie stanowiłoby zagrożenia. Dziwię się, że ten motocyklista spokojnie pojechał dalej.<br><hr>krastley<br>
Komentatorzy napisał(a):powinno się tępić, ale debili którzy zapierd***ją po publicznych drogach jak by byli na torze.<br><hr>dziadek w kapeluszu<br>
Komentatorzy napisał(a):dziadek H*** z tego ze publiczna droga. W De możesz jechać nawet 300 na autostradzie gdzie nie ma ograniczenia.<br><hr>Pacco<br>
Tylko w DE kierowcy sa swiadomi tego ze ktos moze zapier... ponad 2 paki. W polsce ograniczenie to 140 wiec jesli patrze w lusterko to taka wlasnie predkosc pojazdow za mna zakladam. Sam chyba wiesz jak ciezko prawidlowo okreslic predkosc pojazdu wdzianego w lusterku - szczegolnie jesli to jest 240. Sorry<br><hr>realista
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 17:47

Komentatorzy napisał(a):Jeżeli ten koleś spojrzał w lusterko, to chyba tylko po to, żeby zobaczyć, czy mu okulary pasują. Facet jechał 240 - jasne, jego ryzyko. Ale takich skretyniałych debili jak kierowca tego auta powinno się tępić bez litości.
Gdyby nie tacy, śmiganie autostradą 240 km/h nie stanowiłoby zagrożenia. Dziwię się, że ten motocyklista spokojnie pojechał dalej.<br><hr>krastley<br>
Komentatorzy napisał(a):powinno się tępić, ale debili którzy zapierd***ją po publicznych drogach jak by byli na torze.<br><hr>dziadek w kapeluszu<br>
Komentatorzy napisał(a):dziadek H*** z tego ze publiczna droga. W De możesz jechać nawet 300 na autostradzie gdzie nie ma ograniczenia.<br><hr>Pacco<br>
Komentatorzy napisał(a):Tylko w DE kierowcy sa swiadomi tego ze ktos moze zapier... ponad 2 paki. W polsce ograniczenie to 140 wiec jesli patrze w lusterko to taka wlasnie predkosc pojazdow za mna zakladam. Sam chyba wiesz jak ciezko prawidlowo okreslic predkosc pojazdu wdzianego w lusterku - szczegolnie jesli to jest 240. Sorry<br><hr>realista<br>
Jak komuś tak ciężko zauważyć i określić prędkość jadącego za nim pojazdu, bez względu na to, jak szybko się porusza, to niech się na rower przesiądzie.<br><hr>krastley
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 18:47

naucz się pisać po POLSKU i przekazywać poprawnie Twoje fustracje. To co napisałeś to wielkie, niezrozumiałe g....... sorry.<br><hr>rsv1000
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 19:07

Jak motocyklista leci 240, to kierowca samochodu jadącego 140, choćby i non stop patrzył w lusterko (i w ogóle nie zwracał uwagi na to co się dzieje przed maską samochodu) przed i w trakcie manewru, to nie dostrzeże go w porę. Toć to jest 100 kmph różnicy!!! Motocykl nie jest w takim przypadku pojazdem który można dostrzec wcześniej - on przy swoich rozmiarach i prędkości, pojawia się w tym lusterku dosłownie "znikąd"!<br><hr>Miczel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez tomek636 » 19/9/2013, 19:32

Komentatorzy napisał(a):Jak motocyklista leci 240, to kierowca samochodu jadącego 140, choćby i non stop patrzył w lusterko (i w ogóle nie zwracał uwagi na to co się dzieje przed maską samochodu) przed i w trakcie manewru, to nie dostrzeże go w porę. Toć to jest 100 kmph różnicy!!! Motocykl nie jest w takim przypadku pojazdem który można dostrzec wcześniej - on przy swoich rozmiarach i prędkości, pojawia się w tym lusterku dosłownie "znikąd"!<br><hr>Miczel

Co prawda jestem tutaj nowy ale za kółkiem już sporo siedzę i się z tym nie zgodzę, patrzenie w lusterko trzeba sobie wypracować od początku i gdyby on popatrzył w lusterko widząc ściga dwa razy by się zastanowił, takie jest moje zdanie.
tomek636
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 19:32

Komentatorzy napisał(a):Jak motocyklista leci 240, to kierowca samochodu jadącego 140, choćby i non stop patrzył w lusterko (i w ogóle nie zwracał uwagi na to co się dzieje przed maską samochodu) przed i w trakcie manewru, to nie dostrzeże go w porę. Toć to jest 100 kmph różnicy!!! Motocykl nie jest w takim przypadku pojazdem który można dostrzec wcześniej - on przy swoich rozmiarach i prędkości, pojawia się w tym lusterku dosłownie "znikąd"!<br><hr>Miczel<br>
Gdyby motor jechał na ciebie z prędkością 100 km/h to byś go nie zauważył? Jeżdżę po autostradach i często mijają mnie tacy co jadą na motorach te 200-250 km/h i jakoś zawsze ich widzę. Sądzę że kierowca na filmie miał po prostu lusterko źle ustawione i ciężko było mu coś zobaczyć.<br><hr>Tomasz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 20:58

Motocykliści jadą po Samochodziarzach i vice versa. Motocyklista który wyprzedza przy 240km/h kilka samochodów i ma pretensje że go ktoś nie zauważył jest debilem i potencjalnym zabójcą, więc im szybciej sam zdechnie tym większe prawdopodobieństwo że nikogo nie skrzywdzi, Samochodziarz który nie patrzy w lusterka i nie sygnalizuje co ma zamiar zrobić i ma pretensje do całego świata że go ktoś strąbił, wyzwał lub pokazał coś obraźliwego również jest debilem i potencjalnym zabójcą, więc im szybciej sam zdechnie tym większe prawdopodobieństwo że nikogo nie skrzywdzi. Prawda jest taka że wielu jest debili na drodze którzy uważają że są najważniejsi i wszyscy muszą na nich uważać a oni nie muszą uważać na nikogo, i nie ma różnicy czy w samochodzie czy na motocyklu. Mam prawo tak napisać bo lubie szybko jeździć samochodem i motocyklem ale nigdy nie mam pretensji do nikogo kto wymusił na mnie pierwszeństwo jeśli zapierdalałem, bo jak się leci motorem 240km/h na autostradzie lub 130km/h autem w terenie zabudowanym to nawet jak ktoś Mnie zauważy to widzi że jestem daleko i myśli że zdąży bo zakłada że jade jakieś 50% mniej niż mam rzeczywiście na blacie, więc to Ja mam obowiązek pozwolić bezpiecznie dojechać mu do domu a on nie ma obowiązku brać poprawki na Mój debilizm(jakim nie wątpliwie jest poruszanie się z takimi(lub większymi)prędkościami w normalnym ruchu drogowym). Pozdrawiam <br><hr>Sylwek Ziętek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 19/9/2013, 21:49

nie gadajcie tak, jak gość leciał 240 to mógł zostać niezauważony, dozwolona jest 140 w PL i przy tej prędkości czasem samochody pojawiają się nagle, niech gość nie leci o 100 na godzinę więcej niż jest dozwolone i nie ma pretensji do świata, przy tej prędkości to kierowca samochodu musiałby patrzeć się cały czas w lusterko wsteczne żeby widzieć każde moto które leci z taką prędkością, ja też jeżdżę na moto żeby nie było wątpliwości, pozdrawiam<br><hr>żaba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 03:08

Komentatorzy napisał(a):a czy to ważne ile leciał...wszyscy się na nim skupiają zamiast zwracać uwagę na bezmyślnych kierowców aut...zaczęło panować ciche przyzwolenie na brak wrzucania kierunku...i co najgorsze efektem nie jest urwanie lusterka tylko śmierć albo kalectwo wielu motocyklistów. Moim zdaniem to gość miał świętą cierpliwość a powinien zajechać drogę i przynajmniej manetkę od kierunków wykopać typowi z suzuki...przecież i tak nie jest mu potrzebna... <br><hr>terapeuta<br>
Ekhem. W tym filmiku motocyklista zaczął hamować ZANIM samochód zaczął skręcać, z czego wnioskuję, że kierunkowskaz jednak został użyty, tylko ktoś na tym filmie zbyt szybko jechał. ;)<br><hr>trv
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 06:57

Komentatorzy napisał(a):nie gadajcie tak, jak gość leciał 240 to mógł zostać niezauważony, dozwolona jest 140 w PL i przy tej prędkości czasem samochody pojawiają się nagle, niech gość nie leci o 100 na godzinę więcej niż jest dozwolone i nie ma pretensji do świata, przy tej prędkości to kierowca samochodu musiałby patrzeć się cały czas w lusterko wsteczne żeby widzieć każde moto które leci z taką prędkością, ja też jeżdżę na moto żeby nie było wątpliwości, pozdrawiam<br><hr>żaba<br>
ale kierunkowskaz daje szanse na wcześniejszą reakcję...zawsze można trąbić czy wcześniej hamować ale dla niektórych to chyba za duży wysiłek...<br><hr>terapeuta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 07:19

Komentatorzy napisał(a):Jak motocyklista leci 240, to kierowca samochodu jadącego 140, choćby i non stop patrzył w lusterko (i w ogóle nie zwracał uwagi na to co się dzieje przed maską samochodu) przed i w trakcie manewru, to nie dostrzeże go w porę. Toć to jest 100 kmph różnicy!!! Motocykl nie jest w takim przypadku pojazdem który można dostrzec wcześniej - on przy swoich rozmiarach i prędkości, pojawia się w tym lusterku dosłownie "znikąd"!<br><hr>Miczel<br>
Komentatorzy napisał(a):Gdyby motor jechał na ciebie z prędkością 100 km/h to byś go nie zauważył? Jeżdżę po autostradach i często mijają mnie tacy co jadą na motorach te 200-250 km/h i jakoś zawsze ich widzę. Sądzę że kierowca na filmie miał po prostu lusterko źle ustawione i ciężko było mu coś zobaczyć.<br><hr>Tomasz<br>
weź daj spokój. Prawda jest taka, że kierowcy na autostradach z nudów: palą fajki, żrą, gadają rzez telefon, SMSują, podziwiają krajobraz, drapią się po jajach/waginie, oglądają mapy, kombinują przy ładowarkach do telefonów/tabletów/GPSów, słuchają głośno Nergala/Weekendu/Szazy, gapią się na panienki przy drodze, myślą o: ślubach, rozwodach, ciążach, bólu głowy, braku pieniędzy, sraczce dziecka na tylnej kanapie; kierowcy mają też różne cechy: flegmatycy, ze skłonnościami ADHD, osoby starsze, niedowidzące (bo zapomnieli okularów), niedosłyszące, młodociane, nie uprawiające regularnie seksu, po spożyciu różnych substancji, których spożywać nie wolno kierowcom, osoby, które nie spożyły określonych substancji, a które spożyć powinni, panie z intensywną miesiączką, panowie jadący godzinami z permanentnym wzwodem. Wielu z nich nie zna przepisów lub nie widzi problemu w ich ignorowaniu. Oprócz tego pojazdy, których średni wiek w Polsce przekracza 13 lat, a na stacjach diagnostycznych kwitnie korupcja, bardzo często mają: wadliwe zawieszenie, fabryczne opony, krzywe podwozie, uszkodzoną instalację elektryczną (w tym poprzepalane żarówki), szyby pozaklejane ciemną folią lub reklamami.... Być może zaprzeczysz, że na drogach są: dziury, pęknięcia, koleiny, błędy w oznakowaniu, nie wystarczające zabezpieczenie wykonywanych prac (np. można napisać grubą książkę pt,: "Koszenie trawy na poboczach polskich autostrad")...
Jeśli nie zgadzasz się z tym co napisałem lub nie widzisz związku przyczynowego pomiędzy wzrostem ryzyka a prędkością, to pozostaje Ci tylko życzyć szczęścia, bo potrzebujesz go bardzo dużo.<br><hr>buu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 07:19

"Jadę lewym pasem bo wiozę świeżą kiełbasę" a teraz jeszcze i posążka z brązu :)<br><hr>pawulon182
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 08:29

Komentatorzy napisał(a):Jakie wymuszenie? Gość zapierdziela 240, czyli jakieś 2x tyle ile powinno sie tam jechac. <br><hr>Qba<br>
Komentatorzy napisał(a):moze to odcinek bez ograniczen? a ograniczone zaufanie mam rozumiec ze komus zal dupe sciska ze go stac sie nie boi itp zapierdala wiec zajade mu droge? bez przesady jakby mial jechac 100km/h max to by sobie kupil skutera, nie kupil scigacza zeby powoli jezdzic i podejrzewam ze jakbys Ty mial takiego to tez by Cie pokusilo pociagnac mocniej gaz :D<br><hr>StunteR<br>
Hmmm.... Chyba jestes idiota. Albo dobrze udajesz.<br><hr>.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 09:45

No i *** że koleś jechał 240 km/h obowiązkiem tamtego kierowcy jest być zawsze czujnym na drodze i przewidywać takie momenty szczególnie na autostradzie a ten pajac ewidentnie zajechał mu drogę pewnie wcale nie oglądał sie w lusterkach. Jakoś na filmiku widać że inne samochody zjeżdżają na prawy pas i przepuszczają motor No *** !!! Nie róbmy jaj !!<br><hr>Rico
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 11:00

W polsce sa autostrady???<br><hr>kris
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 14:21

Komentatorzy napisał(a):No i *** że koleś jechał 240 km/h obowiązkiem tamtego kierowcy jest być zawsze czujnym na drodze i przewidywać takie momenty szczególnie na autostradzie a ten pajac ewidentnie zajechał mu drogę pewnie wcale nie oglądał sie w lusterkach. Jakoś na filmiku widać że inne samochody zjeżdżają na prawy pas i przepuszczają motor No *** !!! Nie róbmy jaj !!<br><hr>Rico<br>
Motocyklista prawda? kierowcy samochodów nie mogą z góry zakładać że jakiś motocyklista będzie naginał 240 km/h więc śmiało zmienia pas a nawet jeśli założy że każdy motocykl mknie z taką prędkością to spoglądając w lusterko nigdy nie będzie pewien że ten motocyklista za sekundę się w nim nie pojawi, jedzie 100 km/h szybciej więc po prostu nie ma szans że zobaczy go w lusterku na tyle wcześnie żeby nie zajechać mu drogi...jak już macie takie jaja żeby tak jeździć to miejcie też wyobraźnie że nie każdy może was zauważyć. Łukasz, Honda CBR 1000rr<br><hr>kierowca
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 20:20

Komentatorzy napisał(a):Motocykliści jadą po Samochodziarzach i vice versa. Motocyklista który wyprzedza przy 240km/h kilka samochodów i ma pretensje że go ktoś nie zauważył jest debilem i potencjalnym zabójcą, więc im szybciej sam zdechnie tym większe prawdopodobieństwo że nikogo nie skrzywdzi, Samochodziarz który nie patrzy w lusterka i nie sygnalizuje co ma zamiar zrobić i ma pretensje do całego świata że go ktoś strąbił, wyzwał lub pokazał coś obraźliwego również jest debilem i potencjalnym zabójcą, więc im szybciej sam zdechnie tym większe prawdopodobieństwo że nikogo nie skrzywdzi. Prawda jest taka że wielu jest debili na drodze którzy uważają że są najważniejsi i wszyscy muszą na nich uważać a oni nie muszą uważać na nikogo, i nie ma różnicy czy w samochodzie czy na motocyklu. Mam prawo tak napisać bo lubie szybko jeździć samochodem i motocyklem ale nigdy nie mam pretensji do nikogo kto wymusił na mnie pierwszeństwo jeśli zapierdalałem, bo jak się leci motorem 240km/h na autostradzie lub 130km/h autem w terenie zabudowanym to nawet jak ktoś Mnie zauważy to widzi że jestem daleko i myśli że zdąży bo zakłada że jade jakieś 50% mniej niż mam rzeczywiście na blacie, więc to Ja mam obowiązek pozwolić bezpiecznie dojechać mu do domu a on nie ma obowiązku brać poprawki na Mój debilizm(jakim nie wątpliwie jest poruszanie się z takimi(lub większymi)prędkościami w normalnym ruchu drogowym). Pozdrawiam <br><hr>Sylwek Ziętek<br>
Motocyklista jak się rozwali przy takiej prędkości to nie da się ukryć, jest już trupem i krzywdzi tylko i wyłącznie siebie, a taki koleś w puszce, który nagle zmienia pas, bez wcześniejszego zasygnalizowania manewru wyjdzie z tego bez szwanku. bo chroni go kupa blachy. Racja, jest wielu debili na drodze i będą, możemy mieć tylko nadzieję że będzie ich coraz mniej, a nie więcej.
Powracając do filmiku, jest pokazane jak kierowca samochodu nie spojrzał w lusterko (a jeżeli nawet to na "szybko") i nie zasygnalizował manewru. Jeżeli motocyklista wjechałby mu w dupę, to wina byłaby po stronie kierowcy samochodu. Nie dlatego, że motocyklista jechał te 240km/h (później zwolnił do 130) tylko kierownica puszki źle wykonał manewr wyprzedzania. Chociaż znając Polskie realia i tak byłaby wina kierowcy motocykla, że za duża prędkość, nie było go widać, a kierowca samochodu uniewinniony.

P.S Ja nawet najgorszemu wrogowi nie życzę, żeby "sam zdechł" tak więc czasami pomyśl o czym piszesz.
Pozdrawiam, Lewa !<br><hr>Kubix
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/9/2013, 21:26

Komentatorzy napisał(a):No i *** że koleś jechał 240 km/h obowiązkiem tamtego kierowcy jest być zawsze czujnym na drodze i przewidywać takie momenty szczególnie na autostradzie a ten pajac ewidentnie zajechał mu drogę pewnie wcale nie oglądał sie w lusterkach. Jakoś na filmiku widać że inne samochody zjeżdżają na prawy pas i przepuszczają motor No *** !!! Nie róbmy jaj !!<br><hr>Rico<br>
Komentatorzy napisał(a):Motocyklista prawda? kierowcy samochodów nie mogą z góry zakładać że jakiś motocyklista będzie naginał 240 km/h więc śmiało zmienia pas a nawet jeśli założy że każdy motocykl mknie z taką prędkością to spoglądając w lusterko nigdy nie będzie pewien że ten motocyklista za sekundę się w nim nie pojawi, jedzie 100 km/h szybciej więc po prostu nie ma szans że zobaczy go w lusterku na tyle wcześnie żeby nie zajechać mu drogi...jak już macie takie jaja żeby tak jeździć to miejcie też wyobraźnie że nie każdy może was zauważyć. Łukasz, Honda CBR 1000rr<br><hr>kierowca<br>
Co ty opowiadasz!!! nie ważne ile gość leciał czy 240 czy 150 ewidentnie kierowca puszki zawalił i to on stwarza zagrożenie a nie są to sporadyczne przypadki tylko takich konowałów jest pełno na naszych drogach. Fakt motocyklista ryzykuje jadąc tak ale niech nie ginie przez takie błahe zaniedbania durnych kierowców!!!<br><hr>terapeuta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl