Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Zamknąć Warszawę dla motocykli!
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Zamknąć Warszawę dla motocykli!

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2013, 22:16

Śmieszni mali ludzie na swych śmiesznych małych stołkach. Tego artykułu nawet nie da się konstruktywnie skomentować. Ja osobiście już dawno wypiąłem się na tę bandę idiotów. To, że akurat -niestety- przypadkiem urodziłem się w Polsce nie oznacza, że mam się godzić na idiotyzmy, które serwują nam pajace z wiejskiej. Liczcie na siebie drodzy Bracia i Siostry, cieszcie się jazdą i nie przejmujecie się debilami. <br><hr>Vertige
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2013, 22:19

Komentatorzy napisał(a):zbywać milczeniem, nie komentować - p. munio jest nikim, nikt jej nie zna, niech pozostanie w niebycie; komentując w artykułach dajemy jej wyswietlenia w google, na które nie zasługuje a o których marzy...<br><hr>txa<br>
Słusznie, nie karmić trolla.

Ten artykuł w ogóle nie powinien się ukazać na scigaczu, bo sugeruje, że tamten gość jest partnerem do dyskusji. Nie jest. Lepiej napiszcie jak zejść na kolano;)<br><hr>marcusfructus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2013, 00:22

Komentatorzy napisał(a):z całym szacunkiem, ale jak przynajmniej raz dziennie mija moje mieszkanie grupa złamanych kutasow, którzy musza w srodku miasta o 22 napier*** ile decybeli maszyna dala to mam ochote wyciagnac wiatrowke. Wystarczy mieszkac blisko jakiejkolwiek szerszej drogi, zeby znienawidzic ta cholote.

I co z tego, ze wiekszosc motocyklistow jest ok. te 5-10% debili nadrabia z nawiÄ…zkÄ…...<br><hr>Mort<br>
Sam jestem motocyklistą ale kiedyś nie wytrzymam i zatłukę tego matoła który prawie co noc pod moim oknem piłuje pod czerwone pole na pierwszym, drugim biegu. I pewnie czuje się motocyklistą, a jest zwykłym wandalem co spać nie daje. Może wiecej odwagi w dzień i pojeździc trochę z kolegami. <br><hr>1000
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2013, 10:18

Cytuje, prosze natychmiast "Zamknąć Warszawę dla motocykli!" .<br><hr>trewq
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2013, 10:36

To czysty populizm - że niby motocykle to złą i trzeba z nimi walczyć. Zaczynam odnosić wrażenie że co raz więcej jest sytuacji gdzie szarzy zakompleksioni ludzie zaczynają zakazywać innym ludziom żyć - bo niby wszyscy mają tak samo mieć jak oni.
Sam mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy w Warszawie przejazdy motocyklistów nawet kilkukrotne w ciÄ…gu nocy nie sÄ… jakoÅ› tak uciążliwe. Jeżeli jest to nawet haÅ‚as jest to na tyle krótki czasowÄ… że trzeba być naprawdę przewrażliwionym czÅ‚owieczek aby mieć z tym problem - nie odbiegajÄ… od normalnych ķaÅ‚asów miejskich na które jestem przygotowany jak mieszkam tu gdzie mieszkam. Jeżeli nawet jest kilku takich którzy zachowujÄ… siÄ™ nie stosowne na drodze (haÅ‚as, prÄ™dkość) to jest od tego Policja która ma Å›rodki do tego aby z tym walczyć. MieszkaÅ‚em już w kilku stolicach europejskich - czasami nawet w dÅ‚uższych okresach. Zapraszam do Berlina jakie tam są nocne sprinty, oczywiÅ›cie od czasu do czasu tamtejsza Policja robi z tym porzÄ…dek. Ale kilka tygodni i siÄ™ odradza. JakoÅ› nie sÅ‚yszaÅ‚em o takich postulatach w stylu zamknąć miasto dla motocykli.
W naszym kraju nie ma np kultury pracy służb miejskich w nocy - czy nad samym ranem - dopiero z tym była by awantura gdzie śmieciarz Franek o 4 nad ranem by halsował kubłami na śmieci do tego z muzyką włączona na maksa. A tak się dzieje w Włoszech czy Francji jakoś nikomu to nie przeszkadza - chociaż szczególnie w dużych miastach zabudowa jest bardzo gęsta. Gdzie w Warszawie mamy praktycznie w centrum duże tereny pustę i parki w stosunku do tamtych miast. Już widzę tabuny młodych matek z protestami że hałas bo biedny Jaś nie może spać. Od razu napiszę że mój powiedzmy Jaś nie miał z tym hałasem problemu.

<br><hr>moto
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2013, 11:39

Pytanie do Autora: czy przypadkiem nie chodzi o Pana Macieja MACIEJOWSKIEGO z PISu? Ani na listach radnych ani członków Warszawskiej Wspólnoty Samorządowej nie ma osoby pana Macieja MAJEWSKIEGO.<br><hr>Vertige
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/9/2013, 06:53

Proponuję zerknąć na ten film Maxa Kolonki i uświadomić sobie jak wyglądają media w naszym kraju <a href="http://www.youtube.com/watch?v=KpItuOjYz8Q" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=KpItuOjYz8Q</a><br><hr>Iwonka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/9/2013, 11:08

Wszystkim, którzy twierdzą, że tylko jedna strona (prasy) ma rację proponuję uśrednienie jednych i drugich wypowiedzi. Wprawdzie mogę powiedzieć, że faktycznie sierpień był w miarę spokojny to w ostatnich czterech dniach tego miesiąca motocykliści zaszaleli. Zaczęło się ciut wcześniej na ułańskiej fantazji kierujacego GSXRem 1000: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=670lfQySUzM" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=670lfQySUzM</a> , potem było juz tylko gorzej. Na Pileckiego (28.08) zmarł motocyklista po tym jak nieumiejętnie jechał na tylnym kole: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=J1DAkJvYQMg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=J1DAkJvYQMg</a> a w dniu 31.08 na Mickiewicza motocyklista zabił siebie i pasażerkę, bo mimo że to auto zajechało im drogę to nie powiecie mi że jechali 50km/h: <a href="http://www.youtube.com/watch?v=uyYdwC-FNgE" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=uyYdwC-FNgE</a><br><hr>BadYunior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/9/2013, 11:13

Komentatorzy napisał(a):Chcialem zwrocic uwage ze na tyle kontroli i wyscigow, nie zlapano ZADNEGO pijanego kierowcy. Co ciekawe wsrod tych grzecznie jezdzacych donosicieli lapie sie po kilka tysiecy pijakow kazdego weekendu. Pieprzone przepite zazdrosne dziady.<br><hr>Tomasz<br>
To nieprawda. Na moście Siekierkowskim doszło do kolizji motocykla Aprilia z samochodem osobowym. Okazało się, że kierowca motocykla był pod wpływem alkoholu.<br><hr>BadYunior
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 01:06

A co mają zrobić ludzie mieszkający w centrach miast, których nie stac na wyprowadzkę? Rozumiem, że w takich miejscach nie może być cicho, ale jedyne czego nie da się znieść to wariactwa motocyklistów...<br><hr>czap
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 07:16

ja to się nie nadaje na obywatela, nie dość, że na motorze, to jeszcze kibic.<br><hr>buu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 08:07

Komentatorzy napisał(a):A co mają zrobić ludzie mieszkający w centrach miast, których nie stac na wyprowadzkę? Rozumiem, że w takich miejscach nie może być cicho, ale jedyne czego nie da się znieść to wariactwa motocyklistów...<br><hr>czap<br>
Jedyne? Czyli wg. Ciebie nie ma innych problemów w żadnym innym mieście tylko"wariaci" na motocyklach? To samo można powiedzieć o wielu innych tematach, które są przez media "podpiekane", a proszę...kibice, nie można przecież z nimi żyć itd. ;) Wariaci za kierownicą samochodów - a mało tego ;) TIR'owcy, którzy sieją postrach na każdym kroku itd. itd. itd. Motocykliści wariaci to nie jedyny problem w Polsce, bo o dziwo ta grupa nie jest specjalnie duża, tylko bardzo medialna i można ją na każdym kroku "promować" ;)<br><hr>Szubi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 08:21

Komentatorzy napisał(a):A co mają zrobić ludzie mieszkający w centrach miast, których nie stac na wyprowadzkę? Rozumiem, że w takich miejscach nie może być cicho, ale jedyne czego nie da się znieść to wariactwa motocyklistów...<br><hr>czap<br>
Komentatorzy napisał(a):Jedyne? Czyli wg. Ciebie nie ma innych problemów w żadnym innym mieście tylko"wariaci" na motocyklach? To samo można powiedzieć o wielu innych tematach, które są przez media "podpiekane", a proszę...kibice, nie można przecież z nimi żyć itd. ;) Wariaci za kierownicą samochodów - a mało tego ;) TIR'owcy, którzy sieją postrach na każdym kroku itd. itd. itd. Motocykliści wariaci to nie jedyny problem w Polsce, bo o dziwo ta grupa nie jest specjalnie duża, tylko bardzo medialna i można ją na każdym kroku "promować" ;)<br><hr>Szubi<br>
MowiÄ™ jako mieszkanie - to jest dla mnie jedyny problem, media nic tu do teog nie maja - jezlei przez okres 4 miesiecy przez kogos nie mozesz przespac calej nocy,policja nie reaguje, media nie reaguja. to chyba jest problem.<br><hr>czap
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 08:45

Komentatorzy napisał(a):Jedyne? Czyli wg. Ciebie nie ma innych problemów w żadnym innym mieście tylko"wariaci" na motocyklach? To samo można powiedzieć o wielu innych tematach, które są przez media "podpiekane", a proszę...kibice, nie można przecież z nimi żyć itd. ;) Wariaci za kierownicą samochodów - a mało tego ;) TIR'owcy, którzy sieją postrach na każdym kroku itd. itd. itd. Motocykliści wariaci to nie jedyny problem w Polsce, bo o dziwo ta grupa nie jest specjalnie duża, tylko bardzo medialna i można ją na każdym kroku "promować" ;)<br><hr>Szubi<br>
Komentatorzy napisał(a):Mowię jako mieszkanie - to jest dla mnie jedyny problem, media nic tu do teog nie maja - jezlei przez okres 4 miesiecy przez kogos nie mozesz przespac calej nocy,policja nie reaguje, media nie reaguja. to chyba jest problem.<br><hr>czap<br>
OK, nie mówię iż nie bo mam podobny problem, ale jakoś w mojej ocenie jest to nie tylko JEDYNY problem w życiu. Pozdrawiam<br><hr>Szubi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 10:03

Zamienię mieszkanie na obrzeżu miasta na równoważne co do metrażu i jakości wykonania. W ciemno w dowolnym mieście, zarabiając na tym 10-15%. Podaj ulicę, numer nieruchomości i miasto w której mieszkasz a w ciągu jednego dnia TUTAJ przedstawię ci propozycję zamiany. Bo skoro piszesz, że cię nie stać to byś musiał dołożyć do dojazdu (co mogę zrekompensować oddaniem 2-3% z tych 10-15%) albo bliskością babci, znajomych, wygody komunikacyjnej. Jeśli to drugie - to sorry, ale to nie jest "niestanie".
Poza tym jeśli myślisz, że centra miast to jedyne miejsce hałasów związanych z motoryzacją to proponuję małą wycieczkę, a nie tworzenie obrazu świata na podstawie mass-mediów.<br><hr>meuzy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 10:39

Komentatorzy napisał(a):Mowię jako mieszkanie - to jest dla mnie jedyny problem, media nic tu do teog nie maja - jezlei przez okres 4 miesiecy przez kogos nie mozesz przespac calej nocy,policja nie reaguje, media nie reaguja. to chyba jest problem.<br><hr>czap<br>
A MEDJA MILCZO...<br><hr>ernani4
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 17:06

Niestety podobnego uzasadnienia (wyścigi) użyli w Legionowie stawiając znaki zakazu ruchu motocykli przy rynku, przez który przechodzi jedna z głównych ulic miasta. Wydawałoby się, że znak ograniczenia prędkości wystarczy, żeby móc łapać takie osoby ale jak widać wg. polityków postawienie dodatkowego znaku zwiększy skuteczność policji ....<br><hr>drdrb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 20:22

ja też się zamienie, bo mieszkam koło torów, ktoś chętny?<br><hr>thomas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/9/2013, 07:16

Media są zajęte pacyfikacją Syrii.<br><hr>x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/9/2013, 13:13

To chyba jakaś równoległa rzeczywistość. Artykuł napisany w formie sensacji na zajęcia w gimnazjum. Ale to co dzieje się pod artykułem to dopiero dzieło sztuki. Poziom wypowiedzi i ilość szamba które ludzie potrafią wypluć z siebie jest przerażający.. Całe szczęście, że stronę można zamknąć potem wsiąść na motocykl i po prostu pojechać, a kierowcy w korku uprzejmie zrobią miejsce byś bezpiecznie dotarł do domu.. <br><hr>jeDrASS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê