Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Suzuki SV650 i niewiarygodnie szybki...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Suzuki SV650 i niewiarygodnie szybki...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2013, 21:17

Komentatorzy napisał(a):Oj dzieci - co wy wiecie o slinikach. Nie żadenV 8 American, tylko Long Block Hemi miedzy 5.7 a 6.7 litra. To jest najpopularniesza jednostka wytkana w takie pojazdy w stanach. I wcale nie musi mieć 500 KM, wystarzy 350, tylko moment, moment koledzy się liczy!<br><hr>taki jeden z ulicy<br>
pisano juz o tym mln razy a tu nadal jak muchy z gufna wylatuja takie bzdóry o momencie ze to on odpowiada za przyspieszenie ui napisze bo niemam co robic jeszcze raz katalogowa wartosc maks momentu obrototwego na wale siilnika znajac jeszcze przy jakich pobrotach wystepuje powie nam jaka moc bedzie mial ten pojazd tylko i wylacznie przy tych obrotach i zacdnych innych znajac to i mase pojazdu jego cx bedzie wiadomo jakie przyspieszene osiagnie pojazd tylko i wylaczne przy tych obrotach ktora tow artosc sama w sobie przy np 3000 obr/min sie nie rusza( i przyspieszenie nemoze wgl wystapic ale pominmy dokaldna analize )chodzi o to ze sam moment katalogowy nawet komus kto sie na tym zna niepowie jak dany pojazd spalinowy bedzie przyepiseszal na maxa itd bo np max moment moze wystepowac przy zalozmy 3000 a niewiadomo ile go jest przy 6000 ile przy 1500 trzeba miec caly wykres momentu przed oczami i nawet majac to niebedzie w stanie nikt okreslic wktorym momencie pojazd osiagne szczytowe prrzyspieszenie bedzie wstanie to okreslic tylko osoba ktora z doswiadczenia mniej wiecej pamieta mln innych wykresow ktore widziala(analogia) i ktore oprocz samego momentu mialy odrazu wyliczona do tego momentu moc w calym zakresie obrotow tylko wykres mocy w calym zakresie wyliczony z momentu i obrotow silnika pokazuje gdzie jest szczyt przyspeiszenia danego pojazdu zapamietaj to i niepisz nastepnym razem tych debilnosci mam turbo disla i ma 300 nm przy 2000 gdybym go trzymal na kazdym biegu wokolicy 2000 obroow chcac uzyskac max przyspeiszenie zostal bym daleko z tylu za dokaldnie tym samym autem trzymajacym sie na kazdym biegu szczytu mocy w okolicy 4000 obr /min i moze tak 300 km i 150 nm przy odpowiebnio zestopniowanej skrzyni bedzie 2 razy szybsze niz 300 nm i 150 km w tej samej "budzie"<br><hr>poszukujacy pasji
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2013, 08:41

Niestety ja mialem podobna sytuacje jadac na swojej Kawasaki GPZ ( 60 km) ruszajac zwawo ze swiatel zobaczyłem nową BMW m5 niestety Gpzetka szla rowno tylko do 100km/h pozniej ladnie zacząłem zostawac z tylu ;)<br><hr>kazinek1234
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2013, 14:13

Komentatorzy napisał(a):Niestety ja mialem podobna sytuacje jadac na swojej Kawasaki GPZ ( 60 km) ruszajac zwawo ze swiatel zobaczyłem nową BMW m5 niestety Gpzetka szla rowno tylko do 100km/h pozniej ladnie zacząłem zostawac z tylu ;)<br><hr>kazinek1234<br>
niestety tak jest z malymi poejmnociami -na pociesenie dodam, że ze 3 lata temu 2 kolesi w M5 probowalo i spod swiatel i ze startu lotnego - od razu zostawali z tylu, mimo ze mialem tylko litrowego fazera a nie r1<br><hr>txa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/9/2013, 15:25

Komentatorzy napisał(a):bo to sv, na litrowym sporcie, hajce etc. nie byloby o czym mowic...<br><hr>txa<br>
mysle ze jednak byłoby oczym mówic bo znalazłem info dotyczace specyfikacje tej fury i ma ona rzeokomo 1200 km a taka moc nawet przy aerodynamice zelbetonowego kloca jaka niewatpliwie ta fura ma potrafi przezwyciezyc niezłe opory hayka sportowy litr z tym autem powyzej 250 zaczna zostawac o ile nie wczesniej ..<br><hr>poszukujacy pasji
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 10/9/2013, 19:55

Komentatorzy napisał(a):bo to sv, na litrowym sporcie, hajce etc. nie byloby o czym mowic...<br><hr>txa<br>
Komentatorzy napisał(a):mysle ze jednak byłoby oczym mówic bo znalazłem info dotyczace specyfikacje tej fury i ma ona rzeokomo 1200 km a taka moc nawet przy aerodynamice zelbetonowego kloca jaka niewatpliwie ta fura ma potrafi przezwyciezyc niezłe opory hayka sportowy litr z tym autem powyzej 250 zaczna zostawac o ile nie wczesniej ..<br><hr>poszukujacy pasji <br>
nie sadze, zeby ten na filmie mial 1200 koni...poza tym mialem na mysli sytuacje taka jak na filmiku, czyli np. start od 0-150 czy cos kolo tego...<br><hr>txa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości

na górê