[Aktualności] ABS w motocyklach obowiązkowy od 2016...
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Panowie, tu nie chodzi o to, czy ABS jest fajny, czy nie. Tylko o to, że jesteśmy zmuszani przez bandę kretynów do kupienia tego, czy nam się to podoba czy nie. KAŻDY POWINIEN MIEĆ WOLNOŚĆ WYBORU. Albo chce ABS albo nie.
Kawasaki ER-5, 98r.
- jackal_pl
- Świeżak
Moim zdaniem to jest decyzja w rodzaju czy chcesz się pan spotkać ze szpitalem czy nie.Komentatorzy napisał(a):Ciekawe z jakich państw było tych 16tu. I czy jeżdżą na motocyklach.
Różnica w cenie nie jest aż tak przerażająca, bo jest to zwykle raptem jakieś 2000.
Przy cenie motocykla rzędu 25-30 tys. nie jest to jakaś rzecz nie do przejścia.
Poza tym równowartość kasku, kurtki i rękawic. Nie wiem co lepiej - nie dopłacać za ABS i przejechać się tyłkiem po asfalcie i kupować nowe ciuchy, albo i gnaty leczyć, czy dopłacić i mieć spokój.
<br><hr>k1oor<br>Komentatorzy napisał(a):To nie jest problem czy wolisz wydać pieniądze na ABS, czy na ciuchy. Prawdziwy problem stanowi, ze już zdecydowali za ciebie! <br><hr>Kluk<br>
Ponieważ ja nie mam takiego zamiaru jednym z kryteriów wyboru sprzętu jest opcja ABS.
Więc mimo że zdecydowali za mnie to tak jak ja bym chciał.
Może cohones mam za małe, ale w awaryjnej sytuacji skończyłoby się blokadą przedniego koła i glebą.
Parę filmików z YT pokazuje wyraźnie różnicę motocykla bez ABS i z ABS.
Kiedyś udało mi się zrobić stoppie na góralu jak mi gość wyszedł - niespecjalnie fajne wspomnienie chociaż nie zaryłem zębami w ziemię...
Sorry ale to już jest naprawdę coś w rodzaju "jajka mądrzejszego od kury" i "na ulicy nie ma patelni".
Nawet w sportowych maszynach jest już ABS.<br><hr>k1oor
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie da sie ukryc, ze systemy bezpieczenstwa w jakis sposob pomagaja jezdzic bezpiecznie jednakze jesli od 2017 roku beda wymagane boczne kolka to sie wkurwie.<br><hr>mirekm71
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie da sie ukryc, ze systemy bezpieczenstwa w jakis sposob pomagaja jezdzic bezpiecznie jednakze jesli od 2017 roku beda wymagane boczne kolka to sie wkurwie.<br><hr>mirekm71
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
abs, esp, bgż, pkp i inne systemy są ok ale niech będzie możliwość ich odłączania. Ja tam wole full manual (sic!) i niech euroidioci dadzą mi możliwość obsługi pojazdu przez się bez asysty komputerów. Auta już same parkują, same widzą znaki i pasy, niedługo to samo będzie w motocyklach a lud kierujący będzie coraz głupszy i bardziej uzależniony od techniki. A co jak się przepali kabelek od samoistnego hamowania przed czerwonym światłem? Wbitka w grupę pieszych na ostrej kur.ie, dalej lot koszący na lewy pas i rozwałka skręcających na prawoskręcie a finalnie wklejenie się w witrynę sklepu z bronią z towarzyszącym wielkim jeb...<br><hr>pawulon182
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co jak co, ale to dobrze, ABS to nie jest jakaś agresywna kontrola trakcji, więc nie ma powodów do paniki. A ceny ostatecznie spadną do normalnych poziomów, skoro będzie on w standardzie to producenci nie będą sobie naliczali za niego dużych kwot.<br><hr>theriddlen
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
kontrole trakcji, kontrole wheelie, abs, jeszcze trochę i będziemy dostawać mandaty za niezapięte pasy. A ja jeżdżę bez kata, bez systemów i wszystko gra.<br><hr>R1der
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dodatkowa waga rotacyjna plus sytem to jest jakieś 2-4kg z tego co słyszałem. ja podziękuję, zresztą nie lubię ułatwień bo zabierają całą frajdę.<br><hr>R1derKomentatorzy napisał(a):Co jak co, ale to dobrze, ABS to nie jest jakaś agresywna kontrola trakcji, więc nie ma powodów do paniki. A ceny ostatecznie spadną do normalnych poziomów, skoro będzie on w standardzie to producenci nie będą sobie naliczali za niego dużych kwot.<br><hr>theriddlen<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
"waga rotacyjna"? a co to jest?<br><hr>Inżynier MamońKomentatorzy napisał(a):Co jak co, ale to dobrze, ABS to nie jest jakaś agresywna kontrola trakcji, więc nie ma powodów do paniki. A ceny ostatecznie spadną do normalnych poziomów, skoro będzie on w standardzie to producenci nie będą sobie naliczali za niego dużych kwot.<br><hr>theriddlen<br>Komentatorzy napisał(a):Dodatkowa waga rotacyjna plus sytem to jest jakieś 2-4kg z tego co słyszałem. ja podziękuję, zresztą nie lubię ułatwień bo zabierają całą frajdę.<br><hr>R1der<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiesz o czym w ogóle piszesz? Masa rotacyjna? ta może byc na oponie, która się obraca, a nie na stałym elemencie. Fajnie łykasz każdą papkę.<br><hr>magikKomentatorzy napisał(a):Co jak co, ale to dobrze, ABS to nie jest jakaś agresywna kontrola trakcji, więc nie ma powodów do paniki. A ceny ostatecznie spadną do normalnych poziomów, skoro będzie on w standardzie to producenci nie będą sobie naliczali za niego dużych kwot.<br><hr>theriddlen<br>Komentatorzy napisał(a):Dodatkowa waga rotacyjna plus sytem to jest jakieś 2-4kg z tego co słyszałem. ja podziękuję, zresztą nie lubię ułatwień bo zabierają całą frajdę.<br><hr>R1der<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wiesz o czym w ogóle piszesz? Masa rotacyjna? ta może byc na oponie, która się obraca, a nie na stałym elemencie. Fajnie łykasz każdą papkę.<br><hr>magikKomentatorzy napisał(a):Co jak co, ale to dobrze, ABS to nie jest jakaś agresywna kontrola trakcji, więc nie ma powodów do paniki. A ceny ostatecznie spadną do normalnych poziomów, skoro będzie on w standardzie to producenci nie będą sobie naliczali za niego dużych kwot.<br><hr>theriddlen<br>Komentatorzy napisał(a):Dodatkowa waga rotacyjna plus sytem to jest jakieś 2-4kg z tego co słyszałem. ja podziękuję, zresztą nie lubię ułatwień bo zabierają całą frajdę.<br><hr>R1der<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szkoda mi by było na ABS wydać 5 zł...więc jesli chodzi o ceny to dość subiektywne...a po drugie, jak bede miał ABS niebędę mógł robić stopali na każdych światłach a to dla mnie bardzo ważne ))<br><hr>StigV8Komentatorzy napisał(a):Co jak co, ale to dobrze, ABS to nie jest jakaś agresywna kontrola trakcji, więc nie ma powodów do paniki. A ceny ostatecznie spadną do normalnych poziomów, skoro będzie on w standardzie to producenci nie będą sobie naliczali za niego dużych kwot.<br><hr>theriddlen<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości