Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Jazda motocyklem z pasażerem - 10...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Jazda motocyklem z pasażerem - 10...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 28/8/2011, 21:05

Komentatorzy napisał(a):jak sie ma pasazera ktory jest doswadczony to mozna jezdzic! moja malzonka nigdy sie nie trzyma rekoma tylko kolanami i bez problemu daje rade przy przyspieszaniu 1-5 do odciecia na kazdym biegu i ostre hamowania tez sie zdarzaly, ale to wszystko praktyka, tylko trzeba troche pojezdzic na tylnej kanapie.<br><hr>moto fan<br>
Komentatorzy napisał(a):NIE PISZ GŁUPOT DO ODCIECIA ALE CHYBA JEZDZSZ 250TKĄ<br><hr>JACEK<br>
wiem ze to malo odpowiedzialne ale bywalo juz 270kml/h we dwojke. Jak nie wierzysz to zapraszam na prezentacje jesli masz jaja na taka przejazdzke jako pasazer moja 250tka...hehe<br><hr>moto fan
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/8/2011, 21:11

Komentatorzy napisał(a):za nieumyślne spowodowanie śmierci grozi od 3 miesięcy do 5 lat ;)<br><hr>upierdliwiec<br>
Aaaa...Czyli "Cześć Teściowa! Przejedziemy się?" ;P<br><hr>WiewiOOr
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 06:43

Lepiej niech wreszcie szkoły jazdy uczą po prostu jeździć z plecakiem tka jak to robi już kilka z nich - samo osobiście taką ukończyłem i jestem za to baaaaardzo wdzięczny! Niech panowie i panie instruktorzy wyciągną swoje tyłki z samochodów za kursantem i przesiądą się na tylną kanapę moto kursowego, a sami zobaczycie, że znacznie poprawi się poziom jazdy i wyszkolenia motocyklowej braci.<br><hr>MK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 07:44

mialem ostatnio taka pasazerke ktora wychylala mi sie w przeciwna strone zakretu. Nic nie pomagalo tlumaczenie....dopiero ostry opierdol zadzialal. Z takim pasazerem jazda to masakra. <br><hr>zxer
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 08:09

lepiej napiszcie jak zejsc na kolano<br><hr>motonita
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 08:14

Komentatorzy napisał(a):lepiej napiszcie jak zejsc na kolano<br><hr>motonita<br>
to nie umiesz? :O<br><hr>kolano
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 08:54

Komentatorzy napisał(a):lepiej napiszcie jak zejsc na kolano<br><hr>motonita<br>
W Kościele :))<br><hr>CBR XX 1100
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 10:39

Komentatorzy napisał(a):Lepiej niech wreszcie szkoły jazdy uczą po prostu jeździć z plecakiem tka jak to robi już kilka z nich - samo osobiście taką ukończyłem i jestem za to baaaaardzo wdzięczny! Niech panowie i panie instruktorzy wyciągną swoje tyłki z samochodów za kursantem i przesiądą się na tylną kanapę moto kursowego, a sami zobaczycie, że znacznie poprawi się poziom jazdy i wyszkolenia motocyklowej braci.<br><hr>MK<br>
tru tru tru<br><hr>marek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 11:31

Komentatorzy napisał(a):Lepiej niech wreszcie szkoły jazdy uczą po prostu jeździć z plecakiem tka jak to robi już kilka z nich - samo osobiście taką ukończyłem i jestem za to baaaaardzo wdzięczny! Niech panowie i panie instruktorzy wyciągną swoje tyłki z samochodów za kursantem i przesiądą się na tylną kanapę moto kursowego, a sami zobaczycie, że znacznie poprawi się poziom jazdy i wyszkolenia motocyklowej braci.<br><hr>MK<br>
90% kursantów nie radzi sobie jadąc samemu, a co dopiero z pasażerem filozofie...<br><hr>młoda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 12:54

Komentatorzy napisał(a):90% kursantów nie radzi sobie jadąc samemu, a co dopiero z pasażerem filozofie...<br><hr>młoda<br>
Toż właśnie dlatego idą na kurs a nie np. do knajpy.<br><hr>Fryta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 12:58

Komentatorzy napisał(a):90% kursantów nie radzi sobie jadąc samemu, a co dopiero z pasażerem filozofie...<br><hr>młoda<br>
Komentatorzy napisał(a):Toż właśnie dlatego idą na kurs a nie np. do knajpy.<br><hr>Fryta<br>
masz problemy z ogarnianiem tekstu pisanego ?<br><hr>Młoda
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 13:07

Komentatorzy napisał(a):Toż właśnie dlatego idą na kurs a nie np. do knajpy.<br><hr>Fryta<br>
Komentatorzy napisał(a):masz problemy z ogarnianiem tekstu pisanego ?<br><hr>Młoda<br>
Ależ rozumiem doskonale. Jeśli nie chwytasz znaczenia słowa kurs to go nie używaj. <br><hr>Fryta
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 13:12

Komentatorzy napisał(a):masz problemy z ogarnianiem tekstu pisanego ?<br><hr>Młoda<br>
Komentatorzy napisał(a):Ależ rozumiem doskonale. Jeśli nie chwytasz znaczenia słowa kurs to go nie używaj. <br><hr>Fryta<br>
dajcie na wstrzymanie panowie ...<br><hr>fsf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 13:22

„Boczo” super artykol i wielkie brawa za humor :P tak dalej <br><hr>mlodywilk150
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 13:46

Komentatorzy napisał(a):„Boczo” super artykol i wielkie brawa za humor :P tak dalej <br><hr>mlodywilk150<br>
a ja też lubię poczytać redaktora Bocza, zawsze na wesoło. I tak ma być. Jak ktoś szuka "wysokonakładowych filmów sensacyjnych z fajerwerkami" albo mega-wysokiego poziomu zagadnień techn. siłą rzeczy musi się pofatygować w inne strony. Mnie cieszą właśnie takie artykuły bo ujeżdżam moto, a nie naprawiam. (i to co napisałem wcale nie oznacza że autorzy artukułów są w jakiś sposób niekompetentni - wprost przeciwnie). Oby tak dalej!<br><hr>agnostic
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 14:27

Komentatorzy napisał(a):mialem ostatnio taka pasazerke ktora wychylala mi sie w przeciwna strone zakretu. Nic nie pomagalo tlumaczenie....dopiero ostry opierdol zadzialal. Z takim pasazerem jazda to masakra. <br><hr>zxer<br>
hehhee tez tak mialem, najgorzej bylo na rondzie :) a najgorsze bylo to, ze kolezanka wazyla sporo wiecej ode mnie, byla po prostu puszysta.... nie powiem przerazila mnie pare razy<br><hr>Ivanezzz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 16:44

Komentatorzy napisał(a):jak sie ma pasazera ktory jest doswadczony to mozna jezdzic! moja malzonka nigdy sie nie trzyma rekoma tylko kolanami i bez problemu daje rade przy przyspieszaniu 1-5 do odciecia na kazdym biegu i ostre hamowania tez sie zdarzaly, ale to wszystko praktyka, tylko trzeba troche pojezdzic na tylnej kanapie.<br><hr>moto fan<br>
Popieram. Da się. Liczy się odpowiednio przeszkolona pasażerka. Moja ma ze mną przejechane jakieś 20.000 km i właściwie jeździ się z Nią jakby solo. Szybko opanowała co i jak. Zresztą każdy pasażer wchodzący na moje moto, wcześniej otrzymuje kurtkę, kask, rękawice i instruktaż.<br><hr>Rob
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 16:45

Komentatorzy napisał(a):mialem ostatnio taka pasazerke ktora wychylala mi sie w przeciwna strone zakretu. Nic nie pomagalo tlumaczenie....dopiero ostry opierdol zadzialal. Z takim pasazerem jazda to masakra. <br><hr>zxer<br>
Komentatorzy napisał(a):hehhee tez tak mialem, najgorzej bylo na rondzie :) a najgorsze bylo to, ze kolezanka wazyla sporo wiecej ode mnie, byla po prostu puszysta.... nie powiem przerazila mnie pare razy<br><hr>Ivanezzz<br>
Wagą? ;)<br><hr>Rob
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 16:49

Fajny artykuł.
Sporo informacji dotarło do mnie wcześniej "pocztą pantoflową" od innych motocyklistów bardziej doświadczonych w transporcie plecaków.
Zabrakło trochę informacji o tym jak pasażer powinien pracować nogami i byłby w miarę komplet. <br><hr>Marcel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 29/8/2011, 16:59

GS 500 - jazda z pasażerem to sama przyjemność, a co dopiero jakimś lepszym motocyklem z lepszymz zawieszeniem itd. Jak ktoś nie potrafi jeździć z pasażerem to niech się za to nie zabiera. Jeśli pasażer rozumie jazdę na motocyklu i jakimi prawami się to rządzi to można sobie wtedy pozwolić na całkiem sporo, fakt buja w zakręcie 140 w dużym złożeniu i robi się wesoło lub w bardzo ostrym zakręcie na wejściu do którego jest 80 kmh i wyjście około 90 okazuje się, że zawieszenie nie daje rady i przyciera się wydech w prawym zakręcie lub gmol w lewym jeśli oczywiście motocykl jest w nie wyposażony, dobrze, że podnóżki się wtedy składają.<br><hr>rid3r
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl