[biblioteka] Prawo jazdy na motocykl - nowa ustawa
Bardzo podobne pytanie zadałem Ministerstwu. Wciąż czekam na odpowiedź, a jak tylko ją dostanę - na pewno opublikuję.<br><hr>PiotrJKomentatorzy napisał(a):jeśli dobrze zrozumiałem...od przyszłego roku będę startował na prawko(B i A). Jak się okazuje to najpierw będę musiał zrobić A1,tak? Nie będę mógł zrobić prawa jazdy kategorii A2 bez wcześniejszego zdania i praktyki na A1?? <br><hr>pawcio8rs<br>Komentatorzy napisał(a):Tak, najpierw będziesz musiał A1 zrobić<br><hr>easy-b<br>Komentatorzy napisał(a):Chwila, chwila.
Mam 50 lat i chcę spełnić swoje marzenie i zrobić prawo jazdy na motor. Muszę czekać 4 lata żeby móc sobie kupić jakiegoś choperka??<br><hr>Bies<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak Dla mnie To ten kto to wymyslil ma Downa... 24 lata? i 4 lata siedziec na ze tak powiem 125 (zabawce?) niektore daja rade ale po co pchac kase w 125 na przerubki jak za te pieniadze mozna by bylo je dolorzyc i kupic juz sprzet godny jazdy... takie moje zdanie...
<br><hr>Kemek
<br><hr>Kemek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
za to wzrośnie liczba jeżdżących bez uprawnień, więc wypadków będzie tyle samo<br><hr>simekKomentatorzy napisał(a):Oczywiscie ze spadnie ilosc wypadkow. Nikt nie bedzie sie meczyl z tyloma prawkami to i mniej kierowcow bedzie, a mniej kierowcow to mniej wypadkow.<br><hr>signwm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
no more question;) kolega wyręczyłKomentatorzy napisał(a):Oczywiscie ze spadnie ilosc wypadkow. Nikt nie bedzie sie meczyl z tyloma prawkami to i mniej kierowcow bedzie, a mniej kierowcow to mniej wypadkow.<br><hr>signwm<br>Komentatorzy napisał(a):za to wzrośnie liczba jeżdżących bez uprawnień, więc wypadków będzie tyle samo<br><hr>simek<br>
Pozdrawiam.<br><hr>Mixersky
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
więc jeżeli chce jeżdzić wiekszym motorem musze trzy razy zdawać prawko. ludzie wiecie ile to kasy?!<br><hr>zenek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak mam od kilku lat karte motorowerową to i tak muszę robić pierwsze a1 i za 2 lata a2? jak by nie patrzec karta motorowerowa upowaznia mnie do kierowania pojazdami do 50cm...<br><hr>ziółko
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a karty motorowerowe zostana wycofane?? jezeli mam 15 lat i wprowadza prawojazdy AM karta zostanie nadal aktualna, czy je wycofaja??<br><hr>Chybciok
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Również dziękuję za comment - miałem to właśnie napisać...<br><hr>Pool500Komentatorzy napisał(a):Oczywiscie ze spadnie ilosc wypadkow. Nikt nie bedzie sie meczyl z tyloma prawkami to i mniej kierowcow bedzie, a mniej kierowcow to mniej wypadkow.<br><hr>signwm<br>Komentatorzy napisał(a):za to wzrośnie liczba jeżdżących bez uprawnień, więc wypadków będzie tyle samo<br><hr>simek<br>Komentatorzy napisał(a):no more question;) kolega wyręczył
Pozdrawiam.<br><hr>Mixersky<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
niestety wcale bym się nie zdziwiła gdyby taką ustawę przegłosowali szybko, ponieważ lubią wkurzać ludzi. Więc nawet jeśli człowiek chce pojeździć zwykłą 250 które stają się dosyć popularne to musi wyładować wcześniej kasę na 125:/ głupota! czemu oni muszą udowadniać, że nie myślą:/<br><hr>matiKomentatorzy napisał(a):W przyszłym roku znaczy się od stycznia rozumiem?<br><hr>Euder<br>Komentatorzy napisał(a):Kolega "redaktor" niestety nie powiedział, że projekt ustawy dopiero trafił do Rady Ministrów, a stąd do głosowania to jeszcze nie tak szybko. Zobaczymy kiedy nasz Sejm się tym zajmie. Oni zwykle jednak się z niczym nie spieszą.... A potem jeszcze będa poprawki.. Sprawa ciągnie sie już przecież dość długo.... Bez paniki<br><hr>zainteresowany<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To się nazywa idioctwo . Mogę zrozumień prawo jazy A od 21lat bez praktyki na mniejszych motocyklach A1 i A2. Ale że w naszym kraju rządzą tzw kosmici to nie ma co sie dziwić .A tak , to nic takiego nie słyszałem ale domyślam się że idioci wprowadzą prawo jazdy na rower i będzie zależało od ilości zębów na zębatkach:]<br><hr>Sajgon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma co narzekać. Bezpieczeństwo powinno sie poprawić. A argument że wzrośnie liczba użytkowników bez uprawnień można łatwo rozstrzygnąć - mandat na poziomie 1000-2000 i po problemie, albo konfiskata motoru (jak będzie pożyczony to ukarać właściciela za udostępnienie motoru osobom nieuprawnionym). A co do wzrostu kosztów to jeszcze nie wiadomo jaki kształt przyjmie ustawa. Możliwe że nie będzie trzeba za każdym razem uczęszczać na szkolenie a tylko przystąpić do egzaminu. Koszt wzrośnie wtedy o jakieś 300zł. W rozłożeniu na 4 lata to są śmieszne pieniądze.<br><hr>Racjonalista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jezeli zapisze sie w tym roku na prawo jazdy kat. A i mam 20 lat, to czy po wprowadzeniu tej ustawy w przyszlym roku bede mogl zdawac jeszcze po staremu? Czy juz bede musial robic nowy kurs na nowa kategorie? <br><hr>gs500f
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No porażka ;/ co oni porobili.. Nie oszukujmy sie, I tak jeżeli ktoś lubi zapier**lac to i na 125 sie zabije. A z resztą co ich obchodzi czyjeś życie;/ Każdy jeździ na własne ryzyko. Aby strata czasu i pieniędzy przez te durne kategorie.. No ale to wkońcu POLSKA!<br><hr>gsxr 600 k3
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ludzie dajta spokój...
ministerki niech sie zajmą drogami, autostradami których kur*a ciągle nie ma a nie ładują kase w takie g..... A co z ludzmi którzy już mają prawko kat. A ?
Mam to szczerze mówiąc w d***. Jak i pewnie większość. Zabiorą motocykle wszystkim? To bedzie wypas kraj cofający się w rozwoju :/<br><hr>sraj na to
ministerki niech sie zajmą drogami, autostradami których kur*a ciągle nie ma a nie ładują kase w takie g..... A co z ludzmi którzy już mają prawko kat. A ?
Mam to szczerze mówiąc w d***. Jak i pewnie większość. Zabiorą motocykle wszystkim? To bedzie wypas kraj cofający się w rozwoju :/<br><hr>sraj na to
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HONDA CBR125 hmm mam takie pytanie na allegro jest sporo ofert apropo cbrki zarejestrowanej na 50 nie wiecie moze jak wyglada to faktycznie ?? czy musze robic a1 czy mozna to jakos obejsc w ten sposob i jezdzic na dowod? bo jakby nie patrzec a1 to sa koszta<br><hr>lukasz
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 38 gości