[Yamaha] Yamaha DT 80 ’89 – test...
Mam 15 lat i miałem w swoim życiu już4 motorki, ale nic niedorównywało yamaszce to ,że ma słabe przyspieszenie to brednia 60km/h wyciąga w jakieś 4sec. i proponuję ją każdemu młodemu który szuka niezłych wrażeń.Poprostu chcę zachęcic was do zakupienia takiej maszynki , bo żal mi tych którzy kupują odkurzacze(skutery) za 4000 zł jak możecie kupi tak jak ja Yamahe DT 80 LC2 z 95 roku za 2500 w dobrym stanie . Przemyślcie to !!! Jeżeli chcecie dostarzy sobie jakieś 3 koniki więcej wystarczy wyjąc bebechy z tłumika(dyfuzor) bo to on hamuje przepływ spalin . Moja yamaha ma 15 km i naprawde jeżeli chodzi o przyspieszenie to ma zajebi..e . Pozdrawiam !!!!<br><hr>KAMIL
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czesc mam taka yamaszke. mozesz mi powiedziec co to jest za bezpiecznik na gumie co trzyma akumlator i do czego to słuzy.<br><hr>maciek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czesc posiadam dt 80 od roku ,rocznik92 i zaczynam myslec o podrasowaniu niech mi ktos powie jak to odblokowac<br><hr>szafa
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
http://www.dt-80-lc2.prv.pl/ zobacz sobie na tą strone a sie dowiesz:D jak coś to moje gg8060312<br><hr>Rafał F.Komentatorzy napisał(a):czesc posiadam dt 80 od roku ,rocznik92 i zaczynam myslec o podrasowaniu niech mi ktos powie jak to odblokowac<br><hr>szafa<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czesc nazywam sie Karol rok temu kupilem sobie rometa ogara 205 do nauki jazdy. Ale teraz to juz dla mnie znacznie za malo i postanowilem kupic sobie jakiego crosa
do jazdy w terenie. Mam odlozone 3000zł dlugo sie zastanawialem co kupic zastanawiam sie nad ta wlasnie yamaha i powiedzcie mi czy to dobry wybór. bo mi by sie przydal cros wzasadzie do jazdy po lesie i po drogach polnych i taki ktorym mozna podjechac na weekend na dzialke ktora jest 50km od mojego miejsca zamieszkania. Prosze o odpowiedz poniewaz jest to dla mnie bardzo wazne co o tym mysla inni.<br><hr>Chatow
do jazdy w terenie. Mam odlozone 3000zł dlugo sie zastanawialem co kupic zastanawiam sie nad ta wlasnie yamaha i powiedzcie mi czy to dobry wybór. bo mi by sie przydal cros wzasadzie do jazdy po lesie i po drogach polnych i taki ktorym mozna podjechac na weekend na dzialke ktora jest 50km od mojego miejsca zamieszkania. Prosze o odpowiedz poniewaz jest to dla mnie bardzo wazne co o tym mysla inni.<br><hr>Chatow
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam YAMAHE DT 80 i gdzies jest zblokowana bo max to 85km/h na prostej.jak ktos wie jak odblokowac ja do konaca(wydech odblokowany pusty:))thx z goey za odpowiedz gg:5633994<br><hr>Budi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
najczęstrzą przyczyną jest porysowany tłok -Bark kompresji, spalona uszczelka pod głowicą- mniejsze spręrzanie lub silnik zajeżdżony<br><hr>Gagga10056Komentatorzy napisał(a):powiedzcie co jest moja yamaha dt lc 80cm3 ma wszystkie blokady ściągnięte oprucz dyfuzora i idzie tylko 65:/ ledwo a powinna z 100 wszystko normalnie wkreca sie do 12tyś obrotów wmiare rwie a przy 5 biegu nie chce przyspieszac pomórzcie<br><hr>Damin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wzystkich. Czytając wasze wszystkie odpowiedzi miło mi sie zrobiło że tyle osób jeździ na Yamaha DT
To bardzo fajny motor, ja sam posiadam Yamahe Dt 125r 97r, ale jest jeszcze zablokowana do 90km/h, chociaż jak na pierwszy sezon to mi wystarcza, daje świetnie rade w terenie i na szosie spoko. Motorek jest niezawodny, idzie nieźle poszaleć. Polecam każdemu jak na początek jazdy crossowej i nie tylko
Jak ktoś chce pogadać na temat DT to moje gg: 7369458 Zamieściłem foto mojej Detki 

- Załączniki
-
- 1.jpg (37.89 KiB) PrzeglÄ…dane 8989 razy
-
Tomek_mm7 - Świeżak
Cześć ja mam yamahe dt 125 i żeby ją odblokować musisz wymienić modół zapłonowy który znajduje sie pod bakiem taka czarna kostka z której wystaja kable<br><hr>yamaha2211Komentatorzy napisał(a):Mam YAMAHE DT 80 i gdzies jest zblokowana bo max to 85km/h na prostej.jak ktos wie jak odblokowac ja do konaca(wydech odblokowany pusty:))thx z goey za odpowiedz gg:5633994<br><hr>Budi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
HHHEEELLLPP!! Ludzie mam Yamahe Dt kupiłem ja na początku wakacji. Nie przerejestrowałem jej na siebie bo jeżdzę tylko po lesie wiec nie widze takiej potrzeby. Zastanawiam się nad sprzedażą motocykla i tu mam pytanie czy muszę motor przed sprzedaża zarejestrować na siebie i ubezpieczyc czy wystarczy ze dam nowemu nabywcy umowę miedzy mną a poprzednim właścicielem( przypominam motor jeździ cały czas na jego numerach)i spiszę z nim nową umowę. W takim przypadku osczędził bym sobie latania bo urzędach i trochę kasy. Proszę o szybką odpowiedź!!!
Z góry dzieki <br><hr>Palemka
Z góry dzieki <br><hr>Palemka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Siemka...a ja mam 15 lat i jestem dziewczyna i nie wiem jaki motorek na poczatek...
Może aprilla af 1 albo nsr 50??Prosze Was pomóżcie!!Z góry dziekuje bardzo i pozdrawiam gorrrąco:) :*<br><hr>Monika

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moto
Komentatorzy napisał(a):Siemka...a ja mam 15 lat i jestem dziewczyna i nie wiem jaki motorek na poczatek...Może aprilla af 1 albo nsr 50??Prosze Was pomóżcie!!Z góry dziekuje bardzo i pozdrawiam gorrrąco:) :*<br><hr>Monika
Radził bym ci najpierw określić ile masz na to forsy i czy chcesz enduro czy scigacza. Jeśli chodzi o enduro to polecam Yamahe dt 80 lc2(bo sam na takiej jezdze z 96r

- kolo98
- Świeżak
w zasadzie to powinienes przerejestrowac ja na siebie a pozniej sprzedac, ale jesli uprzedzisz kupujacego i sie z nim dogadasz to mozesz podrobic podpis tego czlowieka od ktorego ja kupiles ja napszyklad zrobilem tak jak sprzedawalem moj moto ale uprzeddzilem o tym kupujacego.<br><hr>ChatowKomentatorzy napisał(a):HHHEEELLLPP!! Ludzie mam Yamahe Dt kupiłem ja na początku wakacji. Nie przerejestrowałem jej na siebie bo jeżdzę tylko po lesie wiec nie widze takiej potrzeby. Zastanawiam się nad sprzedażą motocykla i tu mam pytanie czy muszę motor przed sprzedaża zarejestrować na siebie i ubezpieczyc czy wystarczy ze dam nowemu nabywcy umowę miedzy mną a poprzednim właścicielem( przypominam motor jeździ cały czas na jego numerach)i spiszę z nim nową umowę. W takim przypadku osczędził bym sobie latania bo urzędach i trochę kasy. Proszę o szybką odpowiedź!!!
Z góry dzieki <br><hr>Palemka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
gdzie znajduje się blokada?Komentatorzy napisał(a):hehe ja ma DT 80 '94. i wiedzcie ze zablokowane DT ma 10KM i wyciaga 80km/h natomiasst odblokowane ma 12KM. ja mam odblokowane i spokojnie wyciaga 110-120km/h zamykajac obrotomierz na kazdym biegu. poza tym DT ma baaardzo krotka jedynke, spokojnie mozna ruszac z 2 czy nawet z 3:P. zawiech fakt jest miekka i dobija ale silnik moim zdaniem ten silnik najlepiej czuje sie w przedziale 6000-12000rpm. na dolnych brak mu ciagu i czuc ze "sie meczy". w koncu to 2T
pzdr<br><hr>pafffeł<br>
<br><hr>klikmen
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
i co ze niby on jemu spredał beze mnie??<br><hr>PalemkaKomentatorzy napisał(a):HHHEEELLLPP!! Ludzie mam Yamahe Dt kupiłem ja na początku wakacji. Nie przerejestrowałem jej na siebie bo jeżdzę tylko po lesie wiec nie widze takiej potrzeby. Zastanawiam się nad sprzedażą motocykla i tu mam pytanie czy muszę motor przed sprzedaża zarejestrować na siebie i ubezpieczyc czy wystarczy ze dam nowemu nabywcy umowę miedzy mną a poprzednim właścicielem( przypominam motor jeździ cały czas na jego numerach)i spiszę z nim nową umowę. W takim przypadku osczędził bym sobie latania bo urzędach i trochę kasy. Proszę o szybką odpowiedź!!!
Z góry dzieki <br><hr>Palemka<br>Komentatorzy napisał(a):w zasadzie to powinienes przerejestrowac ja na siebie a pozniej sprzedac, ale jesli uprzedzisz kupujacego i sie z nim dogadasz to mozesz podrobic podpis tego czlowieka od ktorego ja kupiles ja napszyklad zrobilem tak jak sprzedawalem moj moto ale uprzeddzilem o tym kupujacego.<br><hr>Chatow<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):gdzie znajduje się blokada?Komentatorzy napisał(a):hehe ja ma DT 80 '94. i wiedzcie ze zablokowane DT ma 10KM i wyciaga 80km/h natomiasst odblokowane ma 12KM. ja mam odblokowane i spokojnie wyciaga 110-120km/h zamykajac obrotomierz na kazdym biegu. poza tym DT ma baaardzo krotka jedynke, spokojnie mozna ruszac z 2 czy nawet z 3:P. zawiech fakt jest miekka i dobija ale silnik moim zdaniem ten silnik najlepiej czuje sie w przedziale 6000-12000rpm. na dolnych brak mu ciagu i czuc ze "sie meczy". w koncu to 2T
pzdr<br><hr>pafffeł<br>
<br><hr>klikmen
blokady:1.wydech a)dyfuzor b)końcówka 2.cdi(moduł zapłonowy
A co do tych obrotow to zgadzam sie 6000-12000 najlepiej dt ciagnie, niektórzy pisza ze dt ciagnie najlepiej przy 3000 tylko ze nie wiem na jakim biegu bo moja np na 2-6 to zaczyna ciagnac od 6tys a przy 3tys nawet nie trzyma predkosci tylko zwalnia nie wiem jak wasze maszyny ciagna przy 3 tys to chyba przy 10tys to lecicie w kosmos

- kolo98
- Świeżak
za ile ją sprzedasz z którego roku jest ?? jaka pojemność odp na gg 3997178 tomanio5@vp.pl<br><hr>tomek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam takie pytanie wyciałnełem z dt termostat i grzeje mi sie. nie wiem czy to wina czujnika czy jest za szybki obieg i sie nie nadaza ochłodzic woda. moje gg4073922<br><hr>abram
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pomozcie!! Moja Yamaha Dt LCII osiaga fajna moc przy 8,5obroto i ma straszne wibracje ktore sa przy zakresie od 4,5-6,0tysiecy obrotow.Czym to jest spowodowane i czy to jest normalne?? <br><hr>Kamilinho 17
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 40 gości