Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> My kontra oni
NAS Analytics TAG

[biblioteka] My kontra oni

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2007, 15:04

Byłbym szczęśliwy gdyby więcej ludzi przesiadło się na motory lub skutery.Zrobiło by się trochę więcej wolnego miejsca i moja praca byłby przyjemniejsza.Motory i skutery to nie jest problem bo światłach wymijają nas i stają na czele pojazdów a po zmianie świateł startują zdecydowanie szybciej ,więc nie ma problemu.Dużym problemem dla mnie są kaskaderzy na ścigaczach
Szybkość tych pojazdów czasem mnie przeraża.Np chcę zmienić pas ruchu patrzę w lewe lusterko potem w prawe włączam kierunkowskaz,patrzę znowu w lewe i widzę torpedę na wysokości tyłu samochodu a przed chwilą miałem puste miejsce,bry mały ruch w lewo i faceta nie ma.Te motory są szybsze niż ludzka reakcja.Widziałem już parę razy jak facet na ścigaczu robił cuda bo ktoś był mniej ostrożny.<br><hr>senekkorzenna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2007, 15:24

Komentatorzy napisał(a):dzisiaj mialem pecha na rondzie degola w strone centru, ruszalem z srodkowego pasa na w[prost, nagle samochod z prawego pasa stwierdzil ze skreci w lewo bez migacza, i zajechal mi droge w konsekwencji dzwon, staralem sie podswiadomie nie uszkodzic mu tej bryki i w efekcie niezle sie poturbowalem i moja mz 250 ktora tak dopieszczalem zmasakrowal :( Uwaga!!! Dziadek z babcia uciekli!!! zostalem sam bez pomocy, czekaja mnie kolejne koszty , koło tarcza zawieszenie przednie pólka, lusterka kierownica podnozki skora przetarla sie :( po tym fakcie zlapalem stracha i zastanawiam sie nad zakonczeniem jazdy ze wzgledu na mocherowych kierowcow i klopkookich bandyow :(<br><hr>faza MZ 250<br>
Nie gniewaj się ale nie rozumiem jednego -przecież facet zwiał?
a to jest ucieczka z miejsca wypadku/zdarzenia/ chyba jechałeś wystarczająco wolno aby zapamiętać pojazd no i jacyś świadkowie
Po identyfikacji facet kupuje ci ładny motorek.Pozdrawiam i mam nadzieję że znajdą g...a.
A Ty też będziesz miał parędziesiąt lat i jeszcze siłę na motor.<br><hr>senekkorzenna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/12/2007, 15:31

Komentatorzy napisał(a):mam takie pytanko chodz nie na ten temat:P ale pyatm bo pytam wszedzie i nikt mi nie odp;/;/
wiec tak mam skuter piaggio zpi 50cm3 1997r...
prubuje go odpalic z rozrusznika elektrycznego(startera) i kreci nawet dobrze ale nie chce zapalic;/ tylko go zalewa:( a jak go odpalam z kopki to pali praktycznie z dotyku. wiec co moglo sie w nim popsuc i co wymienic badz zrobic zeby palil rowniez z rozrusznika.
ps. dodam ze juz ladowalem akumlator i nie pomaga;/;/<br><hr>spoyler92<br>
Udaj się do elektryka,pobór prądu zbyt duży przy zapalaniu z rozrusznika.Jeżeli dobrze zrozumiałem to motor z kopka pali normalnie i podczas jazdy też nie masz problemów<br><hr>senekkorzenna
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/2/2008, 21:28

Święta prawda w całym artykule...
Czymkolwiek będziemy poruszać się po naszych nie najlepszych drogach szanujmy się nawzajem.
Powinniśmy też myśleć za innych i więcej PRZEWIDYWAć....
<br><hr>Stanley
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/2/2008, 14:25

mam pytanko moze mi ktos doradzic czy suzuki rg 80 to dobry motor ?? chciałem znalesc jakis opis o nim ale nic nie ma jestem początkującym kierowcą ostatnio doprowadził bym do wypadku jechałem z duzą predkoscią jezdia była slizga a na pasy weszedł pieszy wcisłem tylni hamulec max zaczeło mnie zucac ale zaparłem sie dwoma nogami i jakos wychamowałem <br><hr>night
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/5/2008, 16:43

Swieta racja :) Ja robilam prawojazd na motor jak i na samochod na zachodzie... To niesamowite jak jestemy w polsce daleko zacofani. Tam nawet kierowca na samochod ma w testach caly dzial( okolo 300 ) pytan dotyczacych bezpiecznej jazdy z motocykilstami i ewntualnej pomocy przy wypadkach z nimi!!!

<br><hr>Szarancza
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/5/2008, 23:06

Słuchajcie mam mały problem . Kupiłem od znajomego Aprille RS 50 i nie wiem gdzie można kupić gaźnik do niej bo niestety brakuje go a także nie mam tej całej obudowy na radiator tam gdzie kompka jest . musi ona być aluminiowa bo niestety plastikowe były robione bez kopek a tą co ja mam to ma kopke. Czy mógłby mi ktoś pomóc znaleść te części. Bardzo bym prosił. <br><hr>Tomi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 24/6/2008, 18:21

Komentatorzy napisał(a):mam pytanko moze mi ktos doradzic czy suzuki rg 80 to dobry motor ?? chciałem znalesc jakis opis o nim ale nic nie ma jestem początkującym kierowcą ostatnio doprowadził bym do wypadku jechałem z duzą predkoscią jezdia była slizga a na pasy weszedł pieszy wcisłem tylni hamulec max zaczeło mnie zucac ale zaparłem sie dwoma nogami i jakos wychamowałem <br><hr>night<br>
Moim zdaniem na lepsze by Ci wyszło, gdybyś nauczył się poprawnie pisać, bo to co zaprezentowałeś woła o pomstę do nieba.

Jeśli chodzi o RG 80, to dobra konstrukcja. Standardowo jeździ w granicach 80-90 km/h, co zdecydowanie wystarcza na początek, by zapoznać się z ruchem miejskim. Nie jest to olbrzym, ale nie jest też mały. Dla człowieka do 180 cm wysokości może godnie służyć.<br><hr>RG_80_FAN
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/8/2010, 12:48

To smutne, że redaktor tego artykułu twierdzi, że nie ma przyjemności jazdy przepisowej. Ja potrafię jeździć dziesiątki kilometrów w 95% zgodnie z przepisami( nikt nie jest idealny) i sprawia mi to przyjemności i frajdę, a co dopiero jakbym przesiadł się na jednoślad. Ostatnio widziałem jak motocyklista na czerwonym świetle oparł się na szybie samochodu osobowego, bo mu się nie chciało nogi kłaść na asfalcie. Więc tu moje pytanie. Na jakiej podstawie do cholery żądacie zrozumienia wśród "puszek"?!
PS: Sam w niedalekiej przyszłości chcę ubiegać się o uprawnienia kat. A<br><hr>18-letni kierowca samochodu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 12/8/2010, 12:53

To smutne, że redaktor artykułu twierdzi, że przepisowa jazda motocyklem nie sprawia radości.
Jeżdżę samochodem i potrafię dziesiątki kilometrów jechać w 95% zgodnie z przepisami (nikt nie jest idealny) pomimo iż jestem w stanie szybciej jechać i sprawia mi to przyjemność, a co dopiero jakbym przesiadł się na motocykl.

PS: w niedalekiej przyszłości sam zamierzam nabyć uprawnienia kat. A<br><hr>18-letni kierowca samochodu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 15/6/2012, 12:51

ja mam kat b od dwoch lat i a od roku . zadnego mandatu nie mialem. z zatrzyman to te trzezwe poranki i raz jak na motocyklu bylem to zatrzymala mnie policja, tlumaczyli ze od centrum bialegostoku do osiedla nowe miasto jechali za mna i zatrzymali mnie tylko zeby powiedziec ze zadkosc ze ktos zgodnie z przepisami jedzie. z reka na sercu w trasie 100/h a w miescie 60/h jezdze i nie nudzi mi sie. Nie rozumiem stwierdzenia autora ze sie nie da. Mi tam zycie mile jeszcze a nie raz mialem sytuacje, jak to u nas na podlasiu jest ze kierowca samochodu nie widzi, albo to przez kom gada albo gdzies na podlodze czegos szuka, i gdybym jechal szybciej pewnie byloby gozej ze mna niz to ze jadac w miescie udaje zawsze mi sie wyhamowac. <br><hr>dawidek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê