[biblioteka] Garażowanie motocykla w zimie
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Benzyna, czyli etylina, ma temperature krzepnięcia -150 st. C, więc, nie zamarznie i co za tym idzie, nie zamieni się w wodę xD<br><hr>geniuszKomentatorzy napisał(a):a benzyna jak bedzie w baku to nie zmieni sie po zimie w wode?<br><hr>dlr<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem swiezym włascicielem moto? mam pytanko czy; ktos wie jak sprawdzic poziom oleju w kawasaki en500?<br><hr>mamon
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czy ktos wie co to sa udezrzenia hydrauliczne?? ze taki komentarz wstawil:) po drugie paliwo nie zamienia sie w wode ale na wskutek kondesacji pary zawartej w powietrzu osadza sie ona na chlodnych sciankach zbiornika powodujac korozjeKomentatorzy napisał(a):Niektórzy producenci motocykli zalecają jeszcze odkrecić swiece zapłonowe wlać przez otwór łyżkę oleju silnikowego zakręcić bez świec rozrusznikiem tak zeby olej dotarł we wszystkie mozliwe szczeliny poczym wkręcić świece. Wymienić olej na zimę.<br><hr>AKILIS<br>
<br><hr>szymek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
olej zawiera pordukty po procesie spalania takie jak siarka ktora powoduje korozje siarkowa lecz jesli ktos zalal swoj sprzet dobrym olejem ktory zawiera dodatki uszlachetniajace to jego olej powinien wyrownac ph do poziomu nie groznego dla elementow kastrukcyjnych silnika olej takze zawiera czastki stale powstale na wskutek tarcia elementow tocznych, no i jesli masz mokre sprzeglo napewno jest on do wymiany pozniewasz olej ulegl starzeniu wyoko temperaturowemu wystepujacemy przy gwaltownym ruszeniu ze sprzegła:)<br><hr>szymek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z mechaniką związany jestem od urodzenia ale fachoFcem nie jestem.Komentarz jest dobry bo instrukcje obsługi motocykli z silnikem dwusuwowym tak własnie podawały,by przez otwór od świecy wlać troszkę oleju i następnie pare razy obrócić wałem silnika.Przykład Ćezet-350,mało tego nawet w skrzyni korbowej silnika znajdowała się śruba spustowa,gdyby tego oleju zostało wlane za dużo.Kolego w dwusuwie rozrządem są kanały w cylindrze,które poruszający się tłok otwiera i zamyka i tu o uderzenie hydrauliczne nie ma obaw.W czterosuwie,benzyniaku gdy wlejemy za dużo oleju może takie uderzenie nastąpić.A gdybyśmy zrobili to w dieslu,który też jest czterosuwem takie uderzenie hydrauliczne mamy na 100%.<br><hr>JachoKomentatorzy napisał(a):Niektórzy producenci motocykli zalecają jeszcze odkrecić swiece zapłonowe wlać przez otwór łyżkę oleju silnikowego zakręcić bez świec rozrusznikiem tak zeby olej dotarł we wszystkie mozliwe szczeliny poczym wkręcić świece. Wymienić olej na zimę.<br><hr>AKILIS<br>Komentatorzy napisał(a):czy ktos wie co to sa udezrzenia hydrauliczne?? ze taki komentarz wstawil:) po drugie paliwo nie zamienia sie w wode ale na wskutek kondesacji pary zawartej w powietrzu osadza sie ona na chlodnych sciankach zbiornika powodujac korozje
<br><hr>szymek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja też tak miałem a w tym roku już 5 dzień prubuję i nie może zagadać<br><hr>mironKomentatorzy napisał(a):A ja nie spuszczam i nie wyciagam nic, nie stawiam na stojakach a i tak moj moto na wtrysku paliwa odpala za pierwszym razem po kazdej zimie (teraz bedzie druga;) )<br><hr>Wladimir<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a czy na pewno masz płyn?moze wode i ci rozsadzilo blok<br><hr>masloKomentatorzy napisał(a):siema mam pytanko mam 600 rr hondzinke z 05r. odpalam go czasem coby sie troszke rozruszał bo zima nie a tu niz tąd ni z owąd z chłodnicy płyn ucieka zgasze przestaje i za tydzien sytuacja sie powtarza odpalem i ucieka to jest norma w zimie czy poprostou mam dziurawą chłodnice. dziwi mie to bo w sezonie nic sie niedziało zero wycieków i poprzedniej zimy terz nic sie nie działo morze to być rzurznica temperatury i nadmiar ucieka? pomórzcie jak wiecie coś na temat.pozdro.<br><hr>uti szczecin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z mojego doświadczenia ,moto należy wyczyścić i dobrze zakonserwować dostępnymi środkami kosmetycznymi,zalać zbiornik do pełna bez żadnych ulepszaczy,odłączyć akumulator i ustawić na podstawce centralnej zatkać wyloty tłumików i na koniec nakryć dobrej jakości pokrowcem<br><hr>adam
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
JA kupiłem rometa r150 i jest problem ze śrubkami. dobrze sprawdzać co jakiś czas albo co 100 km. choper nadaje się tylko do spokojnej jazdy po mieście, ale jestem zadowolony<br><hr>danielKomentatorzy napisał(a):mam pytanko ...czy te małe chopperki hinskie sa dobre bo chce kupic???????<br><hr>chopper<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ciekawe gdzie Ty teraz mozesz kupic etyline hehehe<br><hr>janKomentatorzy napisał(a):a benzyna jak bedzie w baku to nie zmieni sie po zimie w wode?<br><hr>dlr<br>Komentatorzy napisał(a):Benzyna, czyli etylina, ma temperature krzepnięcia -150 st. C, więc, nie zamarznie i co za tym idzie, nie zamieni się w wodę xD<br><hr>geniusz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ględzenie, gdzie ty koleżko uczyłeś się mechaniki ?<br><hr>zxKomentatorzy napisał(a):Niektórzy producenci motocykli zalecają jeszcze odkrecić swiece zapłonowe wlać przez otwór łyżkę oleju silnikowego zakręcić bez świec rozrusznikiem tak zeby olej dotarł we wszystkie mozliwe szczeliny poczym wkręcić świece. Wymienić olej na zimę.<br><hr>AKILIS<br>Komentatorzy napisał(a):czy ktos wie co to sa udezrzenia hydrauliczne?? ze taki komentarz wstawil:) po drugie paliwo nie zamienia sie w wode ale na wskutek kondesacji pary zawartej w powietrzu osadza sie ona na chlodnych sciankach zbiornika powodujac korozje
<br><hr>szymek<br>Komentatorzy napisał(a):Z mechaniką związany jestem od urodzenia ale fachoFcem nie jestem.Komentarz jest dobry bo instrukcje obsługi motocykli z silnikem dwusuwowym tak własnie podawały,by przez otwór od świecy wlać troszkę oleju i następnie pare razy obrócić wałem silnika.Przykład Ćezet-350,mało tego nawet w skrzyni korbowej silnika znajdowała się śruba spustowa,gdyby tego oleju zostało wlane za dużo.Kolego w dwusuwie rozrządem są kanały w cylindrze,które poruszający się tłok otwiera i zamyka i tu o uderzenie hydrauliczne nie ma obaw.W czterosuwie,benzyniaku gdy wlejemy za dużo oleju może takie uderzenie nastąpić.A gdybyśmy zrobili to w dieslu,który też jest czterosuwem takie uderzenie hydrauliczne mamy na 100%.<br><hr>Jacho<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
U mnie w okolicy ostatnio stało się modne garażowanie pod namiotem, dokładnie takim: <a href="http://dascompany.pl/namioty-i-szklarnie/namioty-magazynowe/namiot-magazynowy-6m-x-8m-professional" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://dascompany.pl/namioty-i-szklarnie/namioty-magazynowe/namiot-magazynowy-6m-x-8m-professional</a>/ Sam nie dawno taki namiot kupiłem i jestem z niego bardzo zadowolony <br><hr>motomaniak87
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości