Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Przytłaczający poziom agresji i...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Przytłaczający poziom agresji i...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 12:02

nie wiem co macie do jazdy po szlakach wiadomo nie jeździ się po szlakach wysoko uczęszczanych bo żadna przyjemność w zwalnianiu co 2 min przy pieszych. Ale gdy pieszych mijamy 2 razy w ciągu dnia to wielkie mi halo nie sobie jeżdżą chłopaki zwalniamy przy pieszych i tyle zero rozmowy czy dyskusji. Sport jak każdy inny turystyka górska na moto tyle<br><hr>450
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 12:15

Komentatorzy napisał(a):nie wiem co macie do jazdy po szlakach wiadomo nie jeździ się po szlakach wysoko uczęszczanych bo żadna przyjemność w zwalnianiu co 2 min przy pieszych. Ale gdy pieszych mijamy 2 razy w ciągu dnia to wielkie mi halo nie sobie jeżdżą chłopaki zwalniamy przy pieszych i tyle zero rozmowy czy dyskusji. Sport jak każdy inny turystyka górska na moto tyle<br><hr>450<br>
Ale bzdura, może po chodnikach też będziesz jeździć, bo piesi chodzą rzadko? Motocykle, quady i auta terenowe niszczą szlaki rowerowe i piesze. Niejednokrotnie widziałem dziury i koleiny takiej głębokości, że nie dało się ani przejść, ani przejechać rowerem. Bo jakieś pacany zryły drogę motocyklami enduro albo quadami...<br><hr>Berort
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 12:36

Komentatorzy napisał(a):nie wiem co macie do jazdy po szlakach wiadomo nie jeździ się po szlakach wysoko uczęszczanych bo żadna przyjemność w zwalnianiu co 2 min przy pieszych. Ale gdy pieszych mijamy 2 razy w ciągu dnia to wielkie mi halo nie sobie jeżdżą chłopaki zwalniamy przy pieszych i tyle zero rozmowy czy dyskusji. Sport jak każdy inny turystyka górska na moto tyle<br><hr>450<br>
Komentatorzy napisał(a):Ale bzdura, może po chodnikach też będziesz jeździć, bo piesi chodzą rzadko? Motocykle, quady i auta terenowe niszczą szlaki rowerowe i piesze. Niejednokrotnie widziałem dziury i koleiny takiej głębokości, że nie dało się ani przejść, ani przejechać rowerem. Bo jakieś pacany zryły drogę motocyklami enduro albo quadami...<br><hr>Berort<br>
haha nie wiem jaka drogę mogły zryłć motory tak ze nie dało się przejść. Motor czy quad wgryza sie w ziemie tylko przy ostrym piłowaniu w miejscu żeby do tego doszło musi sie zakopać w bagnie np i nawet w takim wypadku jest to ślad szerokości opony wiec nie pieprz bajeczek wyssanych z palca ;p chyba ze ślad kostki na ścieżce jest dla ciebie przeszkodą nie do przejścia pytanie tylko czy fizyczna czy mentalnie zal ci dupeczkę ściska ze nie możesz sobie pozwolić na taka zabawę ? Parę lat jeżdżę już po lasach/ gorach i jedyne ślady na ścieżkach z jakimi sie spotkałem to niekiedy ślad gumy na kamieniu. Przelot takich 2-3 motorów to nic w porównaniu z nielegalna i legalna wycinka lasów i zniszczeniami jakie wywołują tam traktory zwożące to drewno. <br><hr>450
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 12:44

Komentatorzy napisał(a):po pierwsze wyjebał bym dziadkowi tak żeby zęby stracił bo babci bym nie bił skoro sa razem on by za to oberwał :P i tyle<br><hr>aaa<br>
Zgadzam sie i popieram twoje słowo w 100% ;)<br><hr>Heshami
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 14:22

Komentatorzy napisał(a):Ale bzdura, może po chodnikach też będziesz jeździć, bo piesi chodzą rzadko? Motocykle, quady i auta terenowe niszczą szlaki rowerowe i piesze. Niejednokrotnie widziałem dziury i koleiny takiej głębokości, że nie dało się ani przejść, ani przejechać rowerem. Bo jakieś pacany zryły drogę motocyklami enduro albo quadami...<br><hr>Berort<br>
Komentatorzy napisał(a):haha nie wiem jaka drogę mogły zryłć motory tak ze nie dało się przejść. Motor czy quad wgryza sie w ziemie tylko przy ostrym piłowaniu w miejscu żeby do tego doszło musi sie zakopać w bagnie np i nawet w takim wypadku jest to ślad szerokości opony wiec nie pieprz bajeczek wyssanych z palca ;p chyba ze ślad kostki na ścieżce jest dla ciebie przeszkodą nie do przejścia pytanie tylko czy fizyczna czy mentalnie zal ci dupeczkę ściska ze nie możesz sobie pozwolić na taka zabawę ? Parę lat jeżdżę już po lasach/ gorach i jedyne ślady na ścieżkach z jakimi sie spotkałem to niekiedy ślad gumy na kamieniu. Przelot takich 2-3 motorów to nic w porównaniu z nielegalna i legalna wycinka lasów i zniszczeniami jakie wywołują tam traktory zwożące to drewno. <br><hr>450<br>
Eksplozje jądrowe pewnie wywołują jeszcze więcej szkód niż wycinka. :) Gdy jest po deszcz i ziemia jest rozmoknięta, brygada pajaców na enduro jest w stanie dokumentnie zdemolować drogę. Wiadomo, że na suchej ziemi i kamieniach nie da się tego zrobić, ale wiele dróg jest gruntowych. Przykład ścieżki po wizycie quadów: <a href="http://i39.tinypic.com/2cz2gc6.jpg" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://i39.tinypic.com/2cz2gc6.jpg</a><br><hr>Berort
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 14:23

Komentatorzy napisał(a):haha nie wiem jaka drogę mogły zryłć motory tak ze nie dało się przejść. Motor czy quad wgryza sie w ziemie tylko przy ostrym piłowaniu w miejscu żeby do tego doszło musi sie zakopać w bagnie np i nawet w takim wypadku jest to ślad szerokości opony wiec nie pieprz bajeczek wyssanych z palca ;p chyba ze ślad kostki na ścieżce jest dla ciebie przeszkodą nie do przejścia pytanie tylko czy fizyczna czy mentalnie zal ci dupeczkę ściska ze nie możesz sobie pozwolić na taka zabawę ? Parę lat jeżdżę już po lasach/ gorach i jedyne ślady na ścieżkach z jakimi sie spotkałem to niekiedy ślad gumy na kamieniu. Przelot takich 2-3 motorów to nic w porównaniu z nielegalna i legalna wycinka lasów i zniszczeniami jakie wywołują tam traktory zwożące to drewno. <br><hr>450<br>
Szach mat: <a href="http://photo.bikestats.eu/zdjecie/69414/miedzynarodowy-szlak-r10-odcinek-kolo-wsi-kluki" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://photo.bikestats.eu/zdjecie/69414/miedzynarodowy-szlak-r10-odcinek-kolo-wsi-kluki</a><br><hr>Berort
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 14:57

Za takie machanie kijami to powinien jej je zabrać i połamać... te mochery myślą że wszystko im wolno, ma szczęście że nie trafiła na zadziornego motocyklistę bo by wracała bez kijków i z dziadkiem na rękach..<br><hr>Je*ać mochery
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/4/2016, 20:37

Komentatorzy napisał(a):Jestem rowerzysta i wku..rwiaja mnie motory na szlakach, ale stara przesadzila. Bedac na jego miejscu uspal bym obydwoje<br><hr>Pietrek<br>
Komentatorzy napisał(a):Bardzo nie przesadziła. IMHO gówniarz powinien dostać po plerach, a nie po błotniku.<br><hr>MAH<br>
Po czym sądzisz że to gówniarz? człowieku ogarnij się to jest 21 wiek, W sobotę do kościoła na spowiedź zwyrodniały śmieciu<br><hr>xxx
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/4/2016, 11:38

Dziury w drogach robią się od tego jak ściągają kłody z wycinki. Nie wiem czy widziałeś kiedykolwiek lkt podczas pracy, także "pacanem" i idiotom jest ten kto uważa motocykle i quady niszczą szlaki. Tak w ogóle to myślę że las jest na tyle duży że wszyscy się pomieścimy.<br><hr>Śmierć frajerom
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/4/2016, 12:54

Komentatorzy napisał(a):Jestem rowerzysta i wku..rwiaja mnie motory na szlakach, ale stara przesadzila. Bedac na jego miejscu uspal bym obydwoje<br><hr>Pietrek<br>
Komentatorzy napisał(a):Bardzo nie przesadziła. IMHO gówniarz powinien dostać po plerach, a nie po błotniku.<br><hr>MAH<br>
Komentatorzy napisał(a):Po czym sądzisz że to gówniarz? człowieku ogarnij się to jest 21 wiek, W sobotę do kościoła na spowiedź zwyrodniały śmieciu<br><hr>xxx<br>
Przykro mi, nie wierzę w zabobony i nie chadzam do kościoła. Jeśli sam tam bywasz jednocześnie nazywając innych "zwyrodniałymi śmieciami", to jest z ciebie taki sam wierzący, jak z tego gówniarza motocyklista.<br><hr>MAH
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/4/2016, 15:14

Komentatorzy napisał(a):Po pierwsze primo: Nie wdaję sie w dyskusję z pieszymi, chyba że pytam o drogę.
Po drugie, mijajÄ…c pieszego- zwalniam.
Po trzecie , nie jeżdżę po takich szlakach gdzie chodzą turyści. Jest wystarczająca ilość dróg zniszczonych zwózką drewna, że stopień trudności przekracza Hard Enduro.
Gość z filmiku po prostu sam się ośmieszył. Szlak górski to to nie cross country ani enduro.
I na dodatek przy nawrocie wyorał kosodrzewinę. Ewidentny brak trzymania nerwów na wodzy.
<br><hr>stefan<br>
nic dodać nic ująć, <br><hr>kristof
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 09:03

niektórzy ludzie odbierają wjazd motocyklem/quadem na drogę/ścieżkę dla pieszych jako agresję. kobieta na filmie zaczęła kierowcę okładać kijem w momencie gdy na jej pytanie : gdzie masz rejestrację - odpowiedział : w domu. Jej reakcja jest wyrazem bezsilności.... kierowca przyznaje się na facebooku że nie zgłaszał incydentu bo już niejeden raz złapano go na jeździe w niedozwolonych miejscach....<br><hr>Andrzej
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 09:36

Komentatorzy napisał(a):Za takie machanie kijami to powinien jej je zabrać i połamać... te mochery myślą że wszystko im wolno, ma szczęście że nie trafiła na zadziornego motocyklistę bo by wracała bez kijków i z dziadkiem na rękach..<br><hr>Je*ać mochery<br>
To jest własnie postawa współczesnego Polaka - nastawionego na własne ego, niedotykalskiego nastolatka. Kiedyś jeśli taki młodzieniec został złapany publicznie na jakimś czynie zakazanym (jak tu jeżdżenie motocyklem po szlakach, ale też np. przeklinanie na ulicy, nieustąpienie starszemu miejsca w tramwaju, a przecież może też być napad na starszą osobę) to publicznie dostawał w dupę od obcych starszych i cieszył się, że go nie znają. Bo gdyby tak było, to drugi raz i to znacznie dotkliwiej dostałby w domu od ojca. <br><hr>asdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 09:39

Komentatorzy napisał(a):Dziury w drogach robią się od tego jak ściągają kłody z wycinki. Nie wiem czy widziałeś kiedykolwiek lkt podczas pracy, także "pacanem" i idiotom jest ten kto uważa motocykle i quady niszczą szlaki. Tak w ogóle to myślę że las jest na tyle duży że wszyscy się pomieścimy.<br><hr>Śmierć frajerom<br>
W góry się chodzi głównie po to, aby oddychac czystym powietrzem i oderwać się od hałasu ulicy. "Pacanem" jest ten kto tego nie rozumie. Jeśli byłeś kiedys w górach na piechotę, to wiesz, że hałas motoru słychać 15 minut przed i 15 minut po minięciu pieszego.<br><hr>asdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 09:40

Komentatorzy napisał(a):Wstyd dla motocyklistów że portal promujący tą szlachetną pasje zastanawia się czy pieszy, idący po szlaku przeznaczonym dla pieszych, ma prawo być zdenerwowany na oszołoma na motocyklu.... Ano ma.

Oczekujemy że ludzi zaczną szanować motocyklistów... niby czemu?? Przecież ten chłystek na enduro wjeżdżając na szlak definitywnie pokazał gdzie ma innych ludzi.

Zacznijmy od siebie i wymagajmy od innych. <br><hr>Grinsen<br>
Komentatorzy napisał(a):Spokojnie, przecież jest napisane że powinien dostać mandat na dzień dobry. Pytanie jakim prawem ta tępa dzida okłada go kijem? To jest sposób pozyskiwania szacunku?<br><hr>Uzi<br>
A kto ma okładać kijem matoła, skoro rodzice tego nie robią? <br><hr>asdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 09:47

Komentatorzy napisał(a):Panie motocyklisto jeśli się nim nazywasz to okaz trochę szacunku my jeździmy po lasach ale przejedziemy i nikomu krzywdy nie zrobimy. Nie rozumiem Twojej nerwowej wypowiedzi . Nazywasz się motocyklista (tak stwierdza twój nick ) a najezdzasz na ludzi z trochę inna pasja pewnie sam nie jeździsz przepisowo. A zresztą motocykle w lesie to najmniejszy problem udaj się kiedyś na spacer i zobaczysz co możesz tam spotkać mnóstwo śmieci to jest poważny problem a nie motocyklista który tylko przejedzie oczywiście masz trochę racji na rezerwaty i obszary natury nie wjeżdżamy<br><hr>xyx<br>
"Tylko przejedzie". Zostawiając smród spali i hałas silnika na 15 minut. A jeśli to jest weekend, to co 15 minut mija pieszego taki Enduro i jaka jest przyjemnośc z wycieczki w góry i oderwania się od motoryzacji i spalin? Szanujcie innych. Tak ja sie domagacie szacunku na drogach publicznych od większych samochodowców, tak okażcie szacunek mniejszym pieszym!<br><hr>asdf
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 10:13

Komentatorzy napisał(a):niektórzy ludzie odbierają wjazd motocyklem/quadem na drogę/ścieżkę dla pieszych jako agresję. kobieta na filmie zaczęła kierowcę okładać kijem w momencie gdy na jej pytanie : gdzie masz rejestrację - odpowiedział : w domu. Jej reakcja jest wyrazem bezsilności.... kierowca przyznaje się na facebooku że nie zgłaszał incydentu bo już niejeden raz złapano go na jeździe w niedozwolonych miejscach....<br><hr>Andrzej<br>
"Jej reakcja jest wyrazem bezsilności...."
hmm niby tak bo co miała innego zrobić, nie? Połamał bym jej te kijki i jej faciowi też jak by mnie tak pacnęła. Spoko, można inaczej sprawę załatwiać a nie lać po głowie od razu. Mogła zgłosić w odpowiednie miejsce, pogadać jak ludzie a tu od razu przekleństwa i lanie... a do kościoła pewnie codziennie, zakłamani emeryci :D<br><hr>vocalinni
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 20:47

Komentatorzy napisał(a):po pierwsze wyjebał bym dziadkowi tak żeby zęby stracił bo babci bym nie bił skoro sa razem on by za to oberwał :P i tyle<br><hr>aaa<br>
matoły<br><hr>ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 20:56

Chamstwo gnojków za kierownicą jest porażające. Wydaje im się, że jak siądą na te ryczące maszyny to są królami świata. Nie ma dla nich świętości. A świętością i własnością (może już ostatnią ) są właśnie góry i ich przyroda. Wychowałem dwójke dzieci. Oboje są dorosli. Oboje uczestniczyli w rajdach Off-Road, oboje kochają się w Jeppach i terenpowych rajdach. Ale żadne z nich nie wjedzie na szlak górski , szczególnie przeznaczony dla pieszych turystów. Tak są wychowani i tego uczą teraz swoje dzieci. I chwała im za to, bo to jedna z ostatnich enklaw spokoju i możliwości obcowania z naturą.<br><hr>Dziadek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/4/2016, 07:59

Komentatorzy napisał(a):Za takie machanie kijami to powinien jej je zabrać i połamać... te mochery myślą że wszystko im wolno, ma szczęście że nie trafiła na zadziornego motocyklistę bo by wracała bez kijków i z dziadkiem na rękach..<br><hr>Je*ać mochery<br>
Komentatorzy napisał(a):To jest własnie postawa współczesnego Polaka - nastawionego na własne ego, niedotykalskiego nastolatka. Kiedyś jeśli taki młodzieniec został złapany publicznie na jakimś czynie zakazanym (jak tu jeżdżenie motocyklem po szlakach, ale też np. przeklinanie na ulicy, nieustąpienie starszemu miejsca w tramwaju, a przecież może też być napad na starszą osobę) to publicznie dostawał w dupę od obcych starszych i cieszył się, że go nie znają. Bo gdyby tak było, to drugi raz i to znacznie dotkliwiej dostałby w domu od ojca. <br><hr>asdf<br>
ale nie żyjemy kiedyś tylko teraz...<br><hr>raffi
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê