Zobacz wątek - <i>[Romet ADV250]</i> Romet ADV250 2016 - budżetowy turysta
NAS Analytics TAG

[Romet ADV250] Romet ADV250 2016 - budżetowy turysta

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 29/9/2015, 09:50

Komentatorzy napisał(a):Wersja przedprodukcyjna? Ja rozumiem wiele, reklama, sponsoring, kaska musi się zgadzać a portal musi się finansować ale czytając wstępniak do tej "recenzji" miałem nadzieję, że napiszecie wprost co to jest i skąd pochodzi oraz jaką ma historię ów Romet ADV250 (myślę, że tak by było uczciwiej)... A jako że i mi nie chce się wysilać to skopiuję swój wpis z FB , który zamieściłem postem "Motocykla" jakiś czas temu, który też nam przedstawiał tą niezwykłą nowość: "O to to! To jest dokładnie ten sam chińczyk którego Białorusini sprzedają pod nazwą Mińsk albo M1nsk a Chińczycy pod jakąś swoją własną... niech poszperam chwilkę... O, już mam! Zongshen RX3.
Wszystko wyłazi z produkcji chińskich małych rączek, wystarczy tylko przekręcić dekielek, podoklejać znaczki i już może być białoruski, polski a nawet tybetański... jak kto sobie życzy ;)" A już nazywanie tego "nieślubnym dzieckiem Hondy NC750X (którą sam posiadam) z BMW G650GS... brzmi "nieco" jak herezja ;) Dziękuję za uwagę i Pzdr.
<a href="http://en.zongshenmotor.com/?q=node/892" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://en.zongshenmotor.com/?q=node/892</a><br><hr>Leszek<br>
A co w tym złego? Czy uważasz, że to zły motocykl/motocykle? Miałeś kiedykolwiek coś współczesnego w garażu z naklejką junak romet czy barton itp? Ok zgoda te chińczyki bez wałka wyrównoważającego są awaryjne (i sporo tańsze) ale te, które ten wałek mają (mówię o 125) nie różnią się niczym od super "markowych" braci. Moim zdaniem to b.duży początkowy błąd importerów, bo motorowery i motocykle bez tego wałka zyskały właśnie taką a nie inną opinie. Wszystko się rozkręcało, pękało a po przejechaniu kilkudziesięciu kilometrów nie czuło się tyłka i rąk.<br><hr>noname
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 30/9/2015, 21:27

Komentatorzy napisał(a):ODPOWIADAM WSZYSTKIM WAM DRODZY ŻE KAZDY (90 %) MOTOCYKLI JAPONSKICH -HONDA SUZUKI YAMAHA KAWASAKI ORAZ NIEMIECKICH BMW, BRYTYJSKICH TRIUMPH, WŁOASKICH DUCATI JEST PRODUKOWANE WŁĄŚNIE W CHINACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POSIADAJĄCE CZĘŚCI Z CHINSKICH FABRYK (MIEDZY INNYMI) FABRYKI KTÓRA "ROMETA" STWORZYŁA!!!!!!!!!!!! WYSTARCZY TROCHE POCZYTAĆ.CHINCZYK MOZE WYPRODUKOWAĆ -BARDZO DOBREJ JAKOŚCI PRODUKT ZA DROŻEJ ORAZ BARDZO SŁABEJ JAKOSCI PRODUKT ZA TANIEJ!!!!!!!!!!!!PISZE TERAZ DO WAS I MAM NA SOBIE DZINSY DG DOLCE GABANNY ZA 2000ZŁ Z NAPISAEM MADE IN ITALY A NIŻEJ NAPISU NA NASZYWCE MALITKIMI LITERAMI MADE IN CHINA! DODAM IŻ DZINSY ORYGINALNE SĄ JAKBY KTOŚ NIE WIEDZIAŁ!!!!!!<br><hr>Tomasz<br>
Komentatorzy napisał(a):Najbardziej pasuje tu cytat: "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."

Stanisław Lem<br><hr>NoName<br>
Nie, to chyba einstein<br><hr>btk
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/10/2015, 21:07

Komentatorzy napisał(a):ODPOWIADAM WSZYSTKIM WAM DRODZY ŻE KAZDY (90 %) MOTOCYKLI JAPONSKICH -HONDA SUZUKI YAMAHA KAWASAKI ORAZ NIEMIECKICH BMW, BRYTYJSKICH TRIUMPH, WŁOASKICH DUCATI JEST PRODUKOWANE WŁĄŚNIE W CHINACH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!POSIADAJĄCE CZĘŚCI Z CHINSKICH FABRYK (MIEDZY INNYMI) FABRYKI KTÓRA "ROMETA" STWORZYŁA!!!!!!!!!!!! WYSTARCZY TROCHE POCZYTAĆ.CHINCZYK MOZE WYPRODUKOWAĆ -BARDZO DOBREJ JAKOŚCI PRODUKT ZA DROŻEJ ORAZ BARDZO SŁABEJ JAKOSCI PRODUKT ZA TANIEJ!!!!!!!!!!!!PISZE TERAZ DO WAS I MAM NA SOBIE DZINSY DG DOLCE GABANNY ZA 2000ZŁ Z NAPISAEM MADE IN ITALY A NIŻEJ NAPISU NA NASZYWCE MALITKIMI LITERAMI MADE IN CHINA! DODAM IŻ DZINSY ORYGINALNE SĄ JAKBY KTOŚ NIE WIEDZIAŁ!!!!!!<br><hr>Tomasz<br>
Komentatorzy napisał(a):Najbardziej pasuje tu cytat: "Nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów, dopóki nie poznałem internetu."

Stanisław Lem<br><hr>NoName<br>
Komentatorzy napisał(a):Nie, to chyba einstein<br><hr>btk<br>
Tego typu komentarz jest tylko potwierdzeniem w/w cytatu.<br><hr>noname
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/10/2015, 07:08

Komentatorzy napisał(a):Za 5000zł kupcie sobie gs500 i macie szajs z głowy!<br><hr>ll<br>
GS500 to jeszcze szajs gorszy od rometa :P<br><hr>SIEMA SIEMA SIEMA
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 3/2/2016, 09:34

Komentatorzy napisał(a):PODZIELE SIE Z WAMI UWAGAMI NA TEMAT ROMETA.A mianowicie zaczne od nazwy -jet to ROMET ZETKA 125 na prawko b kat.po zakiupie rometa (a kupiłem go 8 lipca 2015 roku) do teraz (18 wrzesnia 2015) ma "najeżdzone 4850 km -dojeżdzam nim do pracy 60 km dziennie od poniedziałku do soboty a w niedziele jeżdze o ile pogoda pozwoli na niedzielny wypad czasem jest to 50km a czasem 100 (raz wycieczka na bieszczady 400 km w 1 dzien ciagłej jazdy zatrzymanie tylko tyle co na zatankowanie zjedzenie itp)ze średnia predkościa 65-80 km. spalanie 125 -i jest na poziomie 2.2 litra na 100 km-w moim przypadku-jasda spokojna 65-80 km /h. AWARYJNOSC-bo napeno jestescie ciekawi jak spisuje sie 'chinczyk po 4850 km-odpowiadam wszystkim -NIC!!!!! ABSOLUTNIE NIC! SIE NIE ZEPSUŁO-NAWET ŻARÓWKA SIE NIE SPALIŁA.
Teraz pragne podzieliś sie z wami miomi przerówbami a mianowicie
-silnik fabryczny osiąga 10 kM zębatka zdawcza(przy silniku to 15 -o zebowa)
CO ZMIENIŁEM
Zębatka 17-o zebowa wieksza predkość przy niskich obrotach -NIE STRACIŁ NA MOCY praktycznie nic
SILNIK
zciągniete blokady z wydechu-moc -wyższa (licze na oko-nie byłem na hamowni)-odczuwalna i to znacznie-ok 2 kM
zciągniety katalizator spalin (nie wiem jak sie to fahowo nazywa)
zmodyfikowany filtr powietrzan z doładowaniem dynamicznym (znawcy -wiedzą o co chodzi)-(nie ! nie turbiny i innne rzeczy)
poszerzony "gardziel"w gaźniku o setne cześci milimetra, oraz króciec ssący kolektora dolotowego
poszerzony nieznacznie układ wydechowy(...u wyjścia spalin z cylindra
wyregulowany gaźnik
CO DAŁY MI PRZERÓBKI
-motocykl sie szybciej zbiera jest odczuwalnie silniejszy silniejszy (obstawiam cos ok 12-14 kM mocy maksymalnej-9000obr)
osiagi
efekt- 5 bieg i......
4500 obr/min ---60 km/h
6000 obr/min---75-80 mkm/h(w zaleznosci od wiatru)
7000obr/min to juz ponad 90km/h(pod lekka górkę)
Teren
mieszkam w okolicach ZAkopanego-więc teren górzysty- dodam iż korzystam w codziennej jazdy tylko z biegu 5 i NIE redukuje -nawet pod górę-dodam iz jeżdze sam.
z 1,2,3,4 korzystam tylko podczas ruszania.
silnik prosty w budowie z 2 zaworami na cylinder-rozrząd popychaczami -nie łancuszkiem kod silnika sk 156 fmi silnik hondy cg125-a raczej jego kopia o ile sie nie myle."chinczyk "ten uchodzi za BARDZO TRWAŁY -nie bede tu wiele pisał proponuje poszukać na forum goscia o ksywie "MNICH" on rometem 125 przejeździł CAŁĄ EUROPĘ nabił 65 tys km i łozysko mu padło na wale-wystarczy wtmiana łozyska.
ILE PRZEJEŻDZI CHINCZYK-ROMET -odpowiadam -w zalezności jak sie dbao sprzet(czesta wymiana oleju-ponieważ nie posiada filtra oleju tak co 3000 km-jest zalecana) przejeżdzi od 85-do 100; 120 tys km bezproblemowo!!!!!!!!!!!!

<br><hr>augustyn<br>
120 tys. ;) życzę powodzenia i dalszych wymian od łożyska się zaczęło... Gdyby mój młody nie używał, to bym może uwierzył :) To Kuźwa po co kupuję motor za kilkadziesiąt tysięcy skoro... PS jak by tak jeździć japońcem to byłby Wieczny ;-)<br><hr>Robert
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/2/2016, 13:19

Komentatorzy napisał(a):PODZIELE SIE Z WAMI UWAGAMI NA TEMAT ROMETA.A mianowicie zaczne od nazwy -jet to ROMET ZETKA 125 na prawko b kat.po zakiupie rometa (a kupiłem go 8 lipca 2015 roku) do teraz (18 wrzesnia 2015) ma "najeżdzone 4850 km -dojeżdzam nim do pracy 60 km dziennie od poniedziałku do soboty a w niedziele jeżdze o ile pogoda pozwoli na niedzielny wypad czasem jest to 50km a czasem 100 (raz wycieczka na bieszczady 400 km w 1 dzien ciagłej jazdy zatrzymanie tylko tyle co na zatankowanie zjedzenie itp)ze średnia predkościa 65-80 km. spalanie 125 -i jest na poziomie 2.2 litra na 100 km-w moim przypadku-jasda spokojna 65-80 km /h. AWARYJNOSC-bo napeno jestescie ciekawi jak spisuje sie 'chinczyk po 4850 km-odpowiadam wszystkim -NIC!!!!! ABSOLUTNIE NIC! SIE NIE ZEPSUŁO-NAWET ŻARÓWKA SIE NIE SPALIŁA.
Teraz pragne podzieliś sie z wami miomi przerówbami a mianowicie
-silnik fabryczny osiąga 10 kM zębatka zdawcza(przy silniku to 15 -o zebowa)
CO ZMIENIŁEM
Zębatka 17-o zebowa wieksza predkość przy niskich obrotach -NIE STRACIŁ NA MOCY praktycznie nic
SILNIK
zciągniete blokady z wydechu-moc -wyższa (licze na oko-nie byłem na hamowni)-odczuwalna i to znacznie-ok 2 kM
zciągniety katalizator spalin (nie wiem jak sie to fahowo nazywa)
zmodyfikowany filtr powietrzan z doładowaniem dynamicznym (znawcy -wiedzą o co chodzi)-(nie ! nie turbiny i innne rzeczy)
poszerzony "gardziel"w gaźniku o setne cześci milimetra, oraz króciec ssący kolektora dolotowego
poszerzony nieznacznie układ wydechowy(...u wyjścia spalin z cylindra
wyregulowany gaźnik
CO DAŁY MI PRZERÓBKI
-motocykl sie szybciej zbiera jest odczuwalnie silniejszy silniejszy (obstawiam cos ok 12-14 kM mocy maksymalnej-9000obr)
osiagi
efekt- 5 bieg i......
4500 obr/min ---60 km/h
6000 obr/min---75-80 mkm/h(w zaleznosci od wiatru)
7000obr/min to juz ponad 90km/h(pod lekka górkę)
Teren
mieszkam w okolicach ZAkopanego-więc teren górzysty- dodam iż korzystam w codziennej jazdy tylko z biegu 5 i NIE redukuje -nawet pod górę-dodam iz jeżdze sam.
z 1,2,3,4 korzystam tylko podczas ruszania.
silnik prosty w budowie z 2 zaworami na cylinder-rozrząd popychaczami -nie łancuszkiem kod silnika sk 156 fmi silnik hondy cg125-a raczej jego kopia o ile sie nie myle."chinczyk "ten uchodzi za BARDZO TRWAŁY -nie bede tu wiele pisał proponuje poszukać na forum goscia o ksywie "MNICH" on rometem 125 przejeździł CAŁĄ EUROPĘ nabił 65 tys km i łozysko mu padło na wale-wystarczy wtmiana łozyska.
ILE PRZEJEŻDZI CHINCZYK-ROMET -odpowiadam -w zalezności jak sie dbao sprzet(czesta wymiana oleju-ponieważ nie posiada filtra oleju tak co 3000 km-jest zalecana) przejeżdzi od 85-do 100; 120 tys km bezproblemowo!!!!!!!!!!!!

<br><hr>augustyn<br>
Komentatorzy napisał(a):120 tys. ;) życzę powodzenia i dalszych wymian od łożyska się zaczęło... Gdyby mój młody nie używał, to bym może uwierzył :) To Kuźwa po co kupuję motor za kilkadziesiąt tysięcy skoro... PS jak by tak jeździć japońcem to byłby Wieczny ;-)<br><hr>Robert<br>
często zmieniaj olej w silniku to nic sie nie powinno zepsuc.po co kupujesz motor na kilkanascie tysięcy km?hm policz romet zetka 4 tys zł japoniec 125 najtanszy 8-10 tys zł i teraz pomysl w cenie japonca masz 2 romety ile tymi 2 motocyklami (romet zrobisz?)zakładamy 80 tys kmX2=160 tys km!
PRZEJEŹDZIJ MOTOCYKLEM 125 CCM 160 TYS KM -JAPONSKIM WTEDY POGADAMY!-OCZYWISCIE BEZ NAPRAW!
KOSZTY: ROMET ZETKA 125 -CZĘŚCI SMIESZNIE NISKIE JAPONIEC- BARDZO WYSOKIE DALEJ JUZ SOBIE ODPOWIEDZ SAM.po JAK KTOS NIE POTRAFI JEŻDZIĆ TO ZEDRZE MOTOCYKL NAWET JAKBY BYŁ Z TYTANU-NIESTETY!TWÓJ MŁODY UZYWAŁ-OK!-ALE JAK UZYWAŁ?DOTARŁ GO CHOCIAŻ?-ZMIENIAŁ OLEJ CO 3 TYS KM?WIESZ?-PEWNIE NIE WIESZ!PRZYPOMNE CI ZE TEN MOTOCYKL NIE POSIADA FILTRA OLEJU WIĘC ZALECANE JEST CZĘSTA ZMIANA OLEJU.PONIEWAZ ZAUWAZ ZE WŁASNIE OLEJ CHŁODZI JAK I SMARUJE SILNIK! JESLI OLEJ BEDZIESZ ZMIENIAŁ CO 10 TYS KM TO WŁĄSNIE POJAWIAJA SIE PROBLEMY Z ŁOZYSKAMI.CO DO DUZYCH PRZEBIEGÓW ROMETA TO ODSYŁAM DO FORUM 125/250 JAK SILNIKI LONGINA 250/125 KATAUJA (CROSS) RAMA SIE ROZPADA A SILNIK DALEJ DZIAŁA!<br><hr>Tomasz
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 23/4/2016, 20:37

Komentatorzy napisał(a):ADV250 dziwnym trafem przypomina Mińsk TRX 300i<br><hr>jas13<br>
Komentatorzy napisał(a):trafne spostrzeżenie <br><hr>Rafito<br>
Dziwnym trafem ?? żadna nowość czy ślepy traf, jest to pojazd z jednej z najlepszych fabryk ( na tą chwilę ) w chinach tj. Zongshen. Ten sam motocykl jeździ po stanach pod nazwą CSC Cyclone RX3 (używany także w policji ), połowa ameryki południowej zna ten motocykl, jak pewnie wiele innych miejsc na świece, co w sumie dobrze świadczy o tej konstrukcji :) <br><hr>kami2lo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl