Zobacz wÄ…tek - <i>[biblioteka]</i> Pojedziesz motocyklem bez prawa jazdy...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Pojedziesz motocyklem bez prawa jazdy...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 14:02

pomysł fajny, ale pod warunkiem, że dla ludzi z głową na karku a nie w d...
to tak jak debilnym pomysłem jest jazda na skuterze bez uprawnień..wsiadają małolaty nie mające pojęcia o przepisach ruchu drogowego i są realnym i to ogromnym zagrożeniem dla wszystkich kierowców i nie tylko. Tu pomysł jest dobry, ale jak pisał wcześniej Miro..karencja powinna być co najmniej 5 lat posiadania prawa jazdy. Wówczas taki delikwent zna się na prawie ruchu drogowego i stwarza mniejsze zagrożenie...<br><hr>KP
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 14:14

Komentatorzy napisał(a):Jakie polcacie motocykle do 125 cm3 i 15 KM?<br><hr>kkk<br>
jak 15 KM to np yamaha yzf-125 v-maks ok 120 km/h , aprilia rs4 125 v-maks ok 120 km/h , a 125cm3 z większą mocą to : aprilia rs125 full seria ok 38 KM v-maks ok 170 km/h , cagiva mito ok 45 KM v-maks ok 190 km/h :D<br><hr>zmotoryzowany
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 14:38

A co z tymi co mają już B przez 3 lata i zrobili sobie prawko A1 ????? Do kogo zwrócić sie po hajs???? Pojeba*e państwo. <br><hr>a.j
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 14:57

Komentatorzy napisał(a):Jakie polcacie motocykle do 125 cm3 i 15 KM?<br><hr>kkk<br>
Komentatorzy napisał(a):jak 15 KM to np yamaha yzf-125 v-maks ok 120 km/h , aprilia rs4 125 v-maks ok 120 km/h , a 125cm3 z większą mocą to : aprilia rs125 full seria ok 38 KM v-maks ok 170 km/h , cagiva mito ok 45 KM v-maks ok 190 km/h :D<br><hr>zmotoryzowany <br>
a skad info ze ma byc do 15KM? nigdzie tego nie widze.<br><hr>mikus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 14:58

Komentatorzy napisał(a):A co z tymi co mają już B przez 3 lata i zrobili sobie prawko A1 ????? Do kogo zwrócić sie po hajs???? Pojeba*e państwo. <br><hr>a.j<br>
Pojeba...e państwo składa się z takich Polaczków jak Ty. Dlatego jest pojeb...e.<br><hr>Qba
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:00

A jakiej karze będzie podlegała osoba zatrzymana na 125, której np. do tych 3 lat będzie brakowało 2 - 3 miesięcy? Nigdzie nie mogę znaleźć ustawy.<br><hr>lemon
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:01

To ja sie pytam gdzie udogodnienia dla posdiadaczy kat .A ?? Ja posiadam prawko na A a nie mam na B. Czemu nie moge jezdzic samochodem z max predkoscia 150 km/h i pojemnoscia do 1L ?? 125 w 2T wyciaga kilka sekund do setki i vmax 150-160 lol. Czemu ja nie moge jezdzic samochodem a ktos moze motocyklem nie posiadajac uprawnien na dana kategorie? <br><hr>Trojan86
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:02

Komentatorzy napisał(a):A jakiej karze będzie podlegała osoba zatrzymana na 125, której np. do tych 3 lat będzie brakowało 2 - 3 miesięcy? Nigdzie nie mogę znaleźć ustawy.<br><hr>lemon<br>
takiej jak kazdej innej osobie prowadzacej bez uprawnien :P czemu tu mialoby byc cos inaczej?<br><hr>mikus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:07

Czytam te komentarze i oczom nie wierze. Głupie, zawistne i tępe Polaczki. Masakra. W pełni zasługujemy na to co mamy.<br><hr>AS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:08

Komentatorzy napisał(a):Idiotyczny pomysł aby dać zgodę tylko do 125 cm3. Tak jak pisali już wyżej polak potrafi ominąć i 15KM ze 125 cm3 to nie problem. Lepiej niech wydłużą okres karencji np. do 5 lat dla mających prawko B i dopiero na motocykl bez ograniczeń mocy i pojemności. A jeśli chcesz wcześniej niż po 5 latach jeździć na motorze to prawko A zrób i po sprawie. Ale przecież taką świetną rzecz wymyślili nasi posłowie - zajebistą. Będzie więcej organów z młodych ludzików, a to też większa szansa na export takowych za grubą kasę.
I wszyscy zadowoleni oprócz rodziców młodych chłopaczków którzy właśnie dosiądą taką 15 konną maszynę (w cudzysłowiu oczywiście) a potem płacz. Autor powyższego artykułu w ostatnim zdaniu prawie po d*** całuje za takie świetne rozwiązanie. No, no pogratulować jeśli tak myśli większość polaków.....bravo!<br><hr>Miro<br>
W pełni się zgadzam, ja też już widzę tą tragedię i płacz rodziców tych młodych chłopaczków, którzy mają po min. 21 lat (bo tak przepisy mają stanowić, min. 3 lata prawo jazdy B a te jak wiemy uzyskać można w wieku 18lat), widzę już ten siejący się las trupów i tych dwudziestoparolatków, którzy na parkingu pod Biedronką ścigają się na swoich przeszybkich maszynach o kosmicznej pojemności 125 ccm lub przegazowujących swoje mechaniczne potwory pod balkonami biednych śpiących ludzi o 2:00 w nocy. Tak, osoby w tym wieku nie mają co robić tylko uskuteczniać gimnazjalne zabawy.
Zresztą pragnę przypomnieć, że do 2013 roku kurs na prawko A i egzamin polegał w głównej mierze na kręceniu kretyńskich manewrów na placu o wcześniejszych latach nie wspomnę. Duża część z nas uczyła się na żywym organiznie tzn. jazda bez prawka, nie majac czesto gęsto żadnego innego papieru. I co żyjemy, debil to i 50 się zabije więc nie płaczcie tylko się cieszcie, że jest taka możliwość im więcej kierowców samochodów z tego skorzysta tym lepiej bedzie dla nas, napewno wtedy zrozumieją, że moto to tez pełnoprawny uczestnik ruchu drogowego. Pozdro do zobaczenia w trasie<br><hr>Toop
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:09

Pomysł byłby dobry gdyby te osoby choć raz wcześniej przejechały motorem podczas zdawania na prawo jazdy. "Małolaty" które zdawały w ośrodkach szkoleniowych na kartę motorowerową były znacznie lepiej przygotowane niż osoby które jeździły na dowód skuterem z TESCO. Teraz można sobie wyobrazić 21 latka który zadowolony kupuje motor (bo na skuterze to wiocha trochę się pokazać) i myśli: Kupię jakiś tani motor to w korkach nie będę stał i wyrwe parę lasek. Czy osobę starszą która nigdy wcześniej nie jeździła motocyklem i dużo trudniej się nauczyć i orientować na drodze.
Poza tym ośrodki szkolenia też na tym cierpią..
Podsumowując, teraz możemy czekać na filmiki na yt co ludzie potrafią na 125 jak je tuningować i kamery GoPro na kaskach jak omijają korki na kole (y)<br><hr>kb
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:30

Prośba do redakcji. Skończcie wypisywać te durne tytuły artykułów rodem z onetu czy interii. Nie pierwszy raz to widać na Waszym portalu.
Jakie bez prawa jazdy? Jakie legalnie? Wiem, że wiele osób tutaj się domyśla o co chodzi, ale udostępnione na facebooku sieje zamęt. Nie bez prawa jazdy, bo po 3 latach posiadania kat. B, a to znaczna różnica. Już na pewno nie legalnie.
Pozdrawiam<br><hr>Gojus_96
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:33

Komentatorzy napisał(a):Prośba do redakcji. Skończcie wypisywać te durne tytuły artykułów rodem z onetu czy interii. Nie pierwszy raz to widać na Waszym portalu.
Jakie bez prawa jazdy? Jakie legalnie? Wiem, że wiele osób tutaj się domyśla o co chodzi, ale udostępnione na facebooku sieje zamęt. Nie bez prawa jazdy, bo po 3 latach posiadania kat. B, a to znaczna różnica. Już na pewno nie legalnie.
Pozdrawiam<br><hr>Gojus_96<br>
popieram<br><hr>mikus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:34

Komentatorzy napisał(a):To ja sie pytam gdzie udogodnienia dla posdiadaczy kat .A ?? Ja posiadam prawko na A a nie mam na B. Czemu nie moge jezdzic samochodem z max predkoscia 150 km/h i pojemnoscia do 1L ?? 125 w 2T wyciaga kilka sekund do setki i vmax 150-160 lol. Czemu ja nie moge jezdzic samochodem a ktos moze motocyklem nie posiadajac uprawnien na dana kategorie? <br><hr>Trojan86<br>
bo nie umialbys zaparkowac i oblugiwac klimy :D<br><hr>mikus
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:39

Komentatorzy napisał(a):Prośba do redakcji. Skończcie wypisywać te durne tytuły artykułów rodem z onetu czy interii. Nie pierwszy raz to widać na Waszym portalu.
Pozdrawiam<br><hr>Gojus_96<br>
Czy Ty potrafisz czytać ze zrozumieniem? "bez prawa jazdy na motocykl" - chyba nie jest jednoznaczne "bez jakiegokolwiek prawa jazdy". Czepianie się o pierdoły.<br><hr>Sebastian
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 15:50

co żal dupe ściska, bez jaj. To chyba piszą tylko ci co robili prawko niedawno i wybulili kasę, albo jakieś zawistniaki.
Super droga do popularyzacji motocykli. Do tego ktoś kto ma ochotę zacząć, zrobi to właśnie od tej 125tki na prawku B, zobaczy co i jak, zdobędzie pierwsze szlify i jak się wciągnie to juz z doświadczeniem podejdzie do kursu na A. Do tej pory jest tak, że np filigranowa laska przyjdzie na kurs i pierwszy jednoślad na jaki siada to Gladius. Ani się nie nauczy jeździć, co najwyżej może się zrazić. Dobry ruch!<br><hr>lex
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 16:04

Komentatorzy napisał(a):To ja sie pytam gdzie udogodnienia dla posdiadaczy kat .A ?? Ja posiadam prawko na A a nie mam na B. Czemu nie moge jezdzic samochodem z max predkoscia 150 km/h i pojemnoscia do 1L ?? 125 w 2T wyciaga kilka sekund do setki i vmax 150-160 lol. Czemu ja nie moge jezdzic samochodem a ktos moze motocyklem nie posiadajac uprawnien na dana kategorie? <br><hr>Trojan86<br>
Z bardzo prostego powodu. To kategoria B jest wyższą kategorią niż A więc w dół możemy zejść ale w górę to nie zbyt iść. Ogarnąć motor 125 gdy już się jeździ samochodem nie jest wielki problem. Ale osobę mającą A wpuścić do samochodu... :) Sam sobie odpowiedz...<br><hr>pv
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 16:16

Komentatorzy napisał(a):Pomysł byłby dobry gdyby te osoby choć raz wcześniej przejechały motorem podczas zdawania na prawo jazdy. "Małolaty" które zdawały w ośrodkach szkoleniowych na kartę motorowerową były znacznie lepiej przygotowane niż osoby które jeździły na dowód skuterem z TESCO. Teraz można sobie wyobrazić 21 latka który zadowolony kupuje motor (bo na skuterze to wiocha trochę się pokazać) i myśli: Kupię jakiś tani motor to w korkach nie będę stał i wyrwe parę lasek. Czy osobę starszą która nigdy wcześniej nie jeździła motocyklem i dużo trudniej się nauczyć i orientować na drodze.
Poza tym ośrodki szkolenia też na tym cierpią..
Podsumowując, teraz możemy czekać na filmiki na yt co ludzie potrafią na 125 jak je tuningować i kamery GoPro na kaskach jak omijają korki na kole (y)<br><hr>kb<br>
Przestańcie robić z jazdy motocyklem (nie piszę tu o motocyklach wymagających wyższych umiejętności) a w tym przypadku 125 - jakoś mega umiejętność. Nasi ojcowie kupowali motocykl i jeździli, w innych krajach szczególnie południowych też jest podobna sytuacja. A u nas to niby jakaś wiedza w tajemna. Jeżeli ktoś jeżdzi autem to ma jakieś pojęcie o ruchu drogowym. A sama jazda 125 nie jest skomplikowana pojmują to nawet dzieci. Oczywiście że należy się szkolić nawet jeżdżąc na skuterze, tego nigdy za dużo - ale te wszystkie szkoły na prawo jazdy - to większości i tak nie uczą jak jeździć tylko zdać - to dopiero szkolenia doszkalające i doświadczenia dają możliwość bezpiecznego poruszania się po drogach. Dlatego ja uważam że to dobry ruch, czym więcej ludzi zacznie jeździć na moto tym lepiej - oczywiście nie wszyscy do tego się nadają ale to już inna kwestia <br><hr>motorek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 16:31

Sądzę, że jesteś zawistnym polaczkiem. Przez takich ludzi jak ty Polska jest mocno upierdliwym krajem do życia. Każdy każdemu coś chce zabraniać, a jednocześnie większość ludzi kradnie, śmieci po ulicy, łamie przepisy drogowe, oszukuje pracodawcę, sąsiadów i skarbówkę albo chodzi na lewizny. I to począwszy od sprzątaczki, a skończywszy na ministrach.
Dla formalności: 125ccm w dwusuwie ma ok. 30-40 KM. Uprawnienia mają być równoważne z A1, czyli do 15 KM.<br><hr>MAH
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 16:37

Komentatorzy napisał(a):A co z tymi co mają już B przez 3 lata i zrobili sobie prawko A1 ????? Do kogo zwrócić sie po hajs???? Pojeba*e państwo. <br><hr>a.j<br>
A kto dorosły robi A1? Jest ono potrzebne chyba tylko 16-latkom. BTW, gadasz tak samo jak ludzie, którzy pokończyli nic nie warte studia, które dawały jakieś tam uprawnienia, a potem uprawnienia nie były już potrzebne. Polska jest krajem kretyńskich zezwoleń i koncesji. Czas przejść na system odpowiedzialności za czyny, a nie iść w dupochrony w postaci kolejny papierków.<br><hr>MAH
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości

na górê