[skutery] Tuning skutera
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Gaznik 19mm to duzego cylindra 70ccm 80 a tak dziura na gaznik w oryginalnym jest 12.5 wiec jak wstawisz 19 to moze byc nawet gorzej pozdro<br><hr>DecykKomentatorzy napisał(a):mam pytanie czy mają seryjny cylinder przy skuterze mogę mu wstawić gaźnik 19mm Naraku performance??, czy polepszy to moje osiągi czy pogorszy??<br><hr>Ma@@@<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
spierdalaj lachociagu!!<br><hr>morisKomentatorzy napisał(a):Witam. Mam Magnusa Solatio. Jakie muszę do niego dobrać rolki aby zwiekszyć v-max i przyspieszenie??? Proszę o pomoc. Mój kontakt gg 10713882. Z góry dziękuje<br><hr>Emil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
pirścienie napewno tak bo zmienia się średnica tłoka natomiast wału, łożyskk jak i głowicę możesz śmiało pozostawić z 50cc, wszystko do brze współgra nie jest konieczna wymiana tych elementów które wymieniłeś, wystarczy wyregulować gażnik i w drogę.TOM<br><hr>TOMKomentatorzy napisał(a):mam pytanie... jesli zmienił bym cylinder w skuterze o pojemnosci 50ccm na cylinder 80ccm to czy musiał bym zmienic wał tłokowo korbowy i pierscienie???<br><hr>Artur<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam , mam peugeota iron-x ... wszystko fajnie idzie 80 ale co zrobic zeby szybciej sie zbieral ? odpiszcie<br><hr>Iron-xKomentatorzy napisał(a):Pasek kevlarowy - najwieksza sciema w tuningu skuterów. Nie rozciąga się, robi rowki na wariatorze, przy lepszym tuningu pali sie do 500-1000km... Lepiej kupic pasek polini race, zwykly wzmocniony, pojezdzi o wieeele dłuzej i nie robi rowków. Do cylindra klasy sport nie trzeba zmieniac wału ani łozysk.<br><hr>Manul<br>Komentatorzy napisał(a):A NIE LEPIEJ ZASTOSOWAĆ WZMOCNIONE KOŁO PASOWE I WARIATOR, NP POWLEKANY LEKKĄ WARSTWĄ NIKASILU, I WTEDY PASEK KEWLAROWY JEST IDEALNYM ROZWIĄZANIEM, WIĘKSZA MOC PO PROSTU<br><hr>GEORGE<br>Komentatorzy napisał(a):możę tak zrobie<br><hr>romet777<br>Komentatorzy napisał(a):elo, mam malaguti f15 firefox z 2000r. chce w nim troche zmienić visual, co proponujecie małym kosztem ale efektownie oczywiście?<br><hr>Jeyson<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mam Pytanko
Jeśli Wyminie Cylinder Na 60 ccm To Musze Wymienac Moduł Na Odblokowany a co za tym idzie to muszę tez wyemianc łożyska i wał na wzmacniane (sportowe). Czy nie muszę wymienac madołu czy da se seryjny rade z 60 ccm ?<br><hr>Keeway Hurricane
Jeśli Wyminie Cylinder Na 60 ccm To Musze Wymienac Moduł Na Odblokowany a co za tym idzie to muszę tez wyemianc łożyska i wał na wzmacniane (sportowe). Czy nie muszę wymienac madołu czy da se seryjny rade z 60 ccm ?<br><hr>Keeway Hurricane
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
halloKomentatorzy napisał(a):dokładnie jak tu mam zrobione moto ;d lekko 110-120 lece..na koło staje bez problemu dodałem jescze do przodu radialnie mocowane hamulce...;D wiec domyslcie sie co to moje cudenko robi..... srednio co 2 miesiaca opone z tył wymieniem...lubie sobie po freestylowac + stunt pozdrawiam<br><hr>Macieksm<br>
co lub gdzie tak zamieszales ze to tak leci??????
ODP: NA <a href="http://www.fila8888" target="blank" class="link">www.fila8888</a>@web.de
hetnie zamieszam tesz tak.....

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak chcesz żeby skuter był szybszy to daj cięższe rolki niż masz, ale stracisz na przyśpieszeniu.. Czym lżejsze rolki lepsze przyspieszenie, gorsza prędkość. Czym cięższe to na odwrótKomentatorzy napisał(a):Panowie, mam pytanie. Nie mam już blokad na wariatorze, ani tłumiku, a mój TGB nadal osiąga prędkość 50 km/h ;|. Jeśli zdejmę blokadę z modułu to czy będzie to miało jakiś negatywny skutek? Jak dobrać rolki, by mój skuter był choć trochę szybszy? A, no i mój tłumik jest strasznie dziwny, wygląda na jakaś spartoloną samoróbkę, jego kolanko jest pospawane z dwóch Bóg wie skąd wziętych rurek. Myślicie, że może to źle wpływać na osiągi?
Proszę o pomoc! Mój GG: 296685 (często na niewidoku.) Z góry dzięki za pomoc<br><hr>brX<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
to co ty zrobiłeś ze tyle leci <br><hr>borynaKomentatorzy napisał(a):dokładnie jak tu mam zrobione moto ;d lekko 110-120 lece..na koło staje bez problemu dodałem jescze do przodu radialnie mocowane hamulce...;D wiec domyslcie sie co to moje cudenko robi..... srednio co 2 miesiaca opone z tył wymieniem...lubie sobie po freestylowac + stunt pozdrawiam<br><hr>Macieksm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Komentatorzy napisał(a):to co ty zrobiłeś ze tyle leciKomentatorzy napisał(a):dokładnie jak tu mam zrobione moto ;d lekko 110-120 lece..na koło staje bez problemu dodałem jescze do przodu radialnie mocowane hamulce...;D wiec domyslcie sie co to moje cudenko robi..... srednio co 2 miesiaca opone z tył wymieniem...lubie sobie po freestylowac + stunt pozdrawiam
Naklejki mocy...

A na poważnie to licznik mu na pewno zawyża prędkość o jakieś 20 km/h, ale ~95 km/h jak na sedes to i tak dużo...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
mowisz ze ten kabelek rożowy w thunderze jest z lewej strony?a ja myslałem ze po prawej...i jeszcze w niktorych nie ma tego ''zawirowacza'' np.jest w ZIPP VAPOR<br><hr>MaroKomentatorzy napisał(a):elo mam skuter thunder marki baotian hinskie czy koreanskie dzieło. nie wiem jak zdjąć blokady i prosze o jakiś opis czy czy zdjęcia gdzie one sa i jak je zdjąć . piszcie na poczte. adres: caro_93@o2.pl<br><hr>karol2208<br>Komentatorzy napisał(a):różowy kabel od dci trzeba ko przeciąc zawirowywacz spalin trzeba go wyciąc prz samym kolanku,gumowa rurka w środku filtra powietrza,może też śrubka w gażniku i to wszystko<br><hr>Hipolfs<br>Komentatorzy napisał(a):też mam taki i w nim po pierwsze nie ma zawirowywacza a po drugie wszystkie kable do modułu są czarne i też mam problem... jak by ktoś mógł pomóc to poprosze<br><hr>sławko<br>Komentatorzy napisał(a):wszyscy niestety nie macie racji zawiwywacza nie ma , a blokady znajduja sie po koleji po pierwsze rozowy kabelek w thunderze widac go przy silniku po stronie kopniaka po lewej stronie jest w czarnej obrubce nalezy go przeciac lub odlaczyc ,druga blokada jest w filtrze nalerzy rozkrecic filtr i zdjac rurke uwaga skuter moye sie dlawic po ydjeciu rurki jeseli tak sie stanie naleyz yaloyzc ja spowrotem , nastepna blokada jest ylota srobka w gayniku dostajemz sie do niej pryey kufer pod klapa pod tzm jest metalowe denko naleyz je odkrecic w nim jest nasya ylota srobka wzkrecamz ja i po sprawie , nastepna blokada to tulejka pod paskiem napedu,ostatnia blokada to filtr paliwa naleyz wzmienic na wieksy np.z malucha i to tyle (sorry za błędy ortograficzne)<br><hr>Pene<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mowisz ze ten kabelek rożowy w thunderze jest z lewej strony?a ja myslałem ze po prawej...i jeszcze w niktorych nie ma tego ''zawirowacza'' np.jest w ZIPP VAPOR<br><hr>MaroKomentatorzy napisał(a):elo mam skuter thunder marki baotian hinskie czy koreanskie dzieło. nie wiem jak zdjąć blokady i prosze o jakiś opis czy czy zdjęcia gdzie one sa i jak je zdjąć . piszcie na poczte. adres: caro_93@o2.pl<br><hr>karol2208<br>Komentatorzy napisał(a):różowy kabel od dci trzeba ko przeciąc zawirowywacz spalin trzeba go wyciąc prz samym kolanku,gumowa rurka w środku filtra powietrza,może też śrubka w gażniku i to wszystko<br><hr>Hipolfs<br>Komentatorzy napisał(a):też mam taki i w nim po pierwsze nie ma zawirowywacza a po drugie wszystkie kable do modułu są czarne i też mam problem... jak by ktoś mógł pomóc to poprosze<br><hr>sławko<br>Komentatorzy napisał(a):wszyscy niestety nie macie racji zawiwywacza nie ma , a blokady znajduja sie po koleji po pierwsze rozowy kabelek w thunderze widac go przy silniku po stronie kopniaka po lewej stronie jest w czarnej obrubce nalezy go przeciac lub odlaczyc ,druga blokada jest w filtrze nalerzy rozkrecic filtr i zdjac rurke uwaga skuter moye sie dlawic po ydjeciu rurki jeseli tak sie stanie naleyz yaloyzc ja spowrotem , nastepna blokada jest ylota srobka w gayniku dostajemz sie do niej pryey kufer pod klapa pod tzm jest metalowe denko naleyz je odkrecic w nim jest nasya ylota srobka wzkrecamz ja i po sprawie , nastepna blokada to tulejka pod paskiem napedu,ostatnia blokada to filtr paliwa naleyz wzmienic na wieksy np.z malucha i to tyle (sorry za błędy ortograficzne)<br><hr>Pene<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moim zdaniem jak bedziesz go szanował i dobrze go dotrzesz tak jak trzeba to pozniej bedzie hulał tak jak trzeba...wiem bo mam takiego...i nie psuje sie...tylko pamietaj sznuj go i dotrzej dobrze bo te pirwsze km ja najwazniejsze..Komentatorzy napisał(a):elo mam skuter thunder marki baotian hinskie czy koreanskie dzieło. nie wiem jak zdjąć blokady i prosze o jakiś opis czy czy zdjęcia gdzie one sa i jak je zdjąć . piszcie na poczte. adres: caro_93@o2.pl<br><hr>karol2208<br>Komentatorzy napisał(a):ej czy thunder dobry jest
nie psuje sie bo mam zamiar go kupic ale niewiem czy dobry jest
<br><hr>:)<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam skuter lingben 50ccm chce go stuningowac co mam z nim zrobic zeby polepszyc osiagi prosze o szczera odpowiedz <br><hr>fan 2 kolek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam rometa safari wymieniłem cylinder gażnik rolki ale słabo mi idzie vmax to 80km/h czy tłumik sprtowy i filter stoszkowy coś mi da .prosze o pomoc7190768muj nr gg pisz jak coś<br><hr>motocyklista
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam skutera kingway lece 70 nim ale chcem troche szybciej niewiem co zrobic szlyszalem ze mozna iglice zpilowac i gdzie sa wnim jakies blokady<br><hr>maniekKomentatorzy napisał(a):dokładnie jak tu mam zrobione moto ;d lekko 110-120 lece..na koło staje bez problemu dodałem jescze do przodu radialnie mocowane hamulce...;D wiec domyslcie sie co to moje cudenko robi..... srednio co 2 miesiaca opone z tył wymieniem...lubie sobie po freestylowac + stunt pozdrawiam<br><hr>Macieksm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam skutera kingway lece 70 nim ale chcem troche szybciej niewiem co zrobic szlyszalem ze mozna iglice zpilowac i gdzie sa wnim jakies blokady<br><hr>maniekKomentatorzy napisał(a):dokładnie jak tu mam zrobione moto ;d lekko 110-120 lece..na koło staje bez problemu dodałem jescze do przodu radialnie mocowane hamulce...;D wiec domyslcie sie co to moje cudenko robi..... srednio co 2 miesiaca opone z tył wymieniem...lubie sobie po freestylowac + stunt pozdrawiam<br><hr>Macieksm<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Se *** wstaw silnik lepszy młocie pierd***<br><hr>Malagutif10StuntKomentatorzy napisał(a):dokładnie jak tu mam zrobione moto ;d lekko 110-120 lece..na koło staje bez problemu dodałem jescze do przodu radialnie mocowane hamulce...;D wiec domyslcie sie co to moje cudenko robi..... srednio co 2 miesiaca opone z tył wymieniem...lubie sobie po freestylowac + stunt pozdrawiam<br><hr>Macieksm<br>Komentatorzy napisał(a):mam skutera kingway lece 70 nim ale chcem troche szybciej niewiem co zrobic szlyszalem ze mozna iglice zpilowac i gdzie sa wnim jakies blokady<br><hr>maniek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl