[Aktualności] Maciek Zientarski walczy o
Proponuję Polsce uznać jazdę w terenie zabudowanym z prędkoścą większą niż 120 km/h jako przestępstwo, a najgorsze jest to że on jest przestępcą bo zabił... nikt nie próbuje z niego robić przestępcy, on sam się nim zrobił...<br><hr>STOP WARIATOM DROGOWYMKomentatorzy napisał(a):Bo co????? Bo Ferrari ??? Bo za szybko??? Bo Zientarski ???? A jakby to byl wasz syn i za szybko i w Oplu to wszystko ok??? A może trochę was to uwiera ,ze można sobie tak poprostu zapierdzielać fajną furą nocą po mieście,czego i państwu życzę. A wypadki ? Są i zawsze byly ! I każdy z nas ma tego świadomość i wie że ryzykuje.Robicie z chłopaka przestępcę , chociaż ucierpial na tym tylko on i pasażer.I nikt więcej !!!!<br><hr>Skalpel<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
I sprawiedliwości naturalnie...<br><hr>STOP WARIATOM DROGOWYMKomentatorzy napisał(a):Panowie i Panie z calym szacunkiem jest to wielka tragedia dla rdziny zmarlego oraz dla rodziny drugiego poszkodowanego i skaldam wyrazy wspolczucia, bo sam w pazdzierniku roku ubieglego prezywalem wypadek samochodowy mojego brata (auto zaliczylo szkode calkowita, brat wyladowal w szpitalu, na szczescie wyszedl z tego calo, bez kalectwa a co najwazniejsze przezyl....jakim cudem niewie tego nikt),wiec potrafie wczuc sie po czesci w sytuacje bliskich obu Panow. Natomiast spojrzcie na sprawe obiektywnie, w takim msc taka predkosc ??? taki kierowca ??? czlowiek, ktory promuje w mediach nezpieczna jazde ??? Jest to niestety fatalny blad Pana Zientarskiego, ktory przecenil swoje umiejetnosci i mozliwosci auta !!! bo za przeproszenie na prostej nawet malpa gazu dac potrafi.... Zientarski mial mozliwosci, by pojechac tym autem, gdzie kolwiek, na zamkniete lotniska, na tor do Poznania, juz nawte gdyby wybral siekierki, potrafilbym to jakos przyjac.... Sam nie raz amie przepisy ruchu drogowego, sam czesto przeginam pale z predkosciami... Jazda autem zarowno jak i motocyklem z predkosciami powyzej 200km/h nie jest mi obca, ale na Boga tzreba wiedziec gdzie pocisnac mozna !!! Nie sadze by dla Zientarskiego problemem bylo by pojechanie na jakis zamkniety teren, by wyprubowac maszyne, bo legitymacja dziennikarska, twarz zlowieka z medio otwiera wiele bram... I patrzac na to w jaki sposob doszlo do wypadku, w jakim msc i kto jechal autem-z calym szacukiem dla obu Panow-nie dokonca wierzyc mi sie chce w to, ze ich umysly nie byly zmacone zlymi mylami tylko czyms co sprawia, ze czujemy sie bogiem...byc moze jestem w bledzie, bo moze na chwile ich tylko poniosly emocje...wiem jedno prawdy nikt nigdy sie nie dowie, a to przykre zdarzenie niech bedzie przestroga dla wszytskich piratow drogowych, ktorzy nie potrafia ocenic sytuacji na drodze, oraz dla wszystkich tych, ktorzy wsiadaj za fajere pod wplywem wszelkiego rodzaju srodkow oduzajacych!!! ...bo czasu nikt nigdy nie cofnie... Tego zycze i sobie i Wam. Dla rodzin jeszcze raz wyrazy wspolczucia i powrotu dla zdrowia Panu Zientarskiemu !!!<br><hr>scigant<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No tak - znam ja takich - auto kupuje tato, ubezpieczenie płaci tato etc. Pewnie gdyby ten co to napisał miał bogatego ojca broniłby ZIentarskiego. Właśnie z powodu taty napiszą ze to nie on prowadził - tamten już się nie wytłumaczy bo nie żyje. Pieniądze taty zrobią jeszcze wiele - zobaczycie! Mając kasę nie trzeba być odpowiedzialnym - przecież szystko można kupić nie?<br><hr>FirestarterKomentatorzy napisał(a):... Bo potrzebne mu było auto za 500 tys zł. Ludzie z dochodem tysiąc zł miesiecznie nie mają co do garczka włożyć a ten kupuje auto i szaleje. Nie ma Boga? Czasem się o pokorę upomina jak w środę o 22.<br><hr>Paweł z Wawy<br>Komentatorzy napisał(a):Ty debilu człowiek jest w stanie krytycznym a ty wypisujesz taki głupoty. Wstrzymaj się z osądami do momentu , aż dojdzie do siebie. (ty na pewno nigdy nic głupiego nie zrobiłeś? ). A jak jesteś pierdoła i nie masz łba do pieniędzy to twój problem....<br><hr>Burza<br>Komentatorzy napisał(a):Nie łba do pieniędzy tylko znanego tatkę - faktycznie nie mam! Nie mam taty co by mnie wypromował matołku ! Takiś cwaniak a pewnie pracujesz u ojca i w życiu nic nie zrobiłeś frajerze sam tylko tata wszystko za ciebie<br><hr>Paweł z Wawy<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tak, szybkiego powrotu do zdrowia i sprawiedliwego osądzenia, Maćku...<br><hr>STOP WARIATOM DROGOWYMKomentatorzy napisał(a):tak naprawde to szkoda tylko ze niektorzy przed napisaniem swojego wywodu tutaj nie pomysleli 2 razy, bo powiem szczerze ze czlowiek ktory wykazuje chocby minimum ludzkich odruchow i wspolczucie z cala pewnoscia nie nazwalby Macka debilem czy dresiarzem. Wypadki sie zdarzaja i zwiazane sa nie tylko z zachowaniem kierowcy, ale zaleza tez od calej masy innych czynnikow. Tak naprawde wiemy w tej sprawie bardzo malo, tylko tyle ile podali w relacjach w TV, co z tego jest prawda a co nie na razie jest nie do rozstrzygniecia, proponowalbym niektorym tutaj troche przystopowac ze swoimi bardzo ostrymi ocenami, bo latwo jest kogos zkrytykowac i zwyzywac, ale znacznie trudniej jest takie slowa potem cofnac, a nawet jezeli sie to uda to jednak niesmak pozostaje. Rozumiem Macka mial pusta droge przed soba, byla pozna godzina, sportowe auto, co jak co, ale my motocyklisci powinnismy zrozumiec bo sami poruszamy sie na maszynach ktore wywoluja niesamowite emocje, kazdy z nas choc raz w zyciu odkrecil za mocno i zastanowil sie nad tym dopiero pozniej, nie usprawiedliwiam go bo zrobil blad straszny w konsekwencjach, tylko dlatego ze nie pomyslal wczesniej, ale wykazmy troche zrozumienia i wspolczucia, kto z nas nie popelnia bledow, tylko niektorzy maja pecha i ich bledy maja znacznie gorsze konsekwencje. Co do kary do dla tego chlopaka wystarczajaca kara (jezeli przezyje, a zycze mu tego z calego serca) bedzie swiadomosc ze przyczynil sie do smierci przyjaciela, a to jest 100x gorsze od dozywocia. Ja osobiscie w pierwszej chwili gdy uslyszalem o tym tragicznym newsie pomyslalem o tym jaka tragedie musza przezywac rodzina Macka i jego kolegi, do glowy mi nie przyszlo ze ktokolwiek moglby w takim momencie myslec o obrazaniu czy najezdzaniu na tego chlopaka. Pewne zachowania powinno sie dostosowac do wydarzen, a ta tragedia w chwili obecnej na pewno nie wymaga tak ostrych i co tu duzo mowic poprostu obrzydliwych i niesmacznych reakcji i krytyk. Mam tez pewien zal do redakcji scigacz.pl ktora nie wlaczyla sie dyskusji, przeciez znacie Macka i wiecie jakim jest czlowiekiem, na pewno zasluguje na to zeby go bronic przed banda zadnych krwi i zemsty ludzi ktorzy niezdolnych nawet do wspolczucia, prosilbym jednak abyscie zareagowali. Troche sie zawiodlem bo jednak poza krytycznymi uwagami samochodziarzy rowniez niektorzy motocyklisci wlaczyli sie do tej fali, dotychczas uwazalem ze jednak tworzymy w Polsce jakas "rodzine", spolecznosc i wzajemnie sie wspieramy, ale widocznie sprawa ma sie tak jak wszedzie w Polsce, czlowiek czlowiekowi wilkiem :/ smutne ale prawdziwe. I jeszcze ostatnia sprawa jezeli ktos nazywa wypadek samochodowy morderstwem, a kierowce morderca to powinien jak najszybciej zglosic sie do psychiatry, poprostu bardzo czesto wypadki sa nieszczesliwym zbiegiem okolicznosci. Co do tych 200 km/h, to policja opiera sie na zeznaniach swiadkow, nie biorac pod uwage ze przecietny obywatel polski g**no wie o motocyklach i sportowych samochodach, ci "swiadkowie" slyszac dziwiek motoru czy samochodu sportowego "przetwarzaja" go na dzwiek zwyklej osobowki (czyli jak przy tej samej predkosci, dajmy na to 100km/h osobowka ma od sporta dzwiek ciszy o polowe, to wedlug takiego "eksperta" ten drugi jedzie 200 km/h bo przeciez brzmi 2x glosniej od jakiegos tam lanosa czy fokusa) MACKU ZYCZE CI ZEBYS POWROCIL JAK NAJSZYBCIEJ DO ZDROWIA I JESTEM PEWIEN ZE KAZDY KTO JEST CHOC TROCHE W PORZADKU ZYCZY CI TEGO SAMEGO.<br><hr>4R8EN<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
TAK !!! Bo ma lepszą furę i do 50km/h w terenie zabudowanym jak może dodać sobie jeszcze 50 albo 100 to czemu on mi blokuje drogę, ten zły zawodowy kierowca !!!! Ja też jestem kierowcą i ubolewam nad tym jacy bezmyślni kierowcy jeżdżą w Polsce. A jak mi być chciał "maksiu" przypierdolić to bym ci oddał tak że byś się niepozbierał, STOP WARIATOM DROGOWYM<br><hr>STOP WARIATOM DROGOWYMKomentatorzy napisał(a):Jestem kierowca zawodowym CE. Czesto jezdze na trasie Lublin Warszawa i wiem jacy sa dzisiejsi kierowcy - nerwowi, narwani w szybkich samochodach, ktorym wydaje sie, ze droga jest zawsze szeroka a drzewa sa gumowe. Bede teraz okrutny ale powiem, ze jak ktos chce cisnac ile dala elektrownia to niech ode razu pojdzie na tory - przynajmniej nikt nie zginie. Zawsze jak jakas kur.. w resorku sie niecierpliwi jak jade w terenie zabudowanym i nie chce zjechac na margines to mam zamiar sie zatrzymac zaje.. takiemu debilowi. Wspolczuje rodzinie ofiar tego wypadku, ale jak tak mozna bylo zrobic? 200km/h!!!???? <br><hr>URME1<br>Komentatorzy napisał(a):Panie kierowco zawodowy CE : Szczerze odradzam wysiadania ze swojego tira w ww. okolicznościach . Może wyda się to panu dziwne ale ten "debil" też ma kilka poważnych powodów żeby panu przypierd.lić<br><hr>maks<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie, on dostanie wyrok bo zabił obca osobę a Otylia braciszka i jej tak nie poniosło jak Ziętarskiego... ona się rozbiła bo poprostu nie umie jeździć tylko pływać<br><hr>STOP WARIATOM DROGOWYMKomentatorzy napisał(a):Szkoda, ze nie mial Lambo, bo wtedy lecial by 300... Kreuja w tv swoj wizerunek jako przykladnych kierowcow, a teraz wyszlo szydlo z worka i pewnie dostanie zawiasy tak jak Otylia...<br><hr>Maciek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jarosław Zabiega to dziennikarz, który zmarł [*] A do tych co tak łatwo plują i rzucają w Zientarskiego kamieniami pytanie : Co robicie na stronie "Ścigacza" jeśli tacy święci jesteście i nie ponosi WAS fantazja+adrenalina ??? Maciek to nie gówniarz tylko ojciec i mąż, nie wiem co się stało i NIKT jeszcze nie zna przyczyn ani okoliczności więc dajcie sobie na wstrzymanie RODZINY czytają te wypociny....<br><hr>olga
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To nie tak , każdy lubi powarjowac swoją maszynąMamy tylko jeden problem -niemamy dróg ! ! a ze ferrari i 200km-h to tez nie jest za normalne ..biorąc oczywiście pod uwagę to ze sprawcą jest gość który publicznie przestrzegał ! testował ! itd. On wie najlepiej gdzie i kiedy mozna było sobie szybko pojeżdzić.Niby miał duze umiejętności (wątpie) Warszawa to nie tor F1 .<br><hr>Supermario
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Faceta poniosło i tyle. Wszystich nas czasami ponosi , tylko jeśli nam się uda cało wrócić to się do tego nie przyznajemy. Zginoł człowiek to jest największa tragedia dla rodziny i dla Macieja. Przypuszczam , że sam wolał by zginąć w tej sytuacji. Jeszcze wielu takich jeździ po drogach , takie jest życie. Bogu dzięki ,że nie najechał nikogo.<br><hr>moto Honda
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moderator jakiś tu jest ? IP tego gościa ?Komentatorzy napisał(a):Nie ważne ile jechał, czym jechał....Mackowi teraz jest potrzebne wsparcie fanów a nie zgryźliwe uwagi zreswztą nie na miejscu w takiej sytuacji<br><hr>karola_l<br>Komentatorzy napisał(a):jak to nie ważne ile jechał ? są przepisy i prawo !!!
fanów czego? piractwa ?<br><hr>co ?<br>Komentatorzy napisał(a):fanów PASJI!!!! ale ty chyba nie wiesz co to znaczy.<br><hr>pasjonatka<br>Komentatorzy napisał(a):pasjonato zasrany nie wiesz co to jest prawo
w ameryce takiego bohatera można zastrzelić, szkoda że u nas jeszcze nie<br><hr>policjant<br>Komentatorzy napisał(a):Jakoś dziwnie w tej Ameryce pare lat temu najlepiej sprzedawałasię HAYABUSA !!! <br><hr>Skalpel<br>Komentatorzy napisał(a):Aha - drogi panie policjancie muszę pana zmartwić . Codziennie jeżdżąc do pracy zapierdalam grubo ponad 200 na godz. i w dupie mam pana , pańskich kolegów i wasze przepisy odkąd zastrzeliliście mojego kumpla na juwenaliach w Łodzi. A zanim zaczniesz strzelać zastanów się ile razy twoi koledzy z łódzkiej drogówki wzięli odemnie łapówy , bo slyszałem że w tych twoich stanach za korupcję idzie sie siedzieć . Więc moze sam zrób sobie rachunek sumienia i nie machaj szabelką bo ktoś kiedyś ustawi cie do pionu cwaniaczku.Ps: Wy już nieraz daliście popis strzelania do ludzi .<br><hr>Skalpel<br>
przyznał sie do popełniania przestępstwa , donos do prokuratury dajcie <br><hr>policjant
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szkoda bryki szkod Macka <br><hr>wwwwwwwKomentatorzy napisał(a):maciek popelnil blad kazdemu zdarza sie przekroczyc predkosc szczczegolnie jak sie siedzi za kierownica takiej bryki czasu sie nie cofnie kondolencje dla rodziny zmarlegio powrotu do zdrowia dla macka i chwili refleksji dla szybko jerzdzacych starajmy stworzyc imprezy na ktorych mozemy sobie poszalec lotniska itp policja i straz napewno nam w tym pomoga a ocalimy wiele zyc zarowno swoich jak i innych<br><hr>stefan bmw<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma co się rozczulać złamał przepisy, zabił pasażera do tego kolege, stworzył zagrożenie na drodze. Postawić zarzuty i ukarać. To dorosły człowiek i niech odpowiada za swoje czyny jak każdy. <br><hr>nikt
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Szkoda ze mamy tak malo torow wyscigowych na ktorych moznaby bylo sie wyszalec.... wtedy byc moze do tego by nie doszlo...
<br><hr>forester

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Do szaleństw są stare lotniska, tory testowe i wyścigowe a nie drogi publiczne<br><hr>G.P.Komentatorzy napisał(a):To nie tak , każdy lubi powarjowac swoją maszynąMamy tylko jeden problem -niemamy dróg ! ! a ze ferrari i 200km-h to tez nie jest za normalne ..biorąc oczywiście pod uwagę to ze sprawcą jest gość który publicznie przestrzegał ! testował ! itd. On wie najlepiej gdzie i kiedy mozna było sobie szybko pojeżdzić.Niby miał duze umiejętności (wątpie) Warszawa to nie tor F1 .<br><hr>Supermario<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Uszanujmy to co się stało i nie zwalajmy winy na Maćka,bo w każdym z nas tkwi szaleniec i my go nie zauważamy. Nie dołujmy rodzimy Maćka swymi brutalnymi komentarzami. Proponuje pisać o Maćku dobre słowa i trzymać za niego kciuki by wyszedł z tego. Pewno tak szybo się nie otrząśnie z tego bo zabił kolegę i trudno będzie mu spojrzeć o oczy jego rodzinie.<br><hr>paki
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sprwiasz przykrość wszystkim Dominikom IDIOTO . Każdy powinien znać pewne możliwości wydarzeń , zwłaszcza jeśli chodzi o polskie drogi , czasami jednak ponosi fantazja , auto z marzeń kumpel u boku wiec przed siebie ile koników pod maska .... nawierzchnia niestety zupełnie realna , zabrakło trzezwosci osądu . Oczywiście ze dobrze , ze nie zginął jakiś "postronny obserwator" o ile takim nie można uważać pana Zabiege ,ale to tragedia , głośniejsza przez osoby w niej uczestniczące ale tragedia. Teraz niech ktoś mi odpowie kto jest większym hipokrytom firma ferrari która wypuszcza do użytku ulicznego samochody które są zdolne złamać wszystkie ograniczenia prędkości w kilka sekund czy może , urzędnicy którzy stwierdzają , ze znaki wystarcza , bo ja znam kilka ulic z nawierzchnia mi dziuro-asfaltowymi w centrum polski które dodatkowych oznaczeń nie maja , a nikt na nich nie zginął tylko dla tego że trudno wypróbować na nich możliwości roweru nie mówiąc o czymś bardziej skomplikowanym mechanicznie . Panie Zientarski jedna ofiara to i tak znacznie za dużo , niech pan przeżyje .<br><hr>mephistophelesKomentatorzy napisał(a):dobrze ze zginął jeden a drugi do konca zycia na wózku powinien jezdzic zeby nie wsiadł za kółko dobrze ze tak sie stało nie zgineły dzieci ani inne osoby.hehe<br><hr>dominik<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Drody Państwo. stan dróg to jedno. ograniczenie prędkości to drugie. to że Maciek Zientarski jest tylko człowiekiem to trzecie.
jechał 200 km na drodze z ograniczeniem do 50. wiedział że droga jest fatalna. zabił kolegę. z czystej głupoty. faktycznie - jest tylko człowiekiem. to ja jestem tylko człowiekiem i też sie zawinę na jakimś słupie, bo przepisy drogowe są po to żeby je łamać, a mój wspaniały samochód nie może normalnie się poruszać po drodze.
<br><hr>gość.
jechał 200 km na drodze z ograniczeniem do 50. wiedział że droga jest fatalna. zabił kolegę. z czystej głupoty. faktycznie - jest tylko człowiekiem. to ja jestem tylko człowiekiem i też sie zawinę na jakimś słupie, bo przepisy drogowe są po to żeby je łamać, a mój wspaniały samochód nie może normalnie się poruszać po drodze.
<br><hr>gość.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zgadzam sie w 100% . Człowiek kupuje sobie auto które daje możliwość a tu nie ma gdzie sie sprawdzić. Gadanie ze jechał za szybko nic już nie zmieni, z reszta kto z nas mając dobry samochód nie "przyciśnie"... Wiem jak wygląda stan tej dogi -TRAGICZNIE i to nie pierwszy wypadek w tym miejscu :/ ... ile jeszcze osób musi zginąć żeby zrobili z tym porządek.<br><hr>ms.xKomentatorzy napisał(a):Szkoda ze mamy tak malo torow wyscigowych na ktorych moznaby bylo sie wyszalec.... wtedy byc moze do tego by nie doszlo...<br><hr>forester<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl