[biblioteka] Rykoszetem w motocyklistów - e-myto w...
[biblioteka] Rykoszetem w motocyklistów - e-myto w...
Dyskusja na temat: Rykoszetem w motocyklistów - e-myto w praktyce
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Rykoszetem w motocyklistów - e-myto w praktyce
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Rykoszetem w motocyklistów - e-myto w praktyce
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
No i bardzo dobrze. Jak sie ma na Land Cruisera i quada z przeczepkÄ… to pare dyszek na podatek tez sie znajdzie.<br><hr>Lewak
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Skończy się na tym, że większość ruchu przeniesie się na drogi wojewódzkie. Przykład z Krakowa do Częstochowy. Zamiast jechać DK94 przez Olkusz i przed Dąbrową Górniczą zjechać na S1 a później na DK1 jak przecież można przejechać DK79 (nieobjętą chyba opłatami) do Trzebinii. Tam odbić na DW791 na Olkusz i następnie jechać tą drogą aż do samych Wanat, które oddalone są od Częstochowy o kilka kilometrów. To jest tylko jeden przykład z okolic mojego miejsca zamieszkania<br><hr>Skoti
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja bym sie nie zdziwił. koniecznie z rejestratorem gps wszywanym pod skórę, a system za 1000 miliardów zbuduje nam jakiś nowy krauze<br><hr>UbotKomentatorzy napisał(a):Jeszcze tylko wprowadzą podatek dla pieszych kożystających z chodników,dziki kraj<br><hr>smi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale OCB? Nie chcesz jechać motocyklem a wieźć go na pace, to jest on traktowany jak kartofle i tyle. Chcesz zawieźć motocykl na zlot i tam się polansować, to zapłać. Za brak ryzyka trzeba zapłacić. Co za debilny artykuł. <br><hr>pan_wiewiorka
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam,
Popieram. Trzeba tępić urzędnicze fiskalne absurdy, które utrudniają pracę i życie w naszym kraju... Umieściłem link na stronie emotocykl.pl aby temat się rozwijał...<br><hr>Wojtek S.
Popieram. Trzeba tępić urzędnicze fiskalne absurdy, które utrudniają pracę i życie w naszym kraju... Umieściłem link na stronie emotocykl.pl aby temat się rozwijał...<br><hr>Wojtek S.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Co za debilny komentarz. Nawet nie rozumiesz tego co czytasz. Analfabetyzm powinien być opodatkowany i to zaporowo.<br><hr>UbotKomentatorzy napisał(a):Ale OCB? Nie chcesz jechać motocyklem a wieźć go na pace, to jest on traktowany jak kartofle i tyle. Chcesz zawieźć motocykl na zlot i tam się polansować, to zapłać. Za brak ryzyka trzeba zapłacić. Co za debilny artykuł. <br><hr>pan_wiewiorka<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Drogi Kolego, jeśli wybieram się busem na zawody motocyklowe z przyczepą to wg. Ciebie powinienem stracić pół dnia na formalności i zapłacić dodatkowe haracze ?Komentatorzy napisał(a):Ale OCB? Nie chcesz jechać motocyklem a wieźć go na pace, to jest on traktowany jak kartofle i tyle. Chcesz zawieźć motocykl na zlot i tam się polansować, to zapłać. Za brak ryzyka trzeba zapłacić. Co za debilny artykuł. <br><hr>pan_wiewiorka<br>
Hmmm, muszę to przemyślęć ...<br><hr>Wojtek S.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Pomysł na obłożenie mytem wszystkich pojazdów o masie powyżej 3,5 t nie wynika z chęci dowalenia wożącym na przyczepkach swoje motorki, tylko ma zapobiegać kombinatorstwu kochanych rodaków-cwaniaków. Oto bowiem wyobrazić sobie można łatwo sytuację, że gość wiezie na lawecie samochód w celach zarobkowych, np. sprzedaży na giełdzie, natomiast nie uiszcza należnej opłaty, bo w razie kontroli może się wytłumaczyć "ja go wiozę prywatnie".
Czy podatek jest w ogóle sprawiedliwy, można dyskutować, ale "uderza rykoszetem" nie tylko w motocyklistów, ale bardziej np. miłośników jazdy konnej, motolotniarzy, baloniarzy itd. Masz drogie hobby to nie narzekaj. A na lawecie to nie motocyklista....<br><hr>Rysiu z Kranu
Czy podatek jest w ogóle sprawiedliwy, można dyskutować, ale "uderza rykoszetem" nie tylko w motocyklistów, ale bardziej np. miłośników jazdy konnej, motolotniarzy, baloniarzy itd. Masz drogie hobby to nie narzekaj. A na lawecie to nie motocyklista....<br><hr>Rysiu z Kranu
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak sie pracuje zestawem pojazdow pow. 3,5 t, to niestety przez dodatkowy haracz mozna zbankrutowac !<br><hr>kierowcaKomentatorzy napisał(a):No i bardzo dobrze. Jak sie ma na Land Cruisera i quada z przeczepką to pare dyszek na podatek tez sie znajdzie.<br><hr>Lewak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A to w Czechach ludzie nie kombinują? Tam nie ma podatku od ciężarówek dla aut osobowych. Tylko w Polsce takie rzeczy są możliwe. Najlepiej wprowadźmy podatek od WSZYTKIEGO, tylko wtedy nikt nie będzie już mógł kombinować.<br><hr>AlisonKomentatorzy napisał(a):Pomysł na obłożenie mytem wszystkich pojazdów o masie powyżej 3,5 t nie wynika z chęci dowalenia wożącym na przyczepkach swoje motorki, tylko ma zapobiegać kombinatorstwu kochanych rodaków-cwaniaków. Oto bowiem wyobrazić sobie można łatwo sytuację, że gość wiezie na lawecie samochód w celach zarobkowych, np. sprzedaży na giełdzie, natomiast nie uiszcza należnej opłaty, bo w razie kontroli może się wytłumaczyć "ja go wiozę prywatnie".
Czy podatek jest w ogóle sprawiedliwy, można dyskutować, ale "uderza rykoszetem" nie tylko w motocyklistów, ale bardziej np. miłośników jazdy konnej, motolotniarzy, baloniarzy itd. Masz drogie hobby to nie narzekaj. A na lawecie to nie motocyklista....<br><hr>Rysiu z Kranu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale bicie piany i straszenie narodu ptasią grypą. Myślę, że większym problemem w przypadku zestawu pojazdów ponad 3,5t, będzie nie opłata viatoll, a prawo jazdy kategorii E, bo właśnie takie trzeba mieć, aby ciągnąć osobówką przyczepę podlegającą opłacie. To nie dotyka w motocyklistów ani trochę, bo zapewne zdecydowana większość z nas nie posiada tak wielkiego auta, do którego dopina tak wielką przyczepę na którą wrzuca tuzin motocykli, aby przekroczyć w sumie 3,5t. Co za kretynizm. <br><hr>sgrey
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Rysiu ! To że mam tzw. drogie hobby (motocykl) nie znaczy wcale że ma mnie golić do zera system podatkowy. Wystarczająco odprowadzam z moją family w podatkach VAT, CIT, PIT i h... wie jeszcze w czym !!! <br><hr>motojudoKomentatorzy napisał(a):Pomysł na obłożenie mytem wszystkich pojazdów o masie powyżej 3,5 t nie wynika z chęci dowalenia wożącym na przyczepkach swoje motorki, tylko ma zapobiegać kombinatorstwu kochanych rodaków-cwaniaków. Oto bowiem wyobrazić sobie można łatwo sytuację, że gość wiezie na lawecie samochód w celach zarobkowych, np. sprzedaży na giełdzie, natomiast nie uiszcza należnej opłaty, bo w razie kontroli może się wytłumaczyć "ja go wiozę prywatnie".
Czy podatek jest w ogóle sprawiedliwy, można dyskutować, ale "uderza rykoszetem" nie tylko w motocyklistów, ale bardziej np. miłośników jazdy konnej, motolotniarzy, baloniarzy itd. Masz drogie hobby to nie narzekaj. A na lawecie to nie motocyklista....<br><hr>Rysiu z Kranu<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A nawet nie kategorii B+E a C1, bo tylko ta uprawnia do prowadzenia zestawu ponad 3,5t w tym LEKKIEJ przyczepy.<br><hr>sgreyKomentatorzy napisał(a):Ale bicie piany i straszenie narodu ptasią grypą. Myślę, że większym problemem w przypadku zestawu pojazdów ponad 3,5t, będzie nie opłata viatoll, a prawo jazdy kategorii E, bo właśnie takie trzeba mieć, aby ciągnąć osobówką przyczepę podlegającą opłacie. To nie dotyka w motocyklistów ani trochę, bo zapewne zdecydowana większość z nas nie posiada tak wielkiego auta, do którego dopina tak wielką przyczepę na którą wrzuca tuzin motocykli, aby przekroczyć w sumie 3,5t. Co za kretynizm. <br><hr>sgrey<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale pieprzysz...Komentatorzy napisał(a):Ale bicie piany i straszenie narodu ptasią grypą. Myślę, że większym problemem w przypadku zestawu pojazdów ponad 3,5t, będzie nie opłata viatoll, a prawo jazdy kategorii E, bo właśnie takie trzeba mieć, aby ciągnąć osobówką przyczepę podlegającą opłacie. To nie dotyka w motocyklistów ani trochę, bo zapewne zdecydowana większość z nas nie posiada tak wielkiego auta, do którego dopina tak wielką przyczepę na którą wrzuca tuzin motocykli, aby przekroczyć w sumie 3,5t. Co za kretynizm. <br><hr>sgrey<br>Komentatorzy napisał(a):A nawet nie kategorii B+E a C1, bo tylko ta uprawnia do prowadzenia zestawu ponad 3,5t w tym LEKKIEJ przyczepy.<br><hr>sgrey<br>
kategoria B:
1. pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu lub motocykla,
2. pojazdem, o którym mowa w pkt. 3.1, z przyczepą inną niż lekka o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej masy własnej pojazdu ciągnącego, o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 3,5 t,
3. pojazdem, o którym mowa w pkt. 3.1 z przyczepą lekką,
Czyli mając samochód o DMC 3,5t możesz ciągnąć przyczepę do 750 kg. A teraz morda w kubeł.<br><hr>Policjant
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sam zacytowałeś: "o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 3,5t", czyli nie możesz z prawkiem B jechać zestawem, za który jest wymagana opłata. Nie masz racji, więc uciekasz się do ubliżania. Trochę kultury Cię obowiązuje, nawet mając taki nick.Komentatorzy napisał(a):Ale bicie piany i straszenie narodu ptasią grypą. Myślę, że większym problemem w przypadku zestawu pojazdów ponad 3,5t, będzie nie opłata viatoll, a prawo jazdy kategorii E, bo właśnie takie trzeba mieć, aby ciągnąć osobówką przyczepę podlegającą opłacie. To nie dotyka w motocyklistów ani trochę, bo zapewne zdecydowana większość z nas nie posiada tak wielkiego auta, do którego dopina tak wielką przyczepę na którą wrzuca tuzin motocykli, aby przekroczyć w sumie 3,5t. Co za kretynizm. <br><hr>sgrey<br>Komentatorzy napisał(a):A nawet nie kategorii B+E a C1, bo tylko ta uprawnia do prowadzenia zestawu ponad 3,5t w tym LEKKIEJ przyczepy.<br><hr>sgrey<br>Komentatorzy napisał(a):Ale pieprzysz...
kategoria B:
1. pojazdem samochodowym o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej 3,5 t, z wyjątkiem autobusu lub motocykla,
2. pojazdem, o którym mowa w pkt. 3.1, z przyczepą inną niż lekka o dopuszczalnej masie całkowitej nie przekraczającej masy własnej pojazdu ciągnącego, o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 3,5 t,
Czyli mając samochód o DMC 3,5t możesz ciągnąć przyczepę do 750 kg. A teraz morda w kubeł.<br><hr>Policjant<br>
<br><hr>sgrey
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czyli Ty chcesz Citroenem" saxo" ciągnąć na jednoosiowej przyczepie Quada przez pół Polski na zawody? a tak pozatym to wszyscy zdrowi...?:D<br><hr>"Adam Słodowy"Komentatorzy napisał(a):Ale bicie piany i straszenie narodu ptasią grypą. Myślę, że większym problemem w przypadku zestawu pojazdów ponad 3,5t, będzie nie opłata viatoll, a prawo jazdy kategorii E, bo właśnie takie trzeba mieć, aby ciągnąć osobówką przyczepę podlegającą opłacie. To nie dotyka w motocyklistów ani trochę, bo zapewne zdecydowana większość z nas nie posiada tak wielkiego auta, do którego dopina tak wielką przyczepę na którą wrzuca tuzin motocykli, aby przekroczyć w sumie 3,5t. Co za kretynizm. <br><hr>sgrey<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a ja bym wniósł obywatelski projekt jawnego rozliczenia wszystkich wpływów z podatków tzw "drogowych", bo coś mi się wydaje, że akurat na drogi to te nasze ciężko zarobione pieniążki nie idą<br><hr>pawulon182
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Umiesz czytać? "z przyczepą inna niż lekka". Z lekką można jechać na B autem do 3,5 tony, nawet jeśli waga zestawu przekroczy wtedy 3,5t. Doczytaj, a jak ciągle nie kumasz to zobacz na obrazkach: <a href="http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_jazdy" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_jazdy</a> A życzliwie radziłem dać mordę w kubeł zamiast się dalej kompromitować...<br><hr>PolicjantKomentatorzy napisał(a):Ale bicie piany i straszenie narodu ptasią grypą. Myślę, że większym problemem w przypadku zestawu pojazdów ponad 3,5t, będzie nie opłata viatoll, a prawo jazdy kategorii E, bo właśnie takie trzeba mieć, aby ciągnąć osobówką przyczepę podlegającą opłacie. To nie dotyka w motocyklistów ani trochę, bo zapewne zdecydowana większość z nas nie posiada tak wielkiego auta, do którego dopina tak wielką przyczepę na którą wrzuca tuzin motocykli, aby przekroczyć w sumie 3,5t. Co za kretynizm. <br><hr>sgrey<br>Komentatorzy napisał(a):A nawet nie kategorii B+E a C1, bo tylko ta uprawnia do prowadzenia zestawu ponad 3,5t w tym LEKKIEJ przyczepy.<br><hr>sgrey<br>Komentatorzy napisał(a):Ale pieprzysz...
kategoria B:
Czyli mając samochód o DMC 3,5t możesz ciągnąć przyczepę do 750 kg. A teraz morda w kubeł.<br><hr>Policjant<br>Komentatorzy napisał(a):Sam zacytowałeś: "o ile łączna dopuszczalna masa całkowita zespołu tych pojazdów nie przekracza 3,5t", czyli nie możesz z prawkiem B jechać zestawem, za który jest wymagana opłata. Nie masz racji, więc uciekasz się do ubliżania. Trochę kultury Cię obowiązuje, nawet mając taki nick.
<br><hr>sgrey<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości