Zobacz wątek - <i>[biblioteka]</i> Kupowanie testów - magia i mroki...
NAS Analytics TAG

[biblioteka] Kupowanie testów - magia i mroki...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 14/8/2012, 17:31

Komentatorzy napisał(a):Boczo, nie bój się S1000RR! Ja ostatnio wzięłam to do przetestowania i powiem szczerze, że w trybie Sport i Race niczym niw różni się od mojej kawy ZX-6R:-). Różnica na korzyść: quickshifter, na niekorzyść: idiotycznie działający ABS.
Reasumując: mocno przereklamowany sprzęt (choć, fakt - nie jechałam w trybie Slick, bo pan z Inchcape powiedział, żeby raczej nie i nie kazał wyłączać ABS-u i DTC).

Także, Boczo Redaktorze - odwagi!:-)<br><hr>Odważna<br>
Komentatorzy napisał(a):Ja i pierdziele jeszcze baba jedzie po biednym Boczu... KObieto ten twój ZX6R to jakiś nowy model pralki Polar, kuchenki czy odkurzacza? <br><hr>Kazik HD<br>
Komentatorzy napisał(a):Hahaha, a Ty w średniowieczu żyjesz? Chyba umysłowym tak, skoro nie zwróciłeś uwagi, że kobiety jeżdżą motocyklami. Współczuję kompleksów:-).<br><hr>Odważna<br>
minus za nieznajomość dziejów -w średniowieczu kobieta była bardziej niezależna niż dziś,plus za jazdę na przecinaku,mnie akurat to nie dziwi, pozdrawiam<br><hr>x
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez ernestpierwszy » 14/8/2012, 19:58

Ja lubię BMW, choć nie stać mnie na ich motocykle... Załóżmy, że macie 70 tys. zł na nowy motocykl, coś z górnej półki, ale nie wiecie co.
I jaki motocykl można za darmo wypożyczyć od dilera do jazdy próbnej? Nie na 15 minut tylko na 2-4 godziny normalnej jazdy po dziurach i trasie, bez w sumie ograniczeń co do kilometrów?

Tylko BMW i w sumie każdym sprzętem nawet 1600GTL. Można przyjechać na rowerze, grunt żeby mieć pełny strój motocyklisty.

Czy można przetestować hondę CFR1200DCT - NIE, Fireblade - NIE, CBF 600 - NIE, X700 - NIE, Kawasaki GTR 1400 - NIE, Yamahę FJR1300 - NIE, FZ1 - NIE, Suzuki GSXR- NIE, itd...

W BMW można i RR1000 i RT1200 i GTL i GS ADV itd...

Tak marka buduje sobie zaufanie i marzenie, że może kiedyś się kupi motocykl BMW. Jak nie masz kasy to możesz kupić używkę, ale po długim teście i wiesz że kupujesz dobry dla ciebie motocykl.

Kupiłem nową hondę i po 1,5 roku sprzedałem. To nie to, a kupowałem w ciemno, po lekturze testów na sieci i prasie motoryzacyjnej. Bardzo się pomyliłem. Teraz po testach na żywo, wiem w sumie co kupić, ale ciągle nie mam wystarczającej ilości gotówki:)
ernestpierwszy
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 16/8/2012, 11:59

nie wiem o co ten kwas. BMki mało palą, mają dużą bezawaryjność, trzymają cenę, nie dezelują się z czaem- tzn. "niby działa ale jakiś taki rozklekotany". No takie są realia. Technologia metalu zza Odry jest na mega poziomie, kosmicznie droga, ale chyba warta dopłaty. O osiągach, komfortach, elektronicznych dodatkach można sobie porozmawiać przy piwie, bo to wszystko jest mocno subiektywne. A o faktach raczej ciężko dyskutować.<br><hr>agnostic
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 16/8/2012, 12:20

A teraz czas na test Harego by Boczo? (o ile mnie oczy nie myliÅ‚y to przedwczoraj byÅ‚ to XR1200). Nawet taki fajny tekst byÅ‚ na MCN: "The main disappointment is that it’s finish and spec is pretty crude and the XR1200R looks like its engineering came out of a Polish shipyard". Ty też siÄ™ na coÅ› takiego odważysz?<br><hr>damian
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/8/2012, 14:51

Z calym szacunkiem ale autor ma chyba placone za ilosc stron, a chroniczna biegunka slowna jest mile widziana w redakcji. Ale do rzeczy. Fakt jest taki, i Boczo, o tym nie wspomnial, ze w szeroko rozumianej prasie (a szczegolnie na pewnych portalach) nie pojawi sie test lub informacja o produkcie, ktora nie jest zaplacona (gotowkÄ… lub barterem). Owszem dziennikarz poinformuje, ze opinia moze byc rozna ale najczesciej konczy sie tak samo czyli dobra lub najgorzej umiarkowana opiniÄ…. I fakt jest taki, ze kupujacy kolorowe czasopisma motocyklowe i samochodowe (i inne) kupuja tak naprawde foldery reklamowe... i koniec!<br><hr>Zed
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/8/2012, 21:58

A swoją drogą ciekawe ilu z was posiada BMW...? lub chociaż jechało? Większość nie dopuszcza do siebie myśli że coś może być lepsze niż japońskie motocykle, lub jego ukochany dukat czy H-D.A zza komputera łatwo się kłócić i spierać ,bo nikt nie wie przecież że nie mamy zielonego pojęcia o tym co piszemy!!! Przecież BMW to nie (bez obrazy) firma z Rumuni założona rok temu!
Zobaczcie jakie auta produkują?! Mocne ,sportowe ,prestiżowe! Mają kapitał i doświadczenie w wielu dziedzinach motoryzacji. A motocykle produkują od dziesiątek lat!!! Wzięli się za motocykle od jakiegoś czasu i tyle. "Kto się nie rozwija ten się cofa" Komuś żal ściska 4 litery że jego R1 już nie jest najszybsza, nie ma najlepszych hamulców ,nie zostawia wszystkich w tyle...Tylko że i tak jest przecież "szybszy" niż 95% jeżdżących po naszych drogach pojazdów!!! W normalnej jeździe nie mają znaczenia takie osiągi, chwila wahania , za wysoki bieg i jadąc np.nową ZX10 zostajesz w tyle za starym Fire Blade-em !!! Dziennikarze sprawdzają każdy detal wyposażenie i szczegół-muszą wyłonić zwycięzce. Czy masz teoretycznie do setki 3,2sek. czy 3,5sek. to znaczy że będziesz szybszy??? Niekoniecznie bo" Maszyna gwizda to kierowca pi...da !!!"
Niech każdy jeździ tym na co go stać i mu sprawia radość! Dbajmy o nasze maszyny aby jeździły bezawaryjnie i dawały nam chwilę przyjemności ,a wyłonienie zwycięscy jakiegoś testu zostawmy dziennikarzom!
Przyznajcie sami-fajną mają pracę! Robią to co my wszyscy lubimy z tym że im za to płacą ;o)
Pozdrowienia dla wszystkich !<br><hr>PrzemoS
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 20/8/2012, 23:37

Komentatorzy napisaÅ‚(a):A teraz czas na test Harego by Boczo? (o ile mnie oczy nie myliÅ‚y to przedwczoraj byÅ‚ to XR1200). Nawet taki fajny tekst byÅ‚ na MCN: "The main disappointment is that it’s finish and spec is pretty crude and the XR1200R looks like its engineering came out of a Polish shipyard". Ty też siÄ™ na coÅ› takiego odważysz?<br><hr>damian<br>
Ba! Poczytaj mój test Street Boba, to sam zobaczysz. Ja bym powiedział, że XR1200 wyjechał nie z polskiej stoczni, ale ruskiej kuźni. Mimo to, to spoko motocykl :) Pozdro<br><hr>Boczo
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/8/2012, 08:49

Komentatorzy napisał(a):A swoją drogą ciekawe ilu z was posiada BMW...? lub chociaż jechało? Większość nie dopuszcza do siebie myśli że coś może być lepsze niż japońskie motocykle, lub jego ukochany dukat czy H-D.A zza komputera łatwo się kłócić i spierać ,bo nikt nie wie przecież że nie mamy zielonego pojęcia o tym co piszemy!!! Przecież BMW to nie (bez obrazy) firma z Rumuni założona rok temu!
Zobaczcie jakie auta produkują?! Mocne ,sportowe ,prestiżowe! Mają kapitał i doświadczenie w wielu dziedzinach motoryzacji. A motocykle produkują od dziesiątek lat!!! Wzięli się za motocykle od jakiegoś czasu i tyle. "Kto się nie rozwija ten się cofa" Komuś żal ściska 4 litery że jego R1 już nie jest najszybsza, nie ma najlepszych hamulców ,nie zostawia wszystkich w tyle...Tylko że i tak jest przecież "szybszy" niż 95% jeżdżących po naszych drogach pojazdów!!! W normalnej jeździe nie mają znaczenia takie osiągi, chwila wahania , za wysoki bieg i jadąc np.nową ZX10 zostajesz w tyle za starym Fire Blade-em !!! Dziennikarze sprawdzają każdy detal wyposażenie i szczegół-muszą wyłonić zwycięzce. Czy masz teoretycznie do setki 3,2sek. czy 3,5sek. to znaczy że będziesz szybszy??? Niekoniecznie bo" Maszyna gwizda to kierowca pi...da !!!"
Niech każdy jeździ tym na co go stać i mu sprawia radość! Dbajmy o nasze maszyny aby jeździły bezawaryjnie i dawały nam chwilę przyjemności ,a wyłonienie zwycięscy jakiegoś testu zostawmy dziennikarzom!
Przyznajcie sami-fajną mają pracę! Robią to co my wszyscy lubimy z tym że im za to płacą ;o)
Pozdrowienia dla wszystkich !<br><hr>PrzemoS<br>
N przyznaj siÄ™, ile ci zaplacili ;-)<br><hr>Krokodyl
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê