Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> Suter i BMW - motocykl MotoGP ujawniony
NAS Analytics TAG

[Aktualności] Suter i BMW - motocykl MotoGP ujawniony

Komentarze użytkowników
_________

[Aktualności] Suter i BMW - motocykl MotoGP ujawniony

Postprzez Åšcigacz » 6/9/2010, 16:45

Dyskusja na temat: Suter i BMW - motocykl MotoGP ujawniony
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Suter i BMW - motocykl MotoGP ujawniony
Åšcigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 16:45

Interesujące. beda jedyni w motoGP z konwencjonalna rzedową 4. Dla mnie bomba, szkoda ze kawasaki odeszło z ich Screamerem bylo by fajnie.<br><hr>Ghost
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 18:18

szkoda ze bmw nie wspiera projektu. a inną rzedową czwórką moze byc norton..<br><hr>bedziu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 18:50

Dla mnie to co się teraz dzieje to wojna na wyniszczenie między motogp, a WSBK. Motogp nagle skłoniło się ku silnikom produkcyjnym, a WSBK wprowadzi w przyszłym sezonie przepisy które podobno pozwalają na większe modyfikacje niż dotychczas. Przepisy w motogp są po prostu śmieszne, jak można ograniczać rozwój silników w takiej klasie, narzucając liczbę cylindrów i wymiary tłoków?! Już sensowniejsze byłoby całkowite zrezygnowanie z silników benzynowych, czy czterosuwowych. Motogp powinno szukać nowych wyzwań, motocykle mogłyby być napędzane alternatywnym paliwem, albo wykorzystywać silniki Wankla, czyli coś co wymaga rozwoju w dobie kryzysu, szalonych ekologów, drożejącego paliwa i ubywania w zastraszającym tempie złóż ropy na świecie. WSBK to seria związana z aktualnie produkowanymi motocyklami i tam takie innowacje nie są w ogóle sensowne, liczą się tylko przepisy niefaworyzujące żadnego motocykla.<br><hr>Kiełbas
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 20:00

Komentatorzy napisał(a):Dla mnie to co się teraz dzieje to wojna na wyniszczenie między motogp, a WSBK. Motogp nagle skłoniło się ku silnikom produkcyjnym, a WSBK wprowadzi w przyszłym sezonie przepisy które podobno pozwalają na większe modyfikacje niż dotychczas. Przepisy w motogp są po prostu śmieszne, jak można ograniczać rozwój silników w takiej klasie, narzucając liczbę cylindrów i wymiary tłoków?! Już sensowniejsze byłoby całkowite zrezygnowanie z silników benzynowych, czy czterosuwowych. Motogp powinno szukać nowych wyzwań, motocykle mogłyby być napędzane alternatywnym paliwem, albo wykorzystywać silniki Wankla, czyli coś co wymaga rozwoju w dobie kryzysu, szalonych ekologów, drożejącego paliwa i ubywania w zastraszającym tempie złóż ropy na świecie. WSBK to seria związana z aktualnie produkowanymi motocyklami i tam takie innowacje nie są w ogóle sensowne, liczą się tylko przepisy niefaworyzujące żadnego motocykla.<br><hr>Kiełbas<br>
piwo mu! albo nie !! WÓDKE! DUŻO WÓDKI !!<br><hr>:)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/9/2010, 23:19

Komentatorzy napisał(a):szkoda ze bmw nie wspiera projektu. a inną rzedową czwórką moze byc norton..<br><hr>bedziu<br>
Ostatnio było cos napisane ze norton chce wejsc do motoGP z silnikiem wankla.. to jak z rzedowa 4?? <br><hr>Ghost
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2010, 09:14

Komentatorzy napisał(a):Interesujące. beda jedyni w motoGP z konwencjonalna rzedową 4. Dla mnie bomba, szkoda ze kawasaki odeszło z ich Screamerem bylo by fajnie.<br><hr>Ghost<br>
przecież silnik musi być prototypem, teraz sobie wsadzili bmw, żeby jakoś odpychać do przodu ramę<br><hr>pan Ja
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/9/2010, 09:20

Literek BMW o wadze poniżej 145kg. 8) Nieźle xD<br><hr>Grzybu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez kieÅ‚bas » 7/9/2010, 14:50

Komentatorzy napisał(a):
Komentatorzy napisał(a):Interesujące. beda jedyni w motoGP z konwencjonalna rzedową 4. Dla mnie bomba, szkoda ze kawasaki odeszło z ich Screamerem bylo by fajnie.<br><hr>Ghost<br>
przecież silnik musi być prototypem, teraz sobie wsadzili bmw, żeby jakoś odpychać do przodu ramę<br><hr>pan Ja
O czym Ty mówisz?
kiełbas
Świeżak

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 6 gości

na górê