Zobacz wątek - <i>[Aktualności]</i> PZM blokuje dotację dla Junior...
NAS Analytics TAG

[Aktualności] PZM blokuje dotację dla Junior...

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez lara* » 1/3/2010, 14:29

Nie ważne co mówią i jak mówią, ale ważne, aby nazwisko wypowiadano poprawnie :wink:

Zawsze wiedz, co mówisz - nigdy nie mów, co wiesz.

Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
lara*
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 16:40

Komentatorzy napisał(a):dla zainteresowanych <a href='http://msport.gov.pl/ogloszone-konkursy-sm/1272-Konkurs-wnioskow-na-realizacje-wybranych-zadan-publicznych-z-zakresu-wspierania-sportu-mlodziezowego-w-roku-2-1-?retpag=/ogloszone-konkursy-sm/'>msport.gov.pl/ogloszone-konkursy-sm/1272-Konkurs-wnioskow-na-realizacje-wybranych-zadan-publicznych-z-zakresu-wspierania-sportu-mlodziezowego-w-roku-2-1-?retpag=/ogloszone-konkursy-sm/</a> <br><hr>lara*<br>
Koledzy
Ta rozmowa zeszła na ..... . Plujecie na siebie tylko. Zamiast zastanowić się co zrobić.Obrażacie się nawzajem zamiast normalnie porozmawiać. Nie chce mi się tego już nawet czytać.<br><hr>Filip
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 18:16

Komentatorzy napisał(a):dla zainteresowanych <a href='http://msport.gov.pl/ogloszone-konkursy-sm/1272-Konkurs-wnioskow-na-realizacje-wybranych-zadan-publicznych-z-zakresu-wspierania-sportu-mlodziezowego-w-roku-2-1-?retpag=/ogloszone-konkursy-sm/'>msport.gov.pl/ogloszone-konkursy-sm/1272-Konkurs-wnioskow-na-realizacje-wybranych-zadan-publicznych-z-zakresu-wspierania-sportu-mlodziezowego-w-roku-2-1-?retpag=/ogloszone-konkursy-sm/</a> <br><hr>lara*<br>
dzięki Lara, wyręczyłaś mnie. tam jest też jak wniosek wygląda, sumy już wszyscy znają,<br><hr>Łukasz Świderek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 18:48

ale mam ubaw :) jedna z moich koleżanek - prawniczka poświęciła 2 dni na czytanie forum wyścigowego i komentarzy. Proponuję przeczytać i przypomnieć sobie "nasze" wszystkie "Awantury"
po przeczytaniu każdy dojdzie do podobnych wniosków i będzie miał wiedze kto czym się kierował w swoim działaniu :):) i kto kim jest również :):)

pytanie : czy jesteście za tym aby w ciągu 1 miesiąca powstało Polskie Towarzystwo Motocyklowe które w swoich działaniach będzie jak dobrze zorganizowana firma i będzie miało za priorytet sport i poprawe bezpieczeństwa ?
darujcie sobie pisanie bzdur tylko odpowiedzcie TAK lub NIE

z poważaniem :)

Robert Michalczewski - V- ce prezes Radomskiego Towarzystwa Motocyklowego :):)

ps : naprawde mam dzisiaj zaj... nastrój :)
<br><hr>Robert Michalczewski V-ce prezes Radomskiego Towa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 18:55

Komentatorzy napisał(a):dzięki Lara, wyręczyłaś mnie. tam jest też jak wniosek wygląda, sumy już wszyscy znają,<br><hr>Łukasz Świderek<br>
No wlasnie wyreczylas go bo nie miał czasu, zajmowało go obrzucanie błotem innych...

Musze Ci przyznać ze wspaniale opanowałes sztukę odpowiadnia na pytania nie odpowiadając na nie wcale, bo cos tam napiszesz i niby że odpowiadasz a jednak nie.

No wiec miał być wypełniony wniosek, a nie pusty, cały czas na niego czekam, zwłaszcza że pusty ma 6!!!! stron a wypełniony 30!!!!!
no to musi byc bardzo ciekawy.

Dlaczego nie dasz go nam przeczytac.

Czy Wy wszyscy tak łatwo wierzycie w to co on pisze, nie potrzebujecie zadnych dowodów.
Kiedyś też nie potrzebowałem, ale teraz ludziom nie ufam szczegolnie gdy miałem okazje przekonac jacy sa dwulicowi. Skoro ma takie czyste sumienie czemu to ukrywa. Rozumiem, jezeli zajmowałby się czymś, ale od rana siedzi i pisze na forach, to nie moze wrzucic wniosku??

Takie proste pytania a dla niektórych takie trudne odpowiedzi<br><hr>77
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 18:55

Komentatorzy napisał(a):ale mam ubaw :) jedna z moich koleżanek - prawniczka poświęciła 2 dni na czytanie forum wyścigowego i komentarzy. Proponuję przeczytać i przypomnieć sobie "nasze" wszystkie "Awantury"
po przeczytaniu każdy dojdzie do podobnych wniosków i będzie miał wiedze kto czym się kierował w swoim działaniu :):) i kto kim jest również :):)

pytanie : czy jesteście za tym aby w ciągu 1 miesiąca powstało Polskie Towarzystwo Motocyklowe które w swoich działaniach będzie jak dobrze zorganizowana firma i będzie miało za priorytet sport i poprawe bezpieczeństwa ?

<br><hr>Robert Michalczewski V-ce prezes Radomskiego Towa<br>
już tylko wice? chyba preziem byłeś? ale brawo! nawet ty w jednej linii, masz racje!<br><hr>ciekawniś
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 18:59

Komentatorzy napisał(a):ale mam ubaw :) jedna z moich koleżanek - prawniczka poświęciła 2 dni na czytanie forum wyścigowego i komentarzy. Proponuję przeczytać i przypomnieć sobie "nasze" wszystkie "Awantury"

Komentatorzy napisał(a):już tylko wice? chyba preziem byłeś? ale brawo! nawet ty w jednej linii, masz racje!<br><hr>ciekawniś<br>
zawsze byłem v-ce :) prezesem jest : mistrz świata enduro - Ryszard Augustyn - mój idol i wzorzec do naśladowania który to już kilkanaście lat temu założył to toważystwo w którym działam już od 2003 roku.<br><hr>SBK 69
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 19:09

Komentatorzy napisał(a):dzięki Lara, wyręczyłaś mnie. tam jest też jak wniosek wygląda, sumy już wszyscy znają,<br><hr>Łukasz Świderek<br>
Komentatorzy napisał(a):No wlasnie wyreczylas go bo nie miał czasu, zajmowało go obrzucanie błotem innych...

Musze Ci przyznać ze wspaniale opanowałes sztukę odpowiadnia na pytania nie odpowiadając na nie wcale, bo cos tam napiszesz i niby że odpowiadasz a jednak nie.

No wiec miał być wypełniony wniosek, a nie pusty, cały czas na niego czekam, zwłaszcza że pusty ma 6!!!! stron a wypełniony 30!!!!!

Czy Wy wszyscy tak łatwo wierzycie w to co on pisze, nie potrzebujecie zadnych dowodów.
Kiedyś też nie potrzebowałem, ale teraz ludziom nie ufam szczegolnie gdy miałem okazje przekonac jacy sa dwulicowi. Skoro ma takie czyste sumienie czemu to ukrywa. Rozumiem, jezeli zajmowałby się czymś, ale od rana siedzi i pisze na forach, to nie moze wrzucic wniosku??

Takie proste pytania a dla niektórych takie trudne odpowiedzi<br><hr>77<br>
Nie wiem, jak w odpowiedzi wsadzić tyle stron, szkoda, że się chowasz za pseudonimem, niestety polskie prawo nie pozwala napisać, kim jesteś po IP. Takie to mądre, że pluć możesz na innych, ale ujawnić, kim jesteś nie można. Jak poczytasz konkurs to się dowiesz, że każda dotacja z MS jest prześwietlana dokładnie, każda złotówka dwa razy oglądana! Suma dotacji została podana, cel też, w sprawie chodzi o to, że nie podpisaliście wniosku, można było go wysłać z błędem (byłoby po sprawie, ale inteligencji brakło), ale nie! Lepiej olać od razu i teraz udawać Greka! Nie jesteś dla mnie tu partnerem do rozmowy, wniosek leży w PZM. O zasady chodzi!<br><hr>Łukasz Świderek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 19:27

Komentatorzy napisał(a):No wlasnie wyreczylas go bo nie miał czasu, zajmowało go obrzucanie błotem innych...

Komentatorzy napisał(a):Nie wiem, jak w odpowiedzi wsadzić tyle stron, szkoda, że się chowasz za pseudonimem, niestety polskie prawo nie pozwala napisać, kim jesteś po IP. Takie to mądre, że pluć możesz na innych, ale ujawnić, kim jesteś nie można. Jak poczytasz konkurs to się dowiesz, że każda dotacja z MS jest prześwietlana dokładnie, każda złotówka dwa razy oglądana! Suma dotacji została podana, cel też, w sprawie chodzi o to, że nie podpisaliście wniosku, można było go wysłać z błędem (byłoby po sprawie, ale inteligencji brakło), ale nie! Lepiej olać od razu i teraz udawać Greka! Nie jesteś dla mnie tu partnerem do rozmowy, wniosek leży w PZM. O zasady chodzi!<br><hr>Łukasz Świderek<br>
W związku z tym, że PZM od rana nie chce powiedzieć czy wysłał ten wniosek, jakie wnioski wysłał, na jaką kwotę i na kogo informuję, że każdy zainteresowany może dostać wniosek na Junior Superstock 600 bezpośrednio ode mnie mailem. Wystarczy przedstawić się na forum i podać swój adres mailowy, inaczej nie będzie tu konstruktywnej rozmowy, normalny człowiek nie wstydzi się swoich poglądów. Myślę, że najbardziej zainteresowani skorzystają z tej możliwości. Chciałem przedstawić go w skrócie, ponieważ poświęciłem kilka dni i nocy na pracę nad nim, nie chciałem aby ktoś czerpał z moich pomysłów. Firma konsultingowa wzięłaby za to sporo kasy, ja zrobiłem to społecznie. W zaistniałej sytuacji postanowiłem udostępnić moją pracę wszystkim zainteresowanym, którzy nie wstydzą się swojego nazwiska. Pozdrawiam serdecznie, czekam na maile. <br><hr>Łukasz Świderek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 20:26

Komentatorzy napisał(a):Nie wiem, jak w odpowiedzi wsadzić tyle stron, szkoda, że się chowasz za pseudonimem, niestety polskie prawo nie pozwala napisać, kim jesteś po IP. Takie to mądre, że pluć możesz na innych, ale ujawnić, kim jesteś nie można. Jak poczytasz konkurs to się dowiesz, że każda dotacja z MS jest prześwietlana dokładnie, każda złotówka dwa razy oglądana! Suma dotacji została podana, cel też, w sprawie chodzi o to, że nie podpisaliście wniosku, można było go wysłać z błędem (byłoby po sprawie, ale inteligencji brakło), ale nie! Lepiej olać od razu i teraz udawać Greka! Nie jesteś dla mnie tu partnerem do rozmowy, wniosek leży w PZM. O zasady chodzi!<br><hr>Łukasz Świderek<br>
Komentatorzy napisał(a):W związku z tym, że PZM od rana nie chce powiedzieć czy wysłał ten wniosek, jakie wnioski wysłał, na jaką kwotę i na kogo informuję, że każdy zainteresowany może dostać wniosek na Junior Superstock 600 bezpośrednio ode mnie mailem. Wystarczy przedstawić się na forum i podać swój adres mailowy, inaczej nie będzie tu konstruktywnej rozmowy, normalny człowiek nie wstydzi się swoich poglądów. Myślę, że najbardziej zainteresowani skorzystają z tej możliwości. Chciałem przedstawić go w skrócie, ponieważ poświęciłem kilka dni i nocy na pracę nad nim, nie chciałem aby ktoś czerpał z moich pomysłów. Firma konsultingowa wzięłaby za to sporo kasy, ja zrobiłem to społecznie. W zaistniałej sytuacji postanowiłem udostępnić moją pracę wszystkim zainteresowanym, którzy nie wstydzą się swojego nazwiska. Pozdrawiam serdecznie, czekam na maile. <br><hr>Łukasz Świderek<br>
Poproszę taki wniosek dot. Junior Superstock. <br><hr>Łukasz Bończak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 20:54

Wyklęty Łódzki Klub Motorowy TAK TAK TAK TAK TAK TAK X 1000000000000TAK.<br><hr>ANDRZEJ ANDRZEJAK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez lara* » 1/3/2010, 21:00

Łukasz, dzięki za wniosek + załączniki
Faktycznie wniosek opracowany, gotowy, spójny, załączniki adekwatne do wniosku.
Brakuje zaledwie "kwitów" z PZM.
Nie ważne co mówią i jak mówią, ale ważne, aby nazwisko wypowiadano poprawnie :wink:

Zawsze wiedz, co mówisz - nigdy nie mów, co wiesz.

Nie Jedź Szybciej Niż Twój Anioł Stróż Potrafi Latać
lara*
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 22:55

Komentatorzy napisał(a):W związku z tym, że PZM od rana nie chce powiedzieć czy wysłał ten wniosek, jakie wnioski wysłał, na jaką kwotę i na kogo informuję, że każdy zainteresowany może dostać wniosek na Junior Superstock 600 bezpośrednio ode mnie mailem. Wystarczy przedstawić się na forum i podać swój adres mailowy, inaczej nie będzie tu konstruktywnej rozmowy, normalny człowiek nie wstydzi się swoich poglądów. Myślę, że najbardziej zainteresowani skorzystają z tej możliwości. Chciałem przedstawić go w skrócie, ponieważ poświęciłem kilka dni i nocy na pracę nad nim, nie chciałem aby ktoś czerpał z moich pomysłów. Firma konsultingowa wzięłaby za to sporo kasy, ja zrobiłem to społecznie. W zaistniałej sytuacji postanowiłem udostępnić moją pracę wszystkim zainteresowanym, którzy nie wstydzą się swojego nazwiska. Pozdrawiam serdecznie, czekam na maile. <br><hr>Łukasz Świderek<br>
To ja też poproszę.<br><hr>Paweł Szkopek #19
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 22:57

Komentatorzy napisał(a):Skoro zostałem wywołany skomentuję, choć nie chciałem tego robić.
Ja również jestem za tym, żeby pieniądze były dla młodych i jak się da dla starych :) najlepiej dla wszystkich. Nie jestem jednak przekonany co do tego całego bicia piany i jednostronnej oceny sytuacji. My motocykliści - niestety - umiemy tylko się kłucić. Sam wiele razy prosiłem o dotację i raz jakąś dostawałem innym razem nie. Nie wiem czy PZM składał wcześniej wnioski do Ministerstwa Sportu czy nie ale na pewno dawał pieniądze dla młodych, którymi dysponował Jacek Grandys, z którym zresztą o to prowadziłem walki, bo nie bylo na liście mojego brata Marka, chociaż jeszcze wtedy był z pewnością Juniorem a byli tam zawodnicy jeżdżący w barwach GRANDys DUO. Nie odbywało się to na forach a sprawę dało się załatwić kulturalnie i elegancko. W rezultacie dostał dofinansowanie i nie było żadnych nieprzyjemnych scen. Nie mam pojęcia jakie są, były ustalenia Prezesa i z kim z ministerstwa. Nie ma to znaczenia najważniejsze, że wogóle jakieś były i na kogokolwiek miał PZM dostać pieniądze. Nasz sport jest sportem niekwalifikowanym i ministerstwo wogóle nie musiało dawać na nikogo. Jeżeli były jakieś ustalenia, że można pieniądze dostać na karting, bo mamy Roberta Kubicę i ogromne wyniki światowe, to być może, była to jedyna szansa na dostanie tych pieniędzy. Może wystarczyło zapytać, czy jeżeli dofinansowanie od ministra dostanie karting, to czy jest szansa na pieniądze bezpośrednio z kasy PZM na juniorów w wyścigach motocyklowych, bo na karting już nie trzeba wydawać. Wcześniej jak wspominałem takie dotacje były, więc może i tym razem by się udało. Po takiej jednak akcji którą obserwuję w tej chwili, na miejscu Prezesa nie chciałbym nawet słyszeć ani widzieć ludzi, którzy plują i ujadają na kogoś, kto być może miał dobre intencje ale zanim cokolwiek się wydarzyło, już został zmiażdżony, przez różnych ludzi działających impulsem. Nikogo tutaj nie bronię i nie chcę być sędzią, bo nie wiem jaka jest prawda i jakie kto miał intencje. Jedno jest pewne. To co mieliśmy szansę przeczytać, nie było z całą pewnością oficjalną odpowiedzią człowieka na stanowisku w PZM. Była to odpowiedź człowieka - kolegi z tej samej organizacji co Jacek, bo Jacek występuje w GKSM jako przedstawiciel zawodników i jako kolega usłyszał nieoficjalną odpowiedź od niekoniecznie upoważnionej przez Prezesa osoby do wypowiadania się w jego imieniu. Jacek - jako osoba zaufana w PZM - przyszedł z Łukaszem usłyszał to, co usłyszał. Zastanówcie się teraz nad sobą. Czy nigdy, nikt wam nie powiedział nic nieoficjalnego, co być może było załatwione w jakiś sposób - jedyny w jaki można było coś załatwić. I teraz wyobraźcie sobie, że przyszliście z jakąkolwiek osobą i ta osoba, do której Wy w oczach rozmówcy również macie zaufanie robi z tego aferę. Ja osobiście niechciałbym już więcej z takimi ludźmi rozmawiać. Problem polega na tym, że podchodzimy do tego emocjonalnie i bardzo personalnie, bo my tworzymy te wyścigi. Boli nas to, że musimy jeździć za swoje i to denerwuje. Celem Łukasza i Jacka było załatwić pieniądze dla młodych. Bardzo szlachetnie. Dla mnie nie ważne, czy dałby je minister - w co bardzo wątpię, czy PZM. Ważne, żeby się znalazły. W tej chwili natomiast jako zawodnik wyścigowy, będę się wstydził wejść i prosić o cokolwiek. Z pewnością usłyszę miłym, zdecydowanym głosem oficjalną urzędniczą odpowiedź, bo bedę podejrzewany czy nie polecę z tym do Faktu, Superexpresu czy Ścigacza. Tak jak mówiłem wcześniej, nie wiem jakie dokładnie są fakty, jakie były ustalenia i jakie były zamiary Prezesa. Wiem jedno. W tej chwili pieniądze nie zostały załatwione a to było celem wyprawy do PZM. Jeżeli chodzi o prokuratorów czy inne służby, to Prezes nie ma się z pewnością co martwić, bo nie podlega bezposrednio ministrowi sportu, ponieważ PZM, nie dostaje milionowych dotacji z państwa, jak prawie każdy inny związek sportowy np. PZPN Nie chciałem tu nikogo urazić, czy w jakikolwiek inny sposób obrazić. Sam będę miał dwóch lub trzech Juniorów i o ile piękniej byłoby mieć dla nich jakiekolwiek dodatkowe pieniądze, żeby mogli za nie wygrywać dla mojego zespołu. Proszę Was postarajcie się tylko przez chwilę zastanowić nad tym co napisałem, bo to jest moje spojrzenie, przez pryzmat moich życiowych doświadczen. Na tym kończę swój za długi wpis i nie będę więcej komentował tego wątku. Pozdrawiam wszystkich.
<br><hr>Paweł Szkopek # 19<br>
Komentatorzy napisał(a):Pwełku, rozczarowałeś mnie mocno tym co napisałeś. Sytuacja nie jest taką, że nadaje się jeszcze do mediacji, gdyż postawa federacji narodowej pt. PZM jest taka, że zgodnie z wieloletnią tradycją ma wyścigi gdzieś wychodząc z założenia, że wyścigowcy to bogaci i zaradni ludzie więc sami sobie dadzą radę. Czyżbyś zapomniał jakim dobrodziejstwem PZM obdarował nasz zespół podczas startów w 24h. Przecież to była jawna kpina!!! Chłopie otrząśnij się i obudź, tam nie ma już z kim rozmawiać, skoro postawa urzędników PZM jest taką, jak opisał Łukasz i z resztą każdy z nas musiał tego wielokrotnie tego w różny sposób doświadczyć. Przykro mi, że tak to widzisz i tak pojmujesz wyczyny tych, którym statutowo powinno zależeć na rozwoju WSZYSTKICH dyscyplin motocyklowych, a nie tylko tej jednej modnej. Podejrzewam, że PZM chętnie by teraz zajął się skokami narciarskimi i biegami - są medale na olimpiadzie. Czyżbyś zapomniał historyczny wyścig 24h w Le Mans, gdzie zespół zajął w klasie II miejsce, a przecież Ty byłeś zawodnikiem tego zespołu. Czy wówczas PZM cokolwiek Tobie, Tomkowi, czy też Adamowi pomógł. O ekipie nie wspominam, bo to tylko techniczni, a nie działacze PZM, więc wg. WIELKICH I MOCNYCH z PZM się nie liczą.<br><hr>Jacek Gradomski<br>
Komentatorzy napisał(a):Tobie Jacku odpowiem, bo jesteś poważnym człowiekiem. kiedy zdobyliśmy 2 miejsce nie pomógł ale potem na pewno pomagał. Szkoda, że nie wszyscy to pamiętają :( Nigdy kiedy projekt miał szansę powodzenia a prezes powiedział, że będzie tak i tak było inaczej. Nie bronię go ani nie najeżdżam, bo znamy tylko słowa Łukasza który potrafi zrobić burzę w szklance wody i jak sam się nazywa, jest takim "FAKTEM" motocyklowym.
Najważniejsze jednak w mojej wypowiedzi Jacku, jest to - jak ją uważnie przeczytasz a pewnie umiesz, bo przez wiele lat byłeś nauczycielem - że ja jestem całym sercem za tym żeby pomóc młodym. Negetywnie wypowiadam się o sposobach załatwiania sprawy i nabijania sobie na forum popularności. To nie są wybory. One będą dopiero jesienią a to chyba kampania przedwyborcza. Mogę powiedzieć, że przez te wszystkie lata kiedy wkładałem w wyścigi wszystko co miałem. Dojrzałem do tego, że już nie muszę walczyć. Mam taki komfort. Próbuję załatwiać swoje sprawy bez walki na torze również. Musisz wiedzieć, że jeżeli zaczynasz walkę przeciwko komukolwiek, on walczy przeciwko Tobie. Kiedy robisz coś sam dla siebie, w celu osiągnięcia założonego celu, nikt nie walczy po przeciwnej stronie a Ty osiągasz swój cel. Tego nauczyłem się właśnie na torze. To powiedziała mi kiedyś moja Pani psycholog, która była współautorką moich wyników w sezonie 2007, 2008. Wszystko natomiast może się odbyć zgodnie z zasadami Fair Play. Jeżeli chcesz, to możemy się spotkać i ja przedstawię swoj sposób widzenia i rozwiązywania problemów na drodze pokojowej. Jeżeli masz ochotę zorganizuj spotkanie w szerszym gronie ludzi z którymi da się rozmawiać na argumenty. Ja nie mam monopolu na bycie najmądrzejszym. Nie muszę jednak z nikim walczyć, bo osiągnąłem inny poziom emocjonalny.
Nadal będę twierdził - według starego przysłowia - że "zgoda buduje a niezgoda rujnuje" a przysłowia są ponoć mądrością narodu. Być może mam rację i jestem w mniejszości, jak napisał Łukasz cytując słowa pewnego człowieka.<br><hr>Paweł Szkopek #19<br>
Oczywiście każdy ma swoje racje, chodzi mi o osoby które się podpisały, a nie o tych bezimiennych robiących tylko dym na forum i wyżywających się zza monitora myśląc, że mogą obrażać innych bezkarnie. Toż ta dyskusja zaczyna przypominać nieparlamentarną debatę obecnych naszych parlamentarzystów, trochę wstyd. Myślę, że spotkanie jest KONIECZNE, gdyż pyskówka tutaj nic nie da i niczego konstruktywnego w sumie nie wniesie. Dostają się Tobie wiązanki "kwiatów polskich", Marianowi również, chociaż On ma duże zdolności w zrażaniu sobie osób lubiacych go oraz głupawymi, nie smiesznymi dowcipami z nich. To tak przy okazji. Czy opeer słusznie się Tobie należy, czy tylko częściowo, czy też wcale, bo kazdy ma prawo do wlasnego zdania właśnie na spotkaniu osobistym, a nie internetowym można spokojniej przedyskutować. Myślę, że miejsce i czas ewentualnego spotkania grona osób zainteresowanych jest możliwy do ustalenia. Dyskusja na forum zaczyna odbiegać od tematu, co poniektórzy zaczynają się niepotrzebnie nakręcać i towrzy się powolutku ściana między antagonistami, zamiast być miejscem do wyjaśnienia wszelkich niedomówień. Przcież wszystkim chodzi o to, aby wyscigi nadal były, aby przychodzili do sportu Wasi godni następcy oraz aby organizacja zawodów odbywała się na właściwym poziomie, a nie była zaściankiem zwaśnionych grup.<br><hr>Jacek Gradomski
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 1/3/2010, 23:14

Komentatorzy napisał(a):Przestańcie się opluwać. Moim zdaniem Paweł ma prawo do swego zdania, i rzetelnie opisał to co widzi. Coś mi tu nie pasuje. W jaki sposób jest umocowany prawnie Łukasz, i kogo reprezentuje ? Czyżby każdy z ulicy może żądać KRS itp. od każdej firmy. Dlaczego trener kadry nie wystąpił z wnioskiem ? Proszę o skany wniosków - wtedy poznamy co i jak. Z kim personalnie rozmawiał w ministerstwie ? Bardzo mi zależy na kasie dla młodych , lecz prowadząc przez wiele lat firmę nie wierzę w słowo gadane, a pisane. Z kim personalnie rozmawiano w PZMot ? Może z portierem ? Jakoś zbyt wiele ogólników jest w artykule Łukasza. Zrezygnować z GP i WSBK na rzecz WMMP ? Samarytanin ? I jeszcze jedno pytanie. Kto sfinansował francuski desant w ubiegłym sezonie ? Wielu zawodników zadaje to pytanie - czy ktoś odpowie. A może przy okazji tych awantur powstanie lobby rządzone przez JEDNO nazwisko tak jak jest w F1 ? Śmierdzi mi coś to wszystko. NIE WIERZE W SAMARYTANIZM I BEZINTERESOWNOŚĆ.
<br><hr>Marian Dąbrowski<br>
Komentatorzy napisał(a):Masz Marian rację, z tego co na spotkaniu zawodników z przedstawicielami AW i PZM podczas pierwszej rundy padło, to takie zakusy ma właśnie Szkopek, sam to powiedział, że chce organizować WMMP. Może dlatego stoi po drugiej stronie. <br><hr>fan<br>
Tak chciałem i wogóle się nie wstydziłem, tylko powiedziałem otwarcie, że chcę. Kiedy to zrobiłem Łukasz napisał projekt, na przetarg. Napisał jakie warunki musi spełnić przystępujący i dlatego nikt się nie stawił do przetargu. Teraz mam, miałem robić rundę w Modlinie i to wcale nie dlatego, że jak mówicie liżę dupę prezesowi a dlatego, że również zależy mi na rozwoju tej dyscypliny. Gdyby ktoś się pytał kto dał projekt klasy Junior Superstock, to musicie poczytać inne fora i przeczytać protokół ze spotkania środowiska wyścigów. Mało tego walczyłem również żeby w projekcie który wymyśliłem nie mógł jechać mój brat, bo pierwsze zażuty co do wieku były że jest zbyt niski i powinien być do 25 lat a wtedy Marek mógłby tam jechać i za nic na to nie chciałem się zgodzić, bo gdyby było 25 lat, to z pewnością byśmy go tam wystawili i miałby duże szanse na mistrza ale prawdziwi Juniorzy którzy zaczynają wyścigową przygodę nie bardzo. Ja walczyłem nawet o limit 20 lat, bo taki jest w ME przy WSBK ale ostatecznie zostało 23.
Nie wiem jednak natomiast w tej chwili czy mi się chce cokolwiek organizować, ryzykując kolejne pieniądze po to żeby zostać obżyganym na forum.
Trochę szkoda. Mnie spadło zupelnie ciśnienie na bezinteresowne pomaganie, bo jak ma mi ktoś jechać, to na pewno nie za darmo czy nawet w sytuacji w której do tego mam dokladać. Na pewno przeprowadzę projekt 2010 Junior Szkopek Team a oni wystawią świadectwo.<br><hr>Paweł Szkopek #19
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2010, 00:12

Teraz gdy wniosek jest już ogólnodostepny mam nadzieję,że ucichną wszelkie głupie komentarze... Chociaż mnie szczegóły wniosku nie interesują bo interesować powinny jedynie ministerstwo które gdyby wniosek nie był kompletny albo w ich oczach wiarygodny zawsze mogłoby go odrzucić. Z reszta jeśli kasa zostałaby przyznana to nie koniec bo każdy grosz wydany byłby pięć razy sprawdzany i są to pieniądze z których trzeba się rozliczyć. Szkoda więc iż autorzy wniosku nie dostali szansy nawet na jego złożenie bo prawda jest taka,że jeden podmiot może ich złożyć nawet KILKADZIESIĄT!!! Najdziwniejsze dla mnie jest to,że PZM niechce powiedzieć nawet dlaczego więc chyba mamy tu do czynienia po prostu ze złą wola wobec osób,które powinni reprezentować. Poszperalem trochę i wiem,że niektórzy składają wnioski w każdym terminie do skutku,nieprzejmują się tym że raz lub dwa zostały odrzucone i w końcu dotacje dostają a tu nawet brak prób...zaskakujące i smutne<br><hr>Lisek
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2010, 09:32

ciekawe co powiedzą wszyscy młodzi ściganci jak się dowiedzą ,że Grandys duo będąc menadżerem kadry od dawna dostawali środki na młodych...
<br><hr>prawdziwy fan wyścigów motocyklowych ;)
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2010, 11:40

Jesteście wszyscy BEZNADZIEJNI!!!!
Kocham wszystko co jest związane z moto, a wy mnie zniesmaczacie!! Jak tak można. Blokuje bo są do du.. ale wcale nie jesteście lepsi! weźcie się w końcu w garść. Długo sądziłam, że te problemy to przez brak pieniędzy, a teraz myślę, że to przez WAS. Czemu nie można się zebrać i zadziałać? Po co zakładać kolejne związki itp. wtedy całkowicie rozchodzi się odpowiedzialność i pieniądze. Jesteście jak pies ogrodnika, jak sami nie możecie to innym nie dacie! Nikt też nie robi tego za free, z czegoś trzeba żyć. W dzisiejszych czasach- jak nie wychodzisz to nie załatwisz, samo z nieba nie spadnie. Co z tego, że złożyliście, co z tego że dają innym, bo Wam się tyłka ruszyć nie chciało. Gdzie nutka handlowca?!?!? na początku dyskusja była kłótliwa, teraz jest NIESMACZNA. Jeszcze chwilę i odpuszczę sobie portal!
<br><hr>zniesmaczona czytelniczka
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2010, 11:48

Komentatorzy napisał(a):ciekawe co powiedzą wszyscy młodzi ściganci jak się dowiedzą ,że Grandys duo będąc menadżerem kadry od dawna dostawali środki na młodych...
<br><hr>prawdziwy fan wyścigów motocyklowych ;)<br>
Środki były rozdysponowywane na młodych zawodników reprezentujących Polskę w imprezach Międzynarodowych np. ME a to nie było tajne i nie trzeba było się specjalnie po nie zgłaszać. Kto jeździł w takich zawodach ten o tym wiedział. Nie było tych pieniędzy zbyt wiele i zbyt często ale były. Dlatego denerwujemnie jak się mówi,że zupełnie nic nikt nie zrobił, bo to naprawdę może zniechęcić do robienia nawet tyle. Obojętnie ile środków by nie było, to i tak na nasz sport będzie za mało. I o to mi ciągle chodzi. Natomiast wniosek na 870 000 jeżeli zostanie odrzucony, to w całości a nie np. MS da 20%<br><hr>Paweł Szkopek #19
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 2/3/2010, 11:53

Komentatorzy napisał(a):ciekawe co powiedzą wszyscy młodzi ściganci jak się dowiedzą ,że Grandys duo będąc menadżerem kadry od dawna dostawali środki na młodych...
<br><hr>prawdziwy fan wyścigów motocyklowych ;)<br>
Komentatorzy napisał(a):Środki były rozdysponowywane na młodych zawodników reprezentujących Polskę w imprezach Międzynarodowych np. ME a to nie było tajne i nie trzeba było się specjalnie po nie zgłaszać. Kto jeździł w takich zawodach ten o tym wiedział. Nie było tych pieniędzy zbyt wiele i zbyt często ale były. Dlatego denerwujemnie jak się mówi,że zupełnie nic nikt nie zrobił, bo to naprawdę może zniechęcić do robienia nawet tyle. Obojętnie ile środków by nie było, to i tak na nasz sport będzie za mało. I o to mi ciągle chodzi. Natomiast wniosek na 870 000 jeżeli zostanie odrzucony, to w całości a nie np. MS da 20%<br><hr>Paweł Szkopek #19<br>
Zresztą w tym roku słyszałem,że też mają być i to przed wybuchem afery. Środki mają być dla wszystkich, którzy zdołają się załapać na wielki finał w Albacete. To też jest nie oficjalne do końca i co z tego. Jak będzie oficjalne, będą o tym wiedzieli Ci którzy będą walczyli lub wywalczą sobie start w Wielkim Finale ale dopóki nie jest to na 100% pewne, po co mają o tym informować. Ludzie otrząśnijcie się.<br><hr>Paweł Szkopek #19
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl