Zobacz wątek - <i>[Kawasaki]</i> Kawasaki ZZR 1400
NAS Analytics TAG

[Kawasaki] Kawasaki ZZR 1400

Komentarze użytkowników
_________

[Kawasaki] Kawasaki ZZR 1400

Postprzez Ścigacz » 22/9/2008, 15:02

Dyskusja na temat: Kawasaki ZZR 1400
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Kawasaki ZZR 1400
Ścigacz
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 22/9/2008, 15:02

jak wg autora ten motocykl nie jest wspanialy pod wzglem wygladu, to ciekawe w jakich okularach on chodzi.

To jest cudo<br><hr>slepy
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 22/9/2008, 20:15

Nie wiem komu tu by sie okulary przydaly, dobrze, ze o gustach sie nie dyskutuje. zadna rewelacja, jak zwykle w Kasasaki ramy pekaja, przynajmniej w pierwszej seri tego modelu.
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Komentatorzy » 2/10/2008, 19:05

Komentatorzy napisał(a):Nie wiem komu tu by sie okulary przydaly, dobrze, ze o gustach sie nie dyskutuje. zadna rewelacja, jak zwykle w Kasasaki ramy pekaja, przynajmniej w pierwszej seri tego modelu. <br><hr>andy7<br>
Ale ci szkoda widać to uwież chłopie że przerzuciłem już dziesiątki motocykli a teraz mam 14-tkę i jej nie da się porównać do żadnego innego motocykla gdyby nie wiatr to komfort lepszy jak w mietku s klassy.CBR-ki GSXR-y R1-ki to taczki w porównaniu z Kawą a o osiągach już nawet nie piszę pocisk atomowy he he.<br><hr>Foreverkawa
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez andy7 » 3/10/2008, 10:27

Komentatorzy napisał(a): Ale ci szkoda widać to uwież chłopie że przerzuciłem już dziesiątki motocykli a teraz mam 14-tkę i jej nie da się porównać do żadnego innego motocykla gdyby nie wiatr to komfort lepszy jak w mietku s klassy.CBR-ki GSXR-y R1-ki to taczki w porównaniu z Kawą a o osiągach już nawet nie piszę pocisk atomowy he he.<br><hr>Foreverkawa

Nie cen moze wszystkich jednakowo. Moglem go kupic i nie kupilem bo po prostu mi nie lezal, wiec czemu od razu mi szkoda ? Jezdzilem na nim jak tylko pokazal sie na rynku niemieckim ( jazda testowa podczas weekendu - ca. 600 km ).

Jego zaleta jest ladnie chodzaca skrzynia biegow, dobra kultura pracy silnika na niskich obrotach. Mapa zaplonu - lepiej nie dyskutujmy, kiedy zaczyna ciagnac ? Od ilu obrotow ? Z tym, ze po tym idzie jak pocisk, z tym sie zgodze. Jadac normalnie i chcac przyspieszyc musisz mielic skrzynia jak w klasie 600 wiec nie wiem czy to az taka rewelacja i komfort. Potatym za wygodny nie jest, komfotr podnoisi sie dopiero po zamontowaniu turystycznej szyby MRA i zmianie kierownicy na SB.

Co do jego porecznosci nie bede wypowiadal sie wogole bo jest tragiczna. To typowy przedstawiciel Speedbike'ow i jego jedyna cecha jest wysoka predkosc na autostradach ( wlasciwie tylko niemieckich, bo na innych predkosc jest juz ograniczona ).

Przejedz sie moze czy BMW K 1200 GT lub K 1200 S to dopiero wtedy bedziemy mogli porozmawiac o komforcie jak w Mietku klasy S.

:wink:
andy7
Moderator

Postprzez Komentatorzy » 8/10/2008, 13:51

wolałem moją zzr1200 ;( ale ten też jest zajebjaszczy ;)<br><hr>skalpel
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/8/2009, 07:14

Kupiłem egzemplarz z 2007r. sprowadzony z USA z nieznaczącym przebiegiem i jak pierwszy raz dosiadłem BESTII, nie macie pojęcia co ja przeżyłem jadąc z pod granicy z Niemcami do Katowic autostradą A4. NIRWANA. Naprawdę spodziewałem się że Mefisto będzie kusił i pójdzie w palnik pełen strumień wachy, a wtedy nigdy nic nie wiadomo, nic bardziej mylnego, mogłem w PEŁNYM ZAKRESIE rozkoszować się mocą, przyspieszeniem i prędkością a sprzęt nawet na moment nie tracił stabilności, płynności i pozwalał się kontrolować. Moje i mojego otoczenia obawy: po co ci taki sprzęt, po co ci taka moc, przecież to wielki potwór, a ile cię to będzie kosztować w utrzymaniu itp. natychmiast rozwiały się niczym bąk przy 200 km/h kiedy przemierzałem najdłuższy odcinek autostrady w Polsce. Jednym zdaniem: bezpieczny, stabilny, łatwy w kontroli i niezawodny sprzęt, bardzo mocny i bardzo szybki (respekt) i na koniec moi drodzy, jeździmy głową a nie manetką, a wtedy długo będziemy się cieszyć zdrowiem i wspaniałymi maszynami.<br><hr>JK
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 9/10/2009, 19:36

witam
zamierzam kupic kawe zzr1200 podzielcie sie ze mną proszę uwagami na temat tego modelu ??? (wady, zalety, ile pali itd....)
pozdro<br><hr>kali
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez m.rutkowski » 18/10/2009, 10:07

no i wreszcie go kupiłem!! odkąd go zobaczyłem nie mogłem spac , a
odkąd nim się przejechałem nie mogłem jeśc... nie mozna go
komentowac czy krytykowac nie robiac nim przynajmniej kilkadziesiąt
kilometrów(na trasie i w miescie)- ja tego nie robiłem dopóki go nie
dosiadłem ; teraz jako szczęsliwy właścieciel niebieskiego potwora
powiadam : "kupujcie a będziecie szczęśliwi" (oczywiście moto nie
nadaje się na pierwszy czy drugi,ale szybko można go
ogarnąc).pozdrawiam wszystkich kawamaniaków :D
m.rutkowski
Świeżak

Postprzez Komentatorzy » 31/12/2010, 02:31

Komentatorzy napisał(a):witam
zamierzam kupic kawe zzr1200 podzielcie sie ze mną proszę uwagami na temat tego modelu ??? (wady, zalety, ile pali itd....)
pozdro<br><hr>kali<br>
cześć

miałem go 2 sezony ... kapitalny sprzęt. Nie daj sobie wmówić że XX czy Haya da ci cokolwiek więcej. Polecam.<br><hr>nnn
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 4/10/2012, 21:36

Komentatorzy napisał(a):Nie wiem komu tu by sie okulary przydaly, dobrze, ze o gustach sie nie dyskutuje. zadna rewelacja, jak zwykle w Kasasaki ramy pekaja, przynajmniej w pierwszej seri tego modelu. <br><hr>andy7<br>
gdzie pękają co to za bzdury znam kilku i nic nie pęka w mojej też nie, skąd to się bierze a co do wyglądu to jest kosa.<br><hr>zygzak
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/10/2013, 14:26

Komentatorzy napisał(a):no i wreszcie go kupiłem!! odkąd go zobaczyłem nie mogłem spac , a odkąd nim się przejechałem nie mogłem jeśc... nie mozna go komentowac czy krytykowac nie robiac nim przynajmniej kilkadziesiąt kilometrów(na trasie i w miescie)- ja tego nie robiłem dopóki go nie dosiadłem ; teraz jako szczęsliwy właścieciel niebieskiego potwora powiadam : "kupujcie a będziecie szczęśliwi" (oczywiście moto nie nadaje się na pierwszy czy drugi,ale szybko można go ogarnąc).pozdrawiam wszystkich kawamaniaków :D <br><hr>m.rutkowski<br>
Który rocznik kupiłeś? Też się nad nią zastanawiam ale chciałbym żeby jechała szybciej niż 3 paczuszki, bo coraz więcej szybkich samochodów panoszy się na niemieckich autostradach<br><hr>Carlos
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 28/1/2014, 19:48

wg mnie to taki motocyklowy odpowiednik NISSANA GTR i wygladem i osiagami <br><hr>kiki zzr1100
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 11/4/2015, 13:56

Komentatorzy napisał(a):no i wreszcie go kupiłem!! odkąd go zobaczyłem nie mogłem spac , a odkąd nim się przejechałem nie mogłem jeśc... nie mozna go komentowac czy krytykowac nie robiac nim przynajmniej kilkadziesiąt kilometrów(na trasie i w miescie)- ja tego nie robiłem dopóki go nie dosiadłem ; teraz jako szczęsliwy właścieciel niebieskiego potwora powiadam : "kupujcie a będziecie szczęśliwi" (oczywiście moto nie nadaje się na pierwszy czy drugi,ale szybko można go ogarnąc).pozdrawiam wszystkich kawamaniaków :D <br><hr>m.rutkowski<br>
witam, czytalem opinie o zzr1400 , jest podobno kilka rocznikow,czym sie roznia na co zwracac uwage podczas kupna,jesli ktos z was ma ta bestie to napiszcie<br><hr>Renegad
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl