znaki STOP
• Strona 1 z 2 • 1, 2
znaki STOP
zastanawiam się ilu z Was zatrzymuje się tak na prawdę przed znakami stop, a którzy tylko redukują i przejeżdżają powoli. NIe znalazłem nigdzie podobnego tematu a ciekawi mnie to.
-
k9aro3l - Stały bywalec
To zależy, np. przy starych nieużytkowanych przez kolej torów kolejowych (tutaj na wschodzie takich pełno) to się nie zatrzymuje. Wszystko zależy gdzie, co i jak. Wiadomo że ten kto jedzie pierwszy raz na obcej mu drodze to się zatrzyma
.

-
grunder - Mieszkaniec forum
zatrzymuje siÄ™ jak jadÄ™ sam - czytaj nie w grupie
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
- mustafa_waw
- Świeżak
mustafa_waw napisał(a):Kto się przy zielonej strzałce w prawo zatrzymuje?
ja tylko na kursie. Wg mnie jeden z głupszych przepisów.
GSX1400
-
maciejka69 - Stały bywalec
oj no dobra już, dobra. Nie uwierzę, że jesteś taki przepisowy, że zawsze się zatrzymujesz przed pasami i prawie zawsze na zielonej strzałce. Normalne, że kiedy dojeżdżam do pasów i ktoś mi zasłania pole widzenia, bardzo zwalniam albo się zatrzymuję w razie potrzeby. W większości przypadków widoczność jest dobra i nie zatrzymuję się na zielonej strzałce, a najwyżej mocno zwalniam.
GSX1400
-
będe chlubno/niechlubnym wyjątkiem
znak stop - 100/100
strzałka 9x/100 - znam jedno skrzyżowanie, gdzie po prostu blokuje to płynność ruchu w większości sytuacji
znak stop - 100/100
strzałka 9x/100 - znam jedno skrzyżowanie, gdzie po prostu blokuje to płynność ruchu w większości sytuacji
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
Dla mnie to pytanie w temacie takie trochę z d*py, że tak powiem.
Ilu z Was wstaje kładąc najpierw prawą nogę na ziemi, a ilu lewą?
Tak jak teoretycznie ze znakiem, można przejechać i z daleka widać, że nic nie jedzie to jedziesz dalej.
Ilu z Was wstaje kładąc najpierw prawą nogę na ziemi, a ilu lewą?
Tak jak teoretycznie ze znakiem, można przejechać i z daleka widać, że nic nie jedzie to jedziesz dalej.
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
Ja na STOPie jak i na strzałce warunkowego przejazdu zawsze się zatrzymuje...
Widziałem kilkakrotnie jak ludzie nie zwracali uwagi na strzałkę i kilkakrotnie mało nie doszło do potrącenia pieszego...
Widziałem kilkakrotnie jak ludzie nie zwracali uwagi na strzałkę i kilkakrotnie mało nie doszło do potrącenia pieszego...
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
"Po pierwsze nie w tym miejscu gdzie trzeba, po drugie zdublowane często ze szlabanami i światłami. "
Ale nie zatrzymujesz się przed znakiem, tylko w miejscu do tego wyznaczonym, a jeżeli takiego nie ma to w miejscu, gdzie masz dobrą widoczność.
Ale nie zatrzymujesz się przed znakiem, tylko w miejscu do tego wyznaczonym, a jeżeli takiego nie ma to w miejscu, gdzie masz dobrą widoczność.
- mustafa_waw
- Świeżak
Yy, nie mało jest osłów którzy traktują strzałke warunkową, jak zielone
W sumie, to przynajmniej raz w tygodniu, idąc do szkoły (2km w obie strony) widzę bałwana który albo zatrzymuje się kilka cm od pieszego i jeszcze śmie go opierniczać, albo leci przez pasy na zablokowanych kołach.

-
Arturo925 - Stały bywalec
deejayslonio napisał(a):Ja przed zieloną strzałką zwalniam... jeżeli widzę całe przejście dla pieszych i jego okolice to się nie zatrzymuję a jeżeli ktoś ma zamiar przejść to oczywistym jest, że go przepuszczam.
Strzałka gaśnie to nie jadę - a dla wielu strzałka która zamontowana jest na sygnalizatorze działa jakby była ciągle włączona.
Znak stop - zatrzymuję się prawie zawsze... prawie dlatego, że często na przejazdach kolejowych zamontowane znaki stop są zupełnie bez sensu! Po pierwsze nie w tym miejscu gdzie trzeba, po drugie zdublowane często ze szlabanami i światłami.
wbrew pozorom to zdublowanie ma sens
pomyślałeś co się dzieje lub co mogłoby się stać gdy nie ma prądu?
na tej samej zasadzie jest ze znakiem zakazu skrętu lub zawracania i sygnalizatorem kierunkowym
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
najpierw niebieski pan na skrzyżowaniu, później sygnalizacja a na końcu znaki. Zdaje się, że tak uczono
GSX1400
-
deejayslonio napisał(a):J
Strzałka gaśnie to nie jadę - a dla wielu strzałka która zamontowana jest na sygnalizatorze działa jakby była ciągle włączona.
Oj tam, w prawo na czerwonym można jeszcze przeżyć.
A najlepsze są i tak sygnalizacje które nie widzą moto, a trzeba pojechać w lewo.
Co do stopów to zatrzymuje się niemal zawsze.
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Ja pierwsze sie rozglÄ…dam czy sÄ… paly i jakie skrzyzowanie.Jak czysto i wsio widac to strzala.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości