Straż Miejska opinie
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Straż Miejska opinie
Co sądzicie o tej niedo... instytucji? w wyniku ostatniego mandatu za parkowanie i glupich odzywek na miescie stwierdzam ze to banda darmozjadów ktora niedostała sie ani do policji ani do woja.
-
SzpiceR - VIP Ścigacz.pl
To banda darmozjadów którzy patrzą tylko żeby dać mandat i nic pozytywnego nie robią .
http://www.youtube.com/watch?v=LeQEX2haRus

http://www.youtube.com/watch?v=LeQEX2haRus

YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Podam dwa przykłady działania straży miejskiej.
Jakiś rok temu były dni morza w szczecinie. Kilka ulic od całej imprezy było pozamykanych tak że nie było gdzie parkować. Znalazłem miejsce w końcu na trawie gdzie było zaparkowanych kilkadziesiąt samochodów jak na parkingu. Wracam do samochodu a tu wezwanie. Pajac powiedział mi że za to co zrobiłem ( bo zaprakowałem niby w parku i do tego zabytkowym na zakazie zatrzymywania- tylko podkreślam jak to była sytuacja) należy mi się do 1000 zł i 1 pkt , dostałem stowe bez punktów.
Drugi przykład. Kiedyś pod moja chata rozpierdalali przystanek. Przyjechała straż zaparkowała 100 m dalej wycofała i się zawinęli.
Jakiś rok temu były dni morza w szczecinie. Kilka ulic od całej imprezy było pozamykanych tak że nie było gdzie parkować. Znalazłem miejsce w końcu na trawie gdzie było zaparkowanych kilkadziesiąt samochodów jak na parkingu. Wracam do samochodu a tu wezwanie. Pajac powiedział mi że za to co zrobiłem ( bo zaprakowałem niby w parku i do tego zabytkowym na zakazie zatrzymywania- tylko podkreślam jak to była sytuacja) należy mi się do 1000 zł i 1 pkt , dostałem stowe bez punktów.
Drugi przykład. Kiedyś pod moja chata rozpierdalali przystanek. Przyjechała straż zaparkowała 100 m dalej wycofała i się zawinęli.
Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
krąza po mieście i aby tylko wje****bac mandat albo na psiarnie zawiezc do tego bezczelne odzywki i nienawidze ich cwaniactwa jak by byli nie wiadomo kim
-
andrzej551 - Bywalec
Banda pajaców. Obok mojej wioski często z radarem się rozstawiają kurrrrrrfy.
Sprzedam haykę!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
SzpiceR napisał(a):
ps. bandzior kolejny z nad morza
O ile Szczecin jest nad morzem

Mów co myślisz , rób co mówisz .
Suzuki Bandit gsf 400
Suzuki Bandit gsf 400
- MaŁy_Bandzior
- Świeżak
wyje*ać ich wszystkich w piź*ziec! Moim zdaniem jako straż miejska/ gminna powinni działać bardziej prewencyjnie/przeciwdziałać pouczać niż karać. No ale jak rozstawią fotoradar i wlepią pare mandatów to lepiej niż rozgonić jakiś wandali albo ziuli. A zazwyczaj pracują tam same leszczyki wygłodzone albo przepasione bojące się własnego cienia.
-
adam_89 - Stały bywalec
muszę przyznać, że poza faktem, że to banda darmozjadów, to nawet ich lubię.... przeganiać 

(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
ja do nich nic nie mam, ugadałem ich kiedyś żeby nie dawali mi mandatu za parkowanie...
a poza tym mają oni pełnić funkcję prewencyjną i nie jesteśmy w stanie dojść do tego ilu przestępstwom zapobiegła ich obecność na ulicach.
szczerze przyznam że jak idę sobie nocą po mieście i raz na jakiś czas mija mnie radiowóz albo patrol to jakoś tak pewniej się czuję...
a poza tym mają oni pełnić funkcję prewencyjną i nie jesteśmy w stanie dojść do tego ilu przestępstwom zapobiegła ich obecność na ulicach.
szczerze przyznam że jak idę sobie nocą po mieście i raz na jakiś czas mija mnie radiowóz albo patrol to jakoś tak pewniej się czuję...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Jak jesteś debilem który nic nie umie i nie wie co z sobą zrobić - lądujesz w policji. Jak już tam cię nawet nie chcą - ostatnia deska ratunku to sm. Taka przechowlnia kompletnie nieprzydatnych, nieporadnych idiotów.
Zaczaić się w krzakach z radarem, zatrzymać pijanego rowerzyste (tylko kompletnie piajnego bo mniej pijany jeszcze może im wpierolić), dać babci mandat bo nie odśnieżyła chodnika, włożyc kartkę z wezwaniem za złe parkowanie (ale tylko jak w pobliżu nie widać kierowcy bo też może dojebać). To cała ich praca.
Jakby rozwiązali sm to by liczebność żuli drastycznie wzrosła.
Zaczaić się w krzakach z radarem, zatrzymać pijanego rowerzyste (tylko kompletnie piajnego bo mniej pijany jeszcze może im wpierolić), dać babci mandat bo nie odśnieżyła chodnika, włożyc kartkę z wezwaniem za złe parkowanie (ale tylko jak w pobliżu nie widać kierowcy bo też może dojebać). To cała ich praca.
- kriss2k
- Świeżak
kriss2k napisał(a):Jak jesteś debilem który nic nie umie i nie wie co z sobą zrobić - lądujesz w policji. Jak już tam cię nawet nie chcą - ostatnia deska ratunku to sm. Taka przechowlnia kompletnie nieprzydatnych, nieporadnych idiotów.
Dostałeś pewnie jakiś mandat, że tak wyzywasz ludzi których nie znasz?Mam znajomego w policji i w straży miejskiej i nie są to głupi ludzie.
Co do ich przydatności to swoją role mają i wykonują ją raz lepiej raz gorzej. Nikt ich nie lubi ale też nikt nie lubi stojących samochodów na ścieżce dla pieszych, czy zakłócających spokój sąsiadów itp. więc wtedy się po nich dzwoni i przynajmniej coś czasami załatwią.
-
patryk83 - Bywalec
straż miejska jest po to, aby np do jakiś "małych awantur" na ulicy, niszczenia mienia, złego parkowania itp nie wzywać policji, gdyż w tym czasie mogą gdzieś być bardziej potrzebni a drugi powód powołania straży miejskiej/gminnej jest taki, że Policji często nie chce się po prostu przyjeżdżać na jakąś wioskę bo ktoś przystanek niszczy...
nie zmienia to faktu, że tak jak i wszędzie i tam pracuję debile, których niestety jest dość sporo
nie zmienia to faktu, że tak jak i wszędzie i tam pracuję debile, których niestety jest dość sporo
XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2