Takie tam moje...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Takie tam moje...
No to już miał zacząć się mój pierwszy prawdziwy sezon, w sumie się nie mogłem doczekać przez zimę, bo jazda autem (czasami) i KM trochę działała na mnie dołująco. Zima długa i zimna
hehe. Moto kupiłem w październiku i przez dwa pełne miechy jeździłem, ale wiecie jak to jest jesienią. Mało przyjemnie, ale i tak było warto. No dobra, przyszła wiosna, zaczęło się robić ciepło, a ja na śmierć zapominałem że muszę oddać różne części mojego ubrania moto do reklamacji, buty, kurtka i podpinka spodni - normalnie awaria. Dałem miesiąc temu i jeszcze nie załatwili. Ale ok. Podobno proces ma się ku końcowi i niedługo będę się miał w co ubrać.
Przedwczoraj, poszedłem do garażu z moim małym kuzynem co by mu pokazać mojego sprzęta, odpalić i posłuchać jak gada po zimowym spaniu. Kuzyn młody, motorynkę kupił, więc ja dla niego jak "stary" jestem jeśli chodzi o doświadczenie z moto. Wkładam kluczyk widzę że się kontrole palą. Olej jest. Wciskam rozrusznik i...... kupa. Zakręcił parę razy, ale wolno, baaaardzo wolno. No to kuzyn mówi że na pych. Wytoczyliśmy te 230 kg z garażu na górę. Rozpęd, IV bieg puszczam sprzęgło i....nie załapał. I tak kilka razy, hmmm ludzie się już patrzą przez okna, ale masakra. Wku.... się zapchaliśmy sprzęta pod klatę. Wczoraj o 23 nie wytrzymałem i wyciągnąłem akku, do samochodu i rura do kumpla. Podładowałem i..... dzisiaj będę go kręcił aż zapali. Muszę się chociaż po osiedlu kopsnąć bo padnę na cycki z nerwów. No i tak rozpocząłem swój 1 sezon. O wyłuskaniu akku na zimę będę pamiętał w tym roku - nauczka

Przedwczoraj, poszedłem do garażu z moim małym kuzynem co by mu pokazać mojego sprzęta, odpalić i posłuchać jak gada po zimowym spaniu. Kuzyn młody, motorynkę kupił, więc ja dla niego jak "stary" jestem jeśli chodzi o doświadczenie z moto. Wkładam kluczyk widzę że się kontrole palą. Olej jest. Wciskam rozrusznik i...... kupa. Zakręcił parę razy, ale wolno, baaaardzo wolno. No to kuzyn mówi że na pych. Wytoczyliśmy te 230 kg z garażu na górę. Rozpęd, IV bieg puszczam sprzęgło i....nie załapał. I tak kilka razy, hmmm ludzie się już patrzą przez okna, ale masakra. Wku.... się zapchaliśmy sprzęta pod klatę. Wczoraj o 23 nie wytrzymałem i wyciągnąłem akku, do samochodu i rura do kumpla. Podładowałem i..... dzisiaj będę go kręcił aż zapali. Muszę się chociaż po osiedlu kopsnąć bo padnę na cycki z nerwów. No i tak rozpocząłem swój 1 sezon. O wyłuskaniu akku na zimę będę pamiętał w tym roku - nauczka

No, jak spadł śnieg to wymiękłem 

-
pleszak - Świeżak
- Pisiu
- VIP Ścigacz.pl
... o ten motocykl co nie chodził 

Tylko na torze. | Honda CR 125 - Osobniku! Do Ciebie piszę! Narzekasz, że bez przerwy Ci mocy brakuje? Jeśli tak, ta czerwona diablica pokaże Ci , gdzie jest Twoje miejsce! Normalnie Cię sponiewiera! | http://www.youtube.com/watch?v=6FQG7Eqwtow
-
Hamulec - Bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
zadzior - Stały bywalec
-
bast - Bywalec
-
icid - VIP Ścigacz.pl
Bracia i siostry, kochajmy się! Wszak dzieli nas wspólna pasja i miłość do motocykli. Pamiętajcie o bezpiecznej jeździe i kamizelkach odblaskowych. Lewa w górę!
Wypadki chodzą po ludziach, ludzie po wypadkach nie zawsze.
-
Czester - Administrator
-
bast - Bywalec
Aż się popłakałem ze wzruszenia
pamietaj na przyszły raz by akumulator wyciagać na kążdy dłuższy postój niż miesiąc. Kup sobie także prostownik nawet za 50zł taki 4A. Jak bedziesz dbał o aku to pare lat posłuzy bez zająkniecia. Jak nie - to w najlepszym wypadku co drugie zimowanie nowy aku

http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo Przegląd Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2