spiacy pasazer na motocyklu?
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
spiacy pasazer na motocyklu?
czy istnieja jakies pasy/szelki/stelaze czy inne cholerstwo, ktore utrzymywaloby cialo pasazera jadacego "na plecaku" w pionie? chodzi oczywiscie o to, zeby bezwladne cialo spiacej osoby nie przeszkadzalo w czasie jazdy, tylko dla kierowcy bylo jak kolejny przywiazany mocno pakunek. a wiec?
-
harry89 - Bywalec
Re: spiacy pasazer na motocyklu?
harry89 napisał(a):czy istnieja jakies pasy/szelki/stelaze czy inne cholerstwo, ktore utrzymywaloby cialo pasazera jadacego "na plecaku" w pionie? chodzi oczywiscie o to, zeby bezwladne cialo spiacej osoby nie przeszkadzalo w czasie jazdy, tylko dla kierowcy bylo jak kolejny przywiazany mocno pakunek. a wiec?

czy ty sobie żartujesz?? czu mówisz poważnie??
-
gosia - VIP Åšcigacz.pl
Re: spiacy pasazer na motocyklu?
Gosia napisał(a):harry89 napisał(a):czy istnieja jakies pasy/szelki/stelaze czy inne cholerstwo, ktore utrzymywaloby cialo pasazera jadacego "na plecaku" w pionie? chodzi oczywiscie o to, zeby bezwladne cialo spiacej osoby nie przeszkadzalo w czasie jazdy, tylko dla kierowcy bylo jak kolejny przywiazany mocno pakunek. a wiec?
![]()
czy ty sobie żartujesz?? czu mówisz poważnie??
raczej zartuje
- gixxer
- Świeżak
hehe dobry temat:) chyba powinien byc w temacie joke:)
http://www.bikepics.com/members/tugok (otwórz link)
954rr & RSV1000R
954rr & RSV1000R
-
kogut. - Bywalec
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
zawsze można zakupić dużą klatke dla ptaków ; ) albo żeby tak nie wiało to taki zamykany koszyk wiklinowy na bardzo dużego kota 

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
ja nie wiem co w tym śmiesznego... mi się zdarza przysypiać(ale się od razu budzę żeby się nie spieprzyć...) jak jade na plecaka, a jak w wózku bocznym to notorycznie kimam... ale o szelkach nie słyszałem...musisz bardziej urozmaicać jazdę, jakies wheelie przy 250 km/h, czy coś takiego i pasażer nie będzie zasypiał...
1952 SHL M-04
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
2000 Suzuki GSF 600 S Bandit
- michael
- Bywalec
michael napisał(a):ja nie wiem co w tym śmiesznego... mi się zdarza przysypiać(ale się od razu budzę żeby się nie spieprzyć...) jak jade na plecaka, a jak w wózku bocznym to notorycznie kimam... ale o szelkach nie słyszałem...musisz bardziej urozmaicać jazdę, jakies wheelie przy 250 km/h, czy coś takiego i pasażer nie będzie zasypiał...
tak, to byloby jakies wyjscie (:D), ale chodzi mi raczej o to, ze jesli jade z dziewczyna w nocy, to czy ona musialaby caly czas pozostawac przytomna

-
harry89 - Bywalec
ekhm jak bylam malutka to zazyczylam sobie pod choinke dopalacze do nart i sanek...
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
mar111cin napisał(a):Harry a co Ty jej chcesz zrobić ?co na to jej rodzice ?;) (i ona!;) )
ja nic, musisz mi uwierzyc na slowo

-
harry89 - Bywalec
pytanie bardzo normalne-moja połowica zawsze zasypia na moto i budzi się tylko kiedy predkośc zaczyna przekraczać 140km/h....taka motocyklowa narkolepsja. I miewałem ten sam problem, że jadac np. przez miasto myslałem że ją gdzieś zgubie.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
harry!
jak nie chcesz zabic swojej dziewczyny (albo was oboje) to nie jezdzij z nia po nocach i nie kombinuj zbytnio...
pomysl jakie konsekwencje mozesz poniesc gdyby (odpukac) ona spadla ci z moto, nie mozesz sprawy rozwiazac inaczej (np.dac jej 2kawy do wypicia przed podroza?)
pozdro
jak nie chcesz zabic swojej dziewczyny (albo was oboje) to nie jezdzij z nia po nocach i nie kombinuj zbytnio...
pomysl jakie konsekwencje mozesz poniesc gdyby (odpukac) ona spadla ci z moto, nie mozesz sprawy rozwiazac inaczej (np.dac jej 2kawy do wypicia przed podroza?)
pozdro
Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
Thrillco napisał(a):pytanie bardzo normalne-moja połowica zawsze zasypia na moto i budzi się tylko kiedy predkośc zaczyna przekraczać 140km/h....taka motocyklowa narkolepsja. I miewałem ten sam problem, że jadac np. przez miasto myslałem że ją gdzieś zgubie.
hmm... moze mi sie wydaje, ale troche dziwnie do tego podchodzisz... gdybym ja zauwazyl ze moja dziewczyna zasnela z tylu, to bym jak najszybciej sie zatrzymal i ja obudzil... co zrobisz, kiedy, zalozmy, zapomnisz ze spi i wjedziesz szybciej w jakis zakret, albo przynajmniej na rondo? bedzie miala raczej nieprzyjemne przebudzenie

tak sobie pomyslalem, ze twoja dziewczyna albo jest wielkim spiochem, albo ma ogromne zaufanie do twoich umiejetnosci motocyklowych. nie wiem, czy jadac z kimkolwiek 100 km/h potrafilbym zasnac

-
harry89 - Bywalec
mr_neox napisał(a):harry!
pozdro
niczego takiego nie planuje. zaswitala mi w glowie mysl z prosba o weryfikacje ktorej zwrocilem sie do was. nic wiecej

-
harry89 - Bywalec
Thrillco napisał(a):pytanie bardzo normalne-moja połowica zawsze zasypia na moto i budzi się tylko kiedy predkośc zaczyna przekraczać 140km/h....taka motocyklowa narkolepsja. I miewałem ten sam problem, że jadac np. przez miasto myslałem że ją gdzieś zgubie.
Jest na to bardo prosta metoda.
Najlepiej nakleić tankpada z tyłu kasku, żeby się nie porysował.
Następnie gdy pasażerka przyśnie wciskamy hebel, mocno i szybko, tak ze dwa rzy.
Poczujesz da uderzenia w tył głowy (takie łup! łup!) i gotowe.
Pasażerka obudzona, dodatkowo podniosłeś jej ciśnienie tym manewrem, więc masz pewność że przez dłuższą chwile nie uśnie.

http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
Ale temat zarzuciliście
A spać na moto plecaczek oczywiście może. kolega, który w ostatnie wakacje zwiedzał z ekipą okolice Egiptu itp. jechał ze swoją dziewczyną. Mówiła, ze spała, ja nie wierzyłem, póki sam nie zobaczyłem. Wracaliśmy znad morza, my wcześniej, oni chwilę później. Jak się zatrzymaliśmy na tankowanie oni nas wyprzedzili. Sylwia spała z głową na kufrze bez żadnego zabezpieczenia, szelek itp. Twierdziła, ze jak nie spać, jak omni po 10h w drodze byli...

A spać na moto plecaczek oczywiście może. kolega, który w ostatnie wakacje zwiedzał z ekipą okolice Egiptu itp. jechał ze swoją dziewczyną. Mówiła, ze spała, ja nie wierzyłem, póki sam nie zobaczyłem. Wracaliśmy znad morza, my wcześniej, oni chwilę później. Jak się zatrzymaliśmy na tankowanie oni nas wyprzedzili. Sylwia spała z głową na kufrze bez żadnego zabezpieczenia, szelek itp. Twierdziła, ze jak nie spać, jak omni po 10h w drodze byli...
No hope. no cure. No problem.
-
Terror - Administrator
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 12 gości