wypadek w kopalnie i żałoba
• Strona 1 z 2 • 1, 2
wypadek w kopalnie i żałoba
Odnosnie wypadku w którym zgineło 12 górników, jest to tragedia i szkoda ludzi którym w tej chwili należy sie szacunek ale...
dzisiaj w radu słysze prezydent siemianowic wprowadz 7 dni załoby tutaj prezeyden RP rozwaza wprowadzenie załoby narodowej. To mnie najbardziej boli. Polityczna poprawnosc na pokaz aby dobrze wypasc przed opinia publiczna . codzienie w wypadkach gina ludzie i to w znacznie wiekszych liczbach . dlatego proponuje wprowadzic zalobe narodowa przez cały rok.
dzisiaj w radu słysze prezydent siemianowic wprowadz 7 dni załoby tutaj prezeyden RP rozwaza wprowadzenie załoby narodowej. To mnie najbardziej boli. Polityczna poprawnosc na pokaz aby dobrze wypasc przed opinia publiczna . codzienie w wypadkach gina ludzie i to w znacznie wiekszych liczbach . dlatego proponuje wprowadzic zalobe narodowa przez cały rok.
- fandzoilisz
- Bywalec
mieszkam vis a vis tej kopalni, moze 300 m od niej, ojciec przepracowal tam 30 lat. juz za jego czasow dochodzilo tam do tragedii, ale takiej jeszcze nie bylo. dojazd do kopalni jest stale zablokowany bo sluzby ratownicze caly czas sa na miejscu tragedii. wczoraj bylo pelno policji, sluzb ratowniczych, helikoptery medyczne...czlowiek nie mysli o tym, do momentu jak nie przytrafi sie to praktycznie "za plotem".
tylko nie wiem po co Tusk sie tutaj pcha. Lepiej jakby dal wiecej kasy na leczenie
tylko nie wiem po co Tusk sie tutaj pcha. Lepiej jakby dal wiecej kasy na leczenie
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Bo III Rzeczpospolita to kraj idiotyzmów, a demokracja to ustrój w którym żądzą idioci.
Idiota pomyśli: jaki dobry ten prezydent! Tak żałuje tych górników! A że idiotów jest w Polsce znacznie ponad 50% to taki manewr się opłaci... W tym wypadku może przypodobać się babciom, one perwersyjnie kochają być w żałobie.
To że w jakiejś kopalni zginęło ileś tam górników nie obchodzi mnie więcej niż to że gdzieś na Karaibach utoną właśnie jacht z 12 osobami na pokładzie, albo umarło właśnie 12 osób np. na raka. Właściwie to mam to wszystko gdzieś, a zadaniem prezydenta nie jest bycie narodową płaczką. Z drugiej strony to może i lepiej że zajmuje się tymi bzdetami, zamiast wziąć się za coś czym mógł by bardziej zaszkodzić.
Ludzie giną cały czas i nie widzę powodów żeby bardziej przejmować się śmiercią kilku górników niż kogoś innego.
Nie sądzę żeby komuś tych którzy tak głośno opłakują różne śmierci, specjalnie zależało na tych górnikach...
Idiota pomyśli: jaki dobry ten prezydent! Tak żałuje tych górników! A że idiotów jest w Polsce znacznie ponad 50% to taki manewr się opłaci... W tym wypadku może przypodobać się babciom, one perwersyjnie kochają być w żałobie.
To że w jakiejś kopalni zginęło ileś tam górników nie obchodzi mnie więcej niż to że gdzieś na Karaibach utoną właśnie jacht z 12 osobami na pokładzie, albo umarło właśnie 12 osób np. na raka. Właściwie to mam to wszystko gdzieś, a zadaniem prezydenta nie jest bycie narodową płaczką. Z drugiej strony to może i lepiej że zajmuje się tymi bzdetami, zamiast wziąć się za coś czym mógł by bardziej zaszkodzić.
Ludzie giną cały czas i nie widzę powodów żeby bardziej przejmować się śmiercią kilku górników niż kogoś innego.
Nie sądzę żeby komuś tych którzy tak głośno opłakują różne śmierci, specjalnie zależało na tych górnikach...
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
A wytłumaczy mi ktoś dlaczego cena węgla i miału jest taka wysoka ???? Mamy węgla od chu...ja i dlaczego jest on taki drogi ???? Inne kraje mają np ropę naftową i korzystają z tego tzn jest u nich tania .
Jest na forum jakiś Ślązak który się orientuje w tym temacie ? Gumiś może ty coś wiesz o polityce sprzedaży opału ?
Jest na forum jakiś Ślązak który się orientuje w tym temacie ? Gumiś może ty coś wiesz o polityce sprzedaży opału ?
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Slazaków jest paru.Co do ceny-głowny powód to liczy sie kasa.Co do tragedi w kopalni-stezenie metany wynosilo 9-10 %,zauwazyl to jeden koles i nagral przy okazji,niby mialo byc cos zrobione,ale kolesia przeniesli,sprawie leb ukrecili a po paru miechach dup i 12 górników zabitych,pewnie jeszcze kilku umrze bo wielu jest w duzym % poparzonych lacznie z drogami oddechowymi.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
ms407 napisał(a):A wytłumaczy mi ktoś dlaczego cena węgla i miału jest taka wysoka ???? Mamy węgla od chu...ja i dlaczego jest on taki drogi ???? Inne kraje mają np ropę naftową i korzystają z tego tzn jest u nich tania .
A co ty byś chciał po złotówce za tonę?
Zresztą kopalnie są zdaje się państwowe więc nie ma uja żeby było dobrze :/
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):ms407 napisał(a):A wytłumaczy mi ktoś dlaczego cena węgla i miału jest taka wysoka ???? Mamy węgla od chu...ja i dlaczego jest on taki drogi ???? Inne kraje mają np ropę naftową i korzystają z tego tzn jest u nich tania .
Chociaż połowe taniej powinno być , jak na nasze polskie realia i zarobki .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
CzesterTX napisał(a):Widocznie koszt wydobycia węgla jest tak wysoki, że ceny są takie a nie inne.
Albo ku*wa jebana mafia rządzi wszystkim , jak ta piz*da co się zastrzeliła z SLD . Górnicy ciężko pracują a prezesi kokosy zbijają .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
- fandzoilisz
- Bywalec
Kaczor Donald to teraz sobie może, w następnych wyborach ani on ani żaden inny pajac od niego nie wygra wyborów prezydenckich. Na nic mu się to zda. Frajer. Chyba nikt nie myśli, że mu szkoda tych górników? Jakby mu było to ...
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
15 osób dziennie ginie na drogach w naszym zasmarkanym kraju. Jakoś nikt nad tym nie ubolewa skoro zamiast budowania wielopasmowych dróg zajmują się stawianiem nowych niepotrzebnych świateł.
Wiecie jak wygląda droga wyjazdowa z Torunia na Olsztyn? Tam jest taka masakra jak jest korek, że nawet motocyklem minąć wszystko to nie lada wyczyn.
Pozdrawiam panów ch***w milicjantów z Nowego Miasta Lubawskiego.
Najważniejszy zegar IV RP
http://rtoip.ovh.org/trash/ktl.php
Wiecie jak wygląda droga wyjazdowa z Torunia na Olsztyn? Tam jest taka masakra jak jest korek, że nawet motocyklem minąć wszystko to nie lada wyczyn.
Pozdrawiam panów ch***w milicjantów z Nowego Miasta Lubawskiego.
Najważniejszy zegar IV RP
http://rtoip.ovh.org/trash/ktl.php
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
ms407 napisał(a):Invinciblee napisał(a):ms407 napisał(a):A wytłumaczy mi ktoś dlaczego cena węgla i miału jest taka wysoka ???? Mamy węgla od chu...ja i dlaczego jest on taki drogi ???? Inne kraje mają np ropę naftową i korzystają z tego tzn jest u nich tania .
A co mają urwa zarobki do cen? Jak pojadę do Nigerii to mam sprzedawać tam uncje złota za 1$?
-
Invi - VIP Åšcigacz.pl
Invinciblee napisał(a):ms407 napisał(a):Invinciblee napisał(a):ms407 napisał(a):A wytłumaczy mi ktoś dlaczego cena węgla i miału jest taka wysoka ???? Mamy węgla od chu...ja i dlaczego jest on taki drogi ???? Inne kraje mają np ropę naftową i korzystają z tego tzn jest u nich tania .
A co mają urwa zarobki do cen? Jak pojadę do Nigerii to mam sprzedawać tam uncje złota za 1$?
Bo te ceny są wyje*bane w kosmos . Porobili spółek od chu*ja , każda spółka ma prezesa , pełno pośredników i wszyscy zarabiają ku*wa tylko nie kopalnie . A zwykły użytkownik opału za to wszystko płaci . Skoro za 1500 zł nie kupisz 3 ton miału to jest ku*wa skandal .
YZF R6 2007
-
Trener - Stały bywalec
Bez obrazy ,ale niewiele rozumiecie ze specyfiki pracy górniczej( w kazdym razie wiekszosc)-chcesz pracoować- godz sie na duze ryzyko najczęsciej niezwiązane ze specyfiką Tej pracy, tylko z jej opłacalnoscią i tu pies pogrzebany
. Z jedenej strony ma sie opłacac (jak najbardziej to rozumiem) z drugiej ,nie wolno ginąc , zdychac na chorobowym i wiele innych a węgiel (wbrew lansowanym teoriom jest w PL jest niezbędny, przynajmniej obecnie i jeszcze pare ładnych lat)
Pozwólcie ale uprawniam sie do odzywania sie w tym temacie, bo od 17tu lat pracuje w tym zawodzie- kilka lat temu z tej samej przyczyny zginęło 10ciu moich kolegów w kopalni w której pracuje

Pozwólcie ale uprawniam sie do odzywania sie w tym temacie, bo od 17tu lat pracuje w tym zawodzie- kilka lat temu z tej samej przyczyny zginęło 10ciu moich kolegów w kopalni w której pracuje

- torowiec
- Świeżak
http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBa%C5%82oba_narodowa
Zobaczcie ile razy żałobę ogłosił Kaczor za swojej kadencji.

Zobaczcie ile razy żałobę ogłosił Kaczor za swojej kadencji.
moje największe hobby to alkohol i masturbacja
-
Wilku111 - VIP Åšcigacz.pl
Up@ dobrze piszę, ja już nie piszę nawet w tematach o wypadkach motocyklistów, każdy odpowiada za siebie, ludzie wiedzą na co się piszą do pracowania w kopali, tak samo w policji, wojsku i innych służbach, czy zawodach więc sorry, ale żałoba narodowa była tylko słuszna z Św. Janem Pawłem II 

| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
stonetown napisał(a):Widzę, że co poniektórzy są skończonymi hipokrytami.
Jak tylko jakiś debil zamieni się w ketchup na asfalcie albo owinie się wokół drzewa to zaraz zakładacie tematy i palicie te kretyńskie internetowe świeczuszki i rzucacie debilne teksty w stylu "niech jeździ po niebiańskich autostradach" albo inne g.....
Widzę, że w innych wypadkach nie ma mowy o jakimkolwiek współczuciu. Może warto się w końcu zdecydować i albo stawiamy świeczuszki wszystkim albo nikomu.
Osobiście jeśli jakaś tragedia nie dotyczy mnie to nie będę sobie nią zawracał głowy bo mam dość własnych problemów. Niezależnie czy zginął górnik, spawacz, motocyklista czy astronauta. A czy komuś z was ta żałoba narodowa naprawdę przeszkadza? Niech sobie będzie. Co za różnica
Stawianie zniczy, to nie to samo co ogłaszanie żałoby narodowej.
Nie rozumiesz widocznie tego, że ludzie nienawidzą takich co robią na pokaz. Taki k*** święty z tego Kaczora, a ludzie idą czasem umierający do szpitala i wylatują tak szybko jak przyszli. Niech lepiej da kase ze swojej kieszeni każdej rodzinie ofiar, to uwierzę w jego "dobre zamiary" i "współczucie"
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości