Sprawdzajcie stan waszego oświetlenia!
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Sprawdzajcie stan waszego oświetlenia!
Witam wszystkich serdecznie. Nie wiem do jakiego działu mój apel zaliczyć, ale tu może go ktoś przeczyta.
Chciałem zwrócić Waszą uwagę na stan oświetlenia w Waszych maszynach. Dzisiaj jadąc autem już troszkę po zmierzchu trafiłem na motocyklistę, który jechał dość powoli jak na warunki na drodze. Dobrze, ze to przyciągnęło moją uwagę, bo mogło dojść do tragedii. Wyjeżdżałem z drogi podporządkowanej w lewo. Motocykl nadjeżdżał z mojej prawej. Myśląc że jedzie on sobie prosto spokojnie, chciałem wjechać na wysepkę na środku i pozwolić przejechać motocyklowi i kontynuować skręt w lewo. Jak już miałem ruszać okazało się, że motor skręca w uliczkę, z której ja wyjeżdżam. Nie działał mu przedni kierunek, świecił tylko sam tylni. Na szczęście obyło się bez tragedii. Gość chciał chyba pokrzyczeć, ale jak pokazałem mu o co "mi" chodzi, to załapał
Tak więc, to nie jest trudne aby sprawdzić przed wyjazdem czy wszystko świeci jak trzeba. Może to oszczędzić wielu problemów po drodze, zmian pasa ruchu, skrętu, wyprzedzania.
Pozdrawiam i życzę szerokości
Chciałem zwrócić Waszą uwagę na stan oświetlenia w Waszych maszynach. Dzisiaj jadąc autem już troszkę po zmierzchu trafiłem na motocyklistę, który jechał dość powoli jak na warunki na drodze. Dobrze, ze to przyciągnęło moją uwagę, bo mogło dojść do tragedii. Wyjeżdżałem z drogi podporządkowanej w lewo. Motocykl nadjeżdżał z mojej prawej. Myśląc że jedzie on sobie prosto spokojnie, chciałem wjechać na wysepkę na środku i pozwolić przejechać motocyklowi i kontynuować skręt w lewo. Jak już miałem ruszać okazało się, że motor skręca w uliczkę, z której ja wyjeżdżam. Nie działał mu przedni kierunek, świecił tylko sam tylni. Na szczęście obyło się bez tragedii. Gość chciał chyba pokrzyczeć, ale jak pokazałem mu o co "mi" chodzi, to załapał

Tak więc, to nie jest trudne aby sprawdzić przed wyjazdem czy wszystko świeci jak trzeba. Może to oszczędzić wielu problemów po drodze, zmian pasa ruchu, skrętu, wyprzedzania.
Pozdrawiam i życzę szerokości

Pozdrawiam Plaski,
- analogsik
- Świeżak
jak by sie przepalila zarowa od kierunku to by szybciej migal kirunek a to juz sygnal do sprawdzenia oswietlenia .... chyba ze to sie stalo wlasnie podczas tego skretu...
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
miałem taki nawyk ze przed kazdym wyjazdem.. dosłownie kazdym patrzyłem czy wszystkie swiatła działają.... jestem zaj*bistyyy i ch*jjj
-
turboponczek - MEGA TROLL
a ja kiedyś wyjechałem od znajomego w nocy, jeden, dwa i chciałem włączyć długie gdy wszystko zgasło
na dodatek na nieoświetlonej drodze przez pola :/
tyle że na szybko naprawiłem moto (klucze akurat miałem w plecaku, dogrzebałem się do kostki docisnąłem i zaświeciła) ale strach jest konkretny jak przy około 150 wszystko gaśnie i przez dłuższą chwilę nic nie widac...

na dodatek na nieoświetlonej drodze przez pola :/
tyle że na szybko naprawiłem moto (klucze akurat miałem w plecaku, dogrzebałem się do kostki docisnąłem i zaświeciła) ale strach jest konkretny jak przy około 150 wszystko gaśnie i przez dłuższą chwilę nic nie widac...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
no raaaczej melvinos ważne ze wszystko keeej
lubie sobie w furce tak dla zwały wyłaczyc na chwile światła w nocy na nieostwietlonej drodze... dobre jazdy sąąą
w bandicie tak nie mogłem .. nie dało sie wyłaczyć świateł
lubie sobie w furce tak dla zwały wyłaczyc na chwile światła w nocy na nieostwietlonej drodze... dobre jazdy sąąą

-
turboponczek napisał(a):no raaaczej melvinos ważne ze wszystko keeej
lubie sobie w furce tak dla zwały wyłaczyc na chwile światła w nocy na nieostwietlonej drodze... dobre jazdy sąąą![]()
Tez tak czasami robię

był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
-
dambandit napisał(a):turboponczek napisał(a):no raaaczej melvinos ważne ze wszystko keeej
lubie sobie w furce tak dla zwały wyłaczyc na chwile światła w nocy na nieostwietlonej drodze... dobre jazdy sąąą![]()
Tez tak czasami robię
a zróbcie tak jak bedzie ktos zwami jechal.. ludziska zazwyczaj traca glowe.. a nieche bedzie to kobietka.. swiat wiruje..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
hahaha ile poj*bów na tym forum... wszyscy juz testowali wyłączanie swiateł.. kompletnie nieodpowiedzialne i szczeniackie ale ch*j dobra zabawa się najbardziej liczy w zyciu.. pozdro ku*wiłepki
-
-
-
turboponczek napisał(a):hahaha ile poj*bów na tym forum... wszyscy juz testowali wyłączanie swiateł.. kompletnie nieodpowiedzialne i szczeniackie ale ch*j dobra zabawa się najbardziej liczy w zyciu.. pozdro ku*wiłepki
a jakkk.. raz sie przecie zyje.. rowniez pozdro..
btw...
mam juz tak wgrane we lbie ze po plaszkach nie prowadze.. wtedy jestem wozony..
-
Leg1oN - VIP Ścigacz.pl
turboponczek napisał(a):miałem taki nawyk ze przed kazdym wyjazdem.. dosłownie kazdym patrzyłem czy wszystkie swiatła działają.... jestem zaj*bistyyy i ch*jjj
hahahaha poprawiłeś mi humor

Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
ja kiedys bylem ciekaw co sie stanie jak na zakrecie, przy predkosci ok 50 km/h wyciagne kluczyki ze stacyjki, czy poleci dalej?
moje wnioski: poleciec poleci, ale chujovo jak w zakrecie blokuje ci sie kierownica i po chwili przestaje hamulec nozny dzialac
ah, nie ma to jak hamowac na recznym....
moje wnioski: poleciec poleci, ale chujovo jak w zakrecie blokuje ci sie kierownica i po chwili przestaje hamulec nozny dzialac

SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
A u mnei w moto ostatnio przedni prawy kierunkowskaz raz działa raz nie
i nei wiem nawet o co chodzi bo żarówa nie jest spalona wszystko z nią jest ok... chyba tez po dociskam wtyczki...

-
patryk83 - Bywalec
Z tym wylaczaniem swiatel w nocy to bajka jest
Najlepiej miec bialoglowe na pokladzie i las w kolo
Kiedys z kumplami robilismy taka akcje ze smigalismy jako lebki po nocach skuterkami w lesie
Jechalem z kumplem i taka laska i w pewnym momencie wylaczylem swiatla a ta juz sra po gaciach bo las itp a ja sie zatrzymuje i mowie: zobacz co jest po lewo- a tu cmentarz zydowski
Widok tej laski?- bezcenne 

Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Blady 900 puk puk puk
-
Konio - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3