Zobacz wątek - Szaleńcy czy niegroźni entuzjaści? Art na podhale24
NAS Analytics TAG

Szaleńcy czy niegroźni entuzjaści? Art na podhale24

O wszystkim
_________

Szaleńcy czy niegroźni entuzjaści? Art na podhale24

Postprzez ravraj » 5/7/2009, 22:20

Zapraszam do przeczytania rzadko spotykanych
pozytywnych badz neutralnych art. na temat motocyklistów
na portalu podhale24.pl

http://podhale24.pl/aktualnosci/artykul ... bowce.html
ravraj
Świeżak

Postprzez Konio » 6/7/2009, 08:33

Artykul w pewnym sensie broni motocyklistow i nawet mi sie pdoba :P
Produkcja, dystrybucja, masturbacja
Blady 900 puk puk puk
Konio
Mieszkaniec forum

Postprzez jajko » 6/7/2009, 08:44

Szalency na maszynach smierci zabijajacy staruszki , religia juz nas dawno wyklela , panstwo zbanowalo.
Jestesmy ostatnimi fanatykami broniacymi dumy motocyklistow. Bedziemy bronili swojego bastionu wolnosci jak Costner w mad maxie czy kto tam gral.

lol
jajko
Świeżak

Postprzez Demotywatrrro » 6/7/2009, 12:17

No wreszcie normalny artykuł.
Demotywatrrro
Świeżak

Postprzez patryk83 » 6/7/2009, 12:41

No tylko szkoda, że komentarze z d***
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez Łukasz_15* » 6/7/2009, 18:41

Nie chce tworzyć osobnego tematu więc napisze coś ciekawego co przeczytałem w gazecie Motocykl tutaj:

"W polsce po drogach jeżdzi prawie 15mln samochodó i ponad milion jednośladów. Statystyki mówią, że my, motocykliści, spowodowaliśmy w ubiegłym roku 1195 wypadków. Czyli samochodziarze byli sprawcami aż 47 859 wypadków. Gdybyśmy założyli, że po polskich drogach porusza się tyle samo bike'ów, co samochodów, motocykliści spowodowaliby 17 925 wypadków. Domyślacie się już o co mi chodzi? Wynik ten jest ponad 2,5 raza niższy niż niechlubne osiągnięcie kierowców aut. Wnioski wyciągnijcie sami. Dane, z których skorzystałem, pochodzą od Komendy Głównej Policji, SAMAR-u i PIMOT-u."

Łukasz_15*
Świeżak

Postprzez Strzelba » 6/7/2009, 21:11

Łukasz_15* napisał(a):Nie chce tworzyć osobnego tematu więc napisze coś ciekawego co przeczytałem w gazecie Motocykl tutaj:

"W polsce po drogach jeżdzi prawie 15mln samochodó i ponad milion jednośladów. Statystyki mówią, że my, motocykliści, spowodowaliśmy w ubiegłym roku 1195 wypadków. Czyli samochodziarze byli sprawcami aż 47 859 wypadków. Gdybyśmy założyli, że po polskich drogach porusza się tyle samo bike'ów, co samochodów, motocykliści spowodowaliby 17 925 wypadków. Domyślacie się już o co mi chodzi? Wynik ten jest ponad 2,5 raza niższy niż niechlubne osiągnięcie kierowców aut. Wnioski wyciągnijcie sami. Dane, z których skorzystałem, pochodzą od Komendy Głównej Policji, SAMAR-u i PIMOT-u."

a tym ktos tez powinien jakis artykul w jakiejs popularnej gazecie
Strzelba
Świeżak

Postprzez t_racer_ » 7/7/2009, 07:26

Strzelba napisał(a):
Łukasz_15* napisał(a):Nie chce tworzyć osobnego tematu więc napisze coś ciekawego co przeczytałem w gazecie Motocykl tutaj:

a tym ktos tez powinien jakis artykul w jakiejs popularnej gazecie

Statystyka to taka k...., że kto chce może z niej korzystać. Wszystko zależy od interpretacji danych. To co, że motocykliści mają 2,5 raza mniej wypadków, skoro giną kilkanaście razy częściej? No i ile razy mniej kilometrów w ciągu roku pokonuje statystyczny motocykl w porównaniu ze statystyczną puszką? Jeśli porównać ilość wypadków do pokonanych kilometrów wynik może być mniej pocieszający...
t_racer_
VIP Ścigacz.pl

Powrót do Hydepark