Zobacz wątek - Czy to czym jeździmy, zobowiazuje do jakiegos ubioru na moto
NAS Analytics TAG

Czy to czym jeździmy, zobowiazuje do jakiegos ubioru na moto

O wszystkim
_________

Czy to czym jeździmy, zobowiazuje do jakiegos ubioru na moto

Postprzez wojtasmazi1 » 5/7/2009, 15:26

Pytam poniewaz jak dzis jeździlem po poznaniu na swiatlach stanal obok mnie mlody chlopak na hayabusa. Spojrzalem na niego (fakt ze sie przywital ale nie w tym rzecz) i poprostu doznalem szoku. Koles mial na sobie kask (firmowy), krutkie spodenki i adidajy (bez skarpet ....). A z pod swiatel wystartowal tak ze zanim jak zaczalem jechac to on juz byl daleko sprzodu). Powiedzcie mi czy to czym jeździmy zobowiazuje choc w jakims stopniu do tego by sie jakos ubrac.
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez Leg1oN » 5/7/2009, 15:50

zawsze trzeba sie wypozazac w najlepszy stroj i akcesoria na jakie cie stac.. lub nawet starac sie kupowac cos na co cie nie stac.. hehe.. to w co sie ubierzesz do jazdy na moto stanowi o twoim bezpieczenstwie.. a to czy jedziesz r6 czy tez hayka nic nie ma do rzeczy.. rownie groznie mozna sie roztrzaskac kazdym sprzetem.. duzej jak i malej pojemnosci.. kazdego rodzaju..
ludzie jedynie stosuja trendy przypisywane roznym rodzaja motocykli.. i np ci ktorzy jezdza na sportowych moto ubieraja sie w troche inne ciuchy niz tacy ktorzy maja choppera czy jakiegos cruisera itd itp...
Ostatnio edytowano 5/7/2009, 17:59 przez Leg1oN, łącznie edytowano 1 raz
Leg1oN
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez wojtasmazi1 » 5/7/2009, 16:58

Ja wiem ze trzeba sie dobrze ubrac. Mimo tego ze jeźdze Rs 50 to i tak zawsze mam na sobie firmowa kurtke skurzana i firmowe rekawice. Zastanawiam sie tylko co siedzialo w glowie u tego kolesia...
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
wojtasmazi1
Stały bywalec

Postprzez duddits » 5/7/2009, 17:08

No jak się przekonałeś dziać się w jego głowie musiało niewiele ..., tak to już jest, że wyobraźnia zwykle przychodzi z wiekiem.

Ja też w gorące dni walczę ze sobą by nie ubrać się jakoś lżej (latam głównie po mieście na niezbyt długich dystansach). Fajnie by było czasem ubrać się w krótki rękaw i może nawet krótkie spodenki (!), ale zaraz do głosu dochodzi zdrowy rozsądek i kończy się na tym, że zakładam swoją zbroję :) I jestem z tego powodu potem zadowolony, przynajmniej tyle mogę zrobić jeśli chodzi o własne bezpieczeństwo.

Nie dalej jak wczoraj widziałem na lokalnej, asfaltowej drodze kolesia (12-14 lat) śmigającego na skuterze bez kasku. Co z tego, że ruch na takiej drodze mniejszy ..., też można wyglebić, albo mieć nieoczekiwane spotkanie z psem wybiegającym na drogę.
http://gomoto.tv/ | naszym motorem jest pasja
duddits
Świeżak

Postprzez SzpiceR » 5/7/2009, 17:30

ja tam napieram w Proszpicerze (kombi probiker 1pc) ale czesto jezdze rownierz w zwyklej kurtce skorzanej i butach od kombi (kasku i rekawic niewymieniam bo to standard) lub w zwyklej kurtce textylnej + buzer i Jeany...
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez lonewolf » 5/7/2009, 19:49

Mnie to totalnie nie obchodzi kto w czym jeździ. Dajcie ludziom wolność wyboru, bo jak nie to zrobi się u nas w Polsce Ameryka, gdzie każdy każdemu będzie wypominał że jest lamerem, bo jeździ bez rękawiczek bądź właśnie w krótkich spodenkach czy t-shircie. Ubiór to kwestia indywidualna każdego człowieka.
lonewolf
Bywalec

Postprzez Bystry » 5/7/2009, 20:12

BIGAluś napisał(a):No chyba tak, bo jak zaliczysz glebę na Hayce przy 250km/h to się możesz bardziej uszkodzić niż na R6'ce... inna masa motocykla inny bezwład i pęd, im "większe" moto to trzeba się zaopatrzyć w droższy strój lepszej firmy...

ale Ty człowieku pieprzysz nie wiadomo co ... chce niech sobie śmiga nawet i na golasa w kasku i co Ci do tego ? To jego sprawa to on się zabije, pozdziera narazi na śmiech jak ma małego Wacka :D
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez Demotywatrrro » 5/7/2009, 20:49

lonewolf napisał(a):Mnie to totalnie nie obchodzi kto w czym jeździ. Dajcie ludziom wolność wyboru, bo jak nie to zrobi się u nas w Polsce Ameryka, gdzie każdy każdemu będzie wypominał że jest lamerem, bo jeździ bez rękawiczek bądź właśnie w krótkich spodenkach czy t-shircie. Ubiór to kwestia indywidualna każdego człowieka.

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Właśnie o to chodzi, w naszym kraju brakuje wolności, a Wy zamiast zająć się sobą szukacie dziury w całym.
Demotywatrrro
Świeżak

Postprzez sebekmelior » 5/7/2009, 20:59

BIGAluś napisał(a):No chyba tak, bo jak zaliczysz glebę na Hayce przy 250km/h to się możesz bardziej uszkodzić niż na R6'ce... inna masa motocykla inny bezwład i pęd, im "większe" moto to trzeba się zaopatrzyć w droższy strój lepszej firmy...

Gowno prawda!! ubierasz sie na miare pieniedzy kore masz do wydania. Myslac tymi kategoriami na MZ jezdzilbys pewnie w japonkach i gaciach bo preciez to tylko 140 osiaga... :shock: :?

A co do tego czy nas zobowiazuje to nic nikogo do niczego nie zobowiazuje!! KAzdy jezdzi w czym chce... patrzac na takiego cepa ja nie myslalbym o tym czy wypada tylko jaki on musi miec beret pojechany... Ale widze ze masz inne zdanie...
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
sebekmelior
Świeżak

Postprzez Bystry » 5/7/2009, 21:11

sebek przeczytaj 2 posty w górę ... a nie piszesz jakieś gówno to samo napisałem w swoim poście ...
indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." | Obrazek | Wole odpychać się piętami, niż hamować zębami :D | | www.motoautostrada.pl
Bystry
Stały bywalec

Postprzez sebekmelior » 5/7/2009, 21:15

Jak zobaczylem ten temat to nie czytalem co pisza pod nim tylko napisalem posta w wiejskim jezyku co by nie bylo wiecej takich pytan na forum. :)
Bo maszyna to nie wszystko, najwazniejsza jest pasja!!
sebekmelior
Świeżak

Postprzez rambo wwa » 5/7/2009, 22:35

jak zaliczysz glebe przy 250km/h to ci najlepsze ubranie nie pomoze :wink:

a po za tym tak jak mowia przedmowcy niech kazdy lata w czym chce, co wam do tego, byl w krotkich spodenajzach bo mu bylo goraco i tyle w temacie.. .
Nie wam to oceniac...
rambo wwa
Świeżak

Postprzez Leitho » 5/7/2009, 22:45

Panowie przestancie sie uzalac jak mohorowe oka ? Czy wy nie rozumiecie ze to nie was bedzie bolec ? Juz lepiej zajac sie wplywem faz ksiezyca na rozrodczosc zuczka gnojaka niz biadolic "a bo ten to jechal w krutkich spodenkach"
Na kolana chamy !
Leitho
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Wilku111 » 5/7/2009, 23:14

A Labiss w samych bokserkach na gumie jeździł :D
moje największe hobby to alkohol i masturbacja
Wilku111
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez zadzior » 5/7/2009, 23:21

U mnie po Mielnie jeździ koleś biało czerwoną erjedynką...w samych spodenkach...dupeczki lubią SCIIIGACZE PLUS UMIENSIONEM CIALKAA ...no i ten typ właśnie siada na bak owej r1 i tak sobie jeżdzi powolutku robiąc co jakiś czas odcinke... na początku myślałem, że siada na bak po to by zrobić ładne wheelie ale jednak tu nie chodzi o to :lol:
zadzior
Stały bywalec

Postprzez gba4 » 6/7/2009, 06:03

Dlatego np. do kingwayów najbardziej pasuje tornado :D
XL 125 Varadero
gba4
Bywalec

Postprzez patryk83 » 6/7/2009, 07:10

Ja sam nie jezdzę jakoś zajebiście ubrany ani nawet dobrze ale jak widziałem kolesia na R6 w spodenkach i krótkiej koszulce to jakoś tak dziwnie się na to patrzyło.

Z drugiej strony wczoraj stałem na stacji, obok koleś na Suzuki niebieskiej ubrany jak z kosmosu (w sensie kombinezon jak z toru ściągnięty) buty... cały sprzęt na wypasie to już robiło wrażenie a po chwili przyszła jego dziewczyna ubrana identycznie, ten sam kolor taki sam sprzęt widać było, że mają kasę i pięniędzy nie pożałowali na bezpieczeństwo.
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez Strzelba » 6/7/2009, 10:44

[quote="patryk83"]
Z drugiej strony wczoraj stałem na stacji, obok koleś na Suzuki niebieskiej ubrany jak z kosmosu (w sensie kombinezon jak z toru ściągnięty) buty... cały sprzęt na wypasie to już robiło wrażenie a po chwili przyszła jego dziewczyna ubrana identycznie, ten sam kolor taki sam sprzęt widać było, że mają kasę i pięniędzy nie pożałowali na bezpieczeństwo.[/quot

jak bedziesz dobrze zap****** to ci najlepszy kombinezon nie pomoze
Strzelba
Świeżak

Postprzez patryk83 » 6/7/2009, 10:52

Wiadoma sprawa ale w sytuacjach które nie muszą się na starcie kończyć zgonem motocyklisty taki strój bez dwóch zdań spełni swoją rolę.
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
patryk83
Bywalec

Postprzez wiklad » 6/7/2009, 11:49

Każdy powinien latać jak mu się podoba. Was dupa będzie boleć?

PS: Pewnego razu nie mogłem ze śmiechu wyrobić jak zobaczyłem typa w orzeszku na B-kingu :P
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Åšcigacz.pl

Następna strona

Powrót do Hydepark

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości

na górê